UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Crvena Tifoza

#21551 Re: UEFA Champions League

Post by Crvena Tifoza »

B6Redhell wrote:Kad prestaju plakati ljubitelji 5 igraca na ljestvici
Pitam za jarana. Kaze volio bi se vratiti pročitati koju suplju forumsku ali nemoze stic ovi ne popustaju

Jbg krenulo ga sa tim peticama ove sezone. Nekad se dotaknjuje dno sa peticom a nekad ne. :D :izet:
B6Redhell

#21552 Re: UEFA Champions League

Post by B6Redhell »

Šta sam reko. Ne popuštaju..
Cupko_

#21553 Re: UEFA Champions League

Post by Cupko_ »

Crvena Tifoza wrote:
Logovan wrote:A tanak u dva bitna takmičenja. :D

Domaća prvenstva su manje vrijedna? Ili možda samo zato jer ih RM ne igra. :D Možemo do ujutro u krug se vrtiti. Ali se ne mogu sa ovim složiti. Odveo je svoju repku na prvenstvo hattrickom, u utakmici biti ili ne biti. Sad što ih je vodio siledžija selektor (pravom riječju) to je drugi par opanaka.

Ako je iko trebao dobiti nagradu to je bio Griezman zbog Kupa i Svjetskog, ili Ronaldo zbog Lige Prvaka.

Nikad me niko neće ubijediti da je Modrić nekakav virtuoz najbolji na terenu. Zašto to nije pokazao u jesenjem dijelu prvenstva? Nekad su se granice glasanja pomjerale u novembru da bi nijanse odlučile između Messija i Ronalda. Ovaj put glasanje je zaustavljeno u julu? :-) Sedam asistencija i šest golova. Smiješna odluka, ali moglo se naslutiti zadnjih godina da će dobiti nagradu, kad su ga počeli gurati u ekipu godine.
Čitajući ovo sve (uključujući i tvoje stručne analize), čovjek bi rekao da je cijeli svijet slijep, gluh i glup a najpametniji ste vi na FORUMU!
Šta zna stručni kadar (kapiteni i izbornici svih reprezentacija članica) koji je dodijelio Luki FIFA i UEFA nagradu za najboljeg igrača svijeta/Europe za proteklu sezonu, šta znaju stručni sportski novinari i navijači iz cijelog svijeta koji su u suradnji sa gore navedenim kapitenima i izbornicima glasali za istog tog Luku Modrića u dodjeli tih nagrada, šta znaju dopisnici France Football-a iz cijelog svijeta koji su za njega glasali i uvjerljivo ga doveli do osvajanja Ballon d'Or-a ispred Ronalda...
Šta zna cijeli svijet naspram bošnje koji iz zaprljane stolice ispred 20" monitora svaki dan prije kafe koju plate roditelji pregleda sažetke svih utakmica od prethodnog dana i postaje nogometni analitičar?
Maestro je u ovom trenutku najbolji igrač svjetskog klupskog prvenstva, nabolji igrač SP u Rusiji, najbolji igrač Europe po izboru UEFA-e, najbolji vezni igrač Europe po izboru UEFA-e, najbolji igrač svijeta po izboru FIFA-e, član momčadi naboljih 11 na svijetu za proteklu sezonu po izboru FIFA-e i ZLATNA LOPTA - najbolji na svijetu u ovom trenutku po izboru France Football-a, al zna bošnjo da nešto ne valja, jer, đe će to Luka osvojit...

PS. Griezmann je igrao EL, dakle natjecanje za 2 koplja ispod LP tako da je to smiješno porediti. Iz LP su ispali jer nisu bili u stanju pobijediti moćni Qarabag u dvije utakmice.
Luka Modrić je do finala svjetskog prvenstva doveo igrače tipa Vide i Pivarića i od njih napravio svjetske doprvake, a Griezmann je većinu svojih golova na SP dao iz sumnjivih/nepostojećih penala koje je nerijetko i sam odglumio. Cijeli svijet se u njihovoj ekipi divio Mbappeu, Griezmann je i pored njega pao u drugi plan, a eto na dodjeli nagrada u treći :lol:

PSS. Nisu asistencije i golovi ono što čini igrača igračem. To može biti mjerilo u izboru najboljeg napadača jer je to njihov zadatak. Pogledaj Modrićevu statistiku gdje je izračunat broj dodira sa loptom, točnost dodavanja, broj oduzetih lopti i sve ono što je posao veznog igrača pa onda to uporedi sa Griezmannom, Ronaldom pa i Messijem. Griezmann može pobijediti jedino ako je izbor za najdebilniju proslavu golova nakon što odglumiš penal :D
Crvena Tifoza

#21554 Re: UEFA Champions League

Post by Crvena Tifoza »

Pa izvoli, predoči nam tu strašnu statistiku tog vanzemaljca. Slobodno uvrsti šest golova, i sve silne asistencije, dodire sa loptom. I nemoj zaboraviti da nam predočiš šta je bilo sa Modrićem od jula. Gdje je nestao i tako to.
Dopisnici France footballa :lol: Neko je naveo ove iz našeg regiona :D i njihova se broji jbg :-).

