SDA-All about

Post Reply
mg

#21551 Re: SDA-All about

Post by mg »

It_is_a_Leclerc wrote:Čestitam liderima dviju najjačih bošnjačkih političkih opcija na današnjem sporazumu. Nadam se da će ovo biti kraj jalovih međubošnjačkih netrpeljivosti zbog kojih smo razjedinjeni i naizgled lagan politički plijen nedobronamjernim strujama iz hrvatskog i srpskog naroda.
Volio bih da ova parlamentarna većina potraje, i da konačno imamo ljude koji su spremni nešto konkretno uraditi, pa makar i minimalno, na bilo kojem polju rada u ovoj državi.

Ovo se ti iz novina informišeš? Ja nisam znao da su Bošnjaci bili u zavadi! Ali vidiš, drago mi je što će zbog ove dvojice vizionara mnoge porodice ujutro opet popit kahvu, i pojes' rahat lokum i konačno zatrpat ratne sjekire.

NAdam se da će i Bošnjaci koji rade za 300 KM u privatnom sektoru, halalit stranačkim uhljebima i pružit ruke i reć čuvenu " ma nek je i 4300 Vama, samo da je redovna"!

Pišeš gluposti, Bošnjaci nisu bili u svađi. Bošnjaci su gladni, izrađeni, goli i bosi.

A ova dvojica će sad jedan drugom pripremit teren za razne pljačke i malverzacije!

Zaista neki ne pretjeruju kad kažu da si suncokret!
General War

#21552 Re: SDA-All about

Post by General War »

HM 2011 wrote:

Koalicioni partner vodi svoju politiku -

SDA vodi svoju politiku - ne mješati, ne poturati klipove narodu....
Narod...ispade pomiriteljski faktor izmedju SDA i SBB...ili obratno, sad cjepaju clanske :D
ultima_palabra

#21553 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Chisum wrote:Kako sad napacena mindercad zovu srpskog igraca/Scepu/Tornjaka? Lider? :lol:

Dugo potrajase "obraz i cast"...
Sto bi Seselj rekao "sad cete da pojedete sva govna koja ste izasvali" :oops:
Promoe

#21554 Re: SDA-All about

Post by Promoe »

Jel ovo vuciceva pruzena ruka? :thumbup:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#21555 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

HM 2011 wrote:
tvsabina wrote:
HM 2011 wrote:

Samo SDA, na svim nivoima, u jedinstvu je snaga....
Samo SDA/SBB na svim nivoima na Tornjevima i u SCC-u je snaga....... :thumbup:

Bilo je tu raznih koalicionih partnera.....

DF,SDP,BPS,SzBiH,A-SDA,BOSS....

Svima ste dohakali.....

Sada nam je svjedno....dohakali vi njima ili oni dohakali vama svi smo mi svejedno najebali....

SDA i SBB na svim nivoima u AVAZU JE SNAGA... :bih:
It_is_a_Leclerc

#21556 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

ultima_palabra wrote:
GeeTnT wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Čestitam liderima dviju najjačih bošnjačkih političkih opcija na današnjem sporazumu. Nadam se da će ovo biti kraj jalovih međubošnjačkih netrpeljivosti zbog kojih smo razjedinjeni i naizgled lagan politički plijen nedobronamjernim strujama iz hrvatskog i srpskog naroda.
Volio bih da ova parlamentarna većina potraje, i da konačno imamo ljude koji su spremni nešto konkretno uraditi, pa makar i minimalno, na bilo kojem polju rada u ovoj državi.
Jedini konkretan post... :thumbup: Leclerc
Jel ga to opet blajvate Tornjaku?
Najljepse molim da se uzdrzite od prostacenja. Tim vise sto sam ja uvijek prema svim sagovornicima ovdje bio vise nego korektan i nikom nisam uputio psovke koje vi meni upucujete.

Hvala :-)
HM 2011

#21557 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

tvsabina wrote:
HM 2011 wrote:
tvsabina wrote: Samo SDA/SBB na svim nivoima na Tornjevima i u SCC-u je snaga....... :thumbup:

Bilo je tu raznih koalicionih partnera.....

DF,SDP,BPS,SzBiH,A-SDA,BOSS....

Svima ste dohakali.....

Sada nam je svjedno....dohakali vi njima ili oni dohakali vama svi smo mi svejedno najebali....

SDA i SBB na svim nivoima u AVAZU JE SNAGA... :bih:
Svako je sebi dohakao - a ti podrži samo SDA, a SDA ni sebi ni tebi kao glasaču neće dohakati, kakva Vaša Stranka - samo SDA, na svim nivoima....

U jedinstvu je snaga.
sabina1

#21558 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

HM 2011 wrote:
Svako je sebi dohakao - a ti podrži samo SDA, a SDA ni sebi ni tebi kao glasaču neće dohakati, kakva Vaša Stranka - samo SDA, na svim nivoima....

