Connors je nedodirljiv u ovim asolutnim brojevima (# pobjeda i # titula), igrao je jaaaako dugo i svakakve lijeve turnire.Buckethead wrote:nuki_cika wrote:Da li neko zna koliko je Federer ostvario ukupno pobjeda u karijeri?
1093-246 od 20.03.2017.
http://www.atpworldtour.com/en/players/ ... 4/overview
TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Leopold_IV
#21551 Re: TENIS
-
jarobot
#21552 Re: TENIS
Mirza Bašić prošao u drugo kolo čelendžera u Leonu. Pobjedio 2:0 igrača i Salvadora Arevala koji je 180 na ATP listi. Bilo je i lomljenja reketa id strane Salvadorca.

- Edin H.
#21553 Re: TENIS
jarobot wrote:Mirza Bašić prošao u drugo kolo čelendžera u Leonu. Pobjedio 2:0 igrača i Salvadora Arevala koji je 180 na ATP listi. Bilo je i lomljenja reketa id strane Salvadorca.![]()
![]()
![]()
-
nuki_cika
#21554 Re: TENIS
Kakve su ovo carolije babuke na centralnom terenu

- BHF_Manijak
#21555 Re: TENIS
Kako kretenski izgubi set, hebo ga Ceh! 
-
nuki_cika
#21556 Re: TENIS
Izvuce se nekako.Mislim da ga je malo umor sustigaoBHF_Manijak wrote:Kako kretenski izgubi set, hebo ga Ceh!
-
Nadzorna_ploca
#21557 Re: TENIS
Ne moze uvijek glat dobiti.
- Bosanski_kralj
#21558 Re: TENIS
Strah me da će ispuhati do Vimbldona ako ovako nastavi.nuki_cika wrote:Mislim da ga je malo umor sustigao
-
nuki_cika
#21559 Re: TENIS
Nece,sve je to stvar malog opustanja,a nije ni trenirao zadnja 2 dana sto ga je danas moglo I kostali.U tom periodu do Wimldona trebao bi odigrati 1 masters na zemlji (ocekujem rim),RG,Halle sto do kraja juna nije mnogo.Bosanski_kralj wrote:Strah me da će ispuhati do Vimbldona ako ovako nastavi.nuki_cika wrote:Mislim da ga je malo umor sustigao
Majami mi je inace najomrazeniji turnir iz masters serije I nikad ga nisam volio,a tu imamo I veliku vlaznost, spore loptice, sporo kretanje I namjestanje na udarce sto Federeru nikako ne odgovara,tako da je I ovo odlican rezultat, a ako uzme I ovaj turnir ostatak ATP-a moze izvrsiti kolektivno samoubistvo
-
jarobot
#21560 Re: TENIS
Mirza Bašić se plasirao u treće kolo čelendžera U Leonu ( meksiko ). Pobjedio je Souzu iz Brazila inače trenutno 120 igrača na ATP listi.
U trećem kolu igra protiv Ram_a iz USA i ima realne šanse da prođe u polufinale.
Ima jedna zanimljivost od sinoć. Pošto su Mirza i Souza igrali skoro u isto vrijeme kad i Rodžer i Tomaš pratio sam ih kombinovano i jedna čudna stvar oba meča su bila gotovo identična i po toku i poenima u samom meču.
Prvi set i Mirza i Rodžer dominiraju i dobiju sa 6:2 . U drugom setu neshvatljiv pad u igri i Mirze i Rodžera i gube obojica sa 3:6.
E sad najzanimljivije u trećem setu kod 5:4 kod obojice na servis protivnika imaju meč loptu i obojica je neiskoriste ,zatim 12_ti gem i Souza i Bedrih dobijaju na svoj servis bez izgubljenog poena. Taibrejk i Rodžer i Mirza prvi serviraju i gube svoj servis , oba na kraju spašavaju dvije set lopte i Bedrih i Souza prave servis greške i gube sa 8:6 taibrejk.

U trećem kolu igra protiv Ram_a iz USA i ima realne šanse da prođe u polufinale.
