Bujrum brate,niko im ne brani.frngla wrote:http://www.klix.ba/sport/nogomet/tapkar ... /121010066
Evo zbog ovoga treba renovirati Koševo
Stadion reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Co0l
#2151 Re: Stadion reprezentacije BiH
- holowey
#2152 Re: Stadion reprezentacije BiH
hrvati pisu o sastanku pod okriljem uefe na kojem se razgovaralo o regionalnoj ligi...
http://globus.jutarnji.hr/hrvatska/uefa ... nsku-ligu-
i pri kraju clanka se spominje novi format evropskog prvenstva, te da ce hrvatska ako zeli da uskoci u voz, morati da izgradi reprezentativni stadion od 50k+ mjesta... mozda bi i na ovom tragu moglo da se pokrene nesto kod nas, renoviranje nekog od postojecih stadiona ili izgradnja novog...
i pri kraju clanka se spominje novi format evropskog prvenstva, te da ce hrvatska ako zeli da uskoci u voz, morati da izgradi reprezentativni stadion od 50k+ mjesta... mozda bi i na ovom tragu moglo da se pokrene nesto kod nas, renoviranje nekog od postojecih stadiona ili izgradnja novog...
- Kemal Malovčić
#2153 Re: Stadion reprezentacije BiH
mislim da treba na postojeće tribine na grbavici nadograditi 50-60k sjedećih mjestaholowey wrote:hrvati pisu o sastanku pod okriljem uefe na kojem se razgovaralo o regionalnoj ligi...
- holowey
#2154 Re: Stadion reprezentacije BiH
ali obavezno da budu drvene tribineKemal Malovčić wrote:mislim da treba na postojeće tribine na grbavici nadograditi 50-60k sjedećih mjestaholowey wrote:hrvati pisu o sastanku pod okriljem uefe na kojem se razgovaralo o regionalnoj ligi...
- Kemal Malovčić
#2155 Re: Stadion reprezentacije BiH
lakirane, sve ful old fešn ugođaj
- luckylaka
#2156 Re: Stadion reprezentacije BiH
jbga antika je sad u modi a ne ko kod vas sama plastikaKemal Malovčić wrote:lakirane, sve ful old fešn ugođaj
- Ajatolah_
#2157 Re: Stadion reprezentacije BiH
Neka hvala...holowey wrote:hrvati pisu o sastanku pod okriljem uefe na kojem se razgovaralo o regionalnoj ligi...
- holowey
#2158 Re: Stadion reprezentacije BiH
mislis da je dovoljno ovo sto imamo sada?EdoI wrote:Neka hvala...holowey wrote:hrvati pisu o sastanku pod okriljem uefe na kojem se razgovaralo o regionalnoj ligi...
-
Djubre_
#2159 Re: Stadion reprezentacije BiH
Negdje sam procitao jucer da Turska prepusta olimpijske igre sarajevu koje vec godine.. Pa jedino tako se kosevo moze uraditi.. Ovo za regionalnu, nema od ovog nista..
Tapkarosi kupuju ulaznice.. pa podici ce se kapacitet bilinog polja to je sigruno. karta vise se trazi i u atini.. sa 1600 spustili su nas na 600
Tapkarosi kupuju ulaznice.. pa podici ce se kapacitet bilinog polja to je sigruno. karta vise se trazi i u atini.. sa 1600 spustili su nas na 600
- Co0l
#2160 Re: Stadion reprezentacije BiH
Treba prosirit stadion u Atini!andr0id wrote:Negdje sam procitao jucer da Turska prepusta olimpijske igre sarajevu koje vec godine.. Pa jedino tako se kosevo moze uraditi.. Ovo za regionalnu, nema od ovog nista..
- Ajatolah_
#2161 Re: Stadion reprezentacije BiH
Pardon, nisam detaljno čitao, ovo moje se odnosilo na regionalnu ligu.holowey wrote:mislis da je dovoljno ovo sto imamo sada?EdoI wrote:Neka hvala...holowey wrote:hrvati pisu o sastanku pod okriljem uefe na kojem se razgovaralo o regionalnoj ligi...
