BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#21551 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ovi naši namjestili nišanske sprave. 
- SkyLimit
#21552 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Kakve veze on ima sa ovom temom, izjasnio se da zeli da igra za Madjarsku, a mi im ga velikodusno prepustili bez puno drameleškarenje wrote:Vedo dao dva za Hertu u pobjedi od 2:3 i prolaz u Kupu
http://www.dailymotion.com/video/x3re6z6_vedo-gol_sport
http://www.dailymotion.com/video/x3re8u4_vedo-2_sport
,Medunjanin dao za vodstvo Makabija na poluvremenu
http://playreplay.me/video/6a650.394257 ... 98d7a8d530
Suljic odigrao cijelu utakmicu u pobjedi Videotona u gostima kod Ferencvarosa,Djelmic nije bio ni na klupi.
- insaneinthebrain
#21553 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
http://www.dailymotion.com/video/x3rer1 ... jica_sportleškarenje wrote:Daj nam golinsaneinthebrain wrote:trpaj rikijesu se raspucali danas
Hodzic zabio
- SkyLimit
#21554 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Da, mozda. S druge strane, Sejtan je javno izjavio da zeli da igra za Madjarsku i da jedva ceka poziv. Dakle?leškarenje wrote:I Milicevic bi mozda za Srbiju pa se pise o njemu,a i Suljic jos nije odigrao za Madjare utakmice
-
LSD
#21555 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Baja oplodio Besiktas
Amir igrao kao starter do 62 minute 
- jeza u ledja
#21556 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Suljic, Bajic, Cimirot, Hodzic, Hadziahmetovic, Subic, Grahovac, Sunjic...sve su to igraci koji su u zadnjih 4-5 godina ponikli iz nase lige i sada redovno igraju u klubovima koji bi mogli biti kvalitet za Euro Ligu ili Lige Petice. Nasu ligu su jos igrali i Stojcev i Jajalo, koji takodje sad igraju u takvim klubovima. Ima garant jos tu igraca kojih se ne mogu sjetit.
I onda kazu nema u nasoj ligi kvaliteta.
Ima. I treba im i ranije davati sansu u reprezentaciji, dok su jos u ligi.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#21557 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ma ja mislim suprotno. Ako ga Meša pozove vjerujem da će se rado odazvati, a momak ima samo naše državljanstvo .Logovan wrote:Ne miriše mi na to da će zaigrati za nas. Bliži mi je Srbiji, nego nama.malakh wrote:Igrao je za mladu reprezentaciju, ne razumijem zašto ne bi igrao za A selekciju.Logovan wrote: Sumnjam da će Subić htjeti igrati za nas, po meni tanke šanse, haman nikakve.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#21558 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Trenutno igraju u našoj ligi Bureković, Kadušić, Duljević, Predragović, Memija, Delač, Kovačević, Radovac, Rustemović, Pirić, Menalo, Ordagić, Karačić koji su dosta mladi, a već se u svojim klubovima ističu kao jedni od ključnih igrača u svojim ekipama i koji su standardni (možda sam nekoga zaboravio, što bi mi bilo i drago).jeza u ledja wrote:Suljic, Bajic, Cimirot, Hodzic, Hadziahmetovic, Subic, Grahovac, Sunjic...sve su to igraci koji su u zadnjih 4-5 godina ponikli iz nase lige i sada redovno igraju u klubovima koji bi mogli biti kvalitet za Euro Ligu ili Lige Petice. Nasu ligu su jos igrali i Stojcev i Jajalo, koji takodje sad igraju u takvim klubovima. Ima garant jos tu igraca kojih se ne mogu sjetit.
Ti mladi igrači se mogu profilirati u klasne igrače koji će nam sutra činiti okosnicu reprezentacije. Nikada nisam mogao skontati razmišljanje naših selektora, posebno Papeta i evo sada i Meše, da je bolji igrač koji igra npr u Sturmu od nekoga koji igra u Sarajevu ili Želji ili Širokom. Eto meni nije bolji Anel Hadžić od Cimirota, nije mi bolji Ognjen Vranješ (na poziciji štopera) od Kovačevića (naravno o ukusima se ne razmišlja) i našim mladim igračima se mora pružiti prilika da malo igraju za A selekciju. Posebno u onim utakmicama protiv mizernih protivnika kao što su Andora, Luksemburg, Monaco, Farska ostrva jer će nam se svakako ti bodovi na kraju i izbrisati.