Kako si ga opisao, čovjek bi mislio da je uzeo Svjetsko, a ne da su ih Griezmann i ekipa popišali tako da nisu znali jesu li došli ili su pošli. Kad već spominješ ‘sumnjive’ penale, slobodno nam piši o promašenom penalu protiv Danske.

Ovo za ‘bošnju’, malo smanji ton, veze nemaš ko sam, i šta sam a ovdje bi sve u isti koš da trpaš. Koji si ti klinac da ovdje oslovljavaš jedan narod i da ga vrijeđaš i umalovažavaš? Svi su na forumu debili a samo si ti na nekoj je8oj funkciji. Ako tebi roditelji davaju za kafe, ne znači da je to slučaj sa ostalim ‘pučanstvom’.

Hajmo sad magistrala.
BHF_Manijak

#21555 Re: UEFA Champions League

Post by BHF_Manijak »

O nepravdi se moze govoriti u kontekestu da su i bolje sezone imali recimo Sneijder, Xavi, Iniesta ili Neuer, pa nisu nagradu uzeli.
To je moje neko misljenje. Mislim znam ja da su i tad vanzemaljci bili Ronaldo i Messi, ali isti su se argumenti koristili, te strasna sezone, te puno golova, iako nisu recimo sve osvojili, a pobrojani jesu...

Helem nije mi krivo, nek' se malo promjesaju karte, ali bilo je u proteklih 10 godina i igraca koji su vise zasluzli nagradu od Luke, pa je nisu dobili.
Mada svakako irelevantno, mislim jebo te nagrada kao nagrada, rezultat je jedne sezone igraca, ne govori nuzno da je Luka bolji igrac ili od Ronalda ili Messia, naravno da nije niti ce biti.
Cupko_

#21556 Re: UEFA Champions League

Post by Cupko_ »

Crvena Tifoza wrote:Pa izvoli, predoči nam tu strašnu statistiku tog vanzemaljca. Slobodno uvrsti šest golova, i sve silne asistencije, dodire sa loptom. I nemoj zaboraviti da nam predočiš šta je bilo sa Modrićem od jula. Gdje je nestao i tako to.
Dopisnici France footballa :lol: Neko je naveo ove iz našeg regiona :D i njihova se broji jbg :-).

Kako si ga opisao, čovjek bi mislio da je uzeo Svjetsko, a ne da su ih Griezmann i ekipa popišali tako da nisu znali jesu li došli ili su pošli. Kad već spominješ ‘sumnjive’ penale, slobodno nam piši o promašenom penalu protiv Danske.

Ovo za ‘bošnju’, malo smanji ton, veze nemaš ko sam, i šta sam a ovdje bi sve u isti koš da trpaš. Koji si ti klinac da ovdje oslovljavaš jedan narod i da ga vrijeđaš i umalovažavaš? Svi su na forumu debili a samo si ti na nekoj je8oj funkciji. Ako tebi roditelji davaju za kafe, ne znači da je to slučaj sa ostalim ‘pučanstvom’.

Hajmo sad magistrala.
Čim si ti tako "slučajno" izbjegao odgovoriti na to da je Luka dobio i FIFA i UEFA nagradu koju biraju njegove kolege igrači i treneri a fokusiraš se na dopisnike France Footballa, jasno je meni da s takvima nema rasprave.
Ne interesuje mene ni ko si ni šta si, ovo sam pričao generalno jer je tako :)

To što je jedna Francuska od 60+ miliona stanovnika pobijedila u finalu golovima iz simuliranog faula (ups, vidi Griezmann je taj koji je simulirao) i diskutabilnog penala o kojem je pisao cijeli svijet (a nešto ne vjerujem da si se tad bunio na forumu) i što ti to navodiš kao argument mi dovoljno govori o tebi i tvojoj objektivnosti.

Nemam namjeru s takvima ni raspravljati a pogotovo izvlačiti im statistike, svidjelo se tebi ili ne, Luka je dobitnik svih individualnih nagrada koje je mogao dobiti ove godine i ti i tebi slični po forumu se možete čuditi do sutra kako je to cijeli svijet nepravedno dao nagradu Luki Modriću, a činjenicu nikad nećete promijenit. A statistike traži ti, moj argument u sve nagrade ove godine hihi.