U jedinstvu je snaga.
SDA mi je ogulila kožu s leđa , trenutno je guli i guliće je dok je god Tornja , tornjaka , SCC-a i svega onoga što ih sve čini tako intelektualnim....
A zlatnom kašikom ni kahvu nisam promiješala a kamo li je dobila....

Tako da mogu podržati eventualno Asima Sarajlića kad jede uštipke ali ne glasom nego kajmakom i suhim mesom....

SDA,SBB,A-SDA,SzBiH,BPS na svim nivoima....na minderu je snaga :bih:
Last edited by sabina1 on 19/10/2015 18:30, edited 2 times in total.
It_is_a_Leclerc

#21559 Re: SDA-All about

mg wrote:

Ovo se ti iz novina informišeš? Ja nisam znao da su Bošnjaci bili u zavadi! Ali vidiš, drago mi je što će zbog ove dvojice vizionara mnoge porodice ujutro opet popit kahvu, i pojes' rahat lokum i konačno zatrpat ratne sjekire.

NAdam se da će i Bošnjaci koji rade za 300 KM u privatnom sektoru, halalit stranačkim uhljebima i pružit ruke i reć čuvenu " ma nek je i 4300 Vama, samo da je redovna"!

Pišeš gluposti, Bošnjaci nisu bili u svađi. Bošnjaci su gladni, izrađeni, goli i bosi.

A ova dvojica će sad jedan drugom pripremit teren za razne pljačke i malverzacije!

Zaista neki ne pretjeruju kad kažu da si suncokret!
Naravno da su Bosnjaci u svadji. Pogotovo se to vidi pred izbore kad se bukvalno ljudi krenu udarati i vrijedjati zbog SDA ili SBB-a. Ja mislim da je bosnjacko jedinstvo, glede dramaticne nacionalne problematike naseg naroda, nuzan i hvale vrijedan korak za koji je trebalo puno hrabrosti.

Mozete vi to zvati - suncokretom i kako god hocete, ali moje povjerenje zdravo za gotovo nema ni jedna opcija. Ja glasam, pa onda budem najzesci kriticar tih istih jer u njih gledam i od njih ocekujem da rade i opravdaju povjerenje.

Ja zelim svu srecu u radu novoj vecini. I daj Boze da nam svima, pa i tim sa 300 km, bude makar malo bolje.
HM 2011

#21560 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

tvsabina wrote:
HM 2011 wrote:

U jedinstvu je snaga.
SDA mi je ogulila kožu s leđa , trenutno je guli i guliće je dok je god Tornja , tornjaka , SCC-a i svega onoga što ih sve čini tako intelektualnim....

Tako da mogu podržati eventualno Asima Sarajlića kad jede uštipke ali ne glasom nego kajmakom i suhim mesom....

U jedinstvu Sabina, U jedinstvu je snaga,

a minder bio on crven, narandžast, crveno - bijel, ama bilo koje boje - je ništa drugo no MINDER.....
sabina1

#21561 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

Na ovoj temi sam više puta komentarisala pokušaj ostvarenja nikad formirane koalicije SBB-DF-NS u Kantonu Sarajevo. Cilj toga bi bila makar neka protuteža SDA i istinski pokušaj preuzimanja vlasti,moći i tokova novca od iste...

Znali su mi replicirati - tornjak je crnilo , mrak...između njega i SDA nema razlike , kaolicija sa tornjakom je ludilo , izdaja....

Pa evo pitam sada cijenjene šta imamo danas......koje boje je ovo novo svjetlo....?

Šta ćemo sad na svim nivoima ?
(HM ne pitam tebe)
Chisum

#21562 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

It_is_a_Leclerc o SDA, u isto vrijeme prosle godine... trebalo mi je bukvalno minut-dva da nadjem ovo. :lol:
It_is_a_Leclerc wrote:
- Birači u BiH su mahom nepismeni i primitivni. Govorimo o ljudima koji su izabrali Radeljaša, Bahtića, Izetbegovića.

- Meni i poslije 12. ni iz džepa, ni u džep, za razliku od nekih koji anksiozno iščekuju da li će anadolski ćevapojedi pobijediti, ne bi ih, takve kakvi jesu, uvalili na budžet. :)

- To nepismeno stanovništvo možete kupiti ćevapima, Erdoganom i poslom u Vodovodu. A kako ćete vi nekom polupismenom, golobradom stranačkom jurišniku objasniti bilo šta o javnom, vanjskom dugu, o ustavu, o evroatlantskim integracijama. Oni znaju samo viknuti - "SDA, S kao sudba moja, d kao duša moja, A kao Alija" i pitati imaš li ćevap da im daš.

