Jel ovo sto si opisao odnosi se na serijskog ubicu Edina Gacica?visuljak wrote: ↑08/01/2021 23:20 Kako bi bilo ko od nas izgledao da danima tumara tudjim teritorijama u strahu da ga ne uhvate i maltretiraju. Svaki novi dan je problem za sebe od garderobe do hrane pa plus dodatni prohtjevi. Svaki dan moras razmisljati gdje ces prenociti jer je protekla noc bila uzasna jer je padala kisa a ne zna da ce ova noc biti jos gora. Spavas sa jednim okom otvorenim jer ne znas ko je pored tebe i tako danima i nocima, pa te pitam kako bi ti izgledao u toku dana poslije svega ovoga?
Ilegalni migranti u BiH
-
meridiyan
#21501 Re: Ilegalni migranti u BiH
- BrziGonzales
#21502 Re: Ilegalni migranti u BiH
Šta ćeš ti natjerati? Tvoji su te uvalili u govna pa bi da se svi valjano u njima?irac300 wrote: ↑08/01/2021 21:21Bošnjački političari (čitaj SDA čmarovi) su najveći krivci za ovu trenutnu situaciju. Zajedno sa braćom po oružju SNSD-om i HDZ-om svjesno rade na potkopavanju države. Više vole milione nego mater rođenu, a kamoli državu.patriot_bih wrote: ↑08/01/2021 21:10 Ovo bi sve moglo postati katastrofa za Bošnjake, ako se nastavi povećavati broj migranata.
Treba tražiti da se zatvori istočna granica.
"Srbi i Hrvati ne daju" ne može biti isprika "probosanskim" političarima.
Mogu smijeniti Tegeltiju, mogu kamp napraviti na liniji sa RS-om.
Imaju poluge da se zatjeva kompromis u vezi istočne granice.
Bilo je milion načina da se natjera i Dodik i Čović da pristanu na kooperaciju da se ovo zlo zaustavi na granici. Od usmjeravanja ilegalaca na njihove teritorije, gradnje kampa na granici entiteta u mjestima gdje je srpska ili hrvatska populacija itd. Nisu uradili apsolutno ništa. Pametnom dosta.
Bilo je prijedloga za rješavanje krize na vrijeme ali neke nije to zanimalo
Srećom, internet pamti
2018: Dodik želi zatvoriti granice BiH za migrante
https://avaz.ba/vijesti/bih/377719/dodi ... -zastitili
2019: Čović pozvao na zatvaranje istočne granice BiH
https://vijesti.hrt.hr/501128/covic-poz ... ranice-bih
Selo gori, a baba se češlja
Važnije je bio razvoj turizma
Cikotić: Čuo sam seksi ideje o vraćanju migranata, nemamo turiste ali imamo migrante koji troše novac
https://www.klix.ba/vijesti/bih/cikotic ... /200822042
- visuljak
#21503 Re: Ilegalni migranti u BiH
I sta je Dodik i Covic poduzeli da se zatvori istocna granica???BrziGonzales wrote: ↑08/01/2021 23:49
Šta ćeš ti natjerati? Tvoji su te uvalili u govna pa bi da se svi valjano u njima?
Srećom, internet pamti
Cikotić: Čuo sam seksi ideje o vraćanju migranata, nemamo turiste ali imamo migrante koji troše novac
jedino sta su oni uradili i na tome istrajali, nema smjestaja migranata na teritorije koje oni kontrolisu. Pored toga Dodik nije dozvolio da se OSBiH rasporede radi odvracanja na istocnu granicu, nije dozvolio da se Frontex rasporedi na istocnoj granici da se ne bi otkrilo organizovano prebacivanje migranata iz Srbije na teritoriju BiH.
Covic, sve sto je uradio je nazvao Galica da dobro kontrolise zapadnu granicu i vraca migrante nazad da se ne domognu Hrvatske.
Eto, to su pomenuta dvojica uradili do sada a ti nastavi siriti dezinformacije.
