Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
luckylaka

#21576 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

bilo koje wrote:Sad bi mu Safet reko pozuri da ne zakasnis. :bih:
Mozda bi ipak mogao malo ohladiti sa sarkazmom posto su u pitanju familijarni problemi(jedan smrtni slucaj i drugi na putu da se dogodi).Poz.da daljnjeg
Edin H.

#21577 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

shalla wrote:http://www.klix.ba/sport/nogomet/susic- ... /130226066
Ok, Pape je sa ovim poprilično završio svoj dio posla, prebacio je lopticu na savez i po meni je ovo što se u suštini od njega i tražilo tj ono što sam očekivao da je do njega. Izjavi da je dečko u ozbiljnim kombinacijama, nek i on to zna, a dalje je do Kolašinca i ljudi u savezu koji će mu pomoći da to što prije sredi...
Sve u svemu, lijepa vijest :thumbup:
Pali se kao golf diesel na Jahorini :oops:

Kupujte avionske karte, gledamo debi Kolasinca protiv Latvije :dance:
cindrlimindrli

#21578 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cindrlimindrli »

luckylaka wrote:Mozda bi ipak mogao malo ohladiti sa sarkazmom posto su u pitanju familijarni problemi(jedan smrtni slucaj i drugi na putu da se dogodi).Poz.da daljnjeg
Laki jarane, sve najbolje.
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

:)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#21579 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

phillie wrote:Ovo je odlicna vijest, jos ako se stvarno sav posao moze zavrsiti do slovacke (a ne cekati do Brazila ili duze), to je perfektno. Pape, izjava :thumbup:
da se pridružim :thumbup: odlična izjava Papeta i tako se selektor trebao postaviti od početka, a ne nonšalancijom i bezveznim zahebancijama otvarati prostor raznim novinarčićima da grade fiktivni sukob selektor vs. pojedini igrači.

I isto tako odmah zatvarati prostor za razne špekulacije.
Korisničkoime

#21580 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

Infaze Studio wrote:
Korisničkoime wrote:@Infaze
Da ne tražim sada tvoj post ali radi se o onom u kojem parafraziram kažeš pa šta ok je da Sead predlaže igrače Safetu a ovaj ih dovodi šta je tu loše. Mislim da si neki neupućen u fudbal moglo bi se još i shvatiti takva izjava ali budući da si upućen razmišljanje ti je odron. Mislim iznenadilo me je očekivao sam takvu bljuvotinu u svrhu odbrane ikone od nekih drugih likova ali s njima se ionako pola foruma sprda dok ti sloviš za nekog ko je ozbiljan. Gdje ćeš bolan tako. Slažem se da ove kritike Sušiću sada ne stoje, ne može pozvati sada Kološinca jer je Njemac to je prosto i ne znam kako neko to ne može da shvati ali brate pretjera ga ti u odbrani.
OK..pogresno si me shvatio (mada je moglo bez "bljuvotina", "odron" itd,ali sve je cool) iako priznajem da je primjer Sead--->>Safet bio los za tako nesto pokusati reci, jer poznavajuci nas mentalitet, nemoguce je pomisliti da bi dva brata, jedan selektor reprezentacije, a drugi menadzer potencijalnih igraca iste, mogli biti u nekim normalnim "poslovnim" odnosima...
Znaci zelio sam da kazem, da nema nista lose ako neki menadzer skrene paznju selektoru reprezentacije, koja i tom menadzeru nesto znaci, na odredjene igrace.
Nama je, normalno, tesko pomisliti da bi na takvoj jednoj relaciji mogla biti "cista" posla, ali mozda malo treba poceti gledati na stvari sa neke profesionalne tacke gledista...
Sead se i u jednom intervjuu sa Bahom ponudio da besplatno vrsi neku vrstu skautinga za repku....Mislim, sto bi se izlagao "riziku" ako ovako u mutnom mogu on i Susic da uvaljuju igrace koji su im od interesa??...Zasto bi se nudio da se eksponira kao djelatnik repke, i jos dzaba??.. Tada bi ti njihovi "talovi" bili jos ocigledniji...
I opet, po ko zna koji put, ne branim nikoga, nego samo pokusavam biti realan i u tome svemu dati podrsku BiH reprezentaciji, ma ko bio na njenom celu i igrao za nju.
A jbg. pretjerao jesam izvini do mene je. Ne znam ali kao prvo s profesionalne tačke gledišta menadžer igrača nema šta puno da traži oko repke i selektora pa čak i da mu je brat i prije svega ne smiju biti u bilo kakvim poslovnim odnosima. Ima loše i to puno toga ja nisam od onih koji imaju povjerenja u ljude i u neku dobrotu ili poštenje pogotovo naših ljudi a to moje nepovjerenje se zasniva na vlastitom iskustvu i na onome što skoro svakodnevno gledam. Prije svega cijela se ta priča može izbjeći ta pitanja imali tu nešto ispod žita. Jednostavno FSBiH zaposli svoje scaute neka je samo jedan ali neka je od povjerenja.
Čuj menadžer scaut Saveza i to za džaba ma daj nismo valjda vesla sisali, hvala njemu puno ali ne hvala, zaposliti scauta i držati ga odgovornim za njegov rad znači dovedeš mi dva tri odron igrača tebi je noga samo tako.
Vidit ćemo evo pred nama je, ja sam uvijek bio protiv toga da se nešto tako slično i pomisli da Safet pomaže bratu u njegovom privatnom poslu preko repke a na štetu iste. Međutim ako Hadžić postane novi Zahirović onda znamo koliko je sati. Zahirović je obavio transfer procenat menadžera koji je legalan i sastavni dio ovog posla je uzet ako se sada počne gurati Hadžić (koji hoće da mijenja klub) a i on bude iste kvalitete kao Zahirović onda jbg. ne znam ni ja više šta da povjerujem. Ne znam po meni ima boljih igrača od Zahirovića ili Hadžića koji ili nisu nikako pozvani ili su pozvani više iz nužde i vjerovatno bi Hadžić prije njih zaigrao da nekih povreda nije bilo.
Opet za reakciju pretjerao sam ali ne znam sličnu sam raspravu imao i sa @jezom i sve mi se čini da ili vjerujete previše ljudima ili ne živite u Bosni ili ste naivni pa mislite da je svakom stalo do repke i poštenja kao vama.
Korisničkoime

