Tacno. Japan, koji je jednako "pregazen" kao i Njemacka i koji je radio jednako uzasne zlocine po cijeloj Aziji, nije ni blizu prihvatanja krivice. I dan danas japanski premijeri odaju pocast svojim ratnim zlocincima, a o Hidekiju Toju se snimaju nevjerovatno popularni filmovi koji se mogu sumirati kao "heroj, a ne zlocinac".JThomas wrote:da 50% smatra da je nešto dobro, napravili bi sebi danas tako, ko bi ih zaustavio. u većini ratova neko je pobijeđen i svašta nešto mu je nametnuto, ali niko nije uradio po pitanju svojih sranja ni blizu onome šta su nijemci. i jedan japan ima s kinom prepucavanje sablasno slično balkanskom, jesu li događaji poslije pada nankinga genocid ili "samo zločin", a to je jebeni japan.
Republika Turska
- geralt
#21576 Re: Republika Turska
- AleksoMKD
#21577 Re: Republika Turska
Po broju mrtvih apsolutni sampion je Britanska imperija, 100 miliona samo od gladi i to samo u 10 veku u Indiji. Bez Afrike, Irske i ostatka kolonija.geralt wrote:Tacno. Japan, koji je jednako "pregazen" kao i Njemacka i koji je radio jednako uzasne zlocine po cijeloj Aziji, nije ni blizu prihvatanja krivice. I dan danas japanski premijeri odaju pocast svojim ratnim zlocincima, a o Hidekiju Toju se snimaju nevjerovatno popularni filmovi koji se mogu sumirati kao "heroj, a ne zlocinac".JThomas wrote:da 50% smatra da je nešto dobro, napravili bi sebi danas tako, ko bi ih zaustavio. u većini ratova neko je pobijeđen i svašta nešto mu je nametnuto, ali niko nije uradio po pitanju svojih sranja ni blizu onome šta su nijemci. i jedan japan ima s kinom prepucavanje sablasno slično balkanskom, jesu li događaji poslije pada nankinga genocid ili "samo zločin", a to je jebeni japan.
Dzingis Kan je odgovoran za vise mrtvih od Hitlera.
Druga vremena, drugi mentalni sklop.
Da je Izrael stvoren 50 godina ranije Gaza ne bi postojala, svi bi bili proterani/pobijeni a bulodozeri bi sravnili sve sa zemljom.
- Point.
#21578 Re: Republika Turska
Ono kad turski zulum pokušavaš opravdati bez uspjeha. Nijemci su priznali i izvinili se za svoje grijehe, to je poenta, sa ili bez Maršalovog plana. I odakle ti cifra od 50% nijemaca da gotive nacistički režim? Ja bi svima vama, koji ste svoje guzice uhljebili na Zapadu a koji po njemu seruckate i vapite za bliskoistočnim progresivnim i naprednim režimima, dao express šut kartu iz zemlje. Nezahvalnici.Dino34 wrote:Tvoje (ne)poznavanje prilika na terenu, kao i poređenje kruška i jabuka.Point. wrote:Šta je smiješno?
Prvo, kada je Wehrmacht kapitulirao, njemačka je podijeljena u zone odgovornosti.
Onda im je gvozdenom prangijom iznabijan maršalov plan, plus što su suđeni.
Jednostavno, morali su pristati i to uz teško škripanje zubima.
Dakle, sve im je to nametnuto.
I dan danas ca 50% ljudi smatra da je ns bio dobar režim.
Gotovo 1/4 glasača thüringena je glasala za izvjesnog björn höckea za kojeg je sud presudio da ga se može zvati fašistom,itd,itd.
- King Theoden
#21579 Re: Republika Turska
Mal ti ne rekoh šta bi tiPoint. wrote:Ja bi
Al eto, na osnovu komentara vidim da bi se Vaša bezvrijednost itekako uklopila sa nacistima
- Point.
