Ukrajina

zigzag

#215576 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

21. je vijek....
drndalo

#215577 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

dr_Evil wrote: 14/03/2025 07:17
sumirprimus wrote: 13/03/2025 19:40 The Germans are creating the “Sky Shield” – a complex of three-level air defense systems – and are preparing to provide #Ukraine with at least 12 medium-range batteries and another 12 small ones.
This means that it is #Germany that will strengthen Ukrainian air defense regardless of the decision made by the #US Recently, Kyiv and Berlin signed a memorandum with the manufacturer of IRIS-T.
It provides for a threefold increase in the supply of missiles and air defense systems. The document will not be limited to sky defense – the company also produces smart SMArt 155 shells against hard armored targets and GMLRS components. European industry is increasing its capacity and continues to help Ukraine.

Sad kad se auto industrija u dojclandu vrati korijenimA PA Pocnu vojne igracke izbacivat :mrgreen:
Nadamo se da ce Svabe ovaj put ispraviti svoje nacisticke greske, te Ukrajince smatrati saveznicima, a ne kao prosli put podvrstom koju treba izbrisati. Just saying, i prosli put su ih docekali sa cvijecem.
Kakva RU propaganda...

U svakoj zemlji je bilo cvjecara koji su docekivali, najcesce SVAKOG "oslobodioca"...

Nakon Holodomora i vise miliona umrlih od gladi, pored poljoprivrede za nahranit se, to je jelte neshvatljivo...?

A i pored svega toga, PUNO JE VISE UKRAJINACA poginulo i medju civilima i medju vojnicima Crvene Armije nego Rusa... Koji naravno najvise vole kicenje tudjim perjem...
drndalo

#215578 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Suomi se ne zajebava...

dr_Evil

#215579 Re: Ukrajina

Post by dr_Evil »

drndalo wrote: 14/03/2025 09:33
dr_Evil wrote: 14/03/2025 07:17
sumirprimus wrote: 13/03/2025 19:40 The Germans are creating the “Sky Shield” – a complex of three-level air defense systems – and are preparing to provide #Ukraine with at least 12 medium-range batteries and another 12 small ones.
This means that it is #Germany that will strengthen Ukrainian air defense regardless of the decision made by the #US Recently, Kyiv and Berlin signed a memorandum with the manufacturer of IRIS-T.
It provides for a threefold increase in the supply of missiles and air defense systems. The document will not be limited to sky defense – the company also produces smart SMArt 155 shells against hard armored targets and GMLRS components. European industry is increasing its capacity and continues to help Ukraine.

Sad kad se auto industrija u dojclandu vrati korijenimA PA Pocnu vojne igracke izbacivat :mrgreen:
Nadamo se da ce Svabe ovaj put ispraviti svoje nacisticke greske, te Ukrajince smatrati saveznicima, a ne kao prosli put podvrstom koju treba izbrisati. Just saying, i prosli put su ih docekali sa cvijecem.
Kakva RU propaganda...

U svakoj zemlji je bilo cvjecara koji su docekivali, najcesce SVAKOG "oslobodioca"...

Nakon Holodomora i vise miliona umrlih od gladi, pored poljoprivrede za nahranit se, to je jelte neshvatljivo...?

A i pored svega toga, PUNO JE VISE UKRAJINACA poginulo i medju civilima i medju vojnicima Crvene Armije nego Rusa... Koji naravno najvise vole kicenje tudjim perjem...
Kako god, izvlaci zakljucke kakve volis, ali to ne utice na cinjenicu da su Svabe propustile prilike da naprave saveznike od Ukrajinaca protiv mrskih Ivana, jer su Ukre smatrali nizom rasom, i ljubav nisu uzvratili. Navijanje, pravdanje ili slicno, ne bavim se sa tim, osim ako se radi o pokretima za slobodu kakve je Najveci sin podrzavao.
drndalo

#215580 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Potpuno se slazem s prvim, dosli su kao okupatori, dosli su da pobiju i rastjeraju, za svoj Lebensraum...