Bešić se zahvaljujući dobrim igrama na svjetskom prodao u Everton, zatim vrlo je moguće da je status Cimirota kao povremenog reprezentativca uticao na transfer u PAOK, Stevanović se prodao u Sevillu, Šunjić u Stuttgart itd. Reprezentacija puno pomogne kao odskočna daska u karijeri i volio bi da naši iz saveza osmisle neku strategiju za promoviranje mladih igrača iz naše lige preko reprezentacije, jer je vrlo moguće da im nastup za reprezentaciju omogući dobar transfer, a i da od toga i reprezentacija profitira i to dugoročno
Malo je duži post, ali me isfrustriraju opravdanja u vidu da nemamo koga pozvati, pa pozivamo grijače klupa i tarabe od igrača. Nažalost ni Medunjanin više nema mjesta u reprezentaciji, jer je prošlo vrijeme kada se igralo trčkarajući po terenu i napucavanje dugih lopti i sada se počelo malo više trčati i forsirati. Ako i njega opravdavamo da nemamo tehničara u ekipi i kreatora, onda istog treba potražiti u Pjaniću.
- jeza u ledja
#21559 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ma mi to pricamo odavno.
Dva-tri mlada igraca iz lige koji se isticu (U-23) u svojim ekipama moraju uvijek imati mjesta u reprezentaciji, makar na sirem spisku.
Mi smo jebote pozivali Ratka Dujkovica i Asmira Avdukica, dva metuzalema da popune mjesta. Pozivao se Svraka kad je vec bio preko 25 mescini, a nije Kvesic, znaci iz istog kluba, koji je bio mladji i igrao na poziciji koja nam je trebala.
Bajic ne znam je li ikad pozvan, a bio najbolji strijelac lige , sto je rijetkost kod nas za tako mladog igraca. Slicno vazi i za Hodzica. Evo sad Duljevic, vidjecemo koliko ce se nacekati.
I najsmjesnije, onda kad ti igraci odu vani, odjednom valjda vrijede pet puta vise i obavezno ih treba pozvati. Ono u roku 3 mjeseca odmah svi traze. Dok su u Zeljeznicaru, Sarajevu, onda su kite, jel.
Mislim jasno, vani se igrac usavrsava i postaje bolji, ali nije toliko bolji da je odjednom za reprezentacije. I ako vec vani postaje bolji, daj da im pomognemo da se plasiraju vani lakse, plus pomazes klubu da zaradi. Time otvaras put i za sljedece igrace, ko na traci. Znaci mix zvijezda i ponekog mladog igraca iz lige, i tako stalno.
Tako se stvara reprezentacija i tako se popravlja kvalitet lige. Samo valja izabrat prave igrace, a ne matorce.
Dva-tri mlada igraca iz lige koji se isticu (U-23) u svojim ekipama moraju uvijek imati mjesta u reprezentaciji, makar na sirem spisku.
Mi smo jebote pozivali Ratka Dujkovica i Asmira Avdukica, dva metuzalema da popune mjesta. Pozivao se Svraka kad je vec bio preko 25 mescini, a nije Kvesic, znaci iz istog kluba, koji je bio mladji i igrao na poziciji koja nam je trebala.
Bajic ne znam je li ikad pozvan, a bio najbolji strijelac lige , sto je rijetkost kod nas za tako mladog igraca. Slicno vazi i za Hodzica. Evo sad Duljevic, vidjecemo koliko ce se nacekati.
I najsmjesnije, onda kad ti igraci odu vani, odjednom valjda vrijede pet puta vise i obavezno ih treba pozvati. Ono u roku 3 mjeseca odmah svi traze. Dok su u Zeljeznicaru, Sarajevu, onda su kite, jel.
Tako se stvara reprezentacija i tako se popravlja kvalitet lige. Samo valja izabrat prave igrace, a ne matorce.
- malakh
#21560 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pa upravo tako, mislim podugo sam na forumu (btw ovo mi je novi profil) da sam uspio upratiti kukanje oko desnog beka, a Memija i Kadusic dosta solidni na toj poziciji, zatim lijevo krilo, a Dulja odličan na toj poziciji, Medunjanin loš, a imamo Cimirota i Grahovca. Samo ne znam uočavaju li to ljudi koji su plaćeni za to.jeza u ledja wrote:Ma mi to pricamo odavno.
I najsmjesnije, onda kad ti igraci odu vani, odjednom valjda vrijede pet puta vise i obavezno ih treba pozvati. Ono u roku 3 mjeseca odmah svi traze. Dok su u Zeljeznicaru, Sarajevu, onda su kite, jel.Mislim jasno, vani se igrac usavrsava i postaje bolji, ali nije toliko bolji da je odjednom za reprezentacije. I ako vec vani postaje bolji, daj da im pomognemo da se plasiraju vani lakse, plus pomazes klubu da zaradi. Time otvaras put i za sljedece igrace, ko na traci. Znaci mix zvijezda i ponekog mladog igraca iz lige, i tako stalno.
