Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Golf forever

#2151 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Golf forever »

nineinchnails wrote:
Golf forever wrote: malo mi stručnjaci pojasnite šta ćete dobiti sa peTljom na Semizovcu I ulaskom na obilaznicu prema Butilama umjesto na Vogošću i Ciglane, ?? Tita vam :oops:
čeka vas gradska gužva od Butila do Centra SA (uzimamo da se hoće ići u centar) jednaka kao i oD Vogošće do Ciglana...dobitak NULA
Pa valjda, nekada u buducnosti, kada Sarajevo bude imalo 2 miliona stanovnika, ta dionica ce imati smisla. Ali eto, neka je sada, cisto fazona radi :-D
he, he da da si ti živ i zdrav, čitva Bosna neće imati 2 miliona za 100 godina
ta dionica ima smisla ko ide na jug, na Jadran, za ulaz u SA iz pravca TZ je budalaštinja, osim ako negdje u donji dio grada ne trebaš, ali uglavnom se misli uvjek na centar kada se spominje neki grad, i u tom slučaju to je ipak preko Vogošće bliže
Comrad

#2152 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Comrad »

@Golf forever,

Pa dobro strucnjak, ti bi onda da ostavimo ove puteve od prije 50 godina, ne trebaju nam novi?

Grad ce se razvijati, naselja ce se spajati i vjeruj mi da nece jos proci puno dok ovo ne bude milionski grad. Ne mozemo razmisljati samo danas, a za sutra nas boli briga.

Infrastruktura se mora izgraditi. Pa zamisli da nije izgradjena ova moderna saobracajnica kroz grad? Zamisli da su tamo 70-ih ljudi mislili kao i ti, i rekli ma sta ce nam tri trake ko da ce bit toliko auta, to nema smisla. Mozda ti ovo poredjenje zvuci glupo, ali vjeruj mi da ce ove tvoje izjave upravo tako zvucati za 10-20 godina.
Golf forever

#2153 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Golf forever »

Comrad wrote:@Golf forever,

Pa dobro strucnjak, ti bi onda da ostavimo ove puteve od prije 50 godina, ne trebaju nam novi?

Grad ce se razvijati, naselja ce se spajati i vjeruj mi da nece jos proci puno dok ovo ne bude milionski grad. Ne mozemo razmisljati samo danas, a za sutra nas boli briga.
haloooo, jesil ti gluh
čitava Bosna za 100 godina neće imati 2 miliona, možda čak ni toliko, dakle i samo SA možda 250.000
o čemu ti ond pričaš, o kakvim milionima, čovječe :-)
Comrad wrote: Infrastruktura se mora izgraditi. Pa zamisli da nije izgradjena ova moderna saobracajnica kroz grad? Zamisli da su tamo 70-ih ljudi mislili kao i ti, i rekli ma sta ce nam tri trake ko da ce bit toliko auta, to nema smisla. Mozda ti ovo poredjenje zvuci glupo, ali vjeruj mi da ce ove tvoje izjave upravo tako zvucati za 10-20 godina.
ti si totalno profulo
ako ko zagovara gradnju auto-banova to sam upravo ja, malo čitaj postove, dionica TZ-Maglaj
samo je bilo riječ da doalzak iz Tuzle na Semizovac i onda ići na obilaznicu, na Butile umjesto na Vogošću je čista glupost, a što su ovdje neki zagovarali, padneš s Marsa i pametuješ, ne čitajući rspravu
za prolazak na jug, na more, obilaznica Jošanica-Tarčin je odlična stvar, uštedit će najmanje pola sata gužve kroz stupsku petlju i sam grad
dakle, malo se presaberi prije nego pišeš postove
drugi_profil

#2154 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drugi_profil »

Pa izaces u Semizovcu sa AP i otici preko Vogosce u grad. I tuda je planirana nova transferzala, ali kad ce na red doci, pitaj boga. U međuvremenu mozes sadasnjim putem.
udrch

#2155 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by udrch »