Ima jedna zanimljivost od sinoć. Pošto su Mirza i Souza igrali skoro u isto vrijeme kad i Rodžer i Tomaš pratio sam ih kombinovano i jedna čudna stvar oba meča su bila gotovo identična i po toku i poenima u samom meču.
Prvi set i Mirza i Rodžer dominiraju i dobiju sa 6:2 . U drugom setu neshvatljiv pad u igri i Mirze i Rodžera i gube obojica sa 3:6.
E sad najzanimljivije u trećem setu kod 5:4 kod obojice na servis protivnika imaju meč loptu i obojica je neiskoriste ,zatim 12_ti gem i Souza i Bedrih dobijaju na svoj servis bez izgubljenog poena. Taibrejk i Rodžer i Mirza prvi serviraju i gube svoj servis , oba na kraju spašavaju dvije set lopte i Bedrih i Souza prave servis greške i gube sa 8:6 taibrejk.
- shake69
#21561 Re: TENIS
Roger odigra tacno koliko treba, iako je i 1/4 finale bio dobar rezultat na Floridi nakon toliko uspjeha na pocetku godine. Berdo po obicaju zablokira kad najvise treba. Mislim da je posljednja 2-3 poena bio unforced errors, a imao 2 matchpoints. Hvala Valaske Mezirici!
Mirzoni se ne sali u dalekom Mehiku. Njega kao i Damira treba otjerati sto dalje od Balkana i Evrope na turnire, tamo su bez cura, s vecim troskovima od putovanja pa se moraju uozbiljiti i nasi teniseri odmah prorade.
Raduje da prvi put u karijeri ima 7 pobjeda u nizu od cega su 4-5 bili bolji na ATP listi od njega a dvojica su iz Top 100. Sutra ujutro napokon vecernji termin i americki malo rafiniraniji drvosjeca Ram koji zna igrati s&v i to je uglavnom sve.. Morat ce bolje raditi Mirzin return i servis bar na 60% i polufinale ne bi trebao biti problem.
Mirzoni se ne sali u dalekom Mehiku. Njega kao i Damira treba otjerati sto dalje od Balkana i Evrope na turnire, tamo su bez cura, s vecim troskovima od putovanja pa se moraju uozbiljiti i nasi teniseri odmah prorade.
Raduje da prvi put u karijeri ima 7 pobjeda u nizu od cega su 4-5 bili bolji na ATP listi od njega a dvojica su iz Top 100. Sutra ujutro napokon vecernji termin i americki malo rafiniraniji drvosjeca Ram koji zna igrati s&v i to je uglavnom sve.. Morat ce bolje raditi Mirzin return i servis bar na 60% i polufinale ne bi trebao biti problem.
-
jarobot
#21562 Re: TENIS
Svih sedam koje je Mirza dobio bili su bolje plasirani od njega a jedan top 100 ,samo što je Mirza sad već napredovao za 44 mjeta i na live rankingu je trenutno 171 igrač...shake69 wrote:Roger odigra tacno koliko treba, iako je i 1/4 finale bio dobar rezultat na Floridi nakon toliko uspjeha na pocetku godine. Berdo po obicaju zablokira kad najvise treba. Mislim da je posljednja 2-3 poena bio unforced errors, a imao 2 matchpoints. Hvala Valaske Mezirici!
A ovo da je Rodžer rutinski odradio i igrao koliko treba neslažem se baš. Ne znam koliko možeš biti siguran da ćeš spasiti dvije set lopte i da će protivnik očajno servirati ,doduše bedrih je poznat po takvoj igri...
- kakotakonikako
#21563 Re: TENIS
Citajuci ovo mogao bi se izvuci zakljucak da je nas Mirza = Rodzer.jarobot wrote:Mirza Bašić se plasirao u treće kolo čelendžera U Leonu ( meksiko ). Pobjedio je Souzu iz Brazila inače trenutno 120 igrača na ATP listi.
