Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Maharadza

#21551 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Maharadza »

Truba wrote: 24/08/2024 13:39 Mogu mislit kako je stresno slusati hansa ko sefa
Kako koji, nije ni svaki Hans isti, kao što nije ni svaki Balkanac "raja". #privatnik :roll:

Jedina razlika je što te protiv Hansa štiti zakon koliko toliko (pogotovu ako svoj posao odrađuješ dobro i savjesno) dok protiv napaćenog Balkanca moraš šutiti i trpiti maltretiranje ako ne želiš izgubiti posao... A nametnuta Daytonska luđačka košulja ti na vapaje za pomoć samo kaže: Ja, i? Idi vani akotinepaše hadaljuuu... :bih:
Didier

#21552 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Didier »

Kakva glupa priča...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#21553 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Truba »

Maharadza wrote: 24/08/2024 15:03
Truba wrote: 24/08/2024 13:39 Mogu mislit kako je stresno slusati hansa ko sefa
Kako koji, nije ni svaki Hans isti, kao što nije ni svaki Balkanac "raja". #privatnik :roll:

Jedina razlika je što te protiv Hansa štiti zakon koliko toliko (pogotovu ako svoj posao odrađuješ dobro i savjesno) dok protiv napaćenog Balkanca moraš šutiti i trpiti maltretiranje ako ne želiš izgubiti posao... A nametnuta Daytonska luđačka košulja ti na vapaje za pomoć samo kaže: Ja, i? Idi vani akotinepaše hadaljuuu... :bih:
Hans ublehas ko i svaki gazda
ZoomZoomKiwi

#21554 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by ZoomZoomKiwi »

Feeling, Berberović, Rastoder, Budnjo… nastavi niz.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/duran-s ... /240824054

:bih:

Čuj kada se isplati, isplati se čim vidiš gdje su sad ove ubice. Odmah se isplati.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#21555 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Velkoski »

brt, NZ je proizveo jednog Tarranta npr, od svih argumenata ovaj nije dobar
ZoomZoomKiwi

#21557 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by ZoomZoomKiwi »

Velkoski wrote: 24/08/2024 16:02 brt, NZ je proizveo jednog Tarranta npr, od svih argumenata ovaj nije dobar
Bro, Tarrant je dobio life sentence without parole.

Poenta nije u tome šta su uradili, nego šta je sistem uradio nakon toga.

Znamo da protiv Freliha nije ni bilo optužbe, Rastoder je dobio još i posao zajedno sa Jacom I. u jednom sarajevskom hotelu. I tako dalje, i tako dalje.

Kontaš sad?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#21558 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Velkoski »

slažem se da je tužilaštvo na niskom nivou, no takvih primjera je na svakom koraku, ljudi su govna

kriminal ove vrste meni nije ni u top10 razloga za pobjeći

kad počnu ova sranja k'o u Solingenu sinoć onda će i to biti razlog
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#21559 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by _BataZiv_0809 »

Merima Semic prica iskr brt
ZoomZoomKiwi

#21560 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by ZoomZoomKiwi »

Mislim da je Švedska sad najgora, gora od Sicilije i komplet juga Italije u prošlom stoljeću.
ZoomZoomKiwi

#21561 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by ZoomZoomKiwi »

Hoćemo li otvoriti temu "Kada se isplati iseljenje sa europskog kontinenta na druge?" :mrgreen:
hatemondays

#21562 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by hatemondays »

Meni se isplatilo, evo me ponovo u carsiji sve losije I losije. Grad u kom sam odrastao lici na nesto sto ni sanjao nisam. Gdje god sjednes na fuka usta puna para, onaj zigu onu itd. Samo se nos zabada u tudje. Ne zelim pomisliti kako ova kasaba izgleda u novembru.
Komsija sije paradajz i paprike ispred ulaza , hrani golubove ostacima hrane, prozori su mi usrani , ima 2 centa pticijih govana. Pitam starog sta je ovo jebote, kaze nemoj se zamjerati valja meni zivjeti sa njima. Doslo sve poslije rata i ono siba samo svoj rules
Otisao malo do Spice, starim stazama, koji potencijal da se nesto napravi ali mrka kapa. Vazno je da ima kafana na Kuli.
Vadjenje licne karte ko vadjenje zuba, morao sam tegliti starog od 85 da milfaci iz opstine sarne papir da je on vlasnik stana, inace sam se rodio tu i haman 60 godina imam istu adresu ali milfaca kaze moras dovesti paucka koji hoda 10 metara 5 minuta.
Dovedem ga u saltersku salu , kazem mu sjedi tu da ne stojis, dodjem na red kazem joj evo doveo sam ovog hairlju, ono bi se opet svadjalo ali klokan polako do starog I lagano 5 minuta setnje do saltera. Ona udara pecate odmah , cujem kako udara zestoko po onom uvjerenju. Cekaj gospojo, cekaj sad. Slikanje za licnu , kaje nema u sorcu, pa ne slikas mi medjunozje bem ti pravilo. Stolica za slikanje u totalnom raspadu.
Nekad sam se uzbudjivao ali sad znam da se zajebao nisam, milfaco uzivaj u onome sto smo ti moji drugovi i ja krvlju dali, halalosum i tebi i komsiji i ostalima, uostalom samo sam se borio da spasim svoju guzicu I guzice svoje familije.
Prodjose ove 2 hefte a drago mi da se vracam kuci, valjda je kuca tamo gdje je covjek sretan.
Digla_da_kreci