Golf forever wrote:
Alfons Kauders wrote:
udrch wrote:prema gruboj računici, put preko Karaule sam prešao preko 500 puta..sedmično sam išao skoro deset godina..
i kad bi se uradio autoput preko Žepča, ja nikad ne bih išao..trenutno se gradi najznačajniji dio Karaule, odmah se ide nakon toga na tunel..vjerujem da za otprilike dvije godine da ćemo se voziti novom trasom..
kao što si spomenuo, kad ulaz u Sarajevo bude jednostavniji, TZ-Sa će biti puno lakši..
poslije Karaule će vjerovatno raditi onaj dio od Kaldnja do Stupara..kad se i to uredi, izlaz TZ - izlaz Sa će se prelaziti za 90 minuta..
Da, nakon Karaule Kladanj - Stupari ostaju definitivno najveci krs. Problem je i Djurdjevik - Tuzla... jer se fakticki vozi kroz naselje 20 kilometara, a to se ne moze lako rijesiti. Olovske Luke - Olovo - Nisici se takodjer ne mogu lako rijesiti, dakle to je to... Samo Kladanj - Stupari bi se mogli osjetno ubrzati, ovo ostalo jbg tesko, osim ako se ne budu radile neke obilaznice, npr. da se zaobidje cijelo Olovo, Kladanj, ili da se od Djurdjevika/Ciljuga radi potpuno nova trasa do Tuzle, mimo svih naselja. Sumnjam da je to opcija.
po onome šta su oni predvidjeli (možda mi ne bude mrsko pa skeniram kartu iz auto-magazina u kojem se o tome priča) pravi se potpuno nova dionica Olovo-kladanj, maltene po pravoj liniji, koja znači zaobilazi sve one okuke (sa kamaru tunela i mostova) i skraćuje samu dionicu...da li će to ikad uradit ?....čisto sumnjam
ostale dionice nisu predviđene da se išta mijenjaju, kao ići će samo ne rekonstrukciju
malo mi stručnjaci pojasnite šta ćete dobiti sa peTljom na Semizovcu I ulaskom na obilaznicu prema Butilama umjesto na Vogošću i Ciglane, ?? Tita vam :oops:
čeka vas gradska gužva od Butila do Centra SA (uzimamo da se hoće ići u centar) jednaka kao i oD Vogošće do Ciglana...dobitak NULA
:lol: :lol: :lol:
e moj stručnjak, ja se već vozim dijelom ove dionice od Olovskih luka do Paklenika ima skoro dvije godine, prosječna brzina uzbrdo oko 90km/h, strmo može i prkeo stoje..
dva velika mosta, nadvožnjaka su u izgradnji, njima će se doći pred budući tunel dug oko 860 metara..čitava dionica je već rasječena i pripremaju se nasipi..
za ovo gore, Šički-Doboj, hoćeš da se kladiš sa mnom?
Golf forever

#2156 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Golf forever »

udrch wrote: e moj stručnjak, ja se već vozim dijelom ove dionice od Olovskih luka do Paklenika ima skoro dvije godine, prosječna brzina uzbrdo oko 90km/h, strmo može i prkeo stoje..
dva velika mosta, nadvožnjaka su u izgradnji, njima će se doći pred budući tunel dug oko 860 metara..čitava dionica je već rasječena i pripremaju se nasipi..
ma šta kažeš?? :lol:
poznato je da urađeno minimalno nešto prije dvije godine na potezu kod Olova
ali ja govorim o cijeloj dionici Olovo - Kladanj...da li će se dovršit? ....živi bili pa vidjeli....volio bi da bude, ali čisto sumnjam

jesil razmislio, da li znaš osnovne matematičke operacije ?
kaži mi kolika ti mora biti prosječna brzina da bi prešao 55 km za 35 minuta :lol:
trebal ti digitron :lol:
VjecitiStudent

#2157 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by VjecitiStudent »

Glede zarada, Hrvatska je u 2012. na 1250km autocesta, sa srednjim prosjecnim dnevnim prometom od skoro 14000 vozila imala prihod od 282 miliona eura.
http://www.asecap.com/english/stats-croatia-en.html
udrch

#2158 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by udrch »

Golf forever wrote:
udrch wrote: e moj stručnjak, ja se već vozim dijelom ove dionice od Olovskih luka do Paklenika ima skoro dvije godine, prosječna brzina uzbrdo oko 90km/h, strmo može i prkeo stoje..
ma šta kažeš?? :lol:
poznato je da urađeno minimalno nešto prije dvije godine na potezu kod Olova
ali ja govorim o cijeloj dionici Olovo - Kladanj...da li će se dovršit? ....živi bili pa vidjeli....volio bi da bude, ali čisto sumnjam

jesil razmislio, da li znaš osnovne matematičke operacije ?
kaži mi kolika ti mora biti prosječna brzina da bi prešao 55 km za 35 minuta :lol:
trebal ti digitron :lol:
evo ovdje ima nacrtano..ako ne vjeruješ mojim očima evo pogledaj svojim..ovo je most iz pravca Kladnja..
http://www.hering.ba/novosti_vise.php?id_novost=33
grade se dva mosta, jedan iz pravca Kladnja, drugi iz pravca Olova..omogućiće prilaz budućem tunelu..