#21581 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

luckylaka wrote:
Mozda bi ipak mogao malo ohladiti sa sarkazmom posto su u pitanju familijarni problemi(jedan smrtni slucaj i drugi na putu da se dogodi).Poz.da daljnjeg
Moje saučešće hajd drži se biće aBd sve uredu.
nihoniho

#21582 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nihoniho »

Susic je , ocigledno, nasao PR, sto mu sugeriraju s foruma vec duze vrijeme. Sada imamo novu situaciju, niko nece nista raditi, kao i do sada, a svi ce pricati da je sve krasno.
Bratija samo mijenja strategije.opet igrac mora sve uraditi da bi dosao u reprezentaciju . Vuk dlaku mijenja, cud nikada.
bilo koje

#21583 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by bilo koje »

luckylaka wrote:
Prvo moje saucesce. Drugo daj boze da ta druga osoba bude dobro i da se sve zavrsi u najboljem redu. Trece nije sarkazam nego sala vezana za Safetovu izjavu. I jos jednom moje iskreno saucesce. Lijep pozdrav. :bih:
shalla

#21584 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

leškarenje wrote:
shalla wrote:http://www.klix.ba/sport/nogomet/susic- ... /130226066
Ok, Pape je sa ovim poprilično završio svoj dio posla, prebacio je lopticu na savez i po meni je ovo što se u suštini od njega i tražilo tj ono što sam očekivao da je do njega. Izjavi da je dečko u ozbiljnim kombinacijama, nek i on to zna, a dalje je do Kolašinca i ljudi u savezu koji će mu pomoći da to što prije sredi...
Sve u svemu, lijepa vijest :thumbup:
Upravo ovo sto je uradio i potenciram cijelo vrijeme,zavrsi decko sve i dobijas poziv.Da ne zaboravim i ovo da je naravno smak svijet i Pape je pakas sto nije bas pogled'o ovu tekmu sad,a mozda pogleda revans ili neku trecu tekmu,nebitno ali mora se nesto mudrovati jer nema drugog razloga.Jos uvijek smo u najboljoj poziciji za odlazak na SP.
Da ali ovo je prvi put da mu je rekao da na njega ozbiljno računa, dosad se samo spominjao u toj famoznoj izjavi oko pješačenja...
Ja negdje davno napisah "korake" koji bi po meni činili jedan logični slijed i u jednom dijelu sam napisao da selektor treba igraču dati do znanja da se na njega računa, odmah će i ovaj sa većim elanom ganjati papire ;-)
MightyMatch

