Imas na unboxtherapy sa neke konferencije video gdje ih je sve znacajnije skupio u jednu sobu i pitao sta imaju u dzepu... bilo je ip10 i pixel2 pola pola... mozda 1 galaxy 9 i to je tokindlas wrote:Sto se tice sigurnosti i zastite podataka tu jeste Apple neprikosnoven, pogotovo kad se uporedi s Google-om kojem je glavna biznis logika citave kompanije ustvari da prodaje tvoje podatke. Ali ako pogledas tech ljude, pogotovo ove aktuelne na youtube-u vidis da jako puno njih koristi Android telefone kao svoje primarne uredjaje. Ako iko zna valjda oni znaju je li nesto smece ili nije, mozda taj Android nije na nivou iOS-a ali da je smece - ni blizu.
iPhone - All about
Moderator: Benq
-
azdralovic
#21501 Re: iPhone - All about
-
exampLe.
#21502 Re: iPhone - All about
Ma jooook, Androidi su sve.azdralovic wrote:Imas na unboxtherapy sa neke konferencije video gdje ih je sve znacajnije skupio u jednu sobu i pitao sta imaju u dzepu... bilo je ip10 i pixel2 pola pola... mozda 1 galaxy 9 i to je tokindlas wrote:Sto se tice sigurnosti i zastite podataka tu jeste Apple neprikosnoven, pogotovo kad se uporedi s Google-om kojem je glavna biznis logika citave kompanije ustvari da prodaje tvoje podatke. Ali ako pogledas tech ljude, pogotovo ove aktuelne na youtube-u vidis da jako puno njih koristi Android telefone kao svoje primarne uredjaje. Ako iko zna valjda oni znaju je li nesto smece ili nije, mozda taj Android nije na nivou iOS-a ali da je smece - ni blizu.
-
kindlas
#21503 Re: iPhone - All about
Ne valja lagati, pogotovo ako si punoljetan.exampLe. wrote:Ma jooook, Androidi su sve.azdralovic wrote:Imas na unboxtherapy sa neke konferencije video gdje ih je sve znacajnije skupio u jednu sobu i pitao sta imaju u dzepu... bilo je ip10 i pixel2 pola pola... mozda 1 galaxy 9 i to je tokindlas wrote:Sto se tice sigurnosti i zastite podataka tu jeste Apple neprikosnoven, pogotovo kad se uporedi s Google-om kojem je glavna biznis logika citave kompanije ustvari da prodaje tvoje podatke. Ali ako pogledas tech ljude, pogotovo ove aktuelne na youtube-u vidis da jako puno njih koristi Android telefone kao svoje primarne uredjaje. Ako iko zna valjda oni znaju je li nesto smece ili nije, mozda taj Android nije na nivou iOS-a ali da je smece - ni blizu.
Ako znas vezati prosto prosirene recenice vidi ovo boldirano i zakljucis da sam ja rekao upravo to sto je i azdralovic. Nigdje ja nisam napisao da svi koriste Android, a ovo sto je kolega prije mene govorio o Androidu bi znacilo da niko ko se razumije u tehnologiju ne koristi Android, nego su svi na iOS-u
-
kindlas
#21504 Re: iPhone - All about
Upravo potvrda ovog sto sam rekao, znaci ljudi koji se razumiju u tehnologiju koriste Androdi isto ko i iPhone, eto cak i za 1 vise ako gledamo samo tu grupu koju je unboxterapy sakupio. Sto bi valjda znacilo da taj Android ipak nije smece koliko se ovdje tvrdi, iako po mom misljenju iOS je jos uvijek ispred.azdralovic wrote:Imas na unboxtherapy sa neke konferencije video gdje ih je sve znacajnije skupio u jednu sobu i pitao sta imaju u dzepu... bilo je ip10 i pixel2 pola pola... mozda 1 galaxy 9 i to je tokindlas wrote:Sto se tice sigurnosti i zastite podataka tu jeste Apple neprikosnoven, pogotovo kad se uporedi s Google-om kojem je glavna biznis logika citave kompanije ustvari da prodaje tvoje podatke. Ali ako pogledas tech ljude, pogotovo ove aktuelne na youtube-u vidis da jako puno njih koristi Android telefone kao svoje primarne uredjaje. Ako iko zna valjda oni znaju je li nesto smece ili nije, mozda taj Android nije na nivou iOS-a ali da je smece - ni blizu.
-
exampLe.
#21505 Re: iPhone - All about
Android nije smece, ali nije jos uvijek bolji od iOS-a.
Mozda je bolji korisnicima koji vole widgete, icon packove, launchere i ostale djidja midje, mene licno to ne interesuje.
Mozda je bolji korisnicima koji vole widgete, icon packove, launchere i ostale djidja midje, mene licno to ne interesuje.
-
kindlas
#21506 Re: iPhone - All about
Naravno, to sam i ja rekao i tu se slazem, moja tvrdnja je bila samo kontra ovog sto je kolega ado_sar napisao a to je da je Android 'plasticno sranje' a ocigledno da nije dok ga koristi dosta ljudi koji su u tech industriji.
-
exampLe.
#21507 Re: iPhone - All about
A dobro, kolega ado je malo agresivan.kindlas wrote:Naravno, to sam i ja rekao i tu se slazem, moja tvrdnja je bila samo kontra ovog sto je kolega ado_sar napisao a to je da je Android 'plasticno sranje' a ocigledno da nije dok ga koristi dosta ljudi koji su u tech industriji.