za ovo drugo pitanje sam ti ponudio opciju, pa bujrum..ne znam tačno kolika je udaljenost, ali znam za koliko mogu da to prijeđem..
OmerD

#2159 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by OmerD »

udrch wrote:
Golf forever wrote:
ma nisam udrchu znao da na posao u sda mozes ici magarcem po tim putevima. kako ti nisu obezbijedili audi?
udrch

#2160 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by udrch »

vjerujem da ni sam ne znaš šta si time htio reći...
izblamirao si se na politici, pa ti sigurno nije rješenje ekonomija, jer je ona egzaktna i činjenična..
najbolje da se sad nekoliko sedmica povučeš u ilegalu dok mi zaboravimo sve tvoje gafove ovih par dana..
Golf forever

#2161 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Golf forever »

KvaziExpert wrote:Svaki dan putujem na relaciji tz-gracanica (a cesto sam i u doboju),... 35 minuta, nije nemoguce, ima par dionica za popraviti prosjek, ali vrlo tesko,..

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4 Beta
navedi prosječnu brzinu kojom moraš postići da bi 55 km prešao za 35 minuta
trebal digitron :lol:
Golf forever

#2162 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Golf forever »

udrch wrote: evo ovdje ima nacrtano..ako ne vjeruješ mojim očima evo pogledaj svojim..ovo je most iz pravca Kladnja..
http://www.hering.ba/novosti_vise.php?id_novost=33
grade se dva mosta, jedan iz pravca Kladnja, drugi iz pravca Olova..omogućiće prilaz budućem tunelu..

za ovo drugo pitanje sam ti ponudio opciju, pa bujrum..ne znam tačno kolika je udaljenost, ali znam za koliko mogu da to prijeđem..
znam ja, tačno 55 km od petlje šički do petlje u Doboju
idu li ti proste matematičke operacije...slabo izgleda :lol:
izračunaj kolika ti mora biti prosječna brzina da bi 55 km prešao za 35 minuta

gdje je TAČNO ova dionica na kojoj su započeti radovi
Last edited by Golf forever on 29/05/2013 09:35, edited 1 time in total.
OmerD

#2163 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by OmerD »

udrch wrote:vjerujem da ni sam ne znaš šta si time htio reći...
izblamirao si se na politici, pa ti sigurno nije rješenje ekonomija, jer je ona egzaktna i činjenična..
najbolje da se sad nekoliko sedmica povučeš u ilegalu dok mi zaboravimo sve tvoje gafove ovih par dana..
ma dragi udrchu sine bakirov i suljin, jedini koji se izblamirao si ti jer se prepoznajes u onom nabrajanju sdaove taktike. nemas ti ba kao stari zakorjeli sdaovac kredibiliteta pisati o ekonomiji, jer vase znanje o njoj ste pokazali u zadnjih 20 godina. ti da si neki normalan rekao bi jasno da je sramota sto je sda, koja je ipak i u federaciji vladala 20 godina bez smetnje dodika, snsda, sds, itd., nije cak mogla ni normalne magistralne ceste da napravi. ali ti to ne vidis, tebi je to fino, jer te suljke pita cevapima da bi pisao za njih, i onda i ne primjetis silne rupetine na svim putevima u BiH. eno majke mi cak i autoputeve koje se prave su blago receno katastrofa, na nekim mjestima vec sada se primjeti da se stedilo na kvaliteti, vjerovatno zbog talova sa politicarima i kriminalcima. jadno je to sve udrchu moj suljin.
Nebitan32

#2164 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Nebitan32 »

http://ekapija.ba/Vijest/investicije/tu ... ionu/26026

Tunel Vijenac će biti najsavremeniji u regionu
udrch

#2165 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by udrch »

može li moderacija udaljiti ovog Omera sa politikom na ekonomiji, bar do okončanja disciplinskog postupka..
Golf forever

#2166 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Golf forever »