#21580 Re: Republika Turska
Nezahvalnici i licemjeri, dabome. Ispalili se za Njemačku i uživaju u blagodatima al zato prvaci u pljuvanju zemlje koja vas je uhljebila. Virtualni proleteri i online revolucionari protiv mrskog Zapada. I još ima obraza prozvati pola populacije, svakog drugog Švabu dakle, štovateljima nacističkog propalog sistema. Koja mustra jebote.Dino34 wrote:Mal ti ne rekoh šta bi tiPoint. wrote:Ja bi
Al eto, na osnovu komentara vidim da bi se Vaša bezvrijednost itekako uklopila sa nacistima
- Nadzornik
#21581 Re: Republika Turska
Cuj nezahvalnici....Point. wrote: Ja bi svima vama, koji ste svoje guzice uhljebili na Zapadu a koji po njemu seruckate i vapite za bliskoistočnim progresivnim i naprednim režimima, dao express šut kartu iz zemlje. Nezahvalnici.
Kao nama zapadne zemlje daju pare iz humanitarnih razloga a ne zato sto krv pisamo za hiljadu ili dvije evra.
Da je srece bilo da me zapad nikada nije ni vidio,da u svojoj zemlji svoju djecu podizem ali...
- JThomas
#21582 Re: Republika Turska
...mi ne pada na pamet da se vratim.
- King Theoden
#21583 Re: Republika Turska
Čuj ti ove tetkice, dobio platformu pa da se nagovori 
Slobodno piši, biće ti lakše
Erdogan za predsjednika svjetske vlade
- Nadzornik
#21584 Re: Republika Turska
Odose Turci u svemir...
Turska salje osoblje u Rusiju kako bi se obucavali za astronaute.
Turkey to send personnel to Russia to be trained as Astronauts.
Turska salje osoblje u Rusiju kako bi se obucavali za astronaute.
Turkey to send personnel to Russia to be trained as Astronauts.
- Point.
#21585 Re: Republika Turska
Jadni vi. Isto da radite na plantažama pamuka dok Hans, Ditrich i Sven sjede u hladu i ispijaju bozu gledajući vas. Čuj ti njega, krv propiša za 2 milje eura. Pa šta bi ti, na lijepe oči paru. Ništa, idite na duhovni bliskoistok pa vidite koliko treba da zaradite te pare.Nadzornik wrote:Cuj nezahvalnici....Point. wrote: Ja bi svima vama, koji ste svoje guzice uhljebili na Zapadu a koji po njemu seruckate i vapite za bliskoistočnim progresivnim i naprednim režimima, dao express šut kartu iz zemlje. Nezahvalnici.![]()
Kao nama zapadne zemlje daju pare iz humanitarnih razloga a ne zato sto krv pisamo za hiljadu ili dvije evra.
Da je srece bilo da me zapad nikada nije ni vidio,da u svojoj zemlji svoju djecu podizem ali...
Na Zapadu rade svi, švabo, šved, francuz, englez, španac da bi imao a ne samo napaćeni Balkanci. Pa i na Bliskom istoku ljudi krv propišaju al za dosta manje od 2000 eura mjesečno. O BiH da ne pričam. Moje te patetike. Nevalja kad u BiH radiš za 400 maraka mjesečno, nevalja kad u Švabiji radiš za 2 milje eura. Nekima nikako ugoditi.
- Point.
#21586 Re: Republika Turska
Hajde patetičaru i online revolucionaru izbaci link gdje se tvrdi da je svaki drugi Švabo nacista. Ili si lično išao od vrata do vrata po Njemačkoj i slagao statistiku.Dino34 wrote:Čuj ti ove tetkice, dobio platformu pa da se nagovori
Što ti je nezahvalnik. Izvuče ga Švabo iz bosanske svakodnevne kaljuže, da mu krov nad glavom, posao, platu i sigurnost a ovaj uključi internet al pritom isključi mozak i krene škrabati patetiku po forumu i optužuje te iste koje su mu sve to dali, komšije, radne kolege i obične prolaznike da su štovatelji nacizma. Da ne pričam o milionima Turaka koje je Švabo izvukao iz Azijskih vukojebina i vrtača i udomio na mrski Zapad. Kakav mali čovjek
Ne znam koji vrag se nisi ispalio za Tursku, kakve su samo plaže u Alanji, Antaliji da vidiš a tek döneri u Bursi i Stambolu. Još kad izljubiš Erdoganovo čupavo dupe, sreći nikad kraja.