Akcije imaju konsekvence, pa kada ljudi skontase da ce prije ostati zivi u borbi protiv njih, rat je bio izgubljen za Nijemce. Kad god, ali izgubljen.

Vise sam se osvrnuo na floskulu koju mahom "Pravoslavni Pravednici" vole koristiti, a to je da je "neko drugi" bacao cvijece pred Nijemce... "Svoje" cvjecare pri tome uvijek uredno ispuste iz racunice.
zigzag

#215581 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Fire at the oil refinery in Tuapse/Russia after drone strikes

The area of the fire at the oil refinery in Tuapse after is more than 1 thousand square meters, - the governor
tika taka...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#215582 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

drug_profi wrote: 13/03/2025 20:40 Nesto malo o buducoj obaveznoj opremi pjesadinca.
Beretta shotgun skrojena za antidron borbu.
Do 100 metara daljine zasipa sačmom dovoljne energije za unistenje dtona.

https://defence-blog.com/beretta-promot ... e-defense/
@Hame_ evo je :D
sumirprimus

#215583 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

dobra za oko kuce :D
opet je ovo malo i slabo, ja bi prije kakav trocijevac. sto je sigurno sigurno je :D
Crvene_brigade

#215584 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Ukrajina formira tim za nadgledanje primirja

Iako nema znakova da bi primirje uskoro moglo biti postignuto, Kijev se počeo pripremati za tu mogućnost.

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Andrij Sibiha izjavio je da je formiran tim koji će nadzirati potencijalni prekid borbi ako do njega dođe.

"Već smo počeli sastavljati nacionalni tim koji će razviti odgovarajuće procedure za pravilno praćenje mogućeg primirja", rekao je Sibiha novinarima.
Last edited by Crvene_brigade on 14/03/2025 15:13, edited 1 time in total.
JoseMujica

#215585 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

sumirprimus wrote: 14/03/2025 14:35 dobra za oko kuce :D
opet je ovo malo i slabo, ja bi prije kakav trocijevac. sto je sigurno sigurno je :D
ti si isključivo na velikim kalibrima :lol:
sumirprimus

#215586 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

JoseMujica wrote: 14/03/2025 15:11
citirao bih damira avdica grahu ovom prilikom, ali ne zelim u banovice opet na duze :lol:
JoseMujica

#215587 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

sumirprimus wrote: 14/03/2025 15:20
JoseMujica wrote: 14/03/2025 15:11
citirao bih damira avdica grahu ovom prilikom, ali ne zelim u banovice opet na duze :lol:
aaaaaaa strah te od penderak iz Centralnog komiteta :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

meni su potpuno zabranili pisanje na domaćoj politici...valjda da Bata i Cmoljo mogu neometano uzimat lovu Vojinu Mijatoviću za propagandu :lol:
sumirprimus

#215588 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Ostati cu suzdrzan po tom pitanju i brojati peneze u miru i rahatluku :zzzz:
JoseMujica

#215589 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

sumirprimus wrote: 14/03/2025 15:27 Ostati cu suzdrzan po tom pitanju i brojati peneze u miru i rahatluku :zzzz:
jer si 3,14cka :lol:

ni puškom me ne bi ušutili da kritikujem vlast koja loše radi, a kamo li Banovićima
Malisa11

#215590 Re: Ukrajina

Post by Malisa11 »

https://www.euractiv.com/section/defenc ... clarifies/
Munich, Germany – Ukraine was never promised NATO membership as part of an eventual peace deal, Mark Rutte said on Friday, appearing to side with the interpretation put forward by the US defence secretary earlier this week.
Peacean

#215591 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

Ovo izgleda kao da je povlačenje iz Kurska bio dio nagodbe sa trumpom.
karanana

#215592 Re: Ukrajina

Post by karanana »

Koji idiot jebote. ili je genije i igra igru jedne velike maskirovke koja ce na kraju rezultirati u ruskom padu.

geralt

#215593 Re: Ukrajina

Post by geralt »

Shevchenko izgleda oslobodjen, geolocirano prisustvo Ukrajinaca u krajnjem jugozapadnom dijelu naselja. Nadajmo se skoroj zvanicnoj objavi.