A na to tvoje pitanje ja sam se davno izjasnio, ovo što sada imamo po kapacitetu je i više nego dovoljno, a po uslovnosti daleko od dovoljnog.
- holowey
#2162 Re: Stadion reprezentacije BiH
tek sad skontah zasto tako ljubumorno cuvas sadasnju situacijuEdoI wrote:holowey wrote:Pardon, nisam detaljno čitao, ovo moje se odnosilo na regionalnu ligu.EdoI wrote:
mislis da je dovoljno ovo sto imamo sada?![]()
A na to tvoje pitanje ja sam se davno izjasnio, ovo što sada imamo po kapacitetu je i više nego dovoljno, a po uslovnosti daleko od dovoljnog.
ako ce za desetak godina evropsko prvenstvo tako biti organizovano da cemo imati mogucnost da ugostimo neke meceve i u nasoj zemlji, ne vidim razloga da se ne pokusa uraditi nesto i na ovom planu...
- phillie
#2163 Re: Stadion reprezentacije BiH
Ode ti predaleko, kakvo evropsko prvenstvo, da nam je ove kvalifikacije izugurati kako treba, 
A sto se tice ove "zajednicke lige" nek idu vise u qrac s njom. Sto ne spajaju Cehe i Slovake pa sa Poljacima nek imaju zajednicku ligu, ili Ukrajinci, Letonci, Latvijci nek razigravaju sa Bjelorusima u New CCCP League. Kanite se vise Balkana, mi da smo htjeli zajedno ne bi se drmali 4 godine!
A sto se tice ove "zajednicke lige" nek idu vise u qrac s njom. Sto ne spajaju Cehe i Slovake pa sa Poljacima nek imaju zajednicku ligu, ili Ukrajinci, Letonci, Latvijci nek razigravaju sa Bjelorusima u New CCCP League. Kanite se vise Balkana, mi da smo htjeli zajedno ne bi se drmali 4 godine!
- holowey
#2164 Re: Stadion reprezentacije BiH
s obzirom da se to ne moze obaviti preko noci, mislis da je predaleko razmisljati osam godina unaprijed?phillie wrote:Ode ti predaleko, kakvo evropsko prvenstvo, da nam je ove kvalifikacije izugurati kako treba,
http://www.independent.co.uk/sport/foot ... 01835.html
jednom smo tracili pare i vrijeme sa zajednickom kandidaturom sa hrvatskom, ovo je vec realnija opcija, trebao bi nam samo jedan stadion, uraditi ga pod ovim motom, a koristiti kasnije kao reprezentativni...
ili je gubljenje vremena i razmisljati o ovome?
- phillie
#2165 Re: Stadion reprezentacije BiH
Dzelo je razmisljao o ovome, pa je zato i poslao pismo Platiniju. 
A taman ce do tad i stolice na zapadu Koseva promjeniti.
I sama ideja da se ovako igra Evropsko prvenstvo po meni je smjesna, al eto, od koga je dosla nije ni cudo.
A taman ce do tad i stolice na zapadu Koseva promjeniti.
I sama ideja da se ovako igra Evropsko prvenstvo po meni je smjesna, al eto, od koga je dosla nije ni cudo.
-
miki.ba
#2166 Re: Stadion reprezentacije BiH
To bi bilo moguce da Hrvatska nije u EU, a da mi nismo toliko daleko od EU.holowey wrote:s obzirom da se to ne moze obaviti preko noci, mislis da je predaleko razmisljati osam godina unaprijed?phillie wrote:Ode ti predaleko, kakvo evropsko prvenstvo, da nam je ove kvalifikacije izugurati kako treba,
jednom smo tracili pare i vrijeme sa zajednickom kandidaturom sa hrvatskom, ovo je vec realnija opcija, trebao bi nam samo jedan stadion, uraditi ga pod ovim motom, a koristiti kasnije kao reprezentativni...
Realno neizvodljivo.
- holowey
#2167 Re: Stadion reprezentacije BiH
znaci na evropskom prvenstvu ucestvuju samo clanice eu? cemu onda trud u kvalifikacijama za neclanice?miki.ba wrote:To bi bilo moguce da Hrvatska nije u EU, a da mi nismo toliko daleko od EU.holowey wrote:s obzirom da se to ne moze obaviti preko noci, mislis da je predaleko razmisljati osam godina unaprijed?phillie wrote:Ode ti predaleko, kakvo evropsko prvenstvo, da nam je ove kvalifikacije izugurati kako treba,
Realno neizvodljivo.
-
miki.ba
#2168 Re: Stadion reprezentacije BiH
holowey wrote: To bi bilo moguce da Hrvatska nije u EU, a da mi nismo toliko daleko od EU.
Realno neizvodljivo.
Ne govorim o tome.znaci na evropskom prvenstvu ucestvuju samo clanice eu? cemu onda trud u kvalifikacijama za neclanice?
Teško je organizovati prvenstvo u dvije države od kojih je jedna u EU, a druga nije.
Bar po mom mišljenu je to nemoguce, veca je vjerovatnoca da Slo i Cro organizuju prvenstvo.
- phillie
#2169 Re: Stadion reprezentacije BiH
Ma supljak zivi...ko recaro 
- holowey
#2170 Re: Stadion reprezentacije BiH
do sada organizovana dva prvenstva u kojima su domacini bile zemlje eu i ne-eu clanice...miki.ba wrote:holowey wrote: To bi bilo moguce da Hrvatska nije u EU, a da mi nismo toliko daleko od EU.
Realno neizvodljivo.Ne govorim o tome.znaci na evropskom prvenstvu ucestvuju samo clanice eu? cemu onda trud u kvalifikacijama za neclanice?
Teško je organizovati prvenstvo u dvije države od kojih je jedna u EU, a druga nije.
Bar po mom mišljenu je to nemoguce, veca je vjerovatnoca da Slo i Cro organizuju prvenstvo.
ovaj novi sistem bi trebao da ukljuci desetak ili vise zemalja, mislis da bi to trebalo da se odrzava iskljucivo u eu?
-
miki.ba
#2171 Re: Stadion reprezentacije BiH
Cinjenica je da je bilo mnogo problema priliko organizacije zadnjeg eura, mislim baš zbog toga što jedna nije clanica EU.holowey wrote: ovaj novi sistem bi trebao da ukljuci desetak ili vise zemalja, mislis da bi to trebalo da se odrzava iskljucivo u eu?
Dok recimo Austrija i Švicarska nisu uporedive sa Cro i BiH.
Ako mene pitaš mi trenutno nismo u stanju organizovati ni cimburijadu kako treba.
- holowey
#2172 Re: Stadion reprezentacije BiH
sa tim zadnjim se slazem, ali u isto vrijeme smatram da se ne trebamo pomiriti s takvom situacijom...miki.ba wrote:Cinjenica je da je bilo mnogo problema priliko organizacije zadnjeg eura, mislim baš zbog toga što jedna nije clanica EU.holowey wrote: ovaj novi sistem bi trebao da ukljuci desetak ili vise zemalja, mislis da bi to trebalo da se odrzava iskljucivo u eu?
Dok recimo Austrija i Švicarska nisu uporedive sa Cro i BiH.
Ako mene pitaš mi trenutno nismo u stanju organizovati ni cimburijadu kako treba.
i nije u pitanju sposobnost organizovanja cijelog prvenstva, nego jedne-dvije utakmice kao dijela prvenstva... to bi bio nacin (argument) da se namaknu pare za rekonstrukciju (bilo kojeg) postojeceg ili izgradnju novog stadiona...
nije ni 2020 tako daleko, brzo ce da prolete godine...
-
4xl
-
miki.ba
#2174 Re: Stadion reprezentacije BiH
Aferim
Sad ce na svim portalima biti zenicani kupili stoli.
- Logovan
#2175 Re: Stadion reprezentacije BiH
Odlične.