No, de nam Blabla Guevara napiši još koju virtualnu revolucionarnu porukicu kako nam Zapad i mrski krstaši rade o glavi, hoće da istrijebe muslimane i još koju bajku za potlačene.
- JThomas
#21587 Re: Republika Turska
43% je glasalo za naciste na zadnjim izborima '33 prije rata, sa hitlerom već na mjestu kancelara i sa SA smeđim košuljama na ulicama u intenzivnoj kampanji "nagovaranja". ali eto, ko zna, možda je danas 50... 
- ElRe
#21588 Re: Republika Turska
Christmas wreaths from Turkey's Bucak trim homes across Europe
Ekonomija nastavlja da cvjeta, uprkos svim silama koje pokušavaju da obore TurskuTurkish economy to record positive growth by year-end, Albayrak says
- ElRe
#21589 Re: Republika Turska
To je taj zapad i dvostruki standardi
A za muslimaneFrancesco Magnanelli (Sassuolo) i Matteo Scozzarella (Parma) kažnjeni su po jednom utakmicom neigranja jer su psovali Boga.
Sve su zabilježile kamere, pa Disciplinska komisija Italijanskog fudbalskog saveza nije imala nikakvih problema prilikom donošenja odluke.
Prema pravilniku Saveza, strogo je zabranjeno vrijeđanje osjećanja vjernika, pa je dvojac automatski suspendovan.
Zbog istog čina prošle godine je kažnjen Rolando Mandragora, fudbaler Udinesea.
A court in Italy's Milan has rejected an appeal on lifting a burqa and veil ban in public places that came into force in Lombardy in 2016.
The northeastern region adopted the regulations that explicitly outlawed the use of Islamic face coverings in public.
The decision was approved by a trial court before it was taken to the appeal court in Milan, local media reported Thursday.
Ali Abu Shwaima, the chairman of the Lombardy Islamic Center, said there has never been a problem due to women wearing a burqa or veil, thus such a ban is pointless. "Everyone should be free to dress as they wish," he said.
The appeal to lift the ban was made by several Muslim communities and refugee associations which say they would take the case to the Supreme Court of Appeals.
The law, which came into force on Jan. 1, 2016, ban burqa and niqab in hospitals and local government buildings. It was the first such move in Italy.
- King Theoden
#21590 Re: Republika Turska
Point. wrote:Hajde patetičaru i online revolucionaru izbaci link gdje se tvrdi da je svaki drugi Švabo nacista. Ili si lično išao od vrata do vrata po Njemačkoj i slagao statistiku.Dino34 wrote:Čuj ti ove tetkice, dobio platformu pa da se nagovori
Što ti je nezahvalnik. Izvuče ga Švabo iz bosanske svakodnevne kaljuže, da mu krov nad glavom, posao, platu i sigurnost a ovaj uključi internet al pritom isključi mozak i krene škrabati patetiku po forumu i optužuje te iste koje su mu sve to dali, komšije, radne kolege i obične prolaznike da su štovatelji nacizma. Da ne pričam o milionima Turaka koje je Švabo izvukao iz Azijskih vukojebina i vrtača i udomio na mrski Zapad. Kakav mali čovjek
Ne znam koji vrag se nisi ispalio za Tursku, kakve su samo plaže u Alanji, Antaliji da vidiš a tek döneri u Bursi i Stambolu. Još kad izljubiš Erdoganovo čupavo dupe, sreći nikad kraja.
No, de nam Blabla Guevara napiši još koju virtualnu revolucionarnu porukicu kako nam Zapad i mrski krstaši rade o glavi, hoće da istrijebe muslimane i još koju bajku za potlačene.
- Point.
