Sirija

Locked
Klavikula

#2151 Re: Sirija

Post by Klavikula »

malokalibar wrote:
Point. wrote:Niste mi jasni vi sto podrzavate ovog glavonju Basara. Tatin sin dobio vlast na srebrnom tanjiru a ovaj gore veli ima podrsku 70% naroda. Upravo se da vidjeti sta se desava onima koji ga ne podrzavaju.
kako ti nisu jasni, pa ljudi su ovdje ciljano sa namjernom, kreću se kao sjenke,kao utvare, kao Bašarove šebihe...pomažući velikom vođi da se održi na tronu..samo ne znam koliko je zadovoljan njihovim radom i da li ih čuje.. :D
meni je reko da cu kad obavim zadatak ovdje dobiti unapredjenje, pa se sad trudim malo, ne zamjerite..

a Assad je dobio na izborima 70% glasova, jbg to se valjda broji..
malokalibar

#2152 Re: Sirija

Post by malokalibar »

Klavikula wrote:
meni je reko da cu kad obavim zadatak ovdje dobiti unapredjenje, pa se sad trudim malo, ne zamjerite..
samo pazi da te prije toga ne bace sa zgrade pošte..

a Assad je dobio na izborima 70% glasova, jbg to se valjda broji.
nedemokratski izbori na kojima se podkradalo lagalo i krivotvorilo nisu se nikada brojali, toga ima samo kod Amera kad pobjedi Buš, bilo je i kod Arapa pa ljudi došli pameti.. :D

ogromna većina Sirijaca je protiv Bašara, a to pokazuje i mali broj vojnika koje ima...u nedostatku ljudstva Bašar i njegov režim oslanja se uglavnom na artiljeriju, tenkove i transportere pa tako ih besmisleno šalje da tenkovima i transporterima istjera revolucionare iz zgrada, bunkera i utvrđenja..znamo kako prolaze...

http://www.youtube.com/watch?v=l8tJi0CdPaI

http://www.youtube.com/watch?v=qclCuQyzfB4

http://www.youtube.com/watch?v=VwcDlsiNf1o

http://www.youtube.com/watch?v=IG-1ufLd ... ure=fvwrel
Klavikula

#2153 Re: Sirija

Post by Klavikula »

malokalibar wrote:ogromna većina Sirijaca je protiv Bašara, a to pokazuje i mali broj vojnika koje ima...u nedostatku ljudstva Bašar i njegov režim oslanja se uglavnom na artiljeriju, tenkove i transportere pa tako ih besmisleno šalje da tenkovima i transporterima istjera revolucionare iz zgrada, bunkera i utvrđenja..znamo kako prolaze...
ako cemo gledati po broju ljudi, onda teroriste niko ne podrzava, u Alepu, gradu od oko 2,5 miliona stanovnika, na pocetku borbi teroristi su imali slovom i brojem 2000 (dvije hiljade) ljudi + iz drugih krajeva im doslo ljudstva, a od te 2000 veliki broj je bio stranih placenika...e covjece 2,5 miliona ljudi da vojsku jacine jedne brigade (a ako jos uracunamo strane placenike, ispasce da Alep nije mogo dati vise od 1-2 bataljona vojske za svoje "osloboditelje"..kako je to moguce, kad sirijski narod podrzava SSV??????
Cyrax

#2154 Re: Sirija

Post by Cyrax »

malokalibar wrote:
Klavikula wrote:
samo pazi da te prije toga ne bace sa zgrade pošte..

a Assad je dobio na izborima 70% glasova, jbg to se valjda broji.
nedemokratski izbori na kojima se podkradalo lagalo i krivotvorilo nisu se nikada brojali, toga ima samo kod Amera kad pobjedi Buš, bilo je i kod Arapa pa ljudi došli pameti.. :D

ogromna većina Sirijaca je protiv Bašara, a to pokazuje i mali broj vojnika koje ima...u nedostatku ljudstva Bašar i njegov režim oslanja se uglavnom na artiljeriju, tenkove i transportere pa tako ih besmisleno šalje da tenkovima i transporterima istjera revolucionare iz zgrada, bunkera i utvrđenja..znamo kako prolaze...
Ovo je jedna od glupljih recenica koje sam procitao.
hrastov žižak

#2155 Re: Sirija

Post by hrastov žižak »

i to u top 5 :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2156 Re: Sirija

Post by Truba »

pogledao sam sve klipove o uništenim tenkovima na youtube
pola tenkova zapravo i nisu tenkovi
generalno se ne zna ko pije ko plaća...