E sad najzanimljivije u trećem setu kod 5:4 kod obojice na servis protivnika imaju meč loptu i obojica je neiskoriste ,zatim 12_ti gem i Souza i Bedrih dobijaju na svoj servis bez izgubljenog poena. Taibrejk i Rodžer i Mirza prvi serviraju i gube svoj servis , oba na kraju spašavaju dvije set lopte i Bedrih i Souza prave servis greške i gube sa 8:6 taibrejk.![]()
![]()
![]()
![]()
Provuce se najbolji teniser svih vremena sinoc. Bio sam ga otpisao. Doduse, servirao je na 5:3 u trecem setu i trebao je to rutinski dobiti. Na kraju je pokazao zasto je jednostavno najveci.
-
jarobot
#21564 Re: TENIS
Prije Rodžer = Mirza pošto je mirza završio 15_tak minuta prijekakotakonikako wrote:Citajuci ovo mogao bi se izvuci zakljucak da je nas Mirza = Rodzer.jarobot wrote:Mirza Bašić se plasirao u treće kolo čelendžera U Leonu ( meksiko ). Pobjedio je Souzu iz Brazila inače trenutno 120 igrača na ATP listi.
E sad najzanimljivije u trećem setu kod 5:4 kod obojice na servis protivnika imaju meč loptu i obojica je neiskoriste ,zatim 12_ti gem i Souza i Bedrih dobijaju na svoj servis bez izgubljenog poena. Taibrejk i Rodžer i Mirza prvi serviraju i gube svoj servis , oba na kraju spašavaju dvije set lopte i Bedrih i Souza prave servis greške i gube sa 8:6 taibrejk.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Provuce se najbolji teniser svih vremena sinoc. Bio sam ga otpisao. Doduse, servirao je na 5:3 u trecem setu i trebao je to rutinski dobiti. Na kraju je pokazao zasto je jednostavno najveci.
Zaista je bilo tako ,nevjerovantna podudarnost....
- Leopold_IV
#21565 Re: TENIS
Činjenica i da je Berdych odigrao odličan meč, sigurno najbolji ove sezone.BHF_Manijak wrote:Kako kretenski izgubi set, hebo ga Ceh!
Ne volim ni njega ni njegov tenis ali je igrao Backhand kao iz svojih najboljih dana.
- Leopold_IV
#21566 Re: TENIS
Stvarno nevjerovatna koincidencija. Samo što su bile meč loptejarobot wrote: Prvi set i Mirza i Rodžer dominiraju i dobiju sa 6:2 . U drugom setu neshvatljiv pad u igri i Mirze i Rodžera i gube obojica sa 3:6.
![]()
![]()
![]()
Bravo za obojicu
- Leopold_IV
#21567 Re: TENIS
Uhvatio Berdycha na liveu na koef 21 i onda pretovario na Rogera kod 6:4 u tb...kakotakonikako wrote:Citajuci ovo mogao bi se izvuci zakljucak da je nas Mirza = Rodzer.jarobot wrote:Mirza Bašić se plasirao u treće kolo čelendžera U Leonu ( meksiko ). Pobjedio je Souzu iz Brazila inače trenutno 120 igrača na ATP listi.
![]()
![]()
![]()
![]()
- shake69
#21568 Re: TENIS
Roger veceras namjerno gubi od Hilme da izbjegne Matadora u finalu. 
- sargon
#21569 Re: TENIS
Hilmo ako sredi vugla bice sila u buduce...shake69 wrote:Roger veceras namjerno gubi od Hilme da izbjegne Matadora u finalu.
- BHF_Manijak
#21570 Re: TENIS
Nije valjda da nema prenosa??? Gledam na SK-a ni na jednom nema najavljeno da veceras prenose? 
- shmizlica
#21571 Re: TENIS
bila je danas najava na SK1...BHF_Manijak wrote:Nije valjda da nema prenosa??? Gledam na SK-a ni na jednom nema najavljeno da veceras prenose?
- zarko.filip
#21572 Re: TENIS
Ako si ga matori zakucao tako na kraju.
- Bosanski_kralj
#21573 Re: TENIS
Hajmo vi koji malo bolje pratite tenis recite ko je favorit u nedjelju, Federer ili Nadal?
-
smijesni_ste
-
recto-verso
#21575 Re: TENIS
I tebe je neko rodio.smijesni_ste wrote:Krmača...ostatak publike takodjer grozan![]()
https://twitter.com/TennGrand/status/847973408298209280
Žena, jel' tako?
Jadu jadni.