#21591 Re: Republika Turska
Ostalo ti samo da se kreveljiš, avaj šta da se radi. De nam pričaj kojom stručnom metodom si došao do magične brojke od 50 %. Kakav kralj, Mubere mi. 
- King Theoden
#21592 Re: Republika Turska
Brato ne propušta 
Koje frustracije.
Koje frustracije.
- Point.
#21593 Re: Republika Turska
Brato, samo no pasaran. 50% veli
Jadan Braco Salihamidžić, šef je najmanje šestorici štovatelja nacista a šta reći tek za Vedu i njegovu Herthu. Sve sam go nacist
Kakav kralj, Mubere mi. 
- Kikibombona
#21594 Re: Republika Turska
Postoje dvije vrste Bosanaca i Hercegovaca u dijasporiPoint. wrote:Nezahvalnici i licemjeri, dabome. Ispalili se za Njemačku i uživaju u blagodatima al zato prvaci u pljuvanju zemlje koja vas je uhljebila. Virtualni proleteri i online revolucionari protiv mrskog Zapada. I još ima obraza prozvati pola populacije, svakog drugog Švabu dakle, štovateljima nacističkog propalog sistema. Koja mustra jebote.Dino34 wrote:Mal ti ne rekoh šta bi tiPoint. wrote:Ja bi
1. Ljudi koji su otisli u ratu, oni sa nostalgijom, pomalo idealisticki gledaju na BiH, te su skloniji kritikovati zapadne zemlje koje su im omogucile zivot u uredjenom sistemu, zivot dostojan covjeka. Ne znaju kakvo je zapravo sranje zivot u BiH i drugim drzavama istoka i juga. Da znaju, da su iskusili na svojoj kozi, vise bi cijenili Njemacku i Norvesku.
2. Bosanci koji su otisli u proteklih 5-10 godina su zahvalni zapadnim zemljama koje su ih primile. Prezivjeli su bosanski poslijeratni pakao - zemlju kriminala, korupcije, stela, mobinga, lazne vjere i morala - sve je izvitopereno, lazno, nemoralno i zaostalo. Ko je otisao iz BiH u proteklih par godina preporodio se. Ljudi ne zele nista cuti o politicko-ekonomskim desavanja u BiH, sve im se gadi, od svega su pobjegli. Ti ljudi su duboko zahvalni Njemackoj i Svedskoj na svemu sto su dobili.
...
Imam dosta clanova porodice i prijatelja koji su otisli vani devedesetih i u proteklih par godina. Zahvalnost kod drugih je neuporedivo veca, bas zato sto su propatili u BiH.
- Kikibombona
#21595 Re: Republika Turska
Dr. Bashar al-Asad o svom nekadasnjem kucnom prijatelju Redzepu Tajipu Erdoganu. Nas voljeni sultan nikako nema srece sa prijateljima. Izdao ga Asad, izdao Gulen, izdao Gul, izdao Davutoglu... Turska ima katastrofalne odnose sa pola svijeta.
Sta je sa svijetom?
...
Nakon sto je dr. Asad izdao prijateljstvo, sultan muslimana je porucio da mora biti ubiVen i da ce on sa svojim voljenim vehabijama klanjati dzuma namaz u Emevijskoj dzamiji oslobodjenog Damaska
...
A nekada su porodice Erdogan i Asad bile JEDNO

Proklet bio Bashare, izdao si prijatelja!!!!!!
Sta je sa svijetom?
...
Bashar al-assad: "Erdogan is a thief who stole the factories, oil, and wheat. Erdogan is a political thug on vast level, he lies at everybody, blackmails everybody, and is a public hypocrite."
Bashar al-assad: "If you ask me to meet a person like Erdogan or any of his ilk, I'll personally feel disgusted and wouldn't be comfortable, but I will meet whoever to achieve the interests of the country."
Bashar al-assad: There is no choice but war if the Turkish occupation does not leave Syrian territory
...Bashar al-Assad: If Turkey does not get out of Syria by political means, we will force it out.