šalju tenkove među zgrade bez pješadije... naravno da će ga spizditi neko sa zgrade :roll:
nije mi ni jasno šta će tenkovi među zgradama

i da pobunjenici unište 400 tenkova... mislim da je to nekih 20% od onoga što je režim nagomilao tokom godina
Klavikula

#2157 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Black swan wrote:šalju tenkove među zgrade bez pješadije... naravno da će ga spizditi neko sa zgrade :roll:
po nekim vojnim pravilima tenk uvijek ide uz pjesadiju, ili neku drugu pratnju, helikopteri i sl.
ali s druge strane i ovo ima logike, jer da teroristi kojim slucajem pokose pjesadiju tenk je onemogucen, nema kuda pobjeci i postaje savrsena meta..ovo je sto se tice oklopa medju zgradama, a ovaj drugi snimak po redu je vjerovatno bilo neko izvidjanje ili nesto sl. pa su vjerovatno procijenili da je sigurnije poslati samo tenk..a i onaj tenk koji je najdalje otiso primio je pogodak, al nije unisten i vjerovatno se uspio vratiti ako ga sta nije zveknulo kasnije...takodjer sam misljenja da je ovdje pjesadija ucestvovala tesko da bi se ko uspio ziv izvuci a i ometali bi povlacenje tenka...ne znam ovo mi djeluje logicno...

i jos nesto, ovi snimaju tenkove iz milion uglova i pokazuju, na kraju ce ispasti da je unisteno vise tenkova nego sto ih sirijska armija ima uopste..odredjen broj jeste unisten, al rat je, gubitci su normalna stvar..
bogumila

#2158 Re: Sirija

Post by bogumila »

Ma sami sebe granatiraju
Challenger__

#2159 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Point. wrote:Niste mi jasni vi sto podrzavate ovog glavonju Basara. Tatin sin dobio vlast na srebrnom tanjiru a ovaj gore veli ima podrsku 70% naroda. Upravo se da vidjeti sta se desava onima koji ga ne podrzavaju.
Normalno da ti nije jasno. Da ti nije jasno nebi pisao gluposti.

Hajmo sada da vidimo šta o sukobu u Siriji, u intervjuu sa Asanžom (sic!) kaže Sejed Nasralah (Sayyed Hassan Nasrallah) lider Hezbolaha...

Image

... i protivnik atlantističke hegemonije (kakvo vjerolomstvo, ahhh): "Postoji jedna stvar na koju nisam pomenuo u odogovoru na prethodno pitanje, ali ću to sada reći. Sasvim je sigurno da ima država koje nude novac, obezbeđuju oružje, ohrabruju borbe u Siriji, neke od njih su arapske zemlje, ali ima i drugih zemalja. To je veoma ozbiljna situacija, potvrđeno je i svi smo imali priliku da čujemo dr Ajmana al-Zavahirija ( Dr Ayman al-Zawahiri), lidera Al-Kaide (al-Qaeda) koji je podržao borbe u Siriji i naoružavanje Sirije, tamo su borci al-Kaide koji su stigli u Siriju, kao i ostali koji su došli iz raznih zemalja, i svi pokušavaju da Siriju pretvore u bojno polje."

Nasralah o Siriji: http://www.wikileaks-forum.com/index.ph ... l#msg32835
Challenger__

#2160 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Image
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2161 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

da nije ovo taj bijeli kralj kojeg ocekujete da se pojavi i porazi sile zla ...
prije ce biti da je pijun
glockov kolac

#2162 Re: Sirija

Post by glockov kolac »

