iz licnog iskustva znam da je ovo boljezli_hordas wrote:bolje kakvu letvu sa sobom nosat
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
- cigara
#2151 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
-
gilbert
#2152 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Mozda se ona samo podaprala , pa se to culo strava i uzas jedanshin wrote:Tokom perverzija, Bukvić nije mogao postići erekciju, zbog čega je Dani pružao oralno zadovoljstvo. Informacije koje dobivaju istražitelji, bukvalno, lede krv u žilama te podsjećaju na najmračnije filmove strave i užasa.
- Tercius
#2153 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Gray wrote:kokuz_sa wrote:sudija, tuzitelj, porota, vjestakquasar wrote:Sta znaci za stepenicu veca?
On me napadne, a ja mu slomim ruku?
On izvuce noz, ja ga upucam u koljeno?
Ko to procjenjuje?
fazon je u tome da npr on te napadne sakama ti u njega pucas ili ga zbodes nozem..to vec nije nuzna odbrana..
ako je npr lik od tebe veci za glavu i tezi 40kg (bilder neki) i krene te mlatit sakama..ti uzmes palicu..opalis ga jednom i on padne..to se moze voditi kao nuzna odbrana sa stepenicom vise..ali ako ga udaris jos jednom dok je on tako u stanju da se ne moze braniti onda je to prekoracenje nuzne odbrane
Dobro, nije to egzaktna nauka, zavisi od situacije. I ne mora srazmjernost biti samo u korištenju istog oružja. Npr da te krene napadati šakama neki ogroman bilder vjerujem da bi se i upotreba pištolja, npr. pucanje u nogu, tolerisalo, slično kao i kod napada nožem, gdje bi, ako npr on trči prema tebi sa nožem sa namjerom da te izbode vjerovatno se i tolerisalo pucanje u tijelo i sl.
Nije situacija baš takva da ne smiješ ništa uraditi kako se često prikazuje na forumu.
Ali je druga stvar ako stoji napadač deset metara od tebe nenaoružan a ti saspeš cijeli šanžer u njega.
Ako baci stolicu na mene smijel se upucat???
-
leo karan
#2154 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
gilbert wrote:Mozda se ona samo podaprala , pa se to culo strava i uzas jedanshin wrote:Tokom perverzija, Bukvić nije mogao postići erekciju, zbog čega je Dani pružao oralno zadovoljstvo. Informacije koje dobivaju istražitelji, bukvalno, lede krv u žilama te podsjećaju na najmračnije filmove strave i užasa.
salu na stranu,
mene plasi mogucnost da nekad negdje na ulici zatersam nekome i posaljem ga u 3 pm, taj isti bude neki sizo.
i isjece me ko kurban
Last edited by leo karan on 27/02/2012 19:09, edited 1 time in total.
-
Baudelaire
#2155 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
A kako ide to sa pištoljima? Kakve ti sve dozvole trebaju? Posjedovanje, nošenje, šta već?
-
leo karan
#2156 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
sta ce ti pistolj, kad je sarajvska policija efikasnija od norveske?Baudelaire wrote:A kako ide to sa pištoljima? Kakve ti sve dozvole trebaju? Posjedovanje, nošenje, šta već?
haj mi samo reci sto ce ti?
-
gilbert
#2157 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Mozda je dogovor bio da nestaje dok necuje lozinku -sifru ali zbog kugle to nije isloultima_palabra wrote:.
A što se tiče fotografa, sa tolikim životnim iskustvom je trebao znati razlučiti osobu koja uživa u malo S&M seksa od patološkog slučaja koji je spreman da pređe svaku granicu, pa i da ubije. Sa nekim osobama jednostavno ne treba imati ništa.
-
Baudelaire
#2158 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ne treba mi, pitam onako informativno. A čime se mjeri efikasnost policije? Prvo mi reci to, da vidimo koje nam je polazište.leo karan wrote:sta ce ti pistolj, kad je sarajvska policija efikasnija od norveske?Baudelaire wrote:A kako ide to sa pištoljima? Kakve ti sve dozvole trebaju? Posjedovanje, nošenje, šta već?