#21585 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MightyMatch »

nihoniho wrote:Susic je , ocigledno, nasao PR, sto mu sugeriraju s foruma vec duze vrijeme. Sada imamo novu situaciju, niko nece nista raditi, kao i do sada, a svi ce pricati da je sve krasno.
Bratija samo mijenja strategije.opet igrac mora sve uraditi da bi dosao u reprezentaciju . Vuk dlaku mijenja, cud nikada.
Dobro vuce kako ti kazes.
JoseMujica

#21586 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

nihoniho wrote:Susic je , ocigledno, nasao PR, sto mu sugeriraju s foruma vec duze vrijeme. Sada imamo novu situaciju, niko nece nista raditi, kao i do sada, a svi ce pricati da je sve krasno.
možda i jeste tako kako si napisao, ali barem selektor neće ostavljati prostora ovima u savezu da nerade ništa i peru svoj nerad preko selektora. Za mene je i to iskorak u odnosu kako je bilo
nihoniho

#21587 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nihoniho »

.
Mikady

#21588 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mikady »

luckylaka wrote:Posto se necemo cuti uskoro a mozda nikada vise da podsjetim :thumbup: :bih: :thumbup: :bih: Group G
Teams P Pts
Bosnia-Herzegovina Bosnia and Herzegovina 4 10
Greece Greece 4 10
Slovakia Slovakia 4 7
Lithuania Lithuania 4 4
Latvia Latvia 4 3
Liechtenstein Liechtenstein 4 0 P.S.Za iskrene navijace BiH reprezentacije -vidimo se u Brazilu ABD :bih:
:bih: :bih:
Dr. Kuca

#21589 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dr. Kuca »

Vidjen danas na podrhrastovima, kod otrova prolazi u leksu.
ganjeta

#21590 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

Nije obijen leks? :oops:
Mikady

#21591 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mikady »

Sa Papetom na SP 2014 :bih:
Sa Papetom do kraja :bih:

Sretan Dan nezavisnosti! :bih:
MOSALJOZE

#21592 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

Mikady wrote:Sa Papetom na SP 2014 :bih:
Sa Papetom do kraja :bih:

Sretan Dan nezavisnosti! :bih:
:thumbup: fina slikica na avataru
respo

#21593 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by respo »

JoseMujica wrote:
phillie wrote:Ovo je odlicna vijest, jos ako se stvarno sav posao moze zavrsiti do slovacke (a ne cekati do Brazila ili duze), to je perfektno. Pape, izjava :thumbup:
da se pridružim :thumbup: odlična izjava Papeta i tako se selektor trebao postaviti od početka, a ne nonšalancijom i bezveznim zahebancijama otvarati prostor raznim novinarčićima da grade fiktivni sukob selektor vs. pojedini igrači.

nabavio glasnogovornika i savjetnike za medije :D
JoseMujica

#21594 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

neka....neka...fakat mu i treba...valja se gombat s lokalnim piljarima što se zovu novinari, koji su i fizičkog u školi bili oslobođeni a danas misle da sve znaju o sportu
shake69

#21595 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shake69 »

respo wrote:
JoseMujica wrote:

nabavio glasnogovornika i savjetnike za medije :D
Bilo ne bilo, dobro je. Nacija mirnije docekuje 'Majku svih bitaka' ove godine! :-D
MOSALJOZE

#21596 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

JoseMujica wrote:neka....neka...fakat mu i treba...valja se gombat s lokalnim piljarima što se zovu novinari, koji su i fizičkog u školi bili oslobođeni a danas misle da sve znaju o sportu
legenda si :lol: :lol: :lol:
Ko to smat

#21597 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Ko to smat »

Sucicu evo ti sanse da se dokazes.Posto nam je tim desetkovan povredama sad si ti na redu da pokazes sta znas ali me hastra ako spadnemo na tvoje znanje.
MOSALJOZE

#21598 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

Ko to smat wrote:Sucicu evo ti sanse da se dokazes.Posto nam je tim desetkovan povredama sad si ti na redu da pokazes sta znas ali me hastra ako spadnemo na tvoje znanje.
@Ne moraš na svakoj temi koja je iole povezana sa repkom napisati post nije zonfa u tome
Mikady

#21599 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mikady »

Ko to smat wrote:Sucicu evo ti sanse da se dokazes.Posto nam je tim desetkovan povredama sad si ti na redu da pokazes sta znas ali me hastra ako spadnemo na tvoje znanje.
Pjanic ni u Grckoj nije igrao :zzzz:
Dead Man Walking

#21600 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

MOSALJOZE wrote:
@Ne moraš na svakoj temi koja je iole povezana sa repkom napisati post nije zonfa u tome
E nek si mu reko. :thumbup: Umjesto da se na tebe ugleda, on 'vako.
Locked