Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- drug_profi
#21551 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa blicam i ja kao upozorenje cim se odmaknem 500 metara od zasjede, pa dok ne odmaknem jedno 2 kilometra, ali ne blicam kao zahvalu, niti trazim od drugih da mi zahvaljuju jer mi je rezon da niko ne zeli da bude zaustavljen.
Nemam zelju da me patrola pegla i nemam problem sto se neko nađe navodno pogođen jer nije dobio zahvalnost.
Nemam zelju da me patrola pegla i nemam problem sto se neko nađe navodno pogođen jer nije dobio zahvalnost.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#21552 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
bitanga_sa_otesa wrote:znas ti posto su h7 sijalice ?
Mozda i ima istine u ovome,
- kabal1337
#21553 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A ko to trazi zahvalu? Ja samo kazem da je lijepo kada neko uzvrati, cista solidarnost. Cista svakodnevnica, niko tebi u zivotu ne mora reci hvala, ali je lijepo i govori nesto u vezi tebe.drug_profi wrote:Pa blicam i ja kao upozorenje cim se odmaknem 500 metara od zasjede, pa dok ne odmaknem jedno 2 kilometra, ali ne blicam kao zahvalu, niti trazim od drugih da mi zahvaljuju jer mi je rezon da niko ne zeli da bude zaustavljen.
- drug_profi
#21554 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa namigno sam ti ko zahvalu, nisi vidio. Jbg.kabal1337 wrote:A ko to trazi zahvalu? Ja samo kazem da je lijepo kada neko uzvrati, cista solidarnost. Cista svakodnevnica, niko tebi u zivotu ne mora reci hvala, ali je lijepo i govori nesto u vezi tebe.drug_profi wrote:Pa blicam i ja kao upozorenje cim se odmaknem 500 metara od zasjede, pa dok ne odmaknem jedno 2 kilometra, ali ne blicam kao zahvalu, niti trazim od drugih da mi zahvaljuju jer mi je rezon da niko ne zeli da bude zaustavljen.
- kabal1337
#21555 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Male ti oci, natakario suncane
Last edited by kabal1337 on 06/05/2019 21:26, edited 1 time in total.
- Bakir1
#21556 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tesko je vrijeme i padalo bi i ne bi, tacka pa zarez.
- black
-
zdruzdjo
#21558 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Eh eto danas se na tih 220-ak kilometara nakupilo svih onih koji ne blicaju. Ili stede sijalice ili ne znaju za to i tako.....
Ja sam nakon prolaska svake zasjede blicao. Ono karma, goes around-comes around....Ali mislim da sam jedini bio danas na tom putu. Iskreno sam se iznenadio. nema sanse da kaze covjek nije ih vidio. sve su bile upecatljive.
Eto meni kad neko blicne na taj nacin onako nicim izazvan i skontam da je to upozoravanje na policiju, moj odgovor je prijateljsko dizanje ruke, ono kao hvala. Ne znam vala sta bolje.
A to prekrsaj...i kad bi me zaustavio drot pa pitao sto blicam rekao bi nesto glupo tipa ugaseno mu svjetlo, malo se priblizio mojoj traci pa ga upozorio da me ne udari.....itd.
Ja sam nakon prolaska svake zasjede blicao. Ono karma, goes around-comes around....Ali mislim da sam jedini bio danas na tom putu. Iskreno sam se iznenadio. nema sanse da kaze covjek nije ih vidio. sve su bile upecatljive.
Eto meni kad neko blicne na taj nacin onako nicim izazvan i skontam da je to upozoravanje na policiju, moj odgovor je prijateljsko dizanje ruke, ono kao hvala. Ne znam vala sta bolje.
A to prekrsaj...i kad bi me zaustavio drot pa pitao sto blicam rekao bi nesto glupo tipa ugaseno mu svjetlo, malo se priblizio mojoj traci pa ga upozorio da me ne udari.....itd.
- Travnički Noćni Šetač
#21559 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bicu iskren i reći ću da zaista ne znam i nisam upratio da je blicanje drugom vozilu prekrsaj...
-
zdruzdjo
#21560 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma i ja sam cuo unazad mozda godinu dvije.Travnički Noćni Šetač wrote:Bicu iskren i reći ću da zaista ne znam i nisam upratio da je blicanje drugom vozilu prekrsaj...
Ali nisam naletio na neku "sluzbeni potvrdu"
Sve je nesto rekla kazala.
- skafiskafsnjak
#21561 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja se sjecam da je receno da se moraju duga ugasiti na 100m ... a da je prekrsaj blicanje.. prvi put cujem i ja.zdruzdjo wrote:ma i ja sam cuo unazad mozda godinu dvije.Travnički Noćni Šetač wrote:Bicu iskren i reći ću da zaista ne znam i nisam upratio da je blicanje drugom vozilu prekrsaj...