#21563 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Digla_da_kreci »

Pa de, jesi li iskusio ista lijepo? :-D
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#21564 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Entropio »

hatemondays wrote: 25/08/2024 19:18 Meni se isplatilo, evo me ponovo u carsiji sve losije I losije. Grad u kom sam odrastao lici na nesto sto ni sanjao nisam. Gdje god sjednes na fuka usta puna para, onaj zigu onu itd. Samo se nos zabada u tudje. Ne zelim pomisliti kako ova kasaba izgleda u novembru.
Komsija sije paradajz i paprike ispred ulaza , hrani golubove ostacima hrane, prozori su mi usrani , ima 2 centa pticijih govana. Pitam starog sta je ovo jebote, kaze nemoj se zamjerati valja meni zivjeti sa njima. Doslo sve poslije rata i ono siba samo svoj rules
Otisao malo do Spice, starim stazama, koji potencijal da se nesto napravi ali mrka kapa. Vazno je da ima kafana na Kuli.
Vadjenje licne karte ko vadjenje zuba, morao sam tegliti starog od 85 da milfaci iz opstine sarne papir da je on vlasnik stana, inace sam se rodio tu i haman 60 godina imam istu adresu ali milfaca kaze moras dovesti paucka koji hoda 10 metara 5 minuta.
Dovedem ga u saltersku salu , kazem mu sjedi tu da ne stojis, dodjem na red kazem joj evo doveo sam ovog hairlju, ono bi se opet svadjalo ali klokan polako do starog I lagano 5 minuta setnje do saltera. Ona udara pecate odmah , cujem kako udara zestoko po onom uvjerenju. Cekaj gospojo, cekaj sad. Slikanje za licnu , kaje nema u sorcu, pa ne slikas mi medjunozje bem ti pravilo. Stolica za slikanje u totalnom raspadu.
Nekad sam se uzbudjivao ali sad znam da se zajebao nisam, milfaco uzivaj u onome sto smo ti moji drugovi i ja krvlju dali, halalosum i tebi i komsiji i ostalima, uostalom samo sam se borio da spasim svoju guzicu I guzice svoje familije.
Prodjose ove 2 hefte a drago mi da se vracam kuci, valjda je kuca tamo gdje je covjek sretan.
Slikovit opis naseg mentaliteta. Posebno ta salterusa…
ZoomZoomKiwi

#21565 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by ZoomZoomKiwi »

hatemondays wrote: 25/08/2024 19:18 ...valjda je kuca tamo gdje je covjek sretan.
Tačno tako!

Samo oni koji su sretni u ovoj kaljuži nikako ne mogu da razumiju nas koji nismo.

Kad shvatiš da ti džaba sve pare ovog svijeta dok god si ovdje i plivaš u govnima, onda sva priča o isplativosti postaje suvišna.
zubi

#21566 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by zubi »

Digla_da_kreci wrote: 25/08/2024 19:36 Pa de, jesi li iskusio ista lijepo? :-D
Mene vise interesuje, jel starom oprao prozore....
Karikaturist

#21567 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Karikaturist »

Sta ce prat’ kad ce bit usrano sutra namah :zzzz:
ibizza

#21568 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by ibizza »

Sinoć u jednom manjem bh gradiću, setam sa suprugom, kad neki njen drugar iz osnovne pridje da se pozdravi. I tako kroz priču, kaže on i trojica burza su u Njemačkoj već 10 godina, ali eto, svi se vraćaju nazad sa porodicama. Kaže da je već najavio otkaz, te da je kćerku upisao ovdje u školu, a on će nazad da odradi te posljednje dane...