Pozz
tuzlak1212

#21557 Re: UEFA Champions League

Post by tuzlak1212 »

BHF_Manijak wrote: Mada svakako irelevantno, mislim jebo te nagrada kao nagrada, rezultat je jedne sezone igraca, ne govori nuzno da je Luka bolji igrac ili od Ronalda ili Messia, naravno da nije niti ce biti.
+1
pa nije stvar ko je generalno najbolji, tu messiju i ronaldu ne moze niko meda..
ovo je nagrada za jednu sezonu i Luka je odigrao od svih fudbalera najbolju sezonu s obzirom na osvojene trofeje i na licni ucinak u svemu tome, nije CR po zasluzi toliko puno ispred Luke u LP ali finale svjetskog s jebenom hrvatskom halo ba :lol:
ne znam kako ovoliko dugo se vuce uopste prica o ovome, putpuno zasluzeno, nije najbolji na svijetu ali je odigrao najbolje 2018. godinu od svih i to je to..
kao sto Harden nije najbolji u NBA ali je odigrao najbolje pa je covjek MVP
Cupko_

#21558 Re: UEFA Champions League

Post by Cupko_ »

tuzlak1212 wrote:
BHF_Manijak wrote: Mada svakako irelevantno, mislim jebo te nagrada kao nagrada, rezultat je jedne sezone igraca, ne govori nuzno da je Luka bolji igrac ili od Ronalda ili Messia, naravno da nije niti ce biti.
+1
pa nije stvar ko je generalno najbolji, tu messiju i ronaldu ne moze niko meda..
ovo je nagrada za jednu sezonu i Luka je odigrao od svih fudbalera najbolju sezonu s obzirom na osvojene trofeje i na licni ucinak u svemu tome, nije CR po zasluzi toliko puno ispred Luke u LP ali finale svjetskog s jebenom hrvatskom halo ba :lol:
ne znam kako ovoliko dugo se vuce uopste prica o ovome, putpuno zasluzeno, nije najbolji na svijetu ali je odigrao najbolje 2018. godinu od svih i to je to..
kao sto Harden nije najbolji u NBA ali je odigrao najbolje pa je covjek MVP
Ali da ipak nije Griezmann trebao dobiti nagradu? :lol:

Da se iko od ovih sto osporavaju nagradu iole razumije u fudbal, ne bi se ni vodila polemika, al eto...
pizarro

#21559 Re: UEFA Champions League

Post by pizarro »

ove sezone modric u barsi nije nista pokazao, samo bezveze carlesu aleni krade mjesto u prvih 11.
tuzlak1212

#21560 Re: UEFA Champions League

Post by tuzlak1212 »

pizarro wrote:ove sezone modric u barsi nije nista pokazao, samo bezveze carlesu aleni krade mjesto u prvih 11.
modric ? :lol:
pizarro

#21561 Re: UEFA Champions League

Post by pizarro »

da.
pirmin

#21562 Re: UEFA Champions League

Post by pirmin »

pizarro

#21563 Re: UEFA Champions League

Post by pizarro »

liverpool - napoli
u ovoj utakmici sve je moguce, od 4:0 do 0:4.
zna klopp kako motivisati igrace da poginu na terenu, ali zna i carlo kako takve ekipe ohladiti :D

barcelona - tottenham
nadam se da ce barca izaci sa b-ekipom pa da to tottenham uzme lagano sa 2:0 i svi zadovoljni :srce:
AmiĐa_Idriz

#21565 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

Jes da je 2X igrao protiv Liverpoola u UCL, al lijepo je reć da ga Crvenima nikad nije zabio :mrgreen:
Nadzorna_ploca

#21566 Re: UEFA Champions League

Post by Nadzorna_ploca »

Koji gospodin ovaj Mbbape :thumbup:
AmiĐa_Idriz

#21567 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

Kako je ovaj krš Schalke uopšte ušao u LP?!
pizarro

#21568 Re: UEFA Champions League

Post by pizarro »

odlicna postava barce :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#21569 Re: UEFA Champions League

Post by Velkoski »

Odlična za izgubiti :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#21570 Re: UEFA Champions League

Post by Velkoski »

Kako je retardiran ovaj Tottenham :lol:
Bazinga1234

#21571 Re: UEFA Champions League

Post by Bazinga1234 »

salah :-)
smijesni_ste

#21572 Re: UEFA Champions League

Post by smijesni_ste »

Velkoski wrote:Odlična za izgubiti :mrgreen:
Prognoziraj i dalje :D

Idemo Dembeleee :lol: :lol:

Samo da Inter da :o
Last edited by smijesni_ste on 11/12/2018 21:13, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#21573 Re: UEFA Champions League

Post by Velkoski »

Pa jebiga, ne mo'sh predvidjeti da će likovi iz gol šanse pružiti loptu u for Dembeleu :mrgreen:
°u°

#21574 Re: UEFA Champions League

Post by °u° »

Mogao bi i Messi naučit šta od ovog Dembelea. Mora se priznat da su mu lažnjaci begovski. Ovaj je odletio po ćevape za cijelu ekipu :mrgreen: https://streamja.com/KZlp
pizarro

#21575 Re: UEFA Champions League

Post by pizarro »

samo opusteno decki, uzima ovo tottenham 8-)
Post Reply