Gdje u Sa......

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
alibaba_i_30_godina

#21501 Re: Gdje u Sa......

Post by alibaba_i_30_godina »

Melo15 wrote:
alibaba_i_30_godina wrote:
tempuser wrote:Gdje kupiti kartu svijeta, malo vecu "za na zid", npr za djeciju sobu?
Ja upravo došao na temu da ovo isto pitam. S tim što meni treba ovo ali ona scratchy map da se mogu označiti zemlje u kojima si bio?!

Ima na scratchymap.online, ali dostava košta skoro 50 KM, a kao mapa free.

Pa eto, ako je neko vidio negdje ...
Imas na wish-u jeftino, cak i "besplatno" samo platis postarinu, mada nisu prevelike, 40*30 recimo...
U pravu si. Na Wish sam totalno zaboravio. Našao sam već nešto jako jeftino.

Danke. ;)
made_in_sarajevo

#21502 Re: Gdje u Sa......

Post by made_in_sarajevo »

Gdje se mogu pogledati tene za ljude koji nemaju bas malu i laganu nogu, pa da ne bude ispali.prsti.nakon pola godine? Najvise trazim na fazon planinarskih samo ne duboke i da cijena nije 300+ , ali ne bjezim ni od normalnih tema, samo da se ne raspadnu za koji mjesec.
LikeLike

#21503 Re: Gdje u Sa......

Post by LikeLike »

Gdje dekodirati lg g3 kupljen u bh telecomu da mogu hrvatske kartice?
tempuser

#21504 Re: Gdje u Sa......

Post by tempuser »

made_in_sarajevo wrote:Gdje se mogu pogledati tene za ljude koji nemaju bas malu i laganu nogu, pa da ne bude ispali.prsti.nakon pola godine? Najvise trazim na fazon planinarskih samo ne duboke i da cijena nije 300+ , ali ne bjezim ni od normalnih tema, samo da se ne raspadnu za koji mjesec.
Mozda Merrel u Intersportu? GMS u BBI-u drzi Salamon (koji jeste poskup), ali su imali i Dolomite.
Mozda grijesim, ali po pitanju uvaljivanja dupljaka, ja nemam povjerenja u multi brand prodavnice tipa Sport Vision, Sport Life ili Juventa... U Juventi u MO sam uporedio dvije NB tene, isti model, ista boja, ali razlicit broj i bilo je razlike u sivenju i savovima, a ne bi trebalo biti.
made_in_sarajevo

#21505 Re: Gdje u Sa......

tempuser wrote:
made_in_sarajevo wrote:Gdje se mogu pogledati tene za ljude koji nemaju bas malu i laganu nogu, pa da ne bude ispali.prsti.nakon pola godine? Najvise trazim na fazon planinarskih samo ne duboke i da cijena nije 300+ , ali ne bjezim ni od normalnih tema, samo da se ne raspadnu za koji mjesec.
Mozda Merrel u Intersportu? GMS u BBI-u drzi Salamon (koji jeste poskup), ali su imali i Dolomite.
Mozda grijesim, ali po pitanju uvaljivanja dupljaka, ja nemam povjerenja u multi brand prodavnice tipa Sport Vision, Sport Life ili Juventa... U Juventi u MO sam uporedio dvije NB tene, isti model, ista boja, ali razlicit broj i bilo je razlike u sivenju i savovima, a ne bi trebalo biti.
znaci ostaju mi 2-3 prodavnice plafon da se moze naci ista kvalitetno :D . te multi,giga prodavnice zaobilazim. kupio sam u Buzz kao zimske tene, sve su one super bile, udobne,tople ali za 2 mjeseca se bukvalno raspale na savijanju prstiju i tad sam rekao nikad vise.
tempuser

#21506 Re: Gdje u Sa......

Post by tempuser »

made_in_sarajevo wrote:
tempuser wrote:
znaci ostaju mi 2-3 prodavnice plafon da se moze naci ista kvalitetno :D . te multi,giga prodavnice zaobilazim. kupio sam u Buzz kao zimske tene, sve su one super bile, udobne,tople ali za 2 mjeseca se bukvalno raspale na savijanju prstiju i tad sam rekao nikad vise.
Otprilike tako. Ja ponekad odem na stranicu proizvodjaca pa vidim ko je zvanicni uvoznik/distributer za BiH. Npr GMS i Intersport su na zvanicnoj Salamon stranici, a sto se tice ostalih brendova Intersport mi se cini malo preozbilja firma da uvaljuje dupljake.
mayab

#21507 Re: Gdje u Sa......

