baš nam je ovako super, papanijada parkira gdje i kako želi, voze u suprotnim smjerovima, gaze nam djecu na pješačkim prelazima, kradu nam aute ovi iz južne koreje, ma idila.....thekupus wrote:Hvala Bogu, i to vrijeme prošlo. To još ima danas u Iranu, Sjevernoj Koreji i možda još na par mjesta
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
gurabija78
#21501 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
BadBoy
#21502 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne smije i nema osnova oduzeti je ni tebi ni tom klošarčiću. Policija ne može suditi na osnovu izgleda ko je klošarčić ko ne. Iako to svima zvuči logično i svi znamo ko su, tako zakonski ne može i ne smije biti.Dope_Man wrote:Znaju uglavnom i oni koga zaustavljaju i zasto taj neko ima noz, palicu itd.. u autu. Siguran sam da mene zaustavi i nadje mi sjekiru ne bi mi nista rekli jer nisam neki lijevi saner, ne zna me nijedan policajac jer nema razloga da me zna i objasnjenje da sam je tek kupio, ili ponio na vikendicu (koju nemam) il sta god bi proslo bez problema. Naravno da isto nece povjerovati nekom brudi, alipasincu i slicnim glavama.
Nisam gledao tu emisiju, pogledao sam svega par puta i ono sto sam vidio obicno su to neki klosarcici koje zaustave (odnosno vjerovatno to produkcija ostavlja u emisiji jer obican covjek nije nikom zanimljiv), a kad neki klosarcici imaju u autu palicu onda je malo vjerovatno da su posli u centar Safet Zajko na nocni termin bejzbola usred Sarajeva gdje imas otprilike 2 covjeka koji su ikad vidjeli bejzbol na TVu
- zateznistub
#21503 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Oni? Hodaju? Stoje... Gdje...Bodkin wrote:
Pa kako treba radni dan im izgleda? Da konstantno hodaju? Da stoje na raskrsnicama?
- zateznistub
#21504 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma ti se samo šališ, jel de? Nisi ti ovo ozbiljno mislio.uglavnomja wrote:kako vi zamisljate da bi trebao biti radni dan jednog policajca?
da sjedi u kacelariji (stotine, hiljade u jednoj smjeni) i cekaju da ih neko pozove na intervenciju?
ili da tako sjede spremni u autu na parkingu ispred stanice?
ili da se vozikaju 'nako bezze po rejonu dok cekaju poziv i samo da prave jos vecu guzvu?
da li je samo pojavljivanje policajca na nekom mjestu dio neke prevencije, odnosno njegovog posla?
da li je radno vrijeme policajca od od 8 do 4?
itd
- agent_zero
#21505 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kakve gluposti...thekupus wrote:Hvala Bogu, i to vrijeme prošlo. To još ima danas u Iranu, Sjevernoj Koreji i možda još na par mjesta
- Qler
#21506 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i bas nam je super.....thekupus wrote:Hvala Bogu, i to vrijeme prošlo. To još ima danas u Iranu, Sjevernoj Koreji i možda još na par mjesta
- zateznistub
#21507 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hrpa...agent_zero wrote:Kakve gluposti...thekupus wrote:Hvala Bogu, i to vrijeme prošlo. To još ima danas u Iranu, Sjevernoj Koreji i možda još na par mjesta
- vješalica
#21508 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To sto pozorana ne postoji ilidjelomicno postoji u SA je problemzateznistub wrote:Čast pojedincima, ali generalno je upravo tako. Kad je ko vidio prašinara u ophodnji... Dukat da daš nema ga...Logovan wrote:Našoj policiji sjedenje po kafićima, kladionicama, itd, dođe k'o radno mjesto, a odlazak na posao k'o pauza.zateznistub wrote: Ma pauza, reko čovek... Jest malo poduža ali ipak pauza... Vise 24/7 u skveru I u in-u non stop na pauzi...
Vaznije je bilo nabaviti grdna vozila da se spase ulice
U drugim kantonima je to drugacije
Vozilo ima prednosti i mane isto kao i pozorna sluzba
Ali ali ali...kod nas je sve drugacije
- vješalica
#21509 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da hoce vala i ovo proci vrijeme da se ukurazeno svako mile bubne samarcinom na ulici manje bi majmuna bilothekupus wrote:Hvala Bogu, i to vrijeme prošlo. To još ima danas u Iranu, Sjevernoj Koreji i možda još na par mjesta
Danas kojekakve organizacije za zastitu ljudske pascadi se vade na kojekakva prava
Isto ko da normalan svijet nema pravo da zivi u miru
I jeste normalan svijet diskriminisan u odnosu na olos koja izdrkava se za svaku glupost
Ljudi tj.ljudska pascad nije nikad nadrkanija bila ko danas
Sebi su sve za pravo dali
-
zdruzdjo
#21510 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
vješalica wrote: Da hoce vala i ovo proci vrijeme da se ukurazeno svako mile bubne samarcinom na ulici manje bi majmuna bilo
Danas kojekakve organizacije za zastitu ljudske pascadi se vade na kojekakva prava
Isto ko da normalan svijet nema pravo da zivi u miru
I jeste normalan svijet diskriminisan u odnosu na olos koja izdrkava se za svaku glupost
Ljudi tj.ljudska pascad nije nikad nadrkanija bila ko danas
Sebi su sve za pravo dali
Kao djete se sjecam da je u naselju postojao milicajac ono tipa "murga drot". Dobar komad seljacine ali ispravne. Rejon rada mu je bio od prilike glavna ulica kroz naselje nekih 500-600 metara. Sa sporednim ulicicama. Uvijek si ga mogao naci tu negdje. Mislim da je neko u naselju jace dreknuo "milicija" da bi se nacrtao u par minuta. Znao je sjediti u kafani lokalnoj ali uvijek je pred njim bio samo "jupi".
