Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
selma 83
#21526 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
(3) Saobraćajnu signalizaciju čine saobraćajni znakovi (znakovi opasnosti, znakovi izričitih
naredbi, znakovi obavještenja i dopunske table koje su sastavni dio saobraćajnog znaka i koje
bliže određuju značenje saobraćajnog znaka ukoliko su postavljene), svjetlosni saobraćajni
znakovi,oznake na kolovozu i trotoaru, te svjetlosne i druge oznake na putu.
(4) Učesnici u saobraćaju dužni su da se pridržavaju ograničenja, zabrana i obaveza izraženih
saobraćajnom signalizacijom i da postupe u skladu sa njihovim značenjem. TOLIKO OD MENE I KAŽEM TI .PLATIO SAM 40 KM ŠTO SAM IZ MOJE PARCELE prešao preko PUNE LINIJE. ima samo ta linija , nema nikakvih tabli. pozdrav
naredbi, znakovi obavještenja i dopunske table koje su sastavni dio saobraćajnog znaka i koje
bliže određuju značenje saobraćajnog znaka ukoliko su postavljene), svjetlosni saobraćajni
znakovi,oznake na kolovozu i trotoaru, te svjetlosne i druge oznake na putu.
(4) Učesnici u saobraćaju dužni su da se pridržavaju ograničenja, zabrana i obaveza izraženih
saobraćajnom signalizacijom i da postupe u skladu sa njihovim značenjem. TOLIKO OD MENE I KAŽEM TI .PLATIO SAM 40 KM ŠTO SAM IZ MOJE PARCELE prešao preko PUNE LINIJE. ima samo ta linija , nema nikakvih tabli. pozdrav
-
selma 83
#21527 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
razumijem ja tebe, ali dobićeš kaznu i ona je 40 km, možeš vjerovatno ići na sud. zbog te rečenice: "postavljeni saob znakovi"hoćeš li dobiti, to je drugo. Ali vidi ovo(imo sam posla u i sa autoškolom) Ako ti je na kolovozu nacrtan trokut na izlazu iz bočne ulice na glavnu . a nema znaka na štangli, opet se računa kao da ima znak. bio je taj slučaj na Alipašinu i radilo se isto kao da ima znak vertikalno okačen. svi iz bočne ulice bi bili u slučaju sudara krivi. imaš o tome u testovima za polaganje pitanje sa slikom. tako da se ti možeš fatati za tu jednu riječ, ali oznake na zemlji vrijede itekako. može se iscrtati i stop i trokut bez table i vrijedi, tako i policija tumači. eto toliko.tempuser wrote:Ako su te kaznili po 238/1/36 za to sto si napisao da si platio kaznu ne postoji sa sankcija. Imas citat cl 238/1/36, sve ti pise.
-
tempuser
#21528 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naravno, ali znak na kolovozu je i dalje znak.selma 83 wrote:razumijem ja tebe, ali dobićeš kaznu i ona je 40 km, možeš vjerovatno ići na sud. zbog te rečenice: "postavljeni saob znakovi"hoćeš li dobiti, to je drugo. Ali vidi ovo(imo sam posla u i sa autoškolom) Ako ti je na kolovozu nacrtan trokut na izlazu iz bočne ulice na glavnu . a nema znaka na štangli, opet se računa kao da ima znak. bio je taj slučaj na Alipašinu i radilo se isto kao da ima znak vertikalno okačen. svi iz bočne ulice bi bili u slučaju sudara krivi. imaš o tome u testovima za polaganje pitanje sa slikom. tako da se ti možeš fatati za tu jednu riječ, ali oznake na zemlji vrijede itekako. može se iscrtati i stop i trokut bez table i vrijedi, tako i policija tumači. eto toliko.tempuser wrote:Ako su te kaznili po 238/1/36 za to sto si napisao da si platio kaznu ne postoji sa sankcija. Imas citat cl 238/1/36, sve ti pise.
- O'zone
- Globalni moderator
-
nemezis
#21530 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Znak na kolovozu je "znak" ili "saobraćajni znak"? Kazna je propisana za nepoštovanje "saobraćajnih znakova".tempuser wrote:Naravno, ali znak na kolovozu je i dalje znak.selma 83 wrote:razumijem ja tebe, ali dobićeš kaznu i ona je 40 km, možeš vjerovatno ići na sud. zbog te rečenice: "postavljeni saob znakovi"hoćeš li dobiti, to je drugo. Ali vidi ovo(imo sam posla u i sa autoškolom) Ako ti je na kolovozu nacrtan trokut na izlazu iz bočne ulice na glavnu . a nema znaka na štangli, opet se računa kao da ima znak. bio je taj slučaj na Alipašinu i radilo se isto kao da ima znak vertikalno okačen. svi iz bočne ulice bi bili u slučaju sudara krivi. imaš o tome u testovima za polaganje pitanje sa slikom. tako da se ti možeš fatati za tu jednu riječ, ali oznake na zemlji vrijede itekako. može se iscrtati i stop i trokut bez table i vrijedi, tako i policija tumači. eto toliko.tempuser wrote:Ako su te kaznili po 238/1/36 za to sto si napisao da si platio kaznu ne postoji sa sankcija. Imas citat cl 238/1/36, sve ti pise.
-
tempuser
#21531 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Saobracajni znak!
- kabal1337
#21532 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Horizontalna i vertikalna signalizacija. I kada je horizontalna linija to je isto kao i znak STOP
-
tempuser
#21533 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako je horizontalna linija isto sto i znak STOP, zasto onda zakon razdvaja saobr. znakove od oznaka na cesti?kabal1337 wrote:Horizontalna i vertikalna signalizacija. I kada je horizontalna linija to je isto kao i znak STOP
Da se ipak malo zakon prelista prije tvrdnje, ako nista cl. 9?
- kabal1337
#21534 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
S tobom se samo budale raspravljaju
-
tempuser
#21535 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naravno, ko i svaki klixov strucnjak, izmisli zakon ili odvali glupost napatemt i kad nema argumente onda kece vid mu gloove.kabal1337 wrote:S tobom se samo budale raspravljaju
Kad si vec kuoio testove dozvoli da ci nacrtam, saobracajno znakovi su zasebna kategorija unutar saobracajne signalizacije, od funkcije, preko obaveze vozaca, do sankcije.
(3) Saobraćajnu signalizaciju čine saobraćajni znakovi (znakovi opasnosti, znakovi izričitih naredbi, znakovi obavještenja i dopunske table koje su sastavni dio saobraćajnog znaka i koje bliže određuju značenje saobraćajnog znaka ukoliko su postavljene), svjetlosni saobraćajni znakovi, oznake na kolovozu i trotoaru, te svjetlosne i druge oznake na putu.
- skafiskafsnjak
#21536 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ahahahah lik se jos raspravlja 
-
selma 83
#21537 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sorry, ali mora biti ispisano slovima STOP, da bi vrijedilo. linija je samo oznaka da se zna tačka dokle smiješ izaći sa autom , može biti i ispred i iza znaka na štangli.tempuser wrote:Ako je horizontalna linija isto sto i znak STOP, zasto onda zakon razdvaja saobr. znakove od oznaka na cesti?kabal1337 wrote:Horizontalna i vertikalna signalizacija. I kada je horizontalna linija to je isto kao i znak STOP
-
tempuser
#21538 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kvotas pogresnog, ja to znam, ali ne zna ova snjura kojem je horizontalna linija isto sto i znak stop.selma 83 wrote:sorry, ali mora biti ispisano slovima STOP, da bi vrijedilo. linija je samo oznaka da se zna tačka dokle smiješ izaći sa autom , može biti i ispred i iza znaka na štangli.tempuser wrote:Ako je horizontalna linija isto sto i znak STOP, zasto onda zakon razdvaja saobr. znakove od oznaka na cesti?kabal1337 wrote:Horizontalna i vertikalna signalizacija. I kada je horizontalna linija to je isto kao i znak STOP
-
selma 83
#21539 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Horizontalna i vertikalna signalizacija. I kada je horizontalna linija to je isto kao i znak STOP[/quote]
Kvotas pogresnog, ja to znam, ali ne zna ova snjura kojem je horizontalna linija isto sto i znak stop.[/quote][/quote] pa njemu i kažem
Kvotas pogresnog, ja to znam, ali ne zna ova snjura kojem je horizontalna linija isto sto i znak stop.[/quote][/quote] pa njemu i kažem
- kabal1337
#21540 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni je takodjer zao jer si neupucena. Ako postoji puna linija, ti si duzna da se zaustavis, slovima ispisano stop moze a i ne mora da stoji.
-
kakaljin
#21541 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A sta cemo onda gdje ima ta debela linije, a stoji uspravno znak sa pravom prvenstva, jeli i tu treba stati na liniju.kabal1337 wrote:Meni je takodjer zao jer si neupucena. Ako postoji puna linija, ti si duzna da se zaustavis, slovima ispisano stop moze a i ne mora da stoji.
A sta cemo sa tamo gdje treba da stoji linija a ona od ne odrzavanja je nema. Da je zamisljamo da je ima?
- kabal1337
#21542 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mozes li jebat a da ne uđe ?
Kako mozes biti tako glup? Mozes li spojiti spojiti dva magneta ako su im oba pola ista?
Kako mozes biti tako glup? Mozes li spojiti spojiti dva magneta ako su im oba pola ista?
-
zdruzdjo
#21543 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da malo skrenem s teme.
Danas voznja Sarajevo-B.brod i nazad.
Imam jedno da izjavim:
Sa tugom i zaloscu javljam da je vozacka/soferska solidarnost na cestama u BiH tragicno umrla.
Na tom putu danas more patrola i mobilnih radara. Niti jednom niko nije blicnuo onako za upozoravnje.
Nije mi trebalo hvala Bogu jer sam bio bas civilizovan i nisam nesto zurio.
Ali eto bas mi je bilo nesto zao.
Imam jedno da izjavim:
Sa tugom i zaloscu javljam da je vozacka/soferska solidarnost na cestama u BiH tragicno umrla.
Na tom putu danas more patrola i mobilnih radara. Niti jednom niko nije blicnuo onako za upozoravnje.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#21544 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
znas ti posto su h7 sijalice ?
- kabal1337
#21545 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Znas koliko ja puta blicnem a da drugi ne blicne nazad kao znak zahvaljenja ili barem rukom da mahne. Al hajde briga me, ali bas rijetko ko blica kao upozorenje...zdruzdjo wrote:Da malo skrenem s teme.
Imam jedno da izjavim:
- drug_profi
#21546 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa ne blica se za zahvaljivanje jer blicas u pravcu te zasjede za koju ne znas jel na 100 metara ili na kilometar odatle. Samo glupan ce to uraditi.kabal1337 wrote: Znas koliko ja puta blicnem a da drugi ne blicne nazad kao znak zahvaljenja ili barem rukom da mahne. Al hajde briga me, ali bas rijetko ko blica kao upozorenje...
A btw. kako su i to stavili kao prekrsaj, nece svijet da rizikuje. Ko ne zna voziti po ogranicenju i margini nek placa.
- kabal1337
#21547 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Smijesan si. Blicnes jednom kao zahvaljenje, ili mahnes rukom. Sta jesi glup ili sta? Ako tebi neko prvi blica 2x, blicnes mu 1x kao zahvaljenje. Nije glup
Nista ti vozi, a ja cu ti se zahvaljivat bez razloga..
Ne drze ni oni upaljenu rotaciju...
Ne drze ni oni upaljenu rotaciju...
- drug_profi
#21548 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da ja sam glup sto drotu dajem do znanja da si mi ti blicao.kabal1337 wrote:Smijesan si. Blicnes jednom kao zahvaljenje, ili mahnes rukom. Sta jesi glup ili sta? Ako tebi neko prvi blica 2x, blicnes mu 1x kao zahvaljenje. Nije glup
-
kakaljin
#21549 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja uvijek blicam i uvijek cu to raditi cak i pred policijom, jer to je solidarnost sa ostalim vozacima. I uvjek uzvratim blicanjem u znak zahvalnosti, ili mahnem rukomdrug_profi wrote:Pa ne blica se za zahvaljivanje jer blicas u pravcu te zasjede za koju ne znas jel na 100 metara ili na kilometar odatle. Samo glupan ce to uraditi.kabal1337 wrote: Znas koliko ja puta blicnem a da drugi ne blicne nazad kao znak zahvaljenja ili barem rukom da mahne. Al hajde briga me, ali bas rijetko ko blica kao upozorenje...
A btw. kako su i to stavili kao prekrsaj, nece svijet da rizikuje. Ko ne zna voziti po ogranicenju i margini nek placa.
Sto govoris da je sada prekrsaj, jednom su me zaustavili za to blicanje i kazu zasto blicam, normalno sam rekao da upozoravam vozaca iz suprotnog smjera da vodi racuna o brzini i da je to normalno da taj vozac sebe ne dovede u opasnost da napravi nesrecu na cesti. Policajac me pogleda sa velikim upitnikom iznad glave i samo rece sretan put i cuvajte se.
- kabal1337
#21550 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Oj Boze dragi
So many idiots so few bullets.
So many idiots so few bullets.