-
ado_sar
#21508 Re: iPhone - All about
Prihvatam sugestijuexampLe. wrote:A dobro, kolega ado je malo agresivan.kindlas wrote:Naravno, to sam i ja rekao i tu se slazem, moja tvrdnja je bila samo kontra ovog sto je kolega ado_sar napisao a to je da je Android 'plasticno sranje' a ocigledno da nije dok ga koristi dosta ljudi koji su u tech industriji.
-
exampLe.
#21509 Re: iPhone - All about
Salimo se malo, no hard feelings.ado_sar wrote:Prihvatam sugestijuexampLe. wrote:A dobro, kolega ado je malo agresivan.kindlas wrote:Naravno, to sam i ja rekao i tu se slazem, moja tvrdnja je bila samo kontra ovog sto je kolega ado_sar napisao a to je da je Android 'plasticno sranje' a ocigledno da nije dok ga koristi dosta ljudi koji su u tech industriji.
-
probook
#21510 Re: iPhone - All about
Meni licno kod iphona smeta ekran 4,7". Idealan bi bio 5.2". Onaj iphone plus ima previse "mesa" okolo i ne dolazi u obzir.exampLe. wrote:Android nije smece, ali nije jos uvijek bolji od iOS-a.
X ne racunam posto je bezobrazno skup.
- Sarah24
#21511 Re: iPhone - All about
Prelazim sa 6s na 8 plus
ne pitam nista samo se hvalim

-
ado_sar
#21512 Re: iPhone - All about
Dobat izbor. Kod mene je 8plus. Nisam znao da ce ikada napraviti ljepsi telefon od 5/5s alibsa onim staklenim ledjima su uspjeliSarah24 wrote:Prelazim sa 6s na 8 plusne pitam nista samo se hvalim
![]()
-
exampLe.
#21513 Re: iPhone - All about
U septembru izlazi Iphone sa 6.1" ekranom. Izgledati ce naprijed kao i Iphone X, dok ce nazad imati jednu kameru kao i Iphone 8.probook wrote:Meni licno kod iphona smeta ekran 4,7". Idealan bi bio 5.2". Onaj iphone plus ima previse "mesa" okolo i ne dolazi u obzir.exampLe. wrote:Android nije smece, ali nije jos uvijek bolji od iOS-a.
X ne racunam posto je bezobrazno skup.
Jedina mana ce mu biti LCD ekran, ali ce kostati oko 600$ tako da ja licno na njega ciljam.
- Sarah24
#21514 Re: iPhone - All about
Ja sam uzela onaj product red, crveni limited edition, hajd kad je bal nek' je maskembalado_sar wrote:Dobat izbor. Kod mene je 8plus. Nisam znao da ce ikada napraviti ljepsi telefon od 5/5s alibsa onim staklenim ledjima su uspjeliSarah24 wrote:Prelazim sa 6s na 8 plusne pitam nista samo se hvalim
![]()
-
ado_sar
#21515 Re: iPhone - All about
SminkaSarah24 wrote:Ja sam uzela onaj product red, crveni limited edition, hajd kad je bal nek' je maskembalado_sar wrote:Dobat izbor. Kod mene je 8plus. Nisam znao da ce ikada napraviti ljepsi telefon od 5/5s alibsa onim staklenim ledjima su uspjeliSarah24 wrote:Prelazim sa 6s na 8 plusne pitam nista samo se hvalim
![]()
- Sarah24
-
Saka
#21517 Re: iPhone - All about
Šta ove trebe danas jedu pa im ruka ko lopata? Uzela 8 Plus a ja se jedva sa X borim jednom rukom.Sarah24 wrote:Ja sam uzela onaj product red, crveni limited edition, hajd kad je bal nek' je maskembalado_sar wrote:Dobat izbor. Kod mene je 8plus. Nisam znao da ce ikada napraviti ljepsi telefon od 5/5s alibsa onim staklenim ledjima su uspjeliSarah24 wrote:Prelazim sa 6s na 8 plusne pitam nista samo se hvalim
![]()
-
ado_sar
#21518 Re: iPhone - All about
Haha, zene su pametnije, torbica, veliki telefon, obje ruke, facebook i lajkuju
- Sarah24
#21519 Re: iPhone - All about
Pa X i jeste najgluplji telefon ikad od Apple-a, gdjes uzeti nesto onako ruzno cuj cijeli telefon ekran 
- Ady88
#21520 Re: iPhone - All about
Vjeruj mi drugaciji je osjecaj kad ga koristisSarah24 wrote:Pa X i jeste najgluplji telefon ikad od Apple-a, gdjes uzeti nesto onako ruzno cuj cijeli telefon ekran
-
Kapri
#21521 Re: iPhone - All about
i ja sam red ali obicnu osmicu i prezadovoljnaSarah24 wrote: Ja sam uzela onaj product red, crveni limited edition, hajd kad je bal nek' je maskembal
- mad_max_ba
#21522 Re: iPhone - All about
imam i ja 4-ku pa se ne hvalim

- skafiskafsnjak
#21523 Re: iPhone - All about
Ljudi... Da li je komplikacija napraviti taj apple id ili kako vec.
Nikada nisam koristio iphone, a mozda kupim.
Vjerovatno 6s. Sta da gledam kad kupujem?
- Sarah24
#21524 Re: iPhone - All about
mad_max_ba wrote:imam i ja 4-ku pa se ne hvalim
![]()
![]()
![]()
![]()
-
ado_sar
#21525 Re: iPhone - All about
Kao i svaki drugi vazniji profil, 2fa, security questions, payment method ako ces sta placati, a vjerovatno hoces jer je apple takav isl. uglavnom, nece ti apple id biti problemskafiskafsnjak wrote:Ljudi... Da li je komplikacija napraviti taj apple id ili kako vec.