Čitalac

#215594 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Reakcija ukrajinskog Generalštaba: Nema opkoljavanja.
Glavni stožer Oružanih snaga Ukrajine demantira izjave o opkoljavanju ukrajinskih jedinica u regiji Kursk, o čemu su ranije govorili ruski diktator Putin i američki predsjednik Donald Trump.
“Izvještaji o navodnom ‘opkoljavanju’ ukrajinskih jedinica u Kurskoj oblasti nisu istiniti i kreiraju ih Rusi radi političkih ciljeva i pritiska na Ukrajinu i partnere. Situacija se tijekom dana nije značajnije promijenila. Neprijateljstva u operativnoj zoni grupe Kursk se nastavljaju. Jedinice Oružanih snaga pregrupirale su se i povukle na povoljnije crte obrane. Naši vojnici odbijaju ofenzivna djelovanja neprijatelja i nanose mu učinkovitu štetu iz svih vrsta oružja. Od početka današnjeg dana na kurskom pravcu dogodilo se 13 borbenih okršaja. Nema opasnosti od okruženja naših jedinica", navodi se u izvješću.
Peacean

#215595 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

sumirprimus

#215596 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

JoseMujica wrote: 14/03/2025 15:35
sumirprimus wrote: 14/03/2025 15:27 Ostati cu suzdrzan po tom pitanju i brojati peneze u miru i rahatluku :zzzz:
jer si 3,14cka :lol:

ni puškom me ne bi ušutili da kritikujem vlast koja loše radi, a kamo li Banovićima
Jesam brte ja sam u srcu sda lopovsko kriminalno nevlasne teritorije.
Narsvno da sam.picka
Bernardinac

#215597 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

Još četiri ili pet regija za mir

Pa popusti psihopatima?
Ako SAD namjerava krenuti prema miru, reći ćemo im kako mi to vidimo, a oni će podijeliti svoju viziju. To je samo po sebi već pozitivan pomak. Poslušali nas ili ne, Putin će iznijeti svoj pregovarački stav. I ostaje nepromijenjen: promjena režima u Ukrajini i, u najmanju ruku, priznanje naših ustavnih teritorija. Ali vjerujem da postoji i pitanje oslobađanja još četiri ili pet regija Ukrajine od nacističke prisutnosti.

Ukratko, Putin u vojnoj odori, na pozadini napredovanja pobjedničke ruske vojske, svojevrsna je formula, hijeroglif, simbol kako će se strukturirati pregovori sa SAD-om. Trump sa svoje strane pokušava iznijeti jake argumente. Nastavio je pomagati Ukrajini, pružajući obavještajne podatke i oružje. Vojno je to agresivan i snažan potez, ali politički on tu gubi. To je pogreška — nije svaki snažan potez zapravo pokazivanje snage. Jer Putin odgovara vlastitim snažnim potezom.

Već smo se borili protiv SAD-a do posljednjeg. Ali ako Trump želi signalizirati da se namjerava ozbiljnije boriti, onda je to potpuno u suprotnosti s njegovom vlastitom politikom i odvest će ga u slijepu ulicu. Ali mi smo spremni za ovo. Putin pokazuje da je Rusija mobilizirana, da se stvaraju nove vojske, okupljaju nove snage. Učimo se pravilno boriti, učimo napredovati, učimo pobjeđivati. Vraćamo nacionalnu konsolidaciju i naš borbeni duh.