Klavikula wrote:
Black swan wrote:šalju tenkove među zgrade bez pješadije... naravno da će ga spizditi neko sa zgrade :roll:
po nekim vojnim pravilima tenk uvijek ide uz pjesadiju, ili neku drugu pratnju, helikopteri i sl.
ali s druge strane i ovo ima logike, jer da teroristi kojim slucajem pokose pjesadiju tenk je onemogucen, nema kuda pobjeci i postaje savrsena meta..ovo je sto se tice oklopa medju zgradama, a ovaj drugi snimak po redu je vjerovatno bilo neko izvidjanje ili nesto sl. pa su vjerovatno procijenili da je sigurnije poslati samo tenk..a i onaj tenk koji je najdalje otiso primio je pogodak, al nije unisten i vjerovatno se uspio vratiti ako ga sta nije zveknulo kasnije...takodjer sam misljenja da je ovdje pjesadija ucestvovala tesko da bi se ko uspio ziv izvuci a i ometali bi povlacenje tenka...ne znam ovo mi djeluje logicno...

i jos nesto, ovi snimaju tenkove iz milion uglova i pokazuju, na kraju ce ispasti da je unisteno vise tenkova nego sto ih sirijska armija ima uopste..odredjen broj jeste unisten, al rat je, gubitci su normalna stvar..
Pa zar si još ovdje?! Nisi otišao u Siriju da se boriš protiv "terorista"!? Zato Ba(Klo)šar i gubi kad uz njega nisu fajteri poput tebe pa se mora uzdat u artiljeriju i avione...
Guido_Špišić

#2163 Re: Sirija

Post by Guido_Špišić »

Teroristi se po običaju kriju među zgradama pa kad vosjka uzvrati kažu "pucaju na civile". Onda dođe CNN i snima "ubijanje" civila.

Toliko puta već viđeno.
glockov kolac

#2164 Re: Sirija

Post by glockov kolac »

Guido_Špišić wrote:Teroristi se po običaju kriju među zgradama pa kad vosjka uzvrati kažu "pucaju na civile". Onda dođe CNN i snima "ubijanje" civila.

Toliko puta već viđeno.
A ti se, pretpostavljam, javljaš iz Halepa? Kako te nije stid pisati ovakve budalaštine? Ko da Karadžića slušam! :x
malokalibar

#2165 Re: Sirija

Post by malokalibar »

19.august.. Telbeseh Hums. u naslovu videa: protesti na idil-fitri tj. na Bajram - dan šehida...

revolucionari obilaze jedno improvizirano gradsko mezarje, mezarovi poginulih boraca i civila Humsa..

http://www.youtube.com/watch?v=RHopqlD74dk&feature=plcp

19.august-protesti za bajram-dan šehida u Murk Hama, revolucionari ne posustaju ! Bašar i njegov tiranski režim mora otići !

http://www.youtube.com/watch?v=bMlHgIHK ... ontext-chv

19.8. Hums, susret sa pripadnicima Slobodne vojske Sirije, nakon bajram-namaza

http://www.youtube.com/watch?v=_yHMIjOt-kk&feature=plcp
Challenger__

#2166 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

japin_mutapi wrote:da nije ovo taj bijeli kralj kojeg ocekujete da se pojavi i porazi sile zla ...
prije ce biti da je pijun
Ko to "mi"? Koliko znam, samo sam ja koristio tu metaforu. O metafori je riječ. Metafori. U kojoj Sejed Nasralah svakako nije na strani "crnog kralja".

Očigledno.
Smail Aga

#2167 Re: Sirija

Post by Smail Aga »

Guido_Špišić wrote:Teroristi se po običaju kriju među zgradama pa kad vosjka uzvrati kažu "pucaju na civile". Onda dođe CNN i snima "ubijanje" civila.

Toliko puta već viđeno.
:D :D :D :D
Hvala ti,za trenutak si me vratio u mladost. Sarajevo sareno poput cilima,slusamo vijesti sa radija ( i to SRNU )
:D :D :D :D
malokalibar

#2168 Re: Sirija

Post by malokalibar »

Bašarovi plaćenici ovu vojsku neće nikada pobijediti ako Bog da !

formiranje brigade Tewhid u Halebu, 18. juli 2012.

http://www.youtube.com/watch?v=jWvsutOD ... re=related
poznanik

#2169 Re: Sirija

Post by poznanik »

Point. wrote:Niste mi jasni vi sto podrzavate ovog glavonju Basara...
Od dva zla, pametnije je birati manje :oops:
bogumila

#2170 Re: Sirija

Post by bogumila »

glockov kolac wrote:

Toliko puta već viđeno.
A ti se, pretpostavljam, javljaš iz Halepa? Kako te nije stid pisati ovakve budalaštine? Ko da Karadžića slušam! :x
zato ja i rekoh "sami sebe granatiraju".
cyprus