Nakon sto je dr. Asad izdao prijateljstvo, sultan muslimana je porucio da mora biti ubiVen i da ce on sa svojim voljenim vehabijama klanjati dzuma namaz u Emevijskoj dzamiji oslobodjenog Damaska
...
A nekada su porodice Erdogan i Asad bile JEDNO

Proklet bio Bashare, izdao si prijatelja!!!!!!
- Nadzornik
#21596 Re: Republika Turska
Zaboravio si jos samo da mi napomenes da se zahvalim Karadzicu jer da njega nije bilo,nikada ja zapada ne bih vidio....Point. wrote: Jadni vi. Isto da radite na plantažama pamuka dok Hans, Ditrich i Sven sjede u hladu i ispijaju bozu gledajući vas. Čuj ti njega, krv propiša za 2 milje eura. Pa šta bi ti, na lijepe oči paru. Ništa, idite na duhovni bliskoistok pa vidite koliko treba da zaradite te pare.
Na Zapadu rade svi, švabo, šved, francuz, englez, španac da bi imao a ne samo napaćeni Balkanci. Pa i na Bliskom istoku ljudi krv propišaju al za dosta manje od 2000 eura mjesečno. O BiH da ne pričam. Moje te patetike. Nevalja kad u BiH radiš za 400 maraka mjesečno, nevalja kad u Švabiji radiš za 2 milje eura. Nekima nikako ugoditi.
E moj Pointu,svako ima svoju nafaku,moje je jos malo pa proslo ali su moja djeca zauvijek izgubljena za drzavu BiH.
- JohnnyS
#21597 Re: Republika Turska
Ali si za svaki slučaj ostavio djeci da nafaku traže na mrskom trulom zapadu, a ne u Rusiji, Iranu ili Turskoj...
- King Theoden
#21598 Re: Republika Turska
dr. asad želi rat? pa smrvila bi ih turska.Kikibombona wrote:Sta
-
Haman2
#21599 Re: Republika Turska
Mozda bi za Tursku bilo najbolje kad bi uskoro bili izbori. Erdogan bi sigurno izgubio ili tesko pobijedio a to znaci da bi morao dijeliti vlast. To bi bilo dobro za Tursku, jer bi se za duzi period otklonila opasnost njenog unistenja. Mnogi jedva cekaju da joj vide kraj a Erdogan im svojom politikom samo pomaze. Ovo je osobno moje misljenje. Nemam nista protiv adko neko misli drukcije.
- Point.
#21600 Re: Republika Turska
Naravno da svako ima svoju nafaku al poenta je da si ti djeci nafaku sredio na Zapadu a ne u Turskoj, Iranu i gdje već ne pojedini žude ka. Niko pri zdravoj pameti, koji misli najbolje svojoj djeci i sebi, neće reći hajte tamo na Bliski Istok, tamo nije ugodan život kao na Zapadu ali duševno je bolji. Al i nije bolji kad skontaš, ljudi se tamo kolju između decenijama. A sve u ime Boga.Nadzornik wrote:Zaboravio si jos samo da mi napomenes da se zahvalim Karadzicu jer da njega nije bilo,nikada ja zapada ne bih vidio....Point. wrote: Jadni vi. Isto da radite na plantažama pamuka dok Hans, Ditrich i Sven sjede u hladu i ispijaju bozu gledajući vas. Čuj ti njega, krv propiša za 2 milje eura. Pa šta bi ti, na lijepe oči paru. Ništa, idite na duhovni bliskoistok pa vidite koliko treba da zaradite te pare.
Na Zapadu rade svi, švabo, šved, francuz, englez, španac da bi imao a ne samo napaćeni Balkanci. Pa i na Bliskom istoku ljudi krv propišaju al za dosta manje od 2000 eura mjesečno. O BiH da ne pričam. Moje te patetike. Nevalja kad u BiH radiš za 400 maraka mjesečno, nevalja kad u Švabiji radiš za 2 milje eura. Nekima nikako ugoditi.![]()
E moj Pointu,svako ima svoju nafaku,moje je jos malo pa proslo ali su moja djeca zauvijek izgubljena za drzavu BiH.