-
gilbert
#2159 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ja cuo da su ga tuzili u Americi , navodno neka advokatska kuca iz Cikaga .HAVANA wrote:plain vanilla wrote:Nije samo do Fahre..neko mu odaje detalje istrageHAVANA wrote:Zar moze fahro ikoga iznenaditi?![]()
Mene jedino iznenadjuje kolicina mrznje koju osjecam prema tom covjeku a nisam navikao da ikoga mrzim![]()
Zlo,zlo,zlo...od covjeka i novine...
Ne cudi me to...On vec dugo vedri i oblaci mnogim stvarima u ovoj zemlji![]()
Svakom zlu dodje kraj,valjda ce i njemu...
amrica wrote:HAVANA wrote:Zar moze fahro ikoga iznenaditi?![]()
Mene jedino iznenadjuje kolicina mrznje koju osjecam prema tom covjeku a nisam navikao da ikoga mrzim![]()
Zlo,zlo,zlo...od covjeka i novine...
sorry na off
ali to prodaje novine, pikanterije, provokacije, gadosti, zlo, slike uzasa, najnize starsti, primitivizam, drugacije od "normalnog", tracevi, lazi, izmisljotine, skandalizam, sokantnost,...
prema ukusu prosjecnog citaoca havaza.
a sto se tice tuzbe protiv havaza, neJma nista.
kad nije podignuta tuzba kad je ojavljena slika malog kidnapovanog decka u sred akcije spasavanja![]()
ili kad rodbina turkovicevih zrtava nije digla tuzbu poslije slika sa obdukcije
Dok je njih...bice i njega...
- Cyrax
#2160 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Za posjedovanje i nosenje ti je ista. Procedura dugo traje, malo poskupo etc ali moguce je dobiti samo sto se moras poslije drzati zakona od a do ž inace trud uzaludBaudelaire wrote:Ne treba mi, pitam onako informativno. A čime se mjeri efikasnost policije? Prvo mi reci to, da vidimo koje nam je polazište.leo karan wrote:sta ce ti pistolj, kad je sarajvska policija efikasnija od norveske?Baudelaire wrote:A kako ide to sa pištoljima? Kakve ti sve dozvole trebaju? Posjedovanje, nošenje, šta već?
-
gilbert
#2161 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Joj to su urbane legende , malo je problem ako si Marijan Benes sve ostalo . Dok napad traje imas pravo da se branis kada napad prestane onda moras i ti prestati jer je tada prekoracenje nuzen odbrane i ti postajes napadac.cappy_tempo wrote:haj kad je ukinuta tema o policiji pa da pitam ovdje. Naci cu zakon o samoodbrani i napadu na ulici,kuci,autu... ali me zanima kakva je praksa policije u takvim slucajevima pogotovo ako osoba koja je napadnuta poznaje neku borilacku vjestinu? ako mene X osoba napadne i ja primjenim nesto od onoga sto sam naucio kakve posljedice mogu imati i hocu li ih uopste i imati? da se razumijemo odmah necu ja prvi napasti ako meni dodje neko i kaze "sta je,to ti mangup" nego ako nakon toga krene da me udari i ja se pocnem braniti. dokle odbrana moze ici i kada ce odbranu smatrati kao napad?
i kakva je situacija ako je zenska osoba napadnuta i ista se odbrani na neki nacin? sumnjam da ce napadac prijaviti da ga je zensko prebilo (ofirat ce ga ostali "mangupi") i jel se zensko tretira u tom slucaju kao i musko ili policija se tu napravi luda i jos joj cestita?
necu ja prebiti nekoga i ostati tu kao da se nista nije desilo ali ako se zadesi da policija brzo dodje onda je gusto. znam da su zakoni katastrofa oko ovih napada,a nesto mi se ne noci u stanici,uslovna,kazna,gubitak buduce licence i slicno
Mi trebamo uvesti kaznjavanje sluzbenih lica koja daju pogresne informacije kao ako ti udje u vikendicu ako ga udaris ti ces platiti kaznu . A svi moji prijatelji koji rade u policiji nose svoje licne pistolje na svoje vikendice bas iz tog razloga ako im ko provali i sl.
Edit pisao Benes a mislio na Matu Parlova
Last edited by gilbert on 28/02/2012 21:21, edited 1 time in total.
