Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
omega369

#2151 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by omega369 »

ma klinac sportski, lik je glavni u FKZ, iznad je i direktora, predsjednika, trenera, igraca... pozicija je izmisljenja tek tako :wink: javna tajna. da se razumijemo, ja nemam nista protiv toga, samo mi smetaju ta silna ulagivanja. postaju sve smotaniji u nacinu da objasne njegovu funkciju

evo ide im i skupstina vrlo brzo. tu ce se vidjeti ko je "glavni" on ili predjsednik kluba :wink:
LSD

#2152 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by LSD »

Amar Osim je na papiru trener golmana

e sad do vas je (to jest do vašeg IQ-a) hocete li to prihvatiti kao cinjenicu

uglavnom, mi smo zadovoljni radom sa našim golmanima :nargila: imamo sjajnog trenera golmana :thumbup:
sto je skupo

#2153 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by sto je skupo »

ultima_palabra wrote:
north wrote:A dobro, jeste ovdje Žujo bacao bombe na široko, ali bogami dok je on tu bio u tandemu sa brkom oni su i osvjali te trofeje..kako Žujo ode, evidentno je druga priča na svim poljima....Žujo je za Gredića menadžer nad menadžerima...slaže ponekad, ali koji ne slaže na današnjem vaktu :oops:
Mojne šuplje, makar ti... isti kurac i jedan i drugi, zadnja titula je bila pod Gredićem ali su obojica doprinijeli klubu u promilima.
Tu vasu zadnju ekipu koja je osvojila titulu je obezbjedio Zujo, pulsirajuci je tu dosao na gotovo.Zujo je vama bio alfa i omega za titule ma koliko se vi trudili da pokazete da je neko drugi vise zasluzan za to. Uostalom nakon odlaska Zuje i sami vidimo sta vam se desava u klubu.
todd_smith

#2154 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by todd_smith »

Tomahawk11 wrote:Ko je ono pitao sta je Osim? Evo na Klixu su napisali:
"Cilj je afirmisati mlade igrače i izboriti Evropi. Imamo dobru ekipu i možemo se nadati velikim stvarima", kazao je sportski direktor Plavih.
Dakle, sportski direktor.
Zar sportski direktor moze da odlucuje ko ce biti trener, ko ce igrati, kome sta ide i kako ko sta radi :? Valjda je on neka nova funkcija koja je mix sportskog direktora, direktora i predsjednika kluba

Inace:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/clan-sku ... /141218046

jos cetnika i ustasa u Savezu na gomilu ima
Logovan

#2155 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Logovan »

omega369 wrote:ma klinac sportski, lik je glavni u FKZ, iznad je i direktora, predsjednika, trenera, igraca... pozicija je izmisljenja tek tako :wink: javna tajna. da se razumijemo, ja nemam nista protiv toga, samo mi smetaju ta silna ulagivanja. postaju sve smotaniji u nacinu da objasne njegovu funkciju

evo ide im i skupstina vrlo brzo. tu ce se vidjeti ko je "glavni" on ili predjsednik kluba :wink:
On je trener golmana koji se pita za sve u klubu. :oops: :lol:
todd_smith wrote: Inace:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/clan-sku ... /141218046

jos cetnika i ustasa u Savezu na gomilu ima
U savezu svega ima, i ustaša i četnika i ovih i onih, samo još fale nacisti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2156 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Tomahawk11 »

@todd, ne znam majke mi, ja sam samo prepisao iz clanka, oni pisu da je sportski direktor.
Ne znam sto se ibretite, ovo je zemlja u kojoj fizioterapeut moze biti ekonomista, policajac moze biti sportski radnik, gradjevinski tehnicar moze raditi IT BH Telecom....ili mogu raditi istovremeno vise funcija (doktor, poslanik, predsjednik/clan vise nekih odbora), tako da i ova nedefinisana funkcija ne treba biti za cudjenje.
Donekle i razumijem Amara. Mozda se covjek umorio od borbe sa vjetrenjacama. Nema para u ovom jadu. Mozda mu vise odgovara da ovako diskretno vodi klub. Ili je nesto drugo u pitanju, ali covjek svakako ima svoje razloge zasto tako nastupa.
Mislim da je @ultima najvise pogodio sa odgovorom. Amar uziva povjerenje u Zelji, sto po osnovu zasluga porodice Osim, sto po pitanju postignutih rezultata. No, na staroj slavi se ne zivi. Treba biti posten pa ili naci izlaz iz situacije koja nije dobra po ekipu koja je navikla na borbu za trofeje ili traziti nekog da pogura ambicije ekipe. Jbg, mi smo drzava u kojoj je u svakoj sferi privatni interes najbitniji, a to cesto ima katastrofalne posljedice.
todd_smith

#2157 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by todd_smith »