- irac300
#21504 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ja upravo napisah da su nas "moji" uvalili u govna, ali vama kamenjarima sa hb foruma ni kada se otvoreno prizna, nije dovoljno. Čime vas tove tamo?BrziGonzales wrote: ↑08/01/2021 23:49Šta ćeš ti natjerati? Tvoji su te uvalili u govna pa bi da se svi valjano u njima?irac300 wrote: ↑08/01/2021 21:21Bošnjački političari (čitaj SDA čmarovi) su najveći krivci za ovu trenutnu situaciju. Zajedno sa braćom po oružju SNSD-om i HDZ-om svjesno rade na potkopavanju države. Više vole milione nego mater rođenu, a kamoli državu.patriot_bih wrote: ↑08/01/2021 21:10 Ovo bi sve moglo postati katastrofa za Bošnjake, ako se nastavi povećavati broj migranata.
Treba tražiti da se zatvori istočna granica.
"Srbi i Hrvati ne daju" ne može biti isprika "probosanskim" političarima.
Mogu smijeniti Tegeltiju, mogu kamp napraviti na liniji sa RS-om.
Imaju poluge da se zatjeva kompromis u vezi istočne granice.
Bilo je milion načina da se natjera i Dodik i Čović da pristanu na kooperaciju da se ovo zlo zaustavi na granici. Od usmjeravanja ilegalaca na njihove teritorije, gradnje kampa na granici entiteta u mjestima gdje je srpska ili hrvatska populacija itd. Nisu uradili apsolutno ništa. Pametnom dosta.
Srećom, internet pamti
Helem, osim novinskih natpisa, sta su konkretno Dragan i Mile uradili po pitanju istocne granice?
Čovketa boli k****,on vodi brigu samo o kladionicama, a Mile neće da izvede vojsku protiv braće na istoku. Dodaš SDA šljam i dobiješ ovo danas.
- Rothmans
#21505 Re: Ilegalni migranti u BiH
visuljak wrote: ↑08/01/2021 23:20 Kako bi bilo ko od nas izgledao da danima tumara tudjim teritorijama u strahu da ga ne uhvate i maltretiraju. Svaki novi dan je problem za sebe od garderobe do hrane pa plus dodatni prohtjevi. Svaki dan moras razmisljati gdje ces prenociti jer je protekla noc bila uzasna jer je padala kisa a ne zna da ce ova noc biti jos gora. Spavas sa jednim okom otvorenim jer ne znas ko je pored tebe i tako danima i nocima, pa te pitam kako bi ti izgledao u toku dana poslije svega ovoga?
-
meridiyan
#21506 Re: Ilegalni migranti u BiH
meridiyan wrote: ↑08/01/2021 23:43 Premijer USK kod Senada
Bojimo se samo Allaha,svoje huje i nasih zena![]()
Imamo 7.500 hodajućih krivičnih djela, šta rade naše institucije?!Galić više čuva granicu Evrope, da ne izađu, čuvamo Evropu, gdje su ti migranti, u Bihaću, naravno! 91,5 miliona eura za BiH, taj novac ne ide na račune institucija, jedan dio ide za međunarodne organizacije, druge dvije trećine se dijele između IOM-a i UN-a. Gdje je 91,5 miliona eura? Troše ih na sebe, a druge dvije trećine na zdravstvo, opremanje kampova!
Migranti plaćaju karte, slobodno se voze po ovoj zemlji, željeznice se hvale kako su napravile biznis, a napravili nam patnju! Svi smo za deportaciju migranata! Ne možemo dozvoliti da migranti putem Western Uniona podižu novac, kako to mogu uraditi bez identiteta? Ovdje su samo bitan novac, i zavjera. Uzimaju svi!
Dolaze iz EU, Srbija i Hrvatska prijavile po šest hiljada migranata, mi smo imali po 24 hiljade! Lipu nisu zapalili migranti, sve ukazuje na to! Lipa je zapaljena da bi se u Bihaću napravio problem, da bi se izvršio još veći pritisak, da se migranti vrate u Biru! Svi su nas zvali, jedino me Bakir nije zvao, jer sam pitao po kojoj si cijeni prodao Krajinu! Zvao me je i Reis, svi su htjeli da se migranti vrate u Biru, razgovarao sam sa činovnicima iz EU!