#2171 Re: Sirija

Post by cyprus »

Meni naprosto nije jasno kako se tako lako svrstavatew na jednu ili drugu stranu :-) :-) Bašar je govno, a i među ovim pobunjenicima vjerujem da ima svega... Ko god da pobjedi, mislim da narodu Sirije neće biti mnogo bolje ili gore nego dosad... Političko-ekonomski problemi bilo koje države se ne mogu riješiti preko noći ili pobjedom u ratu... Dugotrajan je proces napretka... A čitajući ovu temu imam osjećaj da mnogim diskutantnima ovdje nije bitno koliko će Sirijaca izginut, samo nek pobjedi njihov 'favorit' :oops:
mmaar

#2172 Re: Sirija

Post by mmaar »

Pustite Sirijce i brigu za njih. Eno vam na Alipasinom ono vahabitsko leglo pa ih izvucite i neka vam djeci uredjuju sudbinu zajedno sa planetarnim siriteljima "Abu Graib demokratije", sve po uzoru na od klana Saud okupiranu Arabiju. Ovi drugi su nam vec dosli glave, pa zato imamo ovaj rahatluk sada.
occupylove

#2173 Re: Sirija

Post by occupylove »

mmaar wrote:Pustite Sirijce i brigu za njih. Eno vam na Alipasinom ono vahabitsko leglo pa ih izvucite i neka vam djeci uredjuju sudbinu zajedno sa planetarnim siriteljima "Abu Graib demokratije", sve po uzoru na od klana Saud okupiranu Arabiju. Ovi drugi su nam vec dosli glave, pa zato imamo ovaj rahatluk sada.
nema se sta vise dodati , :thumbup:
glockov kolac

#2174 Re: Sirija

Post by glockov kolac »

occupylove wrote:
mmaar wrote:Pustite Sirijce i brigu za njih. Eno vam na Alipasinom ono vahabitsko leglo pa ih izvucite i neka vam djeci uredjuju sudbinu zajedno sa planetarnim siriteljima "Abu Graib demokratije", sve po uzoru na od klana Saud okupiranu Arabiju. Ovi drugi su nam vec dosli glave, pa zato imamo ovaj rahatluk sada.
nema se sta vise dodati , :thumbup:
e nek ste se "vas dvojica" pridruzili ovom forumu isti dan... da branite Bashara

:-)
zlata

#2175 Re: Sirija

Post by zlata »

cyprus wrote:Meni naprosto nije jasno kako se tako lako svrstavatew na jednu ili drugu stranu :-) :-) Bašar je govno, a i među ovim pobunjenicima vjerujem da ima svega... Ko god da pobjedi, mislim da narodu Sirije neće biti mnogo bolje ili gore nego dosad... Političko-ekonomski problemi bilo koje države se ne mogu riješiti preko noći ili pobjedom u ratu... Dugotrajan je proces napretka... A čitajući ovu temu imam osjećaj da mnogim diskutantnima ovdje nije bitno koliko će Sirijaca izginut, samo nek pobjedi njihov 'favorit' :oops:
Pa ako pobjedi Assad, postoji bar mala mogucnost, da ce nekakva Sirija-kao-prava-drzava, ipak opstati. :oops:

Inace, ako im se uvali suadijsko-vehabijska-americka koalicija, bicce im k'o Iracanima.
Postat ce pravi "protektorat".
Protektorat koji samo moze funkcionirat kad ih sve zavdjene, Ameri natjeraju da se fino uzmu za rukice. :shock:
Nesto kao nasa draga BiH. :lol:

Oslobodjeni od diktatora, ostat ce i bez prave drzave i vlasti u jalovoj, razhebanoj bivsoj-drzavi.
ps. Za razliku od Saddama Husseina, i Gadafijeva i Assadova vlast su bile pokrenule goleme projekte i promjene.
Dabome, da je tu bilo i kradje i korupcije,
al' voz'o se i nas rahmetli Tito Galebom, pa je bila kruha i za sirotinju.
Ljudima je trebala politicka evolucija i ekonomski napredak, a ne rusvaj i nekakva "revolucija"....u kojoj su najveci dobitnici ljudi koji tamo uopce ne zive, nit' ih zanima taj narod. :twisted:
Locked