Dosta dobro si uočio suštinu. Npr zašto je Cimirot bolji sada nego prije 4 mjeseca kada je igrao u Sarajevu, zašto je Krunić puno bolji sada nego kada je igrao u Borcu iz Čačka... Sve je to problem našeg scoutinga i neinformiranosti, a možda i nezainteresiranosti naših "lovaca na talente" koji očito misle da će Džeko igrati još 15 godina i da će zauvijek biti mlad, a i nije da nismo izgubili dosta naših fudbalera koji imaju sve bosansko osim državljanstva.
Ja bi iskreno i halalio Meši jedan kvalifikacioni ciklus, samo neka pozove ove omladince što haraju u matičnim klubovima i da konačno počne sa praktičnom uptrebom te retorike. Kakve veze ima što igraju u domaćoj ligi, pa i Izrael je sastavljen većinom od igrača iz domaće lige, pa nas potpiše, kao i Kipar.
Obavezno rekonstrukcija, može i blaga za početak, ali samo neka počne jednom da se to kotrlja i ako se dobro zakotrlja onda se teško može i zaustaviti, što može rezultirati samo dobrim rezultatima.
Last edited by malakh on 11/02/2016 02:19, edited 1 time in total.
- BHF_Manijak
#21561 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Dobio je Bajic poziv u A reprezentaciju jos dok je u Zeljeznicaru bio, doduse rekreativno, nije se ozbiljnije na njega racunalo.
Kvesic je dobio poziv za Sloveniju, ali sjebe ligamente i odtad...
Kvesic je dobio poziv za Sloveniju, ali sjebe ligamente i odtad...
- ultima_palabra
#21562 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Cimirot je svaki put bio povrijeđen otkako je Meša selektor, Pape ga je nešto malo zvao ali tad je generalno bio raspad sistema. Svakako na njega računati za ove prijateljske i naredni ciklus.
Memija i Duljević trebaju dobiti poziv, ali teško da će imati neku značajniju ulogu kratkoročno.
Kvesić je prije povrede bio kalibar i za prvih 11 (tad Kolašinac nije imao papire, a Zukanović bio u Kortrijku), poslije povrede to više nije to.
Bajić bi mogao istisnuti Đurića ako nastavi sa ovom formom.
Memija i Duljević trebaju dobiti poziv, ali teško da će imati neku značajniju ulogu kratkoročno.
Kvesić je prije povrede bio kalibar i za prvih 11 (tad Kolašinac nije imao papire, a Zukanović bio u Kortrijku), poslije povrede to više nije to.
- luckylaka
#21563 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
U kakvoj je to formi Rijad da bi istisnuo Djurica a po meni vece sanse da istisne Djurica ima Hodzic.Nacekace se Rijad pored Vede,Dzeke,Djurica,Hodzica da dobije samo poziv a kamo li da zaigra.Da imamo normalnog selektora u ovim prijateljskim sansu bi trebalo dati bas ovim mladim igracima ali nisam bas siguran da ce Mesha to uraditi.Daj boze.ultima_palabra wrote:Cimirot je svaki put bio povrijeđen otkako je Meša selektor, Pape ga je nešto malo zvao ali tad je generalno bio raspad sistema. Svakako na njega računati za ove prijateljske i naredni ciklus.
- Point.
#21564 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Koji ti je bio stari profil, ako nije tajna, da znamo ko nam fali.malakh wrote: Pa upravo tako, mislim podugo sam na forumu (btw ovo mi je novi profil).
- malakh
#21565 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Može Bajić igrati i na poziciji ofanzivnog veznog, a i na desnom krilu. Samo što je najbolji na poziciji napadača.luckylaka wrote:U kakvoj je to formi Rijad da bi istisnuo Djurica a po meni vece sanse da istisne Djurica ima Hodzic.Nacekace se Rijad pored Vede,Dzeke,Djurica,Hodzica da dobije samo poziv a kamo li da zaigra.Da imamo normalnog selektora u ovim prijateljskim sansu bi trebalo dati bas ovim mladim igracima ali nisam bas siguran da ce Mesha to uraditi.Daj boze.ultima_palabra wrote:Cimirot je svaki put bio povrijeđen otkako je Meša selektor, Pape ga je nešto malo zvao ali tad je generalno bio raspad sistema. Svakako na njega računati za ove prijateljske i naredni ciklus.