Najteže mi pada da se Reis okreće više šta je rekao jedan činovnik iz EU, a ne okreće se časnom Kur'anu! Hrana za migrante se kupuje u Sarajevu, Banjoj Luci, to nije pošteno za građane! IOM finansira gorivo policiji RS-a, da bi migrante dovezli u Krajinu! Bakir mora odgovoriti zašto je ostavio Krajinu?! Ako nije tako nek ponište odluku u Biri, neka ravnomjerno rasporedne migrante po čitavoj BiH! Neko mora zašiljiti olovku, mora početi raditi svoj posao! Tri godine smo izvarani, ne damo svoje! 98 dana ljudi čuvaju Biru! Svašta će pokušati, prijetili su nam i hapšenjem, ali mi se samo bojimo Allaha!
-
fukara_tz
#21508 Re: Ilegalni migranti u BiH
Zloupotrebljavaju antileptice u kombinaciji sa energetskim picem ili alkoholom. Sve se to moze saznati u apotekama, a postavlja se pitanje ko im izdaje recepte. U Tuzli su npr. apotekari to skontali, ali vjerovatno u drugim mjestima nisu jer je konstantno prisustvo pojedinaca u takvom stanju na ulici. Znaci i ljekari bi trebali obratiti paznju. To uglavnom konzumiraju pojedinci iz africkih zemalja, a zbog toga ispastaju svi ostali iz reda migranata, ali i nasih gradjana. Izgovor za takvo ponasanje je da ih je stid prositi, a kad uzmu tablete to im daje osjecaj njima poznate ugodnosti, u takvom stanju s njima se ne moze voditi neki normalan razgovor, navalentni su, dosadni i idu na zivce. Gradjani bi trebali obratiti paznju kome od njih daju novac, nekima zaista treba pomoci doslovno da prezive, a neki, kako rekoh upravo koriste za stvari koje sam naveo. Simptomi su znaci teturanje, usporena motorika lica, pa tako i pricanja, oci se cakle, prica family problem i sve ostalo. Sve navedeno zloupotrebljavaju i lokalni dileri. Vise manje se to kod nas zna, ali generalno nikoga nije briga. Upravo zbog toga su i najcesci medjusobni obracuni pojedinaca iz africkih zemalja, a takodjer razlozi su i kradje mobitela jedni od drugih, vreca za spavanje i nekih osnovnih stvari za zivot.tindbe wrote: ↑08/01/2021 22:50 Kad neko kaže "oni su smo u prolazu", umre jedna mala panda na svijetu.
I čime se oni uopšte pucaju ovo?
Još od prvog kojeg sam sreo, do dan danas, djeluje kao da uzimaju iste narkotike.
Oči im djeluju mutno, beživotno, a i oni djeluju izrazito van sebe. Teško pričaju, teturaju. Možda nešto u kombinaciji s alkoholom.
Svakako, ne djeluje nimalo lijepo za oko, a i ko zna na šta je spremna osoba u takvom stanju.
- Chloe
- Photo mod
#21509 Re: Ilegalni migranti u BiH
NiP je odigrao ulogu u Kladuši na izborima (Dinin izbor ljudi je katastrofa) a i sad kod formiranja OV "igraju", zinuli u nebesa.Sigma90 wrote: ↑08/01/2021 23:29Nisam to znao za nip. Jel to ono bilo kad je onaj razbio staklo od autobusa koji je dovezao migice?
A o kojoj se zgradi radi sto je bila nudjena?
Složit ćemo se da je to politika, ali u historijskom momentu kad su nakon rata kladušani zajedno pokušali nešto uraditi, to je bilo licemjerno. Na kritike iz Kladuše, Dino je rekao da neće Kladuši birati načelnika i s tim je stao na stranu Abdića.