Malo je reci da je uzivao respekt. Kako nas djece tako i starijih. Bilo je belaja kao i svugdje. Kad on dodje bilo je "gasi muziku motaj kablove idemo kuci"
Gledao sam kako samare puca pijanim lokalnim mrgama koji su bili dvije kategorije iznad njega.
Mislim da je i zivio tu negdje u okolini. Ja sam jednom imao "okrsaj" kad me snaletio dok sam vozao skateboard. Zaustavio me i uzeo mi board i reko "posalji starog do trafike pa cu njemu dati".
Naravno stari dosao a ovaj mu se nagovorio kako je to opasno, kako mogu nekoga pokupiti po nogama, kako mogu podletiti pod auto....vratio je on njemu board.
Sa gasenjem milicije, nestao je i on negdje. Ovi danas dok ti dodju treba im 15-20 minuta minimum. A bolje su opremljeniji 5 puta negooni stari.
Samo prisustvo policije na ulicama tipa setajuca patrola po naseljima bi u mnogom pomogla osjecaju opste sigurnosti.
- radiša
#21511 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
dohako mu nekozdruzdjo wrote: Sa gasenjem milicije, nestao je i on negdje.
stose kurcio kurcio
- drug_profi
#21512 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prisustvo pozornika ne moze smetati ljudima koji hoce da zive normalno.
Kako rece kolega iznad, bio u naselju uvijek taj takav drot, stereotipni medzed u uniformi, ali brate red je bio. Zapravo ne sjecam se da je ikad iko dobio sljagu ako bas nije zaisko, ali znao nas je postrojiti sve koje nadje na ulici ako se slucajno kakav alarm upali.
Kako rece kolega iznad, bio u naselju uvijek taj takav drot, stereotipni medzed u uniformi, ali brate red je bio. Zapravo ne sjecam se da je ikad iko dobio sljagu ako bas nije zaisko, ali znao nas je postrojiti sve koje nadje na ulici ako se slucajno kakav alarm upali.
- vješalica
#21513 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
smeta histericarskim snobovima imaju neke moderne fobije od uniformi hahhaa
- O'zone
- Globalni moderator
-
zdruzdjo
#21515 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Meni smeta ako je takvima prioritet posla: kako uhvatiti nekoga ko nije upalio svjetla na autu ili slicne gluposti a u isto vrijeme djeca se ne mogu igrati u lokalnom parku jer je okupiran od pjanaca i sitnih firaun-narkomacica.vješalica wrote:smeta histericarskim snobovima imaju neke moderne fobije od uniformi hahhaa
Onda mi bas smetaju jer je prioritet posla da ulove sebi danas "cvaju"
- insomnia78
#21516 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa nisu svi policajci saobracajci 
-
zdruzdjo
#21517 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa nisu, ali hoce da budu.insomnia78 wrote:Pa nisu svi policajci saobracajci
- karanana
#21518 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sta znamo o smrti mladica pronadjenog prije par dana u tuzli? Nikako do malo se ista prica i zvanicno saopstavs kada je u pitanju uzrok smrti i istraga.
- thekupus
#21519 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zar nije zvanično saopšteno da je bilo samoubistvo?karanana wrote:Sta znamo o smrti mladica pronadjenog prije par dana u tuzli? Nikako do malo se ista prica i zvanicno saopstavs kada je u pitanju uzrok smrti i istraga.
- karanana
#21520 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Onda sam fulio to. Donekle sam pretpostavljo da je samoubistvo jer se nista ne pise.thekupus wrote:Zar nije zvanično saopšteno da je bilo samoubistvo?karanana wrote:Sta znamo o smrti mladica pronadjenog prije par dana u tuzli? Nikako do malo se ista prica i zvanicno saopstavs kada je u pitanju uzrok smrti i istraga.
- Logovan
#21521 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sumnjam ja da je bilo samoubistvo.thekupus wrote:Zar nije zvanično saopšteno da je bilo samoubistvo?karanana wrote:Sta znamo o smrti mladica pronadjenog prije par dana u tuzli? Nikako do malo se ista prica i zvanicno saopstavs kada je u pitanju uzrok smrti i istraga.
-
tr_ba
#21522 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
De nas malo prosvijetli,izgleda da znas malo vise nego ostali svijet...Logovan wrote:Sumnjam ja da je bilo samoubistvo.thekupus wrote:Zar nije zvanično saopšteno da je bilo samoubistvo?karanana wrote:Sta znamo o smrti mladica pronadjenog prije par dana u tuzli? Nikako do malo se ista prica i zvanicno saopstavs kada je u pitanju uzrok smrti i istraga.
- Logovan
#21523 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jest ti zasmetalo što sam ovo napisao.tr_ba wrote: De nas malo prosvijetli,izgleda da znas malo vise nego ostali svijet...
Sam se prosvijetli, potrudi se malo.
- vješalica
-
BadBoy
#21525 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Uvijek bošnjo najpametniji sa teorijama zavjere. Više od polovine ovog društva je u depresiji koja je podmukla i opaka bolest (mentalna bolest ali ništa manje opasna od drugih bolesti).Logovan wrote:Sumnjam ja da je bilo samoubistvo.thekupus wrote:Zar nije zvanično saopšteno da je bilo samoubistvo?karanana wrote:Sta znamo o smrti mladica pronadjenog prije par dana u tuzli? Nikako do malo se ista prica i zvanicno saopstavs kada je u pitanju uzrok smrti i istraga.
Umjesto da se pozabavimo tim mi smišljamo gluposti.