-
gilbert
#2162 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ako imas raje u policiji onda ide brzo , nikada nije bilo lakse dobiti dozvolu .Cyrax wrote:[
Za posjedovanje i nosenje ti je ista. Procedura dugo traje, malo poskupo etc ali moguce je dobiti samo sto se moras poslije drzati zakona od a do ž inace trud uzalud
-
donja_crtica
#2163 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Malo podosadno ovo sa cukama.
evo i dobre vijesti
http://www.sarajevo-x.com/vijesti/crna- ... /120227149
evo i dobre vijesti
- Cyrax
#2164 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
To da moras imati raju se vise i podrazumijevagilbert wrote:Ako imas raje u policiji onda ide brzo , nikada nije bilo lakse dobiti dozvolu .Cyrax wrote:[
Za posjedovanje i nosenje ti je ista. Procedura dugo traje, malo poskupo etc ali moguce je dobiti samo sto se moras poslije drzati zakona od a do ž inace trud uzalud
-
gilbert
#2165 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Nije isto u svakom kantonu .U Ze-Do imaju oko 1200 do 1500 zahtjeva godisnje i kod nas nema obuke za one koji su sluzili vojsku a obuka je tek tako da se uzmu pare iz djepa bar je to moje licno vidjenje te obuke.
-
simpozijum delirijum
#2166 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
za pohvalu , dobre akcije , izgleda odlican obavjestajni rad agenata na terenudonja_crtica wrote:Malo podosadno ovo sa cukama.
evo i dobre vijesti
- vaca
#2167 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
moralisanjeComrad wrote:
možemo tako reći da dok cijela nacija strahuje nad rezultatom jedne utakmice, i troši energiju i pare na to - milijardu djece živi u siromaštvu-kaže UNICEF.
umjesto što spočitavate ljudima što im je stalo do životinja - fokusirajte se na ono do čega je vama stalo, uložite btu svoju energiju u to. koga ću ja pomagati, koga hraniti i za kime tugovati - samo moja stvar!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2168 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
to ima veze s propasti zapadne civilizacije a ne s psima i ljudima
- madner
#2169 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Pa i Norvezani su naoruzani do zuba.leo karan wrote:sta ce ti pistolj, kad je sarajvska policija efikasnija od norveske?Baudelaire wrote:A kako ide to sa pištoljima? Kakve ti sve dozvole trebaju? Posjedovanje, nošenje, šta već?
-
T8
#2170 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Otkad je to Marijan pokojni. Kolko znam čo'ek živi u svojoj Banjalucigilbert wrote: Joj to su urbane legende , malo je problem ako si pokojni Marijan Benes sve ostalo . Dok napad traje imas pravo da se branis kada napad prestane onda moras i ti prestati jer je tada prekoracenje nuzen odbrane i ti postajes napadac.
Mi trebamo uvesti kaznjavanje sluzbenih lica koja daju pogresne informacije kao ako ti udje u vikendicu ako ga udaris ti ces platiti kaznu . A svi moji prijatelji koji rade u policiji nose svoje licne pistolje na svoje vikendice bas iz tog razloga ako im ko provali i sl.
- holowey
#2171 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
vjerovatno lapsus...parlov je umro, a benes jos uvijek ziv...T8 wrote:Otkad je to Marijan pokojni. Kolko znam čo'ek živi u svojoj Banjalucigilbert wrote: Joj to su urbane legende , malo je problem ako si pokojni Marijan Benes sve ostalo . Dok napad traje imas pravo da se branis kada napad prestane onda moras i ti prestati jer je tada prekoracenje nuzen odbrane i ti postajes napadac.
-
sumirprimus
#2172 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
najlakse,učlani se u lovačko društvo...Baudelaire wrote:A kako ide to sa pištoljima? Kakve ti sve dozvole trebaju? Posjedovanje, nošenje, šta već?
- O'zone
- Globalni moderator
#2173 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ili streljačkosumirprimus wrote:najlakse,učlani se u lovačko društvo...Baudelaire wrote:A kako ide to sa pištoljima? Kakve ti sve dozvole trebaju? Posjedovanje, nošenje, šta već?
-
sumirprimus
#2175 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
lovci se sastaju po sumama i gorama,uvjek nesto i krćka,a i terenski za nedaj boze,O'zone wrote:Ili streljačkosumirprimus wrote:najlakse,učlani se u lovačko društvo...Baudelaire wrote:A kako ide to sa pištoljima? Kakve ti sve dozvole trebaju? Posjedovanje, nošenje, šta već?