cyprus wrote:Meni naprosto nije jasno kako se tako lako svrstavatew na jednu ili drugu stranu

Bašar je govno, a i među ovim pobunjenicima vjerujem da ima svega... Ko god da pobjedi, mislim da narodu Sirije neće biti mnogo bolje ili gore nego dosad... Političko-ekonomski problemi bilo koje države se ne mogu riješiti preko noći ili pobjedom u ratu... Dugotrajan je proces napretka... A čitajući ovu temu imam osjećaj da mnogim diskutantnima ovdje nije bitno koliko će Sirijaca izginut, samo nek pobjedi njihov 'favorit'

Pa ako pobjedi Assad, postoji bar mala mogucnost, da ce nekakva Sirija-kao-prava-drzava, ipak opstati.
Inace, ako im se uvali suadijsko-vehabijska-americka koalicija, bicce im k'o Iracanima.
Postat ce pravi "protektorat".
Protektorat koji samo moze funkcionirat kad ih sve zavdjene, Ameri natjeraju da se fino uzmu za rukice.
Nesto kao nasa draga BiH.
Oslobodjeni od diktatora, ostat ce i bez prave drzave i vlasti u jalovoj, razhebanoj bivsoj-drzavi.
ps. Za razliku od Saddama Husseina, i Gadafijeva i Assadova vlast su bile pokrenule goleme projekte i promjene.
Dabome, da je tu bilo i kradje i korupcije,
al' voz'o se i nas rahmetli Tito Galebom, pa je bila kruha i za sirotinju.
Ljudima je trebala politicka evolucija i ekonomski napredak, a ne rusvaj i nekakva "revolucija"....u kojoj su najveci dobitnici ljudi koji tamo uopce ne zive, nit' ih zanima taj narod.