- Ja zapravo želim da Bošnjaci izaberu SDA. Bošnjaci i SDA se međusobno apsolutno zaslužuju. Kakav narod, takva mu i vlast.

Da biste naučili kakav smo narod mi Bošnjaci (većinom), dovoljno je samo da bacite pogled na, zvanično, najsiromašniju, najjadniju i najneprosperitetniju zemlju u Evropi.

- Što SDA nije od USK napravila Eldorado ?! Jesu Bošnjaci većina ? Jesu ! Je li SDA na vlasti ?! Navijeke. Pa zašto je onda USK sredina sa najmanje zaposlenih u cijeloj BiH, sa najmanje firmi i fabrika, sa najmanje obrazovanim stanovništvom, sa najvećim brojem propalih i zatvorenih fabrika ?!
A zašto su Vitez i Široki Brijeg primjeri poduzetničkog uspjeha ?! Jer tamo nema SDA.

- Uistinu je BiH mala država, koliki su SDA-ovci izdajnici.
Od anadolskih cevapojeda, najveceg zla i izdajnika, do "najjace politicke opcije" i ljudi koji su "jedini spremni nesto uraditi"... :lol:

Ono kad ti tutnu cevap u usta, pa pozelis jos...
GeeTnT

#21563 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

ultima_palabra wrote:
GeeTnT wrote:
Jedini konkretan post... :thumbup: Leclerc
Jel ga to opet blajvate Tornjaku?
Brena je Brena, ali dvaput je dvaput... :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#21564 Re: SDA-All about

Chisum wrote:It_is_a_Leclerc o SDA, u isto vrijeme prosle godine... trebalo mi je bukvalno minut-dva da nadjem ovo. :lol:
It_is_a_Leclerc wrote:
- Birači u BiH su mahom nepismeni i primitivni. Govorimo o ljudima koji su izabrali Radeljaša, Bahtića, Izetbegovića.

- Meni i poslije 12. ni iz džepa, ni u džep, za razliku od nekih koji anksiozno iščekuju da li će anadolski ćevapojedi pobijediti, ne bi ih, takve kakvi jesu, uvalili na budžet. :)

- To nepismeno stanovništvo možete kupiti ćevapima, Erdoganom i poslom u Vodovodu. A kako ćete vi nekom polupismenom, golobradom stranačkom jurišniku objasniti bilo šta o javnom, vanjskom dugu, o ustavu, o evroatlantskim integracijama. Oni znaju samo viknuti - "SDA, S kao sudba moja, d kao duša moja, A kao Alija" i pitati imaš li ćevap da im daš.

- Ja zapravo želim da Bošnjaci izaberu SDA. Bošnjaci i SDA se međusobno apsolutno zaslužuju. Kakav narod, takva mu i vlast.

Da biste naučili kakav smo narod mi Bošnjaci (većinom), dovoljno je samo da bacite pogled na, zvanično, najsiromašniju, najjadniju i najneprosperitetniju zemlju u Evropi.

- Što SDA nije od USK napravila Eldorado ?! Jesu Bošnjaci većina ? Jesu ! Je li SDA na vlasti ?! Navijeke. Pa zašto je onda USK sredina sa najmanje zaposlenih u cijeloj BiH, sa najmanje firmi i fabrika, sa najmanje obrazovanim stanovništvom, sa najvećim brojem propalih i zatvorenih fabrika ?!
A zašto su Vitez i Široki Brijeg primjeri poduzetničkog uspjeha ?! Jer tamo nema SDA.

Od anadolskih cevapojeda, najveceg zla i izdajnika, do "najjace politicke opcije" i ljudi koji su "jedini spremni nesto uraditi"... :lol:

SDA jeste najjaca politicka opcija ( parlamentarno i kako god hocete). Nisam nigdje napisao da su "jedini koji su spremni nesto uraditi". Jos jedna u nizu vasih sitnih pakosti.

Iza svega ostalog stojim i danas. Ja nikad ne bih glasao za SDA jer imaju neprijateljski odnos prema USK, jer je to stranka ljudi ogrezlih u kriminalu itd.

Da li im zelim da nam bude bolje sada kad su se izmirili sa svojim arhetipskim neprijateljima ? Apsolutno da. Ja ne zelim da mi propadnemo samo zato sto je SDA najjaca stranka u BiH. Daj Boze, da urade nesto, stagod, da me demantuju
JThomas

#21565 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

leclercov virtualni obraz.