- MorningStar
#21510 Re: Ilegalni migranti u BiH
Kad nvo gofanca kazu dino ne valja 100% znaci za njega glasati , samo jos jednom se potvrdilo 
- BrziGonzales
#21511 Re: Ilegalni migranti u BiH
Kad se moglo preko Mađarske do Njemačke, sve je bilo u redu. Kad su Mađari zatvorili granicu i kad se broj migranata se povećao u Srbiji, ovdje niko nije imao ništa protiv toga i u najmanju ruku je raji bilo drago što se Srbima trpa. E, Dunav je malo veća rijeka pa ta ruta preko Hrvatske se sama zatvorila. Ko će ići preko Dunava do Slovenije? Kad su okrenuli prema nama i kad se tražilo da se zatvore granice, šta je bilo? To su tražili Milorad i Dragan, nećemo nikakve inicijative sa njihove strane. Na žalost, kod nas, ono što zatraže jedni, drugi odbijaju po defaultu. A tad je bila prilika da se to uradi, da je bilo volje iskoristiti inicijativu. Sad je već prošao taj voz. Bilo je važnije pomoći braći, razviti turizam, dignuti punku, a sve će se to samo riješiti. Šipak. Pala klapa prema Evropi, braća ostala tu a dolaze i ostali koji su krenuli na put prema Bosni jer ih je politika Bošnjaka gotivila pa se glas proširio sve do Pakistana.irac300 wrote: ↑09/01/2021 00:32Ja upravo napisah da su nas "moji" uvalili u govna, ali vama kamenjarima sa hb foruma ni kada se otvoreno prizna, nije dovoljno. Čime vas tove tamo?BrziGonzales wrote: ↑08/01/2021 23:49Šta ćeš ti natjerati? Tvoji su te uvalili u govna pa bi da se svi valjano u njima?irac300 wrote: ↑08/01/2021 21:21
Bošnjački političari (čitaj SDA čmarovi) su najveći krivci za ovu trenutnu situaciju. Zajedno sa braćom po oružju SNSD-om i HDZ-om svjesno rade na potkopavanju države. Više vole milione nego mater rođenu, a kamoli državu.
Srećom, internet pamti
Helem, osim novinskih natpisa, sta su konkretno Dragan i Mile uradili po pitanju istocne granice?
Čovketa boli k****,on vodi brigu samo o kladionicama, a Mile neće da izvede vojsku protiv braće na istoku. Dodaš SDA šljam i dobiješ ovo danas.
Važniji je pakistanski ambasador od ministra sigurnosti. Ko je uskratio potporu Radončiću?
A što se tiče vojske na granici, pogledaj u koje se svrhe ona može koristiti. Radije ojačaj graničnu policiju, popuni je ljudstvom, opremi je IC kamerama, dronovima. Uvedi strogu kontrolu ko je došao, odakle je došao, koje su mu namjere? Ilegalno je ušao? Ograniči mu kretanje i ubrzaj postupak na sudu. Štiti integritet države ako još postoji.
Ali ne, ti bi da govna ravnomjerno plutaju u ovoj bari.Sad bi ti
usmjeravao ilegalace na njihove teritorije, gradio kampove na granici entiteta u mjestima gdje je srpska ili hrvatska populacija itd. Aferim.
- GAU8
#21512 Re: Ilegalni migranti u BiH
Odavno nisam čuo nešto gluplje u životuhowdy wrote: ↑08/01/2021 23:37sve su to mogli izbjec legalnim dolaskom, ambasada, poslodavac i tako. uopste mi ih nije zaovisuljak wrote: ↑08/01/2021 23:20 Kako bi bilo ko od nas izgledao da danima tumara tudjim teritorijama u strahu da ga ne uhvate i maltretiraju. Svaki novi dan je problem za sebe od garderobe do hrane pa plus dodatni prohtjevi. Svaki dan moras razmisljati gdje ces prenociti jer je protekla noc bila uzasna jer je padala kisa a ne zna da ce ova noc biti jos gora. Spavas sa jednim okom otvorenim jer ne znas ko je pored tebe i tako danima i nocima, pa te pitam kako bi ti izgledao u toku dana poslije svega ovoga?
- jednonogi_Jack
#21513 Re: Ilegalni migranti u BiH
Nije tačno.Sigma90 wrote: ↑08/01/2021 23:31Ako ce ih 100 miliona za svabiju neka ide. Briga me za svabijom. Ali kazem samo u gotovo svakom slucaju bude odbijenica za azil. Citam u svicarskim novinama da su zahtjevi za azil opali jer znaju da gotovo nema sanse da bude prihvaten.