Meni nešto drago bi :D
belfy

#21569 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by belfy »

ZoomZoomKiwi wrote: 21/08/2024 23:24 https://www.bbc.com/travel/article/2024 ... fe-balance

i https://www.cntraveller.com/gallery/top ... rk-balance
Top 10 countries for work-life balance:

1. New Zealand
2. Spain
3. France
4. Australia
5. Denmark
6. Norway
7. Netherlands
8. UK
9. Canada
10. Brazil
Niđe dojčlanda :lol:

Da se nije uzelo samo G60 (prvih šezdeset zemalja po GDP-u) mislim da bi i BiH bila ispred dojčland :mrgreen:
pa u tom prvom linku koji si postavio imas listu gdje je i Njemacka navedena... a i na prvom i na drugom linku je lista koju si odabrao ovdje postaviti sa remote.com. confirmation bias...
ultima_palabra

#21570 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by ultima_palabra »

Jednom sam se potrefio u Njemackoj u maju, ljudi imaju praznika u maju ko Srbi u januaru :skoljka:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#21571 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by izvrsni direktor »

ultima_palabra wrote: 25/08/2024 21:27 Jednom sam se potrefio u Njemackoj u maju, ljudi imaju praznika u maju ko Srbi u januaru :skoljka:
Imaju praznike stalno, festivale, slavi se maj, proljece, jesen, festival jagoda, festival sljiva, kupusa, rababera, jabuka...uvijek i stalno imaju razlog za slavlje i provod
Digla_da_kreci

#21572 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Digla_da_kreci »

Gledam na guglu, 5 nakih praznika u maju. :D

Ali na federalnom nivou imaju valjda samo devet praznika koliko vidim, neka me neko ispravi ako grijesim.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#21573 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by _BataZiv_0809 »

hatemondays wrote: 25/08/2024 19:18 Meni se isplatilo, evo me ponovo u carsiji sve losije I losije. Grad u kom sam odrastao lici na nesto sto ni sanjao nisam. Gdje god sjednes na fuka usta puna para, onaj zigu onu itd. Samo se nos zabada u tudje. Ne zelim pomisliti kako ova kasaba izgleda u novembru.
Ostalo ne mogu komentarisati, ali "milfaca" samo radi svoj posao to jeste provodi Zakon o prebivalistu u djelo. To je li ona bila svadjalacki raspolozena ili ne, ne znam, ali tebi je ona jedna a ti si njoj jedan od dvjesto za taj dan i svakodnevno je izlozena raznim budalastinama sa ovim neobrazovanim i neokupanim narodom.

Nije ti otac trebao sarnut da je vlasnik stana, za to sluzi ZK izvadak. Prije da je trebala njegova saglasnost da ti imas prebivaliste u tom stanu. Dovoljno je bilo da on da izjavu da je saglasan da ti tu zivis pred notarom. Notar izlazi na teren, nije bilo potrebe da star i bolestan covjek dolazi u tu guzvu i ceka sa tobom.

Opet mi je cudno da vas nisu pustili odmah, nas narod jeste svakakav, neobrazovan i bezobrazan, ali trudnice, starije, osobe sa posebnim potrebama i osobe sa malom djecom se u pravilu uvijek pustaju.

Samo cu napomenuti da sam 5 godina radio posao koji je podrazumijevao svakodnevni susret sa administracijom i cekanje u svim mogucim i nemogucim redovima, pa ponesto znam o tome.

Budi pozdravljen i da znas da cekamo knjigu o Grbavici :bih:
John Cleese

#21574 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by John Cleese »

Digla_da_kreci wrote: 25/08/2024 19:36 Pa de, jesi li iskusio ista lijepo? :-D
Jesam ja - drskoj i nadrndanoj salterusi se prosu kafa po papirima i tastaturi, vristi, 'suje... samo izadjem iz reda, da ne kvarim dozivljaj, odem u omiljenu basticu, s merakom sjednem i narucim sebi kahvu :-D

:D :lol: :run:
anelsol

#21575 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by anelsol »

ibizza wrote: 25/08/2024 20:24 Sinoć u jednom manjem bh gradiću, setam sa suprugom, kad neki njen drugar iz osnovne pridje da se pozdravi. I tako kroz priču, kaže on i trojica burza su u Njemačkoj već 10 godina, ali eto, svi se vraćaju nazad sa porodicama. Kaže da je već najavio otkaz, te da je kćerku upisao ovdje u školu, a on će nazad da odradi te posljednje dane...

Meni nešto drago bi :D
Ima tih slučajeva, ali o tome se ne priča jer nije popularno i ne spada u crnu hroniku. Ja znam nekoliko porodica koji su se vratili, svako iz nekih svojih razloga, i toga sigurno ima, ali kao što rekoh o tome se puno ne priča.
Post Reply