Tomahawk11 wrote:@todd, ne znam majke mi, ja sam samo prepisao iz clanka, oni pisu da je sportski direktor.
Ne znam sto se ibretite, ovo je zemlja u kojoj fizioterapeut moze biti ekonomista, policajac moze biti sportski radnik, gradjevinski tehnicar moze raditi IT BH Telecom....ili mogu raditi istovremeno vise funcija (doktor, poslanik, predsjednik/clan vise nekih odbora), tako da i ova nedefinisana funkcija ne treba biti za cudjenje.
Donekle i razumijem Amara. Mozda se covjek umorio od borbe sa vjetrenjacama. Nema para u ovom jadu. Mozda mu vise odgovara da ovako diskretno vodi klub. Ili je nesto drugo u pitanju, ali covjek svakako ima svoje razloge zasto tako nastupa.
Mislim da je @ultima najvise pogodio sa odgovorom. Amar uziva povjerenje u Zelji, sto po osnovu zasluga porodice Osim, sto po pitanju postignutih rezultata. No, na staroj slavi se ne zivi. Treba biti posten pa ili naci izlaz iz situacije koja nije dobra po ekipu koja je navikla na borbu za trofeje ili traziti nekog da pogura ambicije ekipe. Jbg, mi smo drzava u kojoj je u svakoj sferi privatni interes najbitniji, a to cesto ima katastrofalne posljedice.
ma boli me briga iskreno, mislim neka se izjavi kao vlasnik kluba sto se mene tice, nego pitao sam jer svaki put kada izadje novi clanak ili njegova nova izjava uvijek mu je titula drugacija menadzer, sportski direktor, trener golmana, te nije nista, te jeste nesto, ne kontam samo to, zato sam pitao da neko objasni.
LSD

#2158 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by LSD »

Amar Osim je redom: boss, gazda, vlasnik, king, vladar trona, predsjednik ,direktor, menadžer, siva eminencija, ekonom, šef strucnog štaba, trener golmana i razne druge funkcije...ali glavna funkcija mu je Nabijac kompleksa nižim i inferiornijim :izet: ...šta se da i primjetiti na ovim temema 8-)
supercali

#2159 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by supercali »

Izvrsni dopredsjednik
Uz zelju dinamo jedini klub na svijetu koji ima tu poziciji
omega369

#2160 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by omega369 »

LSD wrote:Amar Osim je redom: boss, gazda, vlasnik, king, vladar trona, predsjednik ,direktor, menadžer, siva eminencija, ekonom, šef strucnog štaba, trener golmana i razne druge funkcije...ali glavna funkcija mu je Nabijac kompleksa nižim i inferiornijim :izet: ...šta se da i primjetiti na ovim temema 8-)
zaboravio si navesti "glavni i odgovorni za trosenje miliona i nabijanje dugova" koji su vas doveli do prosjackog stapa. ali, vidim, vama je i to ok, bitno je da se imate cime "furati" par godina, pa nek sve propadne. mudro, nema sta...i nema veze sa kompleksima :roll:
jeza u ledja

#2161 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:
north wrote:A dobro, jeste ovdje Žujo bacao bombe na široko, ali bogami dok je on tu bio u tandemu sa brkom oni su i osvjali te trofeje..kako Žujo ode, evidentno je druga priča na svim poljima....Žujo je za Gredića menadžer nad menadžerima...slaže ponekad, ali koji ne slaže na današnjem vaktu :oops:
Mojne šuplje, makar ti... isti kurac i jedan i drugi, zadnja titula je bila pod Gredićem ali su obojica doprinijeli klubu u promilima.
Jedini zasluzan za sve sto valja u Zeljeznicaru je A. Osim.
Za sve sto ne valja, zasluzni su svi ostali.

To je otprilike kako razmisljate, sudeci po vasim postovima na zadnjih par stranica.

I da se razumijemo, posto vidim da su neki poput Tomahawka uspjeli napisati fin post o vama :o , ja ne mogu. :D

Mislim da je odlican trener, ali to mislim i za Branka Karacica recimo. Mislim da je na odlican nacin znao iskoristiti ogromne nedostatke takticke i kondicione sposobnosti vecine ekipa u PLBiH i igrati ligu iz kola u kolo.

No van toga, ja ne postujem nimalo Amara Osima. Mislim da je bahat, bezobrazan i nadobudan, te nista manje sklon mutnim radnjama od bilo kog drugog u nasoj ligi. Ovako razmisljam nakon one price "moja kafana". U svakom slucaju ima drukcije kvalitete od gomile nehljeba koje su promarsirale kroz vas i kroz nas klub svih ovih godina. Mislim bahat i bezobrazan je i Mourinho. Mozda je to neka vrlina u trenerskom poslu.
No za nekog celnika kluba sigurno nije.
todd_smith

#2162 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by todd_smith »

jeza u ledja wrote:
ultima_palabra wrote:
Jedini zasluzan za sve sto valja u Zeljeznicaru je A. Osim.
Za sve sto ne valja, zasluzni su svi ostali.

To je otprilike kako razmisljate, sudeci po vasim postovima na zadnjih par stranica.

I da se razumijemo, posto vidim da su neki poput Tomahawka uspjeli napisati fin post o vama :o , ja ne mogu. :D

Mislim da je odlican trener, ali to mislim i za Branka Karacica recimo. Mislim da je na odlican nacin znao iskoristiti ogromne nedostatke takticke i kondicione sposobnosti vecine ekipa u PLBiH i igrati ligu iz kola u kolo.

No van toga, ja ne postujem nimalo Amara Osima. Mislim da je bahat, bezobrazan i nadobudan, te nista manje sklon mutnim radnjama od bilo kog drugog u nasoj ligi. Ovako razmisljam nakon one price "moja kafana". U svakom slucaju ima drukcije kvalitete od gomile nehljeba koje su promarsirale kroz vas i kroz nas klub svih ovih godina. Mislim bahat i bezobrazan je i Mourinho. Mozda je to neka vrlina u trenerskom poslu.
No za nekog celnika kluba sigurno nije.
pa sasvim opravdano ako uzmes navijacki sklop, najbolji period im je sa njim bio tako da sve lose od njega pada u drugi plan jer nista to lose ne moze rame uz rame sa uspjehom kojeg je napravio

i to je ok meni, mislim da bi i mi slicno radili da imamo nekog takvog

ustvari vec i radimo sa Upravom, ima manjih kikseva tipa transferi ali to nisu nikakvi kiksevi kada to stavis uz uspjeh koji su imali do sada i te kikseve im i ne gledas, znas da su tu ali nisu bitni

Tako je i navijacima zelje, dugovi i ostalo nisu bitni jer su titule tu. Sada koliko traje taj kredit kojeg je napucao, to ostaje na navijacima. ja se licno nadam da traje sto duze sto moze, jer ako ovako nastavi i oni nastave da stoje, ljepse ne moze biti za nekoga ko ne navija za Zeljeznicar.
jeza u ledja

#2163 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by jeza u ledja »

Sve mi je to jasno, ali mi nije jasno kako se ocekuje od njega, tj. njemu daje, da vodi cijeli klub, kada to nije njegov fah?

Vec sam navodio primjer Musemica.
Ili zamisli da Ibraku damo da bude trener. :o
Šibicar

#2164 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Šibicar »

Image
ultima_palabra

#2165 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by ultima_palabra »

Ne znam kako ne skontate da vas to izrugivanje samo čini luzerima... nema to veze sa nekom njegovom "bahatošću", Amar je uvijek sa poštovanjem govorio i o FKS i o svakom drugom klubu.
Šibicar

#2166 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Šibicar »

Image

Tačno ću ga istetovirati. 8-)
jeza u ledja

#2167 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:Ne znam kako ne skontate da vas to izrugivanje samo čini luzerima... nema to veze sa nekom njegovom "bahatošću", Amar je uvijek sa poštovanjem govorio i o FKS i o svakom drugom klubu.
Mozda sam ja stekao pogresan utisak, ali sumnjam.

Kazem, misljenje sam formirao na osnovu one epizode sa mojom kafanom i krajem price, i uopste sa nacinom organizacije nekih stvari, da ne ulazimo sad u tu pricu.
Slicno sam misljenje tada formirao i u vezi Blekica. Cijela epizoda mi se naprosto gadi.

Ti zivi u uvjerenju da su u pitanju kompleksi, ako ti je tako lakse. ;)

Inace ja nijednom, nikad, nisam spominjao neke price o namjestanju utakmica, champion torbama, i sl, barem ne ozbiljno. :D
ultima_palabra

#2168 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote:
ultima_palabra wrote:Ne znam kako ne skontate da vas to izrugivanje samo čini luzerima... nema to veze sa nekom njegovom "bahatošću", Amar je uvijek sa poštovanjem govorio i o FKS i o svakom drugom klubu.

Kazem, misljenje sam formirao na osnovu one epizode sa mojom kafanom i krajem price, i uopste sa nacinom organizacije nekih stvari, da ne ulazimo sad u tu pricu.
Slicno sam misljenje tada formirao i u vezi Blekica. Cijela epizoda mi se naprosto gadi.

Inace ja nijednom, nikad, nisam spominjao neke price o namjestanju utakmica, champion torbama, i sl, barem ne ozbiljno. :D
Meni je to malo neubjedljivo, o nekome ko je tolike godine u centru pažnje formirati mišljenje na osnovu jedne epizode.
todd_smith

#2169 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by todd_smith »

ultima_palabra wrote:
jeza u ledja wrote:

Meni je to malo neubjedljivo, o nekome ko je tolike godine u centru pažnje formirati mišljenje na osnovu jedne epizode.
A ona epizoda gdje Dino dobije nogu pa sazna preko novina?
armin071

#2170 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by armin071 »

Treba biti realan pa reci da je Amar u okvirima nase lige ostvario velike rezultate (nebitno sad sa kojim metodama, svi su mogli isto). Fazon je sto se ti uspjesi nisu iskoristili na pravi nacin(moje misljenje), a dodatni problem je sto se klub dobrano zaduzio u ime tih uspjeha. Da se razumijemo i Sarajevo se u tom periodu haman isto zaduzilo a uspjeha ni na vidiku. I u ovakvoj situaciji moze se reci da je za Zelju Amar Tito i da bi bez njega vrlo brzo pali na dno. Para je osjetno manje a i nema nekog posebnog plana kako privuci sponzore, ali i u takvoj situaciji covjek ima bar trenutno dobre rezultate. Na drugoj strani imamo 3 kluba koji su financijski pa i organizaciono korak ispred. Ko je na pravom putu pokazace vrijeme i sva druga diskusija na tu temu je cisto supljiranje.
jeza u ledja

#2171 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:
jeza u ledja wrote:

To je sto se tice nas.
Ostatak misljenja sam formirao na osnovu ovog sto se desava kod vas, a to sam pokusao ranije objasniti, medjutim to nigdje ocigledno ne vodi jer ispadam dusebriznik.

Pravi dokaz prave vrijednosti Amara Osima bi bio napredak u trenerskoj karijeri vani. Ne mogu da vjerujem da neko "voli klub" toliko da bi propustio unosnu karijeru vani. Takvo nesto jednostavno ne postoji. Ili vani ne moze, ili preko kluba zaradjuje na druge nacine.

Ja se bojim da dolaze vremena gdje ce se raditi radikalni rezovi u nasem fudbalu, tj. ono sto se radilo u Evropi prije 10-15 godina. Finansije, stadioni, bankroti, ali oni pravi. Vec su neki nasi standardni prvoligasi od prije 10ak sezona prestali da postoje, u zadnjih nekoliko godina.

Ovo malo pametnih ljudi sto je ostalo treba se ujediniti i gurati kracu ligu, lobirati novi zakon o sportu i traziti partnere vani, umjesto da se neko blamira jer ce ispasti da nekog kopira. :-)
Promjenite statut, privucite sponzore, prodajte jebeni stadion i igrajte na Kosevu.

E to bi bili potezi nekog spremnog i sposobnog da nesto napravi.
Sampion_1921

#2172 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Sampion_1921 »

:lol: :lol: :lol: :-) :-) :-)
ultima_palabra

#2173 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by ultima_palabra »

armin071 wrote:Treba biti realan pa reci da je Amar u okvirima nase lige ostvario velike rezultate (nebitno sad sa kojim metodama, svi su mogli isto). Fazon je sto se ti uspjesi nisu iskoristili na pravi nacin(moje misljenje), a dodatni problem je sto se klub dobrano zaduzio u ime tih uspjeha. Da se razumijemo i Sarajevo se u tom periodu haman isto zaduzilo a uspjeha ni na vidiku. I u ovakvoj situaciji moze se reci da je za Zelju Amar Tito i da bi bez njega vrlo brzo pali na dno. Para je osjetno manje a i nema nekog posebnog plana kako privuci sponzore, ali i u takvoj situaciji covjek ima bar trenutno dobre rezultate. Na drugoj strani imamo 3 kluba koji su financijski pa i organizaciono korak ispred. Ko je na pravom putu pokazace vrijeme i sva druga diskusija na tu temu je cisto supljiranje.
Ne bih rekao da se klub zadužio u zadnjih 5 godina, većina dugova datira iz ranijeg perioda... klub je sigurno u boljoj finansijskoj situaciji nego 2009.
jeza u ledja wrote:Promjenite statut, privucite sponzore, prodajte jebeni stadion i igrajte na Kosevu.

Onaj koji prodaje naslijeđenu nekretninu ima svoje ime, to definitivno nije sposoban :-)
jeza u ledja

#2174 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by jeza u ledja »

ultima palabra wrote:
jeza u ledja wrote:Promjenite statut, privucite sponzore, prodajte jebeni stadion i igrajte na Kosevu.

Onaj koji prodaje naslijeđenu nekretninu ima svoje ime, to definitivno nije sposoban :-)
Sta ti mislis da ce se desiti sa Grbavicom u narednih 5-10 godina, onako realno?
Logovan

#2175 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Logovan »

http://korner.ba/top-8-majstorija-premi ... gentinski/

Ove golove kad bi neki stranac pogledao, rek'o bi da smo jedna od najkvalitetnijih liga. :D
Post Reply