- zincx
#21514 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ja sebe ne bi doveo u takvu situaciju.visuljak wrote: ↑08/01/2021 23:20 Kako bi bilo ko od nas izgledao da danima tumara tudjim teritorijama u strahu da ga ne uhvate i maltretiraju. Svaki novi dan je problem za sebe od garderobe do hrane pa plus dodatni prohtjevi. Svaki dan moras razmisljati gdje ces prenociti jer je protekla noc bila uzasna jer je padala kisa a ne zna da ce ova noc biti jos gora. Spavas sa jednim okom otvorenim jer ne znas ko je pored tebe i tako danima i nocima, pa te pitam kako bi ti izgledao u toku dana poslije svega ovoga?
-
howdy
#21516 Re: Ilegalni migranti u BiH
koliko si ih primio kod sebe kući salonac?GAU8 wrote: ↑09/01/2021 09:49Odavno nisam čuo nešto gluplje u životuhowdy wrote: ↑08/01/2021 23:37sve su to mogli izbjec legalnim dolaskom, ambasada, poslodavac i tako. uopste mi ih nije zaovisuljak wrote: ↑08/01/2021 23:20 Kako bi bilo ko od nas izgledao da danima tumara tudjim teritorijama u strahu da ga ne uhvate i maltretiraju. Svaki novi dan je problem za sebe od garderobe do hrane pa plus dodatni prohtjevi. Svaki dan moras razmisljati gdje ces prenociti jer je protekla noc bila uzasna jer je padala kisa a ne zna da ce ova noc biti jos gora. Spavas sa jednim okom otvorenim jer ne znas ko je pored tebe i tako danima i nocima, pa te pitam kako bi ti izgledao u toku dana poslije svega ovoga?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#21517 Re: Ilegalni migranti u BiH
Jedina pametna recenica koju je sexy ministar (inace i sam migrant iz Berana, Crna Gora) izgovorio je bila u Odgovorite ljudima, kada je rekao nesto u stilu-migranti ilegalnim prelaskom nase granice pokazuju nepostovanje prema drzavi, a sad traze ostvarivanje prava i pomoc od te iste drzave koju ne postuju.
Neko treba jasno i glasno poruciti tim ljudima da su sami odgovorni za svoje postupke i da mi nemamo nikakvu, ali nikakvu odgovornost za njih i za njihovo stanje. Hladno ti je, gladan si, nemas dje spavat? Pa sto je to moja briga legendo, dje si posao, sta hoces sad? Kako to da prehodas pola Bosne u tisini i onda tek u Bihacu pocnes trazit prava?
Ovdje se konstantno spinuje i postavlja moralna ucjena u maniri laznih humanitaraca koji prodaju slikovnice-neces da kupis slikovnicu znaci ne maris za bolesnu djecu
e tako si ovdje haman fasista i sovinista jer kao ne maris za promrzle i gladne ljude
Niko osim Ruznica i Fazlica ne kaze da mi te ljude nismo tjerali iz mjesta odakle dolaze, nismo ih zvali da dodju, nismo krivi za njihovo stanje.
I sta kaze Ruznic zvao ga Kavazovic i porucio mu da treba pruziti gostoprimstvo. Pa lako je to sa mindera iz centra Sarajeva traziti, primi ih ti kod sebe i budi gostoprimljiv
Neko treba jasno i glasno poruciti tim ljudima da su sami odgovorni za svoje postupke i da mi nemamo nikakvu, ali nikakvu odgovornost za njih i za njihovo stanje. Hladno ti je, gladan si, nemas dje spavat? Pa sto je to moja briga legendo, dje si posao, sta hoces sad? Kako to da prehodas pola Bosne u tisini i onda tek u Bihacu pocnes trazit prava?