Post by mayab »

LikeLike wrote:Gdje dekodirati lg g3 kupljen u bh telecomu da mogu hrvatske kartice?
Ako si ga otplatio, i odradio ugovor po kojem si ga kupio, BH Telecom ti je duzan dati potreban kod za dekodiranje
biggrin

#21508 Re: Gdje u Sa......

Post by biggrin »

made_in_sarajevo wrote:
tempuser wrote:
u planici i sl.radnjama ima tena od cca.100KM koje nisu air nesta, al su nesalomive
made_in_sarajevo

#21509 Re: Gdje u Sa......

biggrin wrote:
u planici i sl.radnjama ima tena od cca.100KM koje nisu air nesta, al su nesalomive
ne trazim preveliku sminku,a pogotovo necu air max i slicne gluposti :D . normalna,obicna tena koja moze za svaki dan, na sve zivo od odjece,a po mogucnosti da je na fazon merell, salomon. sinoc otisao u intersport, merell broj 47 ali za kinesko trziste. meni se palac savio kad sam obukao tenu. uzeli salomon 46 kad veca od ove merell :mrgreen: . donesu mi tu salomon 47 1/3 ali da imam jedno 45kg mozda bi obukao. jedva petu ugurao kako je usko i inace sva je tena nekako uska. sve ostali modeli plafon ako dobace do 46 broja. odem do importane u onu radnju alp za planinranje, imaju ljudi sve skupa 30 pari tena/cizmi, od toga samo 2 para neke drecave plave boje da je broj 47. alpinu pogledao u mercatoru tanak izbor i pretezno su bas zimske tene. eto morat cu vidjeti jos planiku ako valjaju, GMS u BBI,a kao da gledam na kraju cu za pare jednih kvalitetnih tena, kupiti 2 para u ovim sport life,sport vision i razjebat ih do kraja godine i onda sve ponovo :mrgreen:
girl

#21510 Re: Gdje u Sa......

Post by girl »

biggrin wrote:
suza81 wrote:Gdje kupiti ona kolica na tockice za pijacu, kupovinu... sto starije osobe cesto koriste?
Prednost Novi Grad.
na pijaci
u marsu, ispod srtadiona grbavica
black

#21511 Re: Gdje u Sa......

Post by black »

made_in_sarajevo wrote:
biggrin wrote:
ne trazim preveliku sminku,a pogotovo necu air max i slicne gluposti :D . normalna,obicna tena koja moze za svaki dan, na sve zivo od odjece,a po mogucnosti da je na fazon merell, salomon. sinoc otisao u intersport, merell broj 47 ali za kinesko trziste. meni se palac savio kad sam obukao tenu. uzeli salomon 46 kad veca od ove merell :mrgreen: . donesu mi tu salomon 47 1/3 ali da imam jedno 45kg mozda bi obukao. jedva petu ugurao kako je usko i inace sva je tena nekako uska. sve ostali modeli plafon ako dobace do 46 broja. odem do importane u onu radnju alp za planinranje, imaju ljudi sve skupa 30 pari tena/cizmi, od toga samo 2 para neke drecave plave boje da je broj 47. alpinu pogledao u mercatoru tanak izbor i pretezno su bas zimske tene. eto morat cu vidjeti jos planiku ako valjaju, GMS u BBI,a kao da gledam na kraju cu za pare jednih kvalitetnih tena, kupiti 2 para u ovim sport life,sport vision i razjebat ih do kraja godine i onda sve ponovo :mrgreen:
salomon ima uske kalupe
pogledaj ovde https://www.sportreality.ba/proizvodi/za-muskarce/
girl

#21512 Re: Gdje u Sa......

Post by girl »

made_in_sarajevo wrote:
biggrin wrote:
u planici imaju wrangler snizene i dobre su. U sportvisionu u scc kupila za poklon za momka od 15 godina ellesse - 99 KM. U odnosu na champion , koji je stajao pored- ove su izmislile obucu. kvalitetne, dobri savovi, mogu na sve. e sad pitanje je ukusa dalje sta ko kupuje i naravno za koje potrebe. (da ,svjesna sam da ellese nije olicenje ni marke ni kvaliteta ali omakne im se i poneka prilicno dobra stvar).
ambition

#21513 Re: Gdje u Sa......

Post by ambition »

gdje u sa je najpovoljniji print u boji na obican a4 papir? ovdje gdje inace printam je 1 km po papiru, jel ima negdje povoljnije, a da je ovdje u centru grada?
teAMICA

#21514 Re: Gdje u Sa......

Post by teAMICA »

VenomousV wrote:Gdje u Sa naci

Image

ili

Image

Ne mora biti Barilla :roll:
ne tražite džabe, niko od dobavljača koji rade sa tjesteninom ovo nema.
Stari kenjac

#21515 Re: Gdje u Sa......