Ali nisam naletio na neku "sluzbeni potvrdu"
Sve je nesto rekla kazala.
A blicanje da se upozori na policiju.... nema po Zakonu, ali logicno da ne bi smio
- nepass1
#21562 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
postavili dvije patrole na ulazu u sarajevo, mozda 500m jedna od druge. i blicam ja nakon sto sam prvu prosao. zaustavlja me druga kaze pa bolan blicas drugima a ti u prekrsaju prebrzo vozis
.
nisu blicanje dalje spominjali
nisu blicanje dalje spominjali
-
hladan.preminger
#21563 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja uvijek, ali baš uvijek blicam, po BiH ali i po vanizdruzdjo wrote:Da malo skrenem s teme.
Danas voznja Sarajevo-B.brod i nazad.
Imam jedno da izjavim:
Sa tugom i zaloscu javljam da je vozacka/soferska solidarnost na cestama u BiH tragicno umrla.
Na tom putu danas more patrola i mobilnih radara. Niti jednom niko nije blicnuo onako za upozoravnje.
Nije mi trebalo hvala Bogu jer sam bio bas civilizovan i nisam nesto zurio.
Ali eto bas mi je bilo nesto zao.
-
nemezis
#21564 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Gdje to piše?tempuser wrote:Saobracajni znak!
-
nemezis
-
Throttle
#21566 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Što ne bih blicao, nekom će ostat lova u džepu jer je npr zaboravio svjetla
Jedino ne blicam brudama sa bembarama koji leže u autu, gaze preko ograničenja i još jašu po liniji. Njih nek klepa
Jedino ne blicam brudama sa bembarama koji leže u autu, gaze preko ograničenja i još jašu po liniji. Njih nek klepa
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#21567 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni ne radi blic... 
- JoeyTribbiani
#21568 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Throttle wrote:Što ne bih blicao, nekom će ostat lova u džepu jer je npr zaboravio svjetla
Nije izumrla vozačka solidarnost. Meni je raja blicala neki dan kod Srednjeg, pa jest jedno 10 auta barem i to kilometrima prije (iz mog pravca) patrole. Hvala ljudi
- vjeshalica
#21569 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bruda svakako lezi i ne vidi nista pa blicaj ti ili ne blicaj koliko hoces
- muz66
#21570 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni nesto u zadnje vrijeme merak opaliti po gasu tacno kad ih prolazim. Ali ono sekundu, i onda normalno opet. Zbune se, bi li za.mnom, ne bi li...nek se i oni malo srkleteJoeyTribbiani wrote:Throttle wrote:Što ne bih blicao, nekom će ostat lova u džepu jer je npr zaboravio svjetla
![]()
tim papcima ne bih blicnuo nikad
Nije izumrla vozačka solidarnost. Meni je raja blicala neki dan kod Srednjeg, pa jest jedno 10 auta barem i to kilometrima prije (iz mog pravca) patrole. Hvala ljudi. Koliko sam ga oborio, drotovi spustili radar niz nogu i pričaju. (nisam išao 30 na sat, po ograničenju tačno dok ih nisam prošao
)
- dadoka84
#21571 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neku noć se vozim kući i pored dvije slobodne trake oko mene lik se zaleti i jedva stade ni pola metra iza mene na semaforu... Lagano stisnem kočnicu a on i treba počeše da se krevelje i bauljaju po autu (fabričke led su fakat jake na malo novijim autima). Ubaci lik u rikverc i fino se odmaknu. 
-
zdruzdjo
#21572 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
e I ti ne znas za humordadoka84 wrote:Neku noć se vozim kući i pored dvije slobodne trake oko mene lik se zaleti i jedva stade ni pola metra iza mene na semaforu... Lagano stisnem kočnicu a on i treba počeše da se krevelje i bauljaju po autu (fabričke led su fakat jake na malo novijim autima). Ubaci lik u rikverc i fino se odmaknu.
- dadoka84
- commendatore
- nepass1
#21575 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja u desnoj traci, neki dedo sa fabijom u lijevoj. crveno, obojica prvi na semaforu. iza fabije debil sa alfom turira. i on stoji da bude jos smjesnije. traje crveno kad spuca debil u fabijudadoka84 wrote:Neku noć se vozim kući i pored dvije slobodne trake oko mene lik se zaleti i jedva stade ni pola metra iza mene na semaforu... Lagano stisnem kočnicu a on i treba počeše da se krevelje i bauljaju po autu (fabričke led su fakat jake na malo novijim autima). Ubaci lik u rikverc i fino se odmaknu.