Nešto mi nema logike porediti Đurića i Bajića, jer je Đurić zlata vrijedan igrač kada se počnu forsirati duge lopte u i oko šesnaesterca.
- MOSALJOZE
#21566 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Donvito,don_vito,don,don_vitonini,don_higuain_don_emir,don_papke,higuainajboljinapadac,hamšiknemagaboljeg,don_VitoNiNi,don_viton.Point. wrote:Koji ti je bio stari profil, ako nije tajna, da znamo ko nam fali.malakh wrote: Pa upravo tako, mislim podugo sam na forumu (btw ovo mi je novi profil).
- malakh
#21567 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Jel me zezaš?MOSALJOZE wrote:Donvito,don_vito,don,don_vitonini,don_higuain_don_emir,don_papke,higuainajboljinapadac,hamšiknemagaboljeg,don_VitoNiNi,don_viton.Point. wrote:Koji ti je bio stari profil, ako nije tajna, da znamo ko nam fali.malakh wrote: Pa upravo tako, mislim podugo sam na forumu (btw ovo mi je novi profil).
- luckylaka
#21568 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Meni je zao sto cemo Meshu ako ovako nastavi brzo potrositi.On se jednostavno ne snalazi ovom leglu mafije saveza i novinara.Saveza boli qrac za Meshom i reprezentacijom dok ima u kasi(cast mozda za par izuztaka)novinari za jeftine pare naturaju Meshi koje kakve fudbalercice neprestanim reklamiranjem.Eto neki dan Mesha pogledao Hoffenheim 0 - 2 Darmstadt i novinar pise kako je Mesha imao sta vidjeti.haloooo Bico medju najlosijim zamjenjen u 50-oj minuti a Vrancic odigrao 5 minuta.Sta se tu ima vidjetileškarenje wrote:Mesa bezmudas, probace u prijateljskim standardne
- Point.
#21569 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ma jok on, don emir je tu. Malakh mi djeluje puno ozbiljnije. Deder reci kolega, ako nije tajna.MOSALJOZE wrote:Donvito,don_vito,don,don_vitonini,don_higuain_don_emir,don_papke,higuainajboljinapadac,hamšiknemagaboljeg,don_VitoNiNi,don_viton.Point. wrote:Koji ti je bio stari profil, ako nije tajna, da znamo ko nam fali.malakh wrote: Pa upravo tako, mislim podugo sam na forumu (btw ovo mi je novi profil).
- malakh
#21570 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Druže dugogodišnji pratilac ovog foruma koji je napokon odlučio i uhvatio malo slobodnog vremena da se malo uključi u zdravu diskusiju sa kolegama forumašima.Point. wrote: Ma jok on, don emir je tu. Malakh mi djeluje puno ozbiljnije. Deder reci kolega, ako nije tajna.
imao sam stari profil koji je bio totalno neaktivan i nisam piskarao nikako...
- jeza u ledja
#21571 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Na nasem kad prica ponavlja "kaksezove".leškarenje wrote:E ovo je papak,cist primjer........za ovoliko godina vani on vlada engleskim ko moja curica koja ide u 6.razred![]()
http://reprezentacija.ba/40431-video-ha ... o-novinare
- luckylaka
#21572 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Paok -??? Kup utakmica kome se gleda Cimirot
- Point.
#21573 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Oke. Mislio sam da si od nekih palih forumasa. Dobro dosao druze.malakh wrote:Druže dugogodišnji pratilac ovog foruma koji je napokon odlučio i uhvatio malo slobodnog vremena da se malo uključi u zdravu diskusiju sa kolegama forumašima.Point. wrote: Ma jok on, don emir je tu. Malakh mi djeluje puno ozbiljnije. Deder reci kolega, ako nije tajna.![]()
- malakh
#21574 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
hvala burazeruPoint. wrote:Oke. Mislio sam da si od nekih palih forumasa. Dobro dosao druze.malakh wrote:Druže dugogodišnji pratilac ovog foruma koji je napokon odlučio i uhvatio malo slobodnog vremena da se malo uključi u zdravu diskusiju sa kolegama forumašima.Point. wrote: Ma jok on, don emir je tu. Malakh mi djeluje puno ozbiljnije. Deder reci kolega, ako nije tajna.![]()
- shake69
#21575 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Komsije ne sjede skrstenih ruku i nasli Vahida Selimovica za U-19, rodjenog u Luksemburgu, fudbalera francuskog Metza. Mora da su mu sandzacki korijeni. http://sport.blic.rs/fudbal/domaci-fudb ... ic/m2tq6fv