hatemondays wrote: ↑25/08/2024 19:18
Meni se isplatilo, evo me ponovo u carsiji sve losije I losije. Grad u kom sam odrastao lici na nesto sto ni sanjao nisam. Gdje god sjednes na fuka usta puna para, onaj zigu onu itd. Samo se nos zabada u tudje. Ne zelim pomisliti kako ova kasaba izgleda u novembru.
Komsija sije paradajz i paprike ispred ulaza , hrani golubove ostacima hrane, prozori su mi usrani , ima 2 centa pticijih govana. Pitam starog sta je ovo jebote, kaze nemoj se zamjerati valja meni zivjeti sa njima. Doslo sve poslije rata i ono siba samo svoj rules
Otisao malo do Spice, starim stazama, koji potencijal da se nesto napravi ali mrka kapa. Vazno je da ima kafana na Kuli.
Vadjenje licne karte ko vadjenje zuba, morao sam tegliti starog od 85 da milfaci iz opstine sarne papir da je on vlasnik stana, inace sam se rodio tu i haman 60 godina imam istu adresu ali milfaca kaze moras dovesti paucka koji hoda 10 metara 5 minuta.
Dovedem ga u saltersku salu , kazem mu sjedi tu da ne stojis, dodjem na red kazem joj evo doveo sam ovog hairlju, ono bi se opet svadjalo ali klokan polako do starog I lagano 5 minuta setnje do saltera. Ona udara pecate odmah , cujem kako udara zestoko po onom uvjerenju. Cekaj gospojo, cekaj sad. Slikanje za licnu , kaje nema u sorcu, pa ne slikas mi medjunozje bem ti pravilo. Stolica za slikanje u totalnom raspadu.
Nekad sam se uzbudjivao ali sad znam da se zajebao nisam, milfaco uzivaj u onome sto smo ti moji drugovi i ja krvlju dali, halalosum i tebi i komsiji i ostalima, uostalom samo sam se borio da spasim svoju guzicu I guzice svoje familije.
Prodjose ove 2 hefte a drago mi da se vracam kuci, valjda je kuca tamo gdje je covjek sretan.
Ostalo ne mogu komentarisati, ali "milfaca" samo radi svoj posao to jeste provodi Zakon o prebivalistu u djelo. To je li ona bila svadjalacki raspolozena ili ne, ne znam, ali tebi je ona jedna a ti si njoj jedan od dvjesto za taj dan i svakodnevno je izlozena raznim budalastinama sa ovim neobrazovanim i neokupanim narodom.
Nije ti otac trebao sarnut da je vlasnik stana, za to sluzi ZK izvadak. Prije da je trebala njegova saglasnost da ti imas prebivaliste u tom stanu. Dovoljno je bilo da on da izjavu da je saglasan da ti tu zivis pred notarom. Notar izlazi na teren, nije bilo potrebe da star i bolestan covjek dolazi u tu guzvu i ceka sa tobom.
Opet mi je cudno da vas nisu pustili odmah, nas narod jeste svakakav, neobrazovan i bezobrazan, ali trudnice, starije, osobe sa posebnim potrebama i osobe sa malom djecom se u pravilu uvijek pustaju.
Samo cu napomenuti da sam 5 godina radio posao koji je podrazumijevao svakodnevni susret sa administracijom i cekanje u svim mogucim i nemogucim redovima, pa ponesto znam o tome.
Budi pozdravljen i da znas da cekamo knjigu o Grbavici