Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- insaneinthebrain
#2151 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
kod mene danas dosao racun. fino uzeli obracunski period 35 dana umjesto dosadasnjih u prosjeku 30 da bi mogli da nas uguraju u onih preko 10 kubika. i odmah 15 KM skuplje. mamu im lopovsku sjeme im se zatrlo svima 
- perfect_guy
#2152 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
zato si prethodni račun imao 25 dana, jer su svima pravili presjek sa 31.7. zbog cijena. Već se sad s ovim računima vraćaju u normalni ritam očitanjainsaneinthebrain wrote:kod mene danas dosao racun. fino uzeli obracunski period 35 dana umjesto dosadasnjih u prosjeku 30 da bi mogli da nas uguraju u onih preko 10 kubika. i odmah 15 KM skuplje. mamu im lopovsku sjeme im se zatrlo svima
- insaneinthebrain
#2153 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
prosli mjesec mi je bilo obracunato za 27 dana zakljucno sa 31.07. a za ovaj su produzili jos 3 ili 4 dana u septembru bez ikakve potrebe. vidjecemo kako ce biti za iduciperfect_guy wrote:zato si prethodni račun imao 25 dana, jer su svima pravili presjek sa 31.7. zbog cijena. Već se sad s ovim računima vraćaju u normalni ritam očitanjainsaneinthebrain wrote:kod mene danas dosao racun. fino uzeli obracunski period 35 dana umjesto dosadasnjih u prosjeku 30 da bi mogli da nas uguraju u onih preko 10 kubika. i odmah 15 KM skuplje. mamu im lopovsku sjeme im se zatrlo svima
-
AdnanSA
#2154 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Nas troje u kući(vlastiti vodomjer) uspjeli potrošiti 36m3 za 35 dana. Račun 70 KM. Dakle duplo više nego što smo do sada plaćali. Malo je to previše ipak. Na godišnjem nivou ispada da jedna plata odlazi za plaćanje vode. Dakle čitav mjesec moram raditi da bi platio godišnji račun od vode. Što je puno puno.
Dakle želim im dug život prepun lakših i težih bolesti.
Dakle želim im dug život prepun lakših i težih bolesti.
- Dozer
#2155 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ma ne treba im platiti ove ovakve racune. Bar ja necu. Platicu im kao i za prosli mjesec, a oni onda imaju izbor - ili da me tuze - sto ce potrajati ihahaaa, ili da me iskljuce - sto ne mogu 
- BHF_Manijak
#2156 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Halo ba za 2 ljudi 26KM racun, pa jebem vam familiju nisam covjecija ribica, jeste l' ba normalni????

- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#2157 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Suočiće se sa neplaćanjem vode. Slijede tužbe , sudski troškovi i .....opet po džepu građana (na kraju balade).BHF_Manijak wrote:Halo ba za 2 ljudi 26KM racun, pa jebem vam familiju nisam covjecija ribica, jeste l' ba normalni????![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mislim da je ovo početak devastacije kompletnog sistema u kontekstu zapošljavanja rođaka i ahbaba preko raznih veza u javna preduzeća. Troškovi njihovih plaća su enormni i mi to jednostavno nećemo moći platiti.....NEMAMO PARA , SIROMAŠNI SMO........
- oldtajmer
#2158 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
mamicu im lopovsku,sa kim god pricam racun za vodu mu je u najmanju ruku uduplan isto kao i meni
znam ljude koji zive u kucama i to tek po 3-4 clana,a racun za vodu preko 100 KM
ali drago mi je sto je poskupilo sa druge strane jer mozda ljudima dodje iz guzice u glavu,mada opet nisam optimista
znam ljude koji zive u kucama i to tek po 3-4 clana,a racun za vodu preko 100 KM
ali drago mi je sto je poskupilo sa druge strane jer mozda ljudima dodje iz guzice u glavu,mada opet nisam optimista
- akcid
#2159 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
..."mamicu im lopovsku"...nabijem im sve..." ... "neću platiti ni marke"... "hebem im mater..."... "dabogda...." ... itd.
A ViK i dalje obračunava potrošnju vode po preskupoj cijeni i samo šalje račune, koji se kad-tad moraju platiti.
Bar po jednom prednjačimo u svijetu - po forumskoj hrabrosti i odlučnosti
A ViK i dalje obračunava potrošnju vode po preskupoj cijeni i samo šalje račune, koji se kad-tad moraju platiti.
Bar po jednom prednjačimo u svijetu - po forumskoj hrabrosti i odlučnosti
-
hzsa22
#2160 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Zato meni 1 KM vode dodje.