Post by Stari kenjac »

imal gdje zimskih guma pojeftino, kraj je sezone. trebaju mi:205/60/16
girl

#21516 Re: Gdje u Sa......

Post by girl »

ambition wrote:gdje u sa je najpovoljniji print u boji na obican a4 papir? ovdje gdje inace printam je 1 km po papiru, jel ima negdje povoljnije, a da je ovdje u centru grada?
na zgradi vrhovnog suda tamo gdje skrece tramvaj koji ide do skenderije pise fotokopirnica 0,4 km u boji a 0,04 crno bijeli print. preko puta je opcina centar. vidjela sam iz auta dok sam cekala na semaforu, pa ne znam ostale detalje ni da li radi.
VenomousV

#21517 Re: Gdje u Sa......

Post by VenomousV »

teAMICA wrote:
:place:

a bilo je nekad :place1:
biggrin

#21518 Re: Gdje u Sa......

Post by biggrin »

VenomousV wrote:
teAMICA wrote:
:place:

a bilo je nekad :place1:
ma uzmi špagete i izlomi ih :D
zdruzdjo

#21519 Re: Gdje u Sa......

Post by zdruzdjo »

mayab wrote:
LikeLike wrote:Gdje dekodirati lg g3 kupljen u bh telecomu da mogu hrvatske kartice?
Ako si ga otplatio, i odradio ugovor po kojem si ga kupio, BH Telecom ti je duzan dati potreban kod za dekodiranje
U savrsenom svijetu da.
Medjutim u BH telekomu to bas i ne ide tako.
Podneses zahtjev, pa onda oni upute zahtjev prema proizvodjacu/ovlastenom servisu pa onda sacekas odgovor.
Medjutim u telekomu oni ne salju odmah zahtjev, nego sacekaju da se toga malo nakupi(ha ja ba, pa neces svaki cas slati zahtjeve) pa onda salju.
Ja kad sam nazvao sa istim upitom NIKO ali bukvalno niko na jedno 10 brojeva kojesam zvao kojekoga po bh-telekomu mi nije znao reci koliko ce to da traje.
10 km-plato skenderija-otkljucajte molim-gotovo-hvala.
Banksy

#21520 Re: Gdje u Sa......

Post by Banksy »

VenomousV wrote: a bilo je nekad :place1:
Svašta je u Sarajevu bilo nekad...

DM ima integralne tjestenine.
duh_sa_sjekirom

#21521 Re: Gdje u Sa......

Post by duh_sa_sjekirom »

Gdje obaviti povoljno i kvalitetno RTG sinusa?
black

#21522 Re: Gdje u Sa......

Post by black »

duh_sa_sjekirom wrote:Gdje obaviti povoljno i kvalitetno RTG sinusa?
plava poliklinika 40km, dr. gezo UZ sinusa 25km, koliko je kvalitetno ne znam :)
mayab

#21523 Re: Gdje u Sa......

Post by mayab »

zdruzdjo wrote:
mayab wrote:
U savrsenom svijetu da.
Medjutim u BH telekomu to bas i ne ide tako.
Podneses zahtjev, pa onda oni upute zahtjev prema proizvodjacu/ovlastenom servisu pa onda sacekas odgovor.
Medjutim u telekomu oni ne salju odmah zahtjev, nego sacekaju da se toga malo nakupi(ha ja ba, pa neces svaki cas slati zahtjeve) pa onda salju.
Ja kad sam nazvao sa istim upitom NIKO ali bukvalno niko na jedno 10 brojeva kojesam zvao kojekoga po bh-telekomu mi nije znao reci koliko ce to da traje.
10 km-plato skenderija-otkljucajte molim-gotovo-hvala.
Da, sasvim očekivano, hvala ti što si napisao to iskustvo, a eto, na kraju nije 10 KM ni neka para, kad samo pomislim na peglažu sa telekomovim retardima ! :run:
nivla

#21524 Re: Gdje u Sa......

Post by nivla »

u telecomu ti za 15-30kalendarskih dana nakon zahtjeva isporuce kod za dekodiranje na kucnu adresu postom, ne znam da sam kad imao problema sa dekodiranjem
ako kojim slucajem kupite iphone, on nije kodiran vec je otkljucan, i default postavke su mu za blicnet
kanga

#21525 Re: Gdje u Sa......

Post by kanga »

nivla wrote:u telecomu ti za 15-30kalendarskih dana nakon zahtjeva isporuce kod za dekodiranje na kucnu adresu postom, ne znam da sam kad imao problema sa dekodiranjem
ako kojim slucajem kupite iphone, on nije kodiran vec je otkljucan, i default postavke su mu za blicnet
Meni su poslali kod na meil prošlo ljeto par dana nakon što sam predala zahtjev.
Post Reply