Kiki, iz aviona se vidi da nisi ekonomista, pa lupaš, ali baš lupaš.
Pokušavaš ubijediti osobe koje su bile u Iranu, da bolje od njih znaš kako se tamo živi

. Ovo je i za tebe previše, jarane
Ja sam tamo bio poslovno, dakle ne kao turista, što znači da sam dooooobro istražio tržište prije odlaska, jer sam htio da iskoristim poslovnu priliku.
Ti Iran gledaš kroz hate twetove kurdskih terorista i sajtove koje ti daju cifre koje ne znaš tumačiti, jer ti to nije struka i vidi se da nemaš teorijsku podlogu da bi to razumio. Vidi se da ti je jedno slovo razlike između Iraka i Irana, a da si otišao, vidio bi koliko se razlikuju.
Nespojive perspektive.
Govoriš o turistima koji tumače život u Zenici. Vjeruj da su više upravu od tebe, kada govore o kvalitetu života, jer istim očima gledaju i mjesto iz kojeg dolaze. Objektivno, kod nas se dosta bolje živi nego što kažu statistike, a sve na račun prošlih vremena. Vozimo se na komunističkim putevima, koristimo struju komunističkih centrala i još dosta toga, što nigdje ne piše. Sa druge strane, tvoje stranice ne govore o kreditnim opterećenjima stanovnika, infrastrukturi koja im je na raspolaganju (prevoz, povezanost gradova,struja, voda...), pravnoj i socijalnoj zaštiti, niti objašnjavaju kako računaju PPP, ako ga i računaju...
Da govore, ne bi, recimo hvalio Erbil, koji tako divno izgleda na tim statistikama, ali kada pitam jarana deminera koji je tamo godinama, dovoljno mi je njegovo kolutanje očima, da mi sve bude jasno.