iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
azdralovic

#21501 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

kindlas wrote:Sto se tice sigurnosti i zastite podataka tu jeste Apple neprikosnoven, pogotovo kad se uporedi s Google-om kojem je glavna biznis logika citave kompanije ustvari da prodaje tvoje podatke. Ali ako pogledas tech ljude, pogotovo ove aktuelne na youtube-u vidis da jako puno njih koristi Android telefone kao svoje primarne uredjaje. Ako iko zna valjda oni znaju je li nesto smece ili nije, mozda taj Android nije na nivou iOS-a ali da je smece - ni blizu.
Imas na unboxtherapy sa neke konferencije video gdje ih je sve znacajnije skupio u jednu sobu i pitao sta imaju u dzepu... bilo je ip10 i pixel2 pola pola... mozda 1 galaxy 9 i to je to
exampLe.

#21502 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

azdralovic wrote:
kindlas wrote:Sto se tice sigurnosti i zastite podataka tu jeste Apple neprikosnoven, pogotovo kad se uporedi s Google-om kojem je glavna biznis logika citave kompanije ustvari da prodaje tvoje podatke. Ali ako pogledas tech ljude, pogotovo ove aktuelne na youtube-u vidis da jako puno njih koristi Android telefone kao svoje primarne uredjaje. Ako iko zna valjda oni znaju je li nesto smece ili nije, mozda taj Android nije na nivou iOS-a ali da je smece - ni blizu.
Imas na unboxtherapy sa neke konferencije video gdje ih je sve znacajnije skupio u jednu sobu i pitao sta imaju u dzepu... bilo je ip10 i pixel2 pola pola... mozda 1 galaxy 9 i to je to
Ma jooook, Androidi su sve. :lol:
kindlas

#21503 Re: iPhone - All about

Post by kindlas »

exampLe. wrote:
azdralovic wrote:
Ma jooook, Androidi su sve. :lol:
Ne valja lagati, pogotovo ako si punoljetan.
Ako znas vezati prosto prosirene recenice vidi ovo boldirano i zakljucis da sam ja rekao upravo to sto je i azdralovic. Nigdje ja nisam napisao da svi koriste Android, a ovo sto je kolega prije mene govorio o Androidu bi znacilo da niko ko se razumije u tehnologiju ne koristi Android, nego su svi na iOS-u ;)
kindlas

#21504 Re: iPhone - All about

Post by kindlas »

azdralovic wrote:
Upravo potvrda ovog sto sam rekao, znaci ljudi koji se razumiju u tehnologiju koriste Androdi isto ko i iPhone, eto cak i za 1 vise ako gledamo samo tu grupu koju je unboxterapy sakupio. Sto bi valjda znacilo da taj Android ipak nije smece koliko se ovdje tvrdi, iako po mom misljenju iOS je jos uvijek ispred.
exampLe.

#21505 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Android nije smece, ali nije jos uvijek bolji od iOS-a.

Mozda je bolji korisnicima koji vole widgete, icon packove, launchere i ostale djidja midje, mene licno to ne interesuje.
kindlas

#21506 Re: iPhone - All about

Post by kindlas »

Naravno, to sam i ja rekao i tu se slazem, moja tvrdnja je bila samo kontra ovog sto je kolega ado_sar napisao a to je da je Android 'plasticno sranje' a ocigledno da nije dok ga koristi dosta ljudi koji su u tech industriji.
exampLe.

#21507 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

kindlas wrote:Naravno, to sam i ja rekao i tu se slazem, moja tvrdnja je bila samo kontra ovog sto je kolega ado_sar napisao a to je da je Android 'plasticno sranje' a ocigledno da nije dok ga koristi dosta ljudi koji su u tech industriji.
A dobro, kolega ado je malo agresivan. :lol:
ado_sar

#21508 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

exampLe. wrote:
kindlas wrote:Naravno, to sam i ja rekao i tu se slazem, moja tvrdnja je bila samo kontra ovog sto je kolega ado_sar napisao a to je da je Android 'plasticno sranje' a ocigledno da nije dok ga koristi dosta ljudi koji su u tech industriji.
Prihvatam sugestiju :)
exampLe.

#21509 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

ado_sar wrote:
exampLe. wrote:
Prihvatam sugestiju :)
Salimo se malo, no hard feelings. :)
probook

#21510 Re: iPhone - All about

Post by probook »

exampLe. wrote:Android nije smece, ali nije jos uvijek bolji od iOS-a.

Mozda je bolji korisnicima koji vole widgete, icon packove, launchere i ostale djidja midje, mene licno to ne interesuje.
Meni licno kod iphona smeta ekran 4,7". Idealan bi bio 5.2". Onaj iphone plus ima previse "mesa" okolo i ne dolazi u obzir.
X ne racunam posto je bezobrazno skup.
Sarah24

#21511 Re: iPhone - All about

Post by Sarah24 »

Prelazim sa 6s na 8 plus 8-) ne pitam nista samo se hvalim :skoljka: :mrgreen:
ado_sar

#21512 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

Sarah24 wrote:Prelazim sa 6s na 8 plus 8-) ne pitam nista samo se hvalim :skoljka: :mrgreen:
Dobat izbor. Kod mene je 8plus. Nisam znao da ce ikada napraviti ljepsi telefon od 5/5s alibsa onim staklenim ledjima su uspjeli
exampLe.

#21513 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

probook wrote:
exampLe. wrote:Android nije smece, ali nije jos uvijek bolji od iOS-a.

Meni licno kod iphona smeta ekran 4,7". Idealan bi bio 5.2". Onaj iphone plus ima previse "mesa" okolo i ne dolazi u obzir.
X ne racunam posto je bezobrazno skup.
U septembru izlazi Iphone sa 6.1" ekranom. Izgledati ce naprijed kao i Iphone X, dok ce nazad imati jednu kameru kao i Iphone 8.

Jedina mana ce mu biti LCD ekran, ali ce kostati oko 600$ tako da ja licno na njega ciljam.
Sarah24

#21514 Re: iPhone - All about

Post by Sarah24 »

ado_sar wrote:
Sarah24 wrote:Prelazim sa 6s na 8 plus 8-) ne pitam nista samo se hvalim :skoljka: :mrgreen:
Dobat izbor. Kod mene je 8plus. Nisam znao da ce ikada napraviti ljepsi telefon od 5/5s alibsa onim staklenim ledjima su uspjeli
Ja sam uzela onaj product red, crveni limited edition, hajd kad je bal nek' je maskembal :mrgreen:
ado_sar

#21515 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

Sarah24 wrote:
ado_sar wrote:
Ja sam uzela onaj product red, crveni limited edition, hajd kad je bal nek' je maskembal :mrgreen:
Sminka :)
Sarah24

#21516 Re: iPhone - All about

Post by Sarah24 »

8-) :mrgreen:
Saka

#21517 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

Sarah24 wrote:
ado_sar wrote:
Šta ove trebe danas jedu pa im ruka ko lopata? Uzela 8 Plus a ja se jedva sa X borim jednom rukom. :D
ado_sar

#21518 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

Haha, zene su pametnije, torbica, veliki telefon, obje ruke, facebook i lajkuju
Sarah24

#21519 Re: iPhone - All about

Post by Sarah24 »

Pa X i jeste najgluplji telefon ikad od Apple-a, gdjes uzeti nesto onako ruzno cuj cijeli telefon ekran :cry:
Ady88

#21520 Re: iPhone - All about

Post by Ady88 »

Sarah24 wrote:Pa X i jeste najgluplji telefon ikad od Apple-a, gdjes uzeti nesto onako ruzno cuj cijeli telefon ekran :cry:
Vjeruj mi drugaciji je osjecaj kad ga koristis :) pa display, pa boje , pa crna je crna pa ovo pa ono :P
Kapri

#21521 Re: iPhone - All about

Post by Kapri »

Sarah24 wrote: Ja sam uzela onaj product red, crveni limited edition, hajd kad je bal nek' je maskembal :mrgreen:
i ja sam red ali obicnu osmicu i prezadovoljna
mad_max_ba

#21522 Re: iPhone - All about

Post by mad_max_ba »

imam i ja 4-ku pa se ne hvalim
:D :lol: :lol: :lol: :lol:
skafiskafsnjak

#21523 Re: iPhone - All about

Post by skafiskafsnjak »

Ljudi... Da li je komplikacija napraviti taj apple id ili kako vec.

Nikada nisam koristio iphone, a mozda kupim.
Vjerovatno 6s. Sta da gledam kad kupujem?
Sarah24

#21524 Re: iPhone - All about

Post by Sarah24 »

mad_max_ba wrote:imam i ja 4-ku pa se ne hvalim
:D :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :thumbup:
ado_sar

#21525 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

skafiskafsnjak wrote:Ljudi... Da li je komplikacija napraviti taj apple id ili kako vec.

Nikada nisam koristio iphone, a mozda kupim.
Vjerovatno 6s. Sta da gledam kad kupujem?
Kao i svaki drugi vazniji profil, 2fa, security questions, payment method ako ces sta placati, a vjerovatno hoces jer je apple takav isl. uglavnom, nece ti apple id biti problem
Post Reply