Ovdje se konstantno spinuje i postavlja moralna ucjena u maniri laznih humanitaraca koji prodaju slikovnice-neces da kupis slikovnicu znaci ne maris za bolesnu djecu
I sta kaze Ruznic zvao ga Kavazovic i porucio mu da treba pruziti gostoprimstvo. Pa lako je to sa mindera iz centra Sarajeva traziti, primi ih ti kod sebe i budi gostoprimljiv
-
Johnny_x
#21518 Re: Ilegalni migranti u BiH
Znaci za tebe je glupo da se u 21. stoljecu ide pred ambasade, aplocira za vize, trazis posao legalnim putem, a nije glupo sto se prelazi ilegalno granica, nemas pasosa sa sobom, a prelazis granicu? Ovo je odlika primitivnih ljudi, koji uopste ne postuju nijedan moguci zakon o prelasku granica.GAU8 wrote: ↑09/01/2021 09:49Odavno nisam čuo nešto gluplje u životuhowdy wrote: ↑08/01/2021 23:37sve su to mogli izbjec legalnim dolaskom, ambasada, poslodavac i tako. uopste mi ih nije zaovisuljak wrote: ↑08/01/2021 23:20 Kako bi bilo ko od nas izgledao da danima tumara tudjim teritorijama u strahu da ga ne uhvate i maltretiraju. Svaki novi dan je problem za sebe od garderobe do hrane pa plus dodatni prohtjevi. Svaki dan moras razmisljati gdje ces prenociti jer je protekla noc bila uzasna jer je padala kisa a ne zna da ce ova noc biti jos gora. Spavas sa jednim okom otvorenim jer ne znas ko je pored tebe i tako danima i nocima, pa te pitam kako bi ti izgledao u toku dana poslije svega ovoga?
U 21. stoljecu krenuti na put u drugu drzavu bez pasosa, a da pri tome ne bjezis od rata je cin koji govori mnogo o tim ljudima. Marokanci, Alzirci i Pakistanci, a takvih je 90% u BiH nisu za Evrope nikako i ti ljudi ili ce ostati zaglavljeni u BiH ili ce po dolasku u krajnju destinaciju biti deportovani, jer oni nemaju nikakvih osnova za azil, ne dolaze iz ratnih podrucja, ekonomska situacija ti ne moze biti dovoljan razlog za azil. O migrantima, koji su najveci lezihljebovici i neradnici najbolje govori onaj klip prije nekoliko dana iz kampa lipa, gdje volonteri i OSBiH postavljaju satore, a migranti stoje sa strane umotani u deke i posmatraju, pa druze tebi postavlja sator, uzmi malo pomozi ljudima. Migrantima niie cilj zivot u Evropi, njima je cilj evropska socijala, Pakistanci da su htjeli raditi, oni bi mnogo lakse nasli posao u zemljama zaljeva, dobar dio njihovog stanovnistva vec radi tamo, ali to nisu neradnici, kao ovi koji su krenuli put Evrope.
Prijatelj koji radi u Dubai kaze da ima bas dosta Pakistanaca, koji rade od onih najnizih poslova pa do doktora, menadjera, inzenjera i kaze mi da i oni koji bas nemaju velika primanja opet posalju porodici 100-150 dolara mjesecno, i njihova porodica zivi kao lordovi sa tim novcem. Pakistancima je mnogo lakse otici do Dubaia i naci posao tamo, ali je problem sto u Dubai ne mozes skitati, prositi na ulicama, piti ispred radnje, napadati zene na ulicama i sto je najvaznije nema socijale, vec ti slijedi deportacija.
- jednonogi_Jack
#21519 Re: Ilegalni migranti u BiH
Što se tiče Pakistanaca, to debelo izmišljaš. Upravo je suprotno.
-
meridiyan
#21520 Re: Ilegalni migranti u BiH
Seksi ministar iznenadno i nenajavljeno stigao u kamp Lipa.
- MorningStar
-
meridiyan
#21522 Re: Ilegalni migranti u BiH
Uvijek je bilo "svoj se svome raduje".MorningStar wrote: ↑09/01/2021 12:51Medju migrante smije - medju vlastiti narod ne smije,interesantno.
-
howdy
#21523 Re: Ilegalni migranti u BiH
nek glasaju, nek mijenjaju vlastjednonogi_Jack wrote: ↑09/01/2021 12:45 Što se tiče Pakistanaca, to debelo izmišljaš. Upravo je suprotno.
poznata prica?
- MorningStar
#21524 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ne nosi tamo policija djaba one motke od metar i pohowdy wrote: ↑09/01/2021 13:01nek glasaju, nek mijenjaju vlastjednonogi_Jack wrote: ↑09/01/2021 12:45 Što se tiče Pakistanaca, to debelo izmišljaš. Upravo je suprotno.![]()
poznata prica?
-
moonca