I upravo je zato Putinov nastup u vojnoj odori u Kurskoj oblasti nastavak njegove ranije izjave da Rusija još nije počela ozbiljno ratovati. Ali sada - mi ćemo početi.

https://www.arktosjournal.com/p/four-or ... -for-peace
Čitalac

#215598 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Inače, Dugin je, pred početak ovih pregovora o primirju, plasirao poduži i pomirljivi intervju za ukrajinsku publiku. Razgovarao je sa novinarkom Dianom Pančenko iz Mikolajiva, protiv koje je SBU u oktobru 2023. pokrenuo istragu zbog izdaje. Dugin pruža ruku Ukrajincima, najavljuje „bratsko praštanje“, kaže da bi se mogao naći zajednički jezik s hrabrim Ukrajincima...Ovo bi mogao biti onaj nastavak rata „nevojnim sredstvima“, kako rekoše iz Kremlja.
- Ukrajina treba biti sastavni dio istočnoslavenskog euroazijskog raja, koji smo pozvani pažljivo, prijateljski i miroljubivo zajedno graditi. Sada nemamo drugog izbora nego izgraditi istinski suverenu državu-civilizaciju, euroazijsku, istočnoslavensku, utemeljenu na tradicionalnim vrijednostima, na našoj duhovnoj pravoslavnoj kulturi…
- Danas smo mnogo govorili o Ukrajincima, ali ništa manje paradoksalan, tragičan i tužan ne bi bio ni razgovor o našim pogreškama. Uostalom, mi smo uglavnom jedno te isto. Na to sam mislio kad sam rekao da su Ukrajinci dio našeg nacionalnog tijela. Ne želim reći da smo mi Rusi veliki, a da Ukrajinci nisu. Mi smo jedno, svi naši narodi, cijeli ruski svijet se našao u tako povijesno teškim uvjetima da je to jako bolno. Našli smo se pod utjecajem kolosalnih sila - kulturnih, ideoloških, geopolitičkih, ekonomskih. Upali smo u povijesnu zamku…
- Pružio bih ruku Ukrajincima i rekao: čujte, vi ste nam otvorili oči što se događa u svijetu, koliko je monstruozan ovaj liberalni globalni Zapad, gdje smo skoro skliznuli. Pa hajde, primite ovu ruku...Mnogi Ukrajinci danas su shvatili da su izdani od Zapada. Hvala Bogu da jesu. Oni vide da ih se Zapad lako odrekao, da ih je iskoristio, ponizio, jednostavno uništio...Ali, bez obzira na sve: evo moje ruke, uhvatite je, zajedno ćemo graditi veliku državu…
- Moramo se vratiti u jedinstven duhovni prostor. Moramo se vratiti pravoslavnoj crkvi, moramo dopustiti i drugim religijama koje postoje u našim zemljama da doprinesu stvaranju velikog duhovnog svijeta. Ne treba nam primirje, nego mir, ruski svijet. I u ovom ruskom svijetu svatko od nas naći će svoje dostojno mjesto i mislim da ćemo sigurno doći do točke kada će naš današnji rat završiti bratskim praštanjem, duhovnim uskrsnućem našeg jedinstvenog naroda…
- Koja je alternativa? Istrijebiti Ruse? Nemoguće je. Istrebiti Ukrajince? Nemoguće je. Poraziti Rusiju? Nemoguće je. Također je nemoguće preseliti negdje sve Ukrajince. To je nemoguće. Osuđeni smo da budemo zajedno. Imamo istu geografiju, istu povijest, istu sudbinu, isti jezik, istu kulturu, istu vjeru. Sve to nas je učinilo ne samo susjedima, već jednim...ž
- Što bih rekao ukrajinskom vojniku, majci koja je izgubila sina? Kako god bilo, vaša tuga je naša tuga, a naša tuga je vaša tuga. Sad vi ubijate nas, mi ubijamo vas, tako će valjda biti još neko vrijeme, rat je rat. Ali to neće dovesti do ničega dobrog, ne može završiti ničim dobrim. Moramo pronaći neki drugi izlaz iz svega ovoga. Imamo pravog neprijatelja, zajedničkog i vama i nama. Koliko vremena, koliko još gubitaka moramo pretrpjeti, a da toga postanemo svjesni...
sumirprimus

#215599 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Dugin je ruski rajko vasic. Kmica.koja krade zrak
drug_profi

#215600 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Ima i kod ukrajinaca kadirovaca koji jedva cekaju da oproste.
Nadam se da su u manjini, jer na sljedecim izborima ruske farme botova i dezinformacija ce da ispiru mozgove.
Post Reply