Salu na stranu, iko sa Vratnika da ima problema sa vodom jutros tj. nema je?
-
Innovation
#2161 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Nije mi jasno, kako ljudi ne razumiju da privatna kuca ima svoj sat i placa racun po ocitanju sata, a ne po clanu. Tako isto stanovi koji imaju svoj sat placa po satu, a ne po clanu. Zgrade koje imaju jedan sat, a npr. 50 stanova se obracunava po clanu. To je sva mudrost.oldtajmer wrote:mamicu im lopovsku,sa kim god pricam racun za vodu mu je u najmanju ruku uduplan isto kao i meni
Tako ja u neboderu platim /2 clana/ 15,05 KM, a u kuci /vikendici/ 120 KM.
-
Innovation
#2162 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
cetmi wrote: čitav avgust zaljevo travu i cvijeće svako predveče, oko 200 kvadrata.
Račun 23 KM. Neka ti ljudi pogledaju da im se komšije nisu priključili preko njihovog brojila.
Veca potrosnja takodje zbog zalijevanja /vise kvadrata/ plus punjenje bazena za djecu.Innovation wrote: a u kuci /vikendici/ 120 KM.
Divljih prikljucaka ima sigurno i to treba prekontrolisati.
-
felichi
#2163 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
dobio 35KM slovima trideset i pet konvertibilnih maraka racuna za mjesec august!
mjesec prije racun bio 14KM.
VODOVOD JE PRETJERAO!!! NOVE CIJENE SU OTIMACINA!!!
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#2164 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Dok je bio Musić on je tvrdio da će to tako biti jer voda ide "uzbrdo"felichi wrote:dobio 35KM slovima trideset i pet konvertibilnih maraka racuna za mjesec august!
Ovaj "ekspert" nije ponudio kao opravdanje ni takvu vrstu idiotarije
Znam da nemamo para za njihove komotne plaće...ali oni ne znaju jer su im plaće odlične...
(šteta što ležimo na nafti umjesto na vodi
- Nisrin
#2165 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
hzsa22 wrote:Zato meni 1 KM vode dodje.![]()
Kao i neki dan, danas su popravljali neku cijev
Nama dosad nije dolazilo puno, doduse tu smo bili po 5 dana, e sad ocekujem cijenu vode i 30-40KM, gledajuci kako drugima dolaze visoki racuni!
-
felichi
#2166 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
36kubika za mjesec dana! jeste li bazen punili?
- sarajlija_ba
#2167 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Šteta za tebe prošlog oktobratvsabina wrote:Dok je bio Musić on je tvrdio da će to tako biti jer voda ide "uzbrdo"felichi wrote:dobio 35KM slovima trideset i pet konvertibilnih maraka racuna za mjesec august!
VODOVOD JE PRETJERAO!!! NOVE CIJENE SU OTIMACINA!!!![]()
Ovaj "ekspert" nije ponudio kao opravdanje ni takvu vrstu idiotarije![]()
Znam da nemamo para za njihove komotne plaće...ali oni ne znaju jer su im plaće odlične...
(šteta što ležimo na nafti umjesto na vodi)
- madtv
#2168 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
ne mozemo mi ustedit' koliko oni mogu cijenu podic'poticaj wrote:Ja nisam, ne znam za drugog forumaša. Ljeto je bilo, pralo se... Vidjet ću sljedeći račun.felichi wrote:36kubika za mjesec dana! jeste li bazen punili?
-
AdnanSA
#2169 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Pa eto trošio sam kubik dnevno na 3 člana porodice. Previše je to. EU standardi kažu 200 litara dnevno po članu domaćinstva.
Bazen nemam ali bilo je pranje auta 2-3 puta, pa zaljevanje trave nekoliko puta kao i pranje dvorišta u više navrata.
PS Jedino ja u naselju imam nešto malo travnjaka da liči na nešto i uvijek čisto ispred kuće.
Bazen nemam ali bilo je pranje auta 2-3 puta, pa zaljevanje trave nekoliko puta kao i pranje dvorišta u više navrata.
PS Jedino ja u naselju imam nešto malo travnjaka da liči na nešto i uvijek čisto ispred kuće.
-
Innovation
#2170 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
UNREAD_POSTPostao/la poticaj dana 16/09/2013 13:13
Samo da ponovim.Drugačija je potrošnja u stanu i kućama.
Innovation wrote: Nije mi jasno, kako ljudi ne razumiju da privatna kuca ima svoj sat i placa racun po ocitanju sata, a ne po clanu. Tako isto stanovi koji imaju svoj sat placa po satu, a ne po clanu. Zgrade koje imaju jