Dešavanja u Srbiji

Post Reply
CSKA

#21526 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Iskreno i ne sjecam se kada je neko zadnji put pisao o ekonomskom blagostanju u Srbiji,vec svi kako su u qlincu.Mozda neki nas tamo dobro zivi,pa dodje ovdje da pise kako je super,jer je njemu super :D I ovdje vecina forumasa iz dijaspore crta karte ratnog plana,uzivi se u ulogu Napoleona,a domace forumase jednostavno brinu svakodnevne brige. Mi smo ovdje diskutovali o tom stvaranju srpskih instituacija na sjeveru Kosova koje ce da prihvati i Pristina.Sto je do prije par stranica bilo nezamislivo,a do prije pola godine ovdje se vidio Taci kako sa rosama ulazi na sjever i zavodi red.

Jedino tu otvoreno pitanje ostaje,sta ce se raditi sa sjeverom za desetak godina.Hoce li se zamjeniti sa presevskom dolinom,hoce li bez zamjene vratiti u Srbiju,ili nece biti nikakve zamjenje,izdvajanja,nego ce Srbija priznati cijelo danasnje Kosova u zamjenu za ulazak u EU.

Evo vidite i naseg forumasa Zavrzlamu koji kaze "daj Boze da se stvori jos jedan RS na Kosovu jer je to dobro za BiH,a nista gore za Srbiju"...e to je taj optimizam o polupunoj casi.Uvijek se mora gledati na bolje,ma sta da se desi,i kakva god vijest da bude,nema pesimizma.Meteor da udari u Zemlju,nasla bi se neka pozitivna strana u tome.
radostan dan

#21527 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

sad ozbiljno pričam, ne vjerujem u neki kosovski rs...
%tacno*

#21528 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by %tacno* »

Ma oni su meni cirkus... :D
Nikolić: Odbraniti Srbiju u okviru njenih granica

15.02.2013

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas da je najvažniji zadatak sačuvati Srbiju u okviru njenih granica i naglasio da je izabran da brani zemlju pridržavajući se tačno i savjesno Ustava, rekao je na svečanoj sjednici povodom dana državnosti.

Prema njegovim riječima, Srbija je demokratska država - bori se protiv kriminala, da zaposli građane, pregovara sa privremenim institucijama u Prištini i sa pravom očekuje datum za pregovore sa Evropskom unijom.

ĆObavezani riječima i djelima velikih predaka, koji su u izuzetno teškim okolnostima uspevali da sačuvaju našu otadžbinu, i danas moramo da odbranimo Srbiju, lepu demokratsku državu, satkanu od žrtava svih koji su pali braneći je. Da sačuvamo Srbiju u okviru njenih granica" - poručio je Nikolić Narodnoj skupštini na sjednici povodom Dana državnosti Srbije.

"Ne smijemo da gubimo nadu i nećemo da prekinemo pravedne napore za očuvanje naše teritorije i identiteta. Našeg srca i duše: Kosova i Metohije" - istakao je Nikolić.

RSE
CSKA

#21529 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

U Srbiji se trazi neko ko ce stisnuti medjunozje i reci da ce priznati Kosovo.Pa sve se ide na mala vrata,cuvena Daciceva stolica u UN-u,itd...zna to i Vucic se pa uopste ne petlja u pricu oko Kosova.Nikolic u klin,a vlada u plocu,pa nacice se jednom valjda :D .

Sto je najgore niti ce Srbiji sta biti bolje sa Kosovom,niti ce joj biti sta gore bez njega(kao sto je danas).
CungaLunga

#21530 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CungaLunga »

...
Last edited by CungaLunga on 15/02/2013 16:30, edited 1 time in total.
CungaLunga

#21531 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CungaLunga »

%tacno* wrote:Ma oni su meni cirkus... :D
Nikolić: Odbraniti Srbiju u okviru njenih granica

15.02.2013

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas da je najvažniji zadatak sačuvati Srbiju u okviru njenih granica i naglasio da je izabran da brani zemlju pridržavajući se tačno i savjesno Ustava, rekao je na svečanoj sjednici povodom dana državnosti.

Prema njegovim riječima, Srbija je demokratska država - bori se protiv kriminala, da zaposli građane, pregovara sa privremenim institucijama u Prištini i sa pravom očekuje datum za pregovore sa Evropskom unijom.

ĆObavezani riječima i djelima velikih predaka, koji su u izuzetno teškim okolnostima uspevali da sačuvaju našu otadžbinu, i danas moramo da odbranimo Srbiju, lepu demokratsku državu, satkanu od žrtava svih koji su pali braneći je. Da sačuvamo Srbiju u okviru njenih granica" - poručio je Nikolić Narodnoj skupštini na sjednici povodom Dana državnosti Srbije.

"Ne smijemo da gubimo nadu i nećemo da prekinemo pravedne napore za očuvanje naše teritorije i identiteta. Našeg srca i duše: Kosova i Metohije" - istakao je Nikolić.

RSE
Nije samo srce, nego je i duša...<3
Dirljivo :mrgreen:

Privremene institucije u Prištini. Jer kad HATO ode i Rusi dođu,
onda kreću potomci velikih predaka da oslobode otadžbinu
od lokalnog stanovništva :thumbup:
zavrzlama

#21532 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Evo vidite i naseg forumasa Zavrzlamu koji kaze "daj Boze da se stvori jos jedan RS na Kosovu jer je to dobro za BiH,a nista gore za Srbiju"...e to je taj optimizam o polupunoj casi.Uvijek se mora gledati na bolje,ma sta da se desi,i kakva god vijest da bude,nema pesimizma.Meteor da udari u Zemlju,nasla bi se neka pozitivna strana u tome.
jaka srbija za srbiju znaci atak na susjedne drzave,finansiranje separatistickih snaga ,a nikako jacanje same srbije,jacanje demokratije i dobrosusjedskih odnosa sa drugim drzavama u okruzenju...

Zamisli da je 1990 godine srbija imala odnos prema hrvatskoj kao sto danas ima,pa ne bi bilo rata,sve republike bivse SFRJ bi bile clanice EU,Kosovo kao AP u sastavu srbije...ALI te 1990 je srbija bila nikad jaca i sta se desilo znamo...opet kad srbija bude dovoljno jaka ce uraditi istu stvar i vjerovatno i goru u BIH,Kosovu...

sa slabom srbijom dolazi demokratija i katarza,sa jakom srbijom fasizam i ludilo...zvuci neshvatljivo ali je tako i to nam je bliza istorija pokazala na najgori nacin...
CSKA

#21533 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Ako imas dobru zaledjinu i koja te nece izdati(kao u slucaju Gruzije protiv Rusije),ne bi ti bilo vazno ko je na vlasti u Srbiji i kakva je ona.Hrvatska je imala dobru zaledjinu,Kosovo jos bolju,dok BiH nije imala.Doduse u Bosni su i stvari drugacije nego u ova druga dva slucaja,daleko je veci broj Srba.Nema sumnje da bi zaustavili Milosevicevu armadu u BiH 92 da je imala prijatelje kao Hrvatska npr tada.Tamo se rat stopirao skoro,dok se ovdje ginulo.

Zamislite da EU,SAD...razgovaraju ovako sa Banja Lukom i Srbijom oko pitanja BiH kao sto razgovaraju oko Kosova...pa bila bi ovo drzava bez entiteta i kocenja sigurno.
zavrzlama

#21534 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

CSKA wrote:Ako imas dobru zaledjinu i koja te nece izdati(kao u slucaju Gruzije protiv Rusije),ne bi ti bilo vazno ko je na vlasti u Srbiji i kakva je ona.Hrvatska je imala dobru zaledjinu,Kosovo jos bolju,dok BiH nije imala.Doduse u Bosni su i stvari drugacije nego u ova druga dva slucaja,daleko je veci broj Srba.Nema sumnje da bi zaustavili Milosevicevu armadu u BiH 92 da je imala prijatelje kao Hrvatska npr tada.Tamo se rat stopirao skoro,dok se ovdje ginulo.

Zamislite da EU,SAD...razgovaraju ovako sa Banja Lukom i Srbijom oko pitanja BiH kao sto razgovaraju oko Kosova...pa bila bi ovo drzava bez entiteta i kocenja sigurno.
pa posto nemam zaledjine,a znam da jaka srbija znaci ekspanzija na moju zemlju,onda slaba srbija i razvucena na dva fronta je dobrodosla....nije do mene i moje drzave,nego do srbije i njene bolesne idedje da se preko tudjih zavicaja,leseva,genocida i etnickog cescenja stvori neka teritorijalno velika Balkanska drzava...E sad sto ti uzaludni pokusaji smanjuju broj srba u srbiji,ekonomski je ruse i nabijaju joj epitete barbarstva i zlocinba,opet je do same srbije i srpskog drustva,nije do mene i moje drzave...bio bih naivan da zelim srbiji najbolju ekonomiji,vojsku i medjunarodni ugled,kad znam da meni i mojoj drzavio radi o glavi non-stop...kraj price o srbiji.
%tacno*

#21535 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by %tacno* »

Srbija treba da se suoci sa stvarnoscu i da kaze da sve osim uzeg dijela Srbije nista joj drugo ne pripada a ako je i pripadalo bilo je u nekim agresijama i na silu sirenje granica.
Srbija je jedina zemlja koja stalno stavlja nos u tudje dvoriste i svojata tudje teritorije.
Srbija treba da prestane da truje buduce generacije time kako im je nesto uzeto i da to treba nekada vratiti...sve dok je tako, na ovim prostorima bit ce i ratova ali samo Srbijom iniciranim. (trazit ce B.Luku jer su nekada Srbi bili vecina kao i u Zvorniku, Prijedoru... :-) pa ce pricati kako su nekada vladali Kosovom koje im je na silu uzeto a o Kavlobagu, Kavlovcu i Vivovitici da ne pricamo...gdje god je bio Srbin, bila je to srpska zemlja).

e to je ono o cemu zavrzlama prica. sve dok je Srbija slaba, svi su mirni a cim se najedu 'leba eto ratova. nove generacije treba prosvijetliti a ne trovati pricama ''s'koljena na koljeno'' i stvarati nove ratnike.
CSKA

#21536 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Koliko ja vidim svim susjedima oko Srbije je dobro...i Hrvatima i Albancima i Crnogorcima i Rumunima i Bugarima i Madjarima i Makedoncima,jedino ta prica oko slabljena Srbije dolazi od pojedinih forumasa Bosnjaka.Nikad ne cujes od nekog Hrvata ili Rumuna,slaba Srbija jaka Hrvatska ili Rumunija.To su zelje,jer kao sto sam vec napomenuo BiH nema pozadinu kao ove ostale drzave.Razumijem ja i zavrzlamu zasto ga brine moguci skori zavrsetak spora Srbije i Kosova,jer onda vise ne bilo nikakve mogucnosti slabljenja drzave.

Ipak cak i ovakva Srbija,uspije nesto da uradi u svoju korist,a iskreno mislio sam da ce biti iskljuceni.

UEFA odbila da isključi Srbiju!
Izvor. B92 | JT

Evropska fudbalska unija odbila je da isključi mladi reprezentaciju Srbije iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2015, zbog incidenata na meču sa Engleskom.
Vladajuće telo evropskog fudbala je posle saslušanja u Nionu potvrdila kaznu izrečenu u decembru, od dva meča bez prisustva publike i novčano sa 80.000 evra.

Zanimljivo je da je UEFA osporila sopstvenu žalbu u kojoj su tražene veće kazne, pošto je bila nezadovoljna odlukama sopstvene Disciplinske komisije.

Disciplinski inspektor UEFA Žan Samjuel Leube tražio je da se FSS isključi iz sledećeg takmičenja za igrače do 21 godine. Takođe, traženo je da se novčana kazna poveća na 200.000 evra, da se kondicioni trener Andrija Milutinović suspenduje potpuno iz fudbala u narednih pet godina, kao i da Nikoli Ninkoviću suspenzija bude produžena na tri meča.

Mlada reprezentacija Srbije u oktobru nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo, pošto je u revanšu izgubila od Engleske sa 1:0, a na kraju meča došlo je do sukoba igrača i pojedinih članova stručnih štabova dve selekcije.

Crveni karton u ekipi Engleske zaradio je Deni Rouz, a kod Srbije Slobodan Medojević. Rouz je posle meča rekao da su ga navijači u Kruševcu vređali na rasnoj osnovi i da je dva puta pogođen kamenom.

Predstavnici Fudbalske asocijacije Engleske, a kasnije i političari predvođeni premijerom Dejvidom Kameronom, zatražili su oštre kazne za Fudbalski savez Srbije i reprezentaciju.

UEFA je presudu o kaznama donela 13. decembra, kada je ocenjeno da je Srbija dobro prošla, jer je uprkos ogromnom pritisku engleskih medija na UEFA doneta relativno blaga kazna.

Pored već pomenutih kazni, suspenzije su zaradili igrači Goran Čaušić (četiri meča), Ognjen Mudrinski i Filip Malbašić (po tri meča), Nikola Ninković (dva meča). Po dve godine suspenzije dobili su treneri Predrag Katić i Andreja Milutinović.
radostan dan

#21537 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

bolje da su nas isključili, da se ne brukamo koliko smo loši... :mrgreen:
Paranoid

#21538 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Paranoid »

CSKA wrote:Koliko ja vidim svim susjedima oko Srbije je dobro...i Hrvatima i Albancima i Crnogorcima i Rumunima i Bugarima i Madjarima i Makedoncima,jedino ta prica oko slabljena Srbije dolazi od pojedinih forumasa Bosnjaka.Nikad ne cujes od nekog Hrvata ili Rumuna,slaba Srbija jaka Hrvatska ili Rumunija.To su zelje,jer kao sto sam vec napomenuo BiH nema pozadinu kao ove ostale drzave.Razumijem ja i zavrzlamu zasto ga brine moguci skori zavrsetak spora Srbije i Kosova,jer onda vise ne bilo nikakve mogucnosti slabljenja drzave.

Ipak cak i ovakva Srbija,uspije nesto da uradi u svoju korist,a iskreno mislio sam da ce biti iskljuceni.
Mišljenje o Srbiji i njenom narodu su dali mnogi svjetski analitičari i htio ti to da priznaš ili ne, Bošnjaci sa tom analizom o slaboj Srbiji nemaju nikakve veze. Sa aspekta usporedbe Hrvatske i Srbije, a pri tom da ne pominjem ostale susjedne države, Srbija je ispod svake norme uspješnosti, jer vas koči istorija koju nikada niste prihvatili, a s obzirom na vlast koju birate u kontinuitetu, bojim se da nećete nikad imati razumijevanje kod susjeda.
Ovo nije forumska priča nego suština koja je utemeljena argumentima, odlascima, poslovnom saradnjom, razgovorima....

Na planeti jedino Bosanski i Kosovski Srbi vide Srbiju "jaku", ali nažalost i oni sami su samo produkt demagoške istorije i ideologije kojom su hranjeni tokom svog odrastanja.
CSKA

#21539 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Paranoid wrote:
CSKA wrote:Koliko ja vidim svim susjedima oko Srbije je dobro...i Hrvatima i Albancima i Crnogorcima i Rumunima i Bugarima i Madjarima i Makedoncima,jedino ta prica oko slabljena Srbije dolazi od pojedinih forumasa Bosnjaka.Nikad ne cujes od nekog Hrvata ili Rumuna,slaba Srbija jaka Hrvatska ili Rumunija.To su zelje,jer kao sto sam vec napomenuo BiH nema pozadinu kao ove ostale drzave.Razumijem ja i zavrzlamu zasto ga brine moguci skori zavrsetak spora Srbije i Kosova,jer onda vise ne bilo nikakve mogucnosti slabljenja drzave.

Mišljenje o Srbiji i njenom narodu su dali mnogi svjetski analitičari i htio ti to da priznaš ili ne, Bošnjaci sa tom analizom o slaboj Srbiji nemaju nikakve veze. Sa aspekta usporedbe Hrvatske i Srbije, a pri tom da ne pominjem ostale susjedne države, Srbija je ispod svake norme uspješnosti, jer vas koči istorija koju nikada niste prihvatili, a s obzirom na vlast koju birate u kontinuitetu, bojim se da nećete nikad imati razumijevanje kod susjeda.
Ovo nije forumska priča nego suština koja je utemeljena argumentima, odlascima, poslovnom saradnjom, razgovorima....

Na planeti jedino Bosanski i Kosovski Srbi vide Srbiju "jaku", ali nažalost i oni sami su samo produkt demagoške istorije i ideologije kojom su hranjeni tokom svog odrastanja.
Zanimljivo je da upotrebljavas i narod...jer obicno se kritikuju vlade drzava.Svaki analiticar koji daje neke apetite,stereotipe nekom narodu,nije ajde da kazem blagu verziju sam sa sobom.
O ovome ja i pricam,susjede ostale osim BiH i boli briga sta rade u Srbiji,jer imaju svoje drzave,stabilnost,pozadinu.
Danas je Srbija kandidat za EU,a to je jedini pokazatelj gdje se danas nalazi zemlja i kako je vide.Sve ostalo je rekla kazala i kao sto kazem obicne zelje pojedinaca.Zemlja se izvukla iz devedesetih,kada je bila u drustvu Sjeverne Koreje,Iraka,Irana,Avganistana...i kada se zavrsi ovaj spor sa Kosovom Srbija vise nikome nece biti interesatna.
Srbiju ne koci istorija njena da bi ekonomski bolje zivjela,nego korupcija i kriminal.Ta ista korupcija pojede i Rumunija i Bugarsku koje su odavno u EU i nemaju nikakvu "problematicnu" proslost.
Sezam

#21540 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Sezam »

Sta ima, kandidat? :lol:
ultima_palabra

#21541 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ultima_palabra »

CSKA wrote:Srbiju ne koci istorija njena da bi ekonomski bolje zivjela,nego korupcija i kriminal.Ta ista korupcija pojede i Rumunija i Bugarsku koje su odavno u EU i nemaju nikakvu "problematicnu" proslost.
Naravno da je koči... finansiranje parainstitucija sjevera Kosova, duple plate onima koji pristanu da tamo rade, preplaćivanje Telekoma RS, finansiranje odbrane i sakrivanja haških optuženika donedavno, prodavanje resursa Rusima pojeftino, Vučićevo glumljenje generala i kupovina nekakvih ruskih aviona ... sve su to stvari koje Srbija plaća masno, a nisu rezultat kriminala i korupcije, nego nemogućnosti da se odrekne problematične istorije i velikodržavnog projekta.

Na kraju krajeva, da je Srbija spremna priznati Kosovo moguće da bi već sa Hrvatskom ušla u EU...
radostan dan

#21542 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

Izvedeno sa stilom: Liverpul čestitao Dan državnosti Srbije!

Mnogo toga mi još imamo da učimo od sveta koji nas okružuje. Lekcija ima raznih, neke bi svakako trebalo i izbegavati, a nekima se ne samo diviti, već ih primenjivati i u sopstvenoj praksi. Jedna od takvih stiže iz slavnog fudbalskog kluba Liveprul, koji je čestitao Dan državnosti Srbije.

Image

Na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici, koju prati oko 11,5 miliona ljudi, osvanula je ta neobična čestitka. A u njoj piše:

"Danas je Dan državnosti Srbije! Želeli bismo da čestitamo svim našim navijačima u Srbiji srećan državni praznik. Hvala na vašoj podršci!".

Hvala i Liverpulu što nas je, bez obzira ko nam bio drag u Premijer ligi, podsetio na lepe manire.

............................

:shock: :)
CSKA

#21543 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

ultima_palabra wrote:
CSKA wrote:Srbiju ne koci istorija njena da bi ekonomski bolje zivjela,nego korupcija i kriminal.Ta ista korupcija pojede i Rumunija i Bugarsku koje su odavno u EU i nemaju nikakvu "problematicnu" proslost.
Naravno da je koči... finansiranje parainstitucija sjevera Kosova, duple plate onima koji pristanu da tamo rade, preplaćivanje Telekoma RS, finansiranje odbrane i sakrivanja haških optuženika donedavno, prodavanje resursa Rusima pojeftino, Vučićevo glumljenje generala i kupovina nekakvih ruskih aviona ... sve su to stvari koje Srbija plaća masno, a nisu rezultat kriminala i korupcije, nego nemogućnosti da se odrekne problematične istorije i velikodržavnog projekta.

Na kraju krajeva, da je Srbija spremna priznati Kosovo moguće da bi već sa Hrvatskom ušla u EU...
Eh Ultima nasiroko ga ti....finansiranje sjevera,placanje skrivanja haskih optuzenika,odbranu za njih i ne placaju skoro,su sve minorne stvari naspram korupcije.To glumljenje Vucica generala je nista,sta bi sve morali da kupuju ako bi htjeli da udju u NATO npr,jedino su se oko prodaje NIS-a i preplacivanja Telekoma RS dobro zeznuli,ajde manje vise za Telekom,ali za NIS su bas....mozda nekada te pare i vrate "juznim tokom" a mozda i ne.Ipak ulazak Srbije u EU bi i tu istoriju,proslost otklonio,jer ne mozes uci u EU kao ruski satelit i sa apetitima na susjedne drzave.
Dodao bi samo jos i sredjivanje sudstva,korupcija bar da se prepolovi,poboljsavanje prava LGBT populacije,a onda i priznanje Kosova pa bi mogla u EU.Mada ja mislim da ce posljednji uslov Srbiji biti sredjivanje politicke situacije u BiH,mozda tu grijesim,ali imam osjecaj da ce i to pitanje doci na red.

Sta je ovo danas,sve neke fudbalske vijesti :) .
Paranoid

#21544 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Paranoid »

CSKA wrote:
Paranoid wrote:

Zanimljivo je da upotrebljavas i narod...jer obicno se kritikuju vlade drzava.Svaki analiticar koji daje neke apetite,stereotipe nekom narodu,nije ajde da kazem blagu verziju sam sa sobom.
O ovome ja i pricam,susjede ostale osim BiH i boli briga sta rade u Srbiji,jer imaju svoje drzave,stabilnost,pozadinu.
Danas je Srbija kandidat za EU,a to je jedini pokazatelj gdje se danas nalazi zemlja i kako je vide.Sve ostalo je rekla kazala i kao sto kazem obicne zelje pojedinaca.Zemlja se izvukla iz devedesetih,kada je bila u drustvu Sjeverne Koreje,Iraka,Irana,Avganistana...i kada se zavrsi ovaj spor sa Kosovom Srbija vise nikome nece biti interesatna.
Srbiju ne koci istorija njena da bi ekonomski bolje zivjela,nego korupcija i kriminal.Ta ista korupcija pojede i Rumunija i Bugarsku koje su odavno u EU i nemaju nikakvu "problematicnu" proslost.
Zašto bi kritikovao vladu Srbije, kada je ta ista vlast odraz naroda i njegove volje. Otvorena politika prema "teritorijama" i pretenzije prema njima su uvijek donosile glasove. Specijalne veze sa entitetom u BiH i zajednička skupština, onda dolasci u BL i zaobilaženje glavnog grada BiH, vode Srbiju samo još veću izolaciju.
Da ne govorim o Dodikovim besjedama na Skupštini Srbije o "samoopredjeljenju", a zna se da negdje tamo u ladicama DB stoje nalozi na osnovu kojeg bi Dodik trebao biti kao Mišković prvo uhapšen, a potom isporučen pravosudju BiH..i tako dalje...primjera je puno.
Ali jok, bitnije je da se sprovodi priča o nekakvoj Hanki i njenom zločestom napucavanju u muda nekog Goluba, ili Dačićevom osmijehu Brankinoj mindji....

Priča o EU za Srbiju je "mamac" koji bi trebao da natjera Srbiju na normalno ophodjenje sa susjedima, a ekonomska saradnja sa Turskom je pokazatelj pada ekonomske, a bogami i "moralne" ideje i etike.

Srbija i bez obzira na ispade koje čini preko Kosova i entiteta u BiH, nije interesantna i ne povlači za sobom toliku pažnju, bar ne onoliku koliko ti misliš...
Paranoid

#21545 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Paranoid »

radostan dan wrote:Izvedeno sa stilom: Liverpul čestitao Dan državnosti Srbije!
Izvedeno sa stilom: Google čestitao Dan državnosti Srbije!

Image

Nije sve u Liverpulu ima nešto i u Šljivi... 8-)
radostan dan

#21546 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

SAD upozorile Albaniju da se ne meša u poslove Srbije

Tanjug | 15. 02. 2013.
Sjedinjene Američke Države su upozorile lidere u Albaniji da prestanu sa potpirivanjem nacionalizma, istovremeno im otvoreno rekavši da se ne mešaju u poslove Srbije, prenosi agencija Rojters pismo Stejt departmenta upućeno Ministarstvu spoljnih poslova Albanije.

Image

Administracija u Vašingtonu je reagovala nakon što su iz Albanije, pred junske izbore, sve češće počele da se čuju nacionalističke izjave, usmerene prema susednim državama, u kojima žive milioni etničkih Albanaca, navodi britanska agencija.

Rojters podseća, da je prošlog novembra, seff grčke diplomatije bojkotovao proslavu stogodišnjice albanske države, zbog izjava premijera Salija Beriše o albanskim zemljama, a isto je uradio i predsednik Makedonije.

U dopisu upućenom albanskom ministarstvu, Stejt department piše da se lideri te zemlje zaglibljuju u potencijalno opasnu priču, s obzirom na istoriju etničkih konflikata na Balkanu.

Takve izjave neće samo promovisati još zapaljivije ponašanje i odvratiti region od svojih prioriteta, već će potencijalno podstaći nasilje, ugroziti mir i stabilnost i uticati na naše odnose , navodi se u američkom pismu.

Još otvorenije, rečeno je albanskim političarima da se ne mešaju u poslove Srbije, navodi britanska agencija.

Rojters dodaje da je portparol ambasade SAD u Tirani odbio da komentariše taj dopis.
.................................
vazda li ova amerika mora da zasere.
a ovi se baš razigrali (nisam ironičan, dapače)
ultima_palabra

#21547 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ultima_palabra »

CSKA wrote:
ultima_palabra wrote:

Eh Ultima nasiroko ga ti....finansiranje sjevera,placanje skrivanja haskih optuzenika,odbranu za njih i ne placaju skoro,su sve minorne stvari naspram korupcije.To glumljenje Vucica generala je nista,sta bi sve morali da kupuju ako bi htjeli da udju u NATO npr,jedino su se oko prodaje NIS-a i preplacivanja Telekoma RS dobro zeznuli,ajde manje vise za Telekom,ali za NIS su bas....mozda nekada te pare i vrate "juznim tokom" a mozda i ne.Ipak ulazak Srbije u EU bi i tu istoriju,proslost otklonio,jer ne mozes uci u EU kao ruski satelit i sa apetitima na susjedne drzave.
Dodao bi samo jos i sredjivanje sudstva,korupcija bar da se prepolovi,poboljsavanje prava LGBT populacije,a onda i priznanje Kosova pa bi mogla u EU.Mada ja mislim da ce posljednji uslov Srbiji biti sredjivanje politicke situacije u BiH,mozda tu grijesim,ali imam osjecaj da ce i to pitanje doci na red.

Sta je ovo danas,sve neke fudbalske vijesti :) .
Pa jeste naširoko, jer stvari treba sagledati širokokutnim objektivom ;-) Ti i radosni ste često na pravom tragu, ali zadovoljavate se analiziranjem posljedica umjesto uzroka :)

Korupcija i kriminal satraše čitavu Evropu, ali jedino Srbija pati od bolesti 19.vijeka... a u glib vuče i BiH, koja zbog unutrašnjeg uređena nema odbrambenih mehanizama. Ovo što pominješ kao posljednji uslov bi bilo odlično, ali znajući kurvu Evropu vrlo je moguće da se Srbija provuče u EU bez toga.
radostan dan

#21548 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

Paranoid wrote:
Izvedeno sa stilom: Google čestitao Dan državnosti Srbije!

Image

Nije sve u Liverpulu ima nešto i u Šljivi... 8-)
jel ovo montaža ili je stvaro bilo?
OpusDei

#21549 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by OpusDei »

^^Google Srbija (tj google.rs) je imao tu naslovnicu. Google.com nije.

Inace je i google.al imao slican kada su slavili dan drzavnosti.
Paranoid

#21550 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Paranoid »

OpusDei wrote:^^Google Srbija (tj google.rs) je imao tu naslovnicu. Google.com nije.

Inace je i google.al imao slican kada su slavili dan drzavnosti.
tačno tako...radosni googlaj na srpskom i vidjećeš.. ;-) radi i sad, bar još 1h ili ti ga 1 čas..
Post Reply