Image
ultima_palabra

#21566 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Oktobar 2014.
Ja zapravo želim da Bošnjaci izaberu SDA. Bošnjaci i SDA se međusobno apsolutno zaslužuju. Kakav narod, takva mu i vlast
Oktobar 2015.
Ja ne zelim da mi propadnemo samo zato sto je SDA najjaca stranka u BiH.
Chisum

#21567 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

It_is_a_Leclerc wrote:
Chisum wrote:It_is_a_Leclerc o SDA, u isto vrijeme prosle godine... trebalo mi je bukvalno minut-dva da nadjem ovo. :lol:
It_is_a_Leclerc wrote:

SDA jeste najjaca politicka opcija ( parlamentarno i kako god hocete). Nisam nigdje napisao da su "jedini koji su spremni nesto uraditi". Jos jedna u nizu vasih sitnih pakosti.

Iza svega ostalog stojim i danas. Ja nikad ne bih glasao za SDA jer imaju neprijateljski odnos prema USK, jer je to stranka ljudi ogrezlih u kriminalu itd.

Da li im zelim da nam bude bolje sada kad su se izmirili sa svojim arhetipskim neprijateljima ? Apsolutno da. Ja ne zelim da mi propadnemo samo zato sto je SDA najjaca stranka u BiH. Daj Boze, da urade nesto, stagod, da me demantuju
Tvoji postovi na ovoj temi od prije godinu, i ovo sto pises danas, su, malo je reci, nebo i zemlja, i ne pises ti ovo jer "ne zelis da propadnemo samo zato sto je SDA najjaca stranka u BiH" - gradjanska se zabrinutost drugacije artikulise i ispoljava - nego te je neko dobro osamario s deset u pola s lukom, pa si postao lik iz viceva koje si ovdje nekada rado pricao.
It_is_a_Leclerc

#21568 Re: SDA-All about

ultima_palabra wrote:Oktobar 2014.
Ja zapravo želim da Bošnjaci izaberu SDA. Bošnjaci i SDA se međusobno apsolutno zaslužuju. Kakav narod, takva mu i vlast
Oktobar 2015.
Ja ne zelim da mi propadnemo samo zato sto je SDA najjaca stranka u BiH.
Pa normalno da se zaslužuju. Narod zaslužuje vlast kakvu sebi izabere. Ja nisam glasao za SDA, ali drugih 200 000 jeste. Pa šta sad ?!

Ja ne želim da BiH propadne zato što SDA ima 200.000 glasova, pa da likujem nad krhotinama države i vičem: "Vidite, šta nam uradiše ! Šta sam vam rekao".

Ja bih volio da mi sutra postanemo Švicarska, pod vladom SDA i SBB-a. Nećemo, ali da li ja od srca to želim novoj vladi - svakako. Ako ne budu u stanju uraditi ništa od obećanog, kritikovat ću ih, i kao SDP i DF.
It_is_a_Leclerc

#21569 Re: SDA-All about

Chisum wrote:
Tvoji postovi na ovoj temi od prije godinu, i ovo sto pises danas, su, malo je reci, nebo i zemlja, i ne pises ti ovo jer "ne zelis da propadnemo samo zato sto je SDA najjaca stranka u BiH" - gradjanska se zabrinutost drugacije artikulise i ispoljava - nego te je neko dobro osamario s deset u pola s lukom, pa si postao lik iz viceva koje si ovdje nekada rado pricao.
Opet ti kažem. Moj stav prema SDA se nije promijenio (jest donekle samo u tome što su se u cijeloj situaciji sa DF-om ponašali kao ozbiljna partija, što je malo više do DF-a, nego do njih).

Da li sam sretan što je 200 000 mojih sunarodnjaka glasalo za SDA ? Ni najmanje. Ali poštujem to. Svaki narod sebi bira sudbinu, pa tako i Bošnjaci.

Opet kažem, dabogda se mi sutra probudili kao Švicarska, zahvaljujući SDA-u i SBB-u. Ja im to od srca želim.
ultima_palabra

#21570 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Pa prije godinu si navijao da propadnemo, iz tvoje tadasnje vizure. Znaci ni u tome nisi dosljedan.

Ali nije ni to problem, ljudi se mijenjaju, a gdje nece adolescenti... gore je sto je sve to popraceno stavom "vidite me kako sam pametan".
Last edited by ultima_palabra on 19/10/2015 19:20, edited 1 time in total.
Banksy

#21571 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Chisum wrote:
:thumbup: Falio si ... :D
bumerangss

#21572 Re: SDA-All about

Post by bumerangss »

Bake ba pa sto ga primi?! Mislim Fahru? :D
Fahro je pravi primjer kako se moze polizati sto se posr..o :sladoled:

A Bake ti samo saburaj :mastakazes:
mario001

#21573 Re: SDA-All about

Post by mario001 »

tvsabina wrote:
HM 2011 wrote:

U jedinstvu je snaga.

Izgleda da ce aparati dugo biti upaljeni :D
VjecitiStudent

#21574 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

I Louis Vuitton je proučio fatihu

Image
dezurni_ucenik

#21575 Re: SDA-All about

Post by dezurni_ucenik »

Chisum wrote:

:lol:
Post Reply