Golf forever wrote:
Alfons Kauders wrote:
udrch wrote:prema gruboj računici, put preko Karaule sam prešao preko 500 puta..sedmično sam išao skoro deset godina..
i kad bi se uradio autoput preko Žepča, ja nikad ne bih išao..trenutno se gradi najznačajniji dio Karaule, odmah se ide nakon toga na tunel..vjerujem da za otprilike dvije godine da ćemo se voziti novom trasom..
kao što si spomenuo, kad ulaz u Sarajevo bude jednostavniji, TZ-Sa će biti puno lakši..
poslije Karaule će vjerovatno raditi onaj dio od Kaldnja do Stupara..kad se i to uredi, izlaz TZ - izlaz Sa će se prelaziti za 90 minuta..
Da, nakon Karaule Kladanj - Stupari ostaju definitivno najveci krs. Problem je i Djurdjevik - Tuzla... jer se fakticki vozi kroz naselje 20 kilometara, a to se ne moze lako rijesiti. Olovske Luke - Olovo - Nisici se takodjer ne mogu lako rijesiti, dakle to je to... Samo Kladanj - Stupari bi se mogli osjetno ubrzati, ovo ostalo jbg tesko, osim ako se ne budu radile neke obilaznice, npr. da se zaobidje cijelo Olovo, Kladanj, ili da se od Djurdjevika/Ciljuga radi potpuno nova trasa do Tuzle, mimo svih naselja. Sumnjam da je to opcija.
po onome šta su oni predvidjeli (možda mi ne bude mrsko pa skeniram kartu iz auto-magazina u kojem se o tome priča) pravi se potpuno nova dionica Olovo-kladanj, maltene po pravoj liniji, koja znači zaobilazi sve one okuke (sa kamaru tunela i mostova) i skraćuje samu dionicu...da li će to ikad uradit ?....čisto sumnjam
ostale dionice nisu predviđene da se išta mijenjaju, kao ići će samo ne rekonstrukciju
malo mi stručnjaci pojasnite šta ćete dobiti sa peTljom na Semizovcu I ulaskom na obilaznicu prema Butilama umjesto na Vogošću i Ciglane, ?? Tita vam :oops:

evo karte iz tog auto magazina, činjenica je da ispravlja sve one okuke, i da će se dobiti dosta na vremenu, ali sama čitava dužina otrpilike je ista od 107 km (petlja Šički - petlja Jošanica)

Image
OmerD

#2167 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by OmerD »

udrch wrote:može li moderacija udaljiti ovog Omera sa politikom na ekonomiji, bar do okončanja disciplinskog postupka..
a bas ti je udrchu dragi dotle doslo? bas ne mozes podnijeti diskusiju, pa forum je tu da se diskutuje. nisam ba ovdje u sjevernoj koreji iako bi sda koruptokracija najradije napravila takvu diktaturu. fino sam komentarisao da nisam zadovoljan kvalitetom puteva i normalno da to ima i politicku pozadinu, jer novac jednostavno nestaje a ostaje los kvalitet. to sto je tebi to krivo jer su upravo tvoji sefovi suljke i bakir tu glavni akteri to je druga stvar. na kraju ce se jedino i moci ici magarcima po tim putevima.
udrch

#2168 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by udrch »

Omere, otvori temu: "Tornjevi u BiH - pregled izgradnje" i lupaj gluposti, nemoj začatavati temu svojim debilizmima..
udrch

#2169 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by udrch »

Postao/la Golf forever
evo karte iz tog auto magazina, činjenica je da ispravlja sve one okuke, i da će se dobiti dosta na vremenu, ali sama čitava dužina otrpilike je ista od 107 km (petlja Šički - petlja Jošanica)
put će biti kraći 4,5 km, ali se dobija na protoku, jer će sa obadvije strane biti izgrađene tri trake preko prevoja gdje ne bude moguće preticanje..na slici koju sam ti postavljao od firme Hering se vidi na jednoj slici radovi na proširenju za dodatnu traku..zahjev je bio da prosječna brzina bude 80 km/h, što je u ovoj izgrađenoj dionici i postignuto..
NIN

#2170 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by NIN »

OmerD wrote:ma nisam udrchu znao da na posao u sda mozes ici magarcem po tim putevima. kako ti nisu obezbijedili audi?
Omere, imas opomenu pred ban!
golfiista

#2171 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by golfiista »

Kako god, samo cu vam kazati da upravo opozicija na sve nacine opstruira izgradnju autoputa, vjerujte znam o cemu govorim, sve u cilju diskreditovanja sadasnje vlasti, ma fuj. Ne kazem da su i aktuelni nista bolji, ali me fakat boli cinjenica da sve sto se radi nema veze sa zeljom i htijenjem, sve sto rade i jedni i drugi je iskljucivo samo u svrhu osvajanja glasova.

Zato je sve sporo i aljkavo.
Golf forever

#2172 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Golf forever »

evo čitav tekst-članak iz auto-magazina PROAUTO

Image
Image
Image
Image
Golf forever

#2173 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Golf forever »

Sljedeći mjesec počinje rekonstrukcija Stupske petlje
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sljedeci ... 30530054#1

Image
udrch

#2174 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by udrch »

Comrade evo ih opet počinju za mjesec..odmah si mi naumpao :lol: ..
drugi_profil

#2175 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drugi_profil »

A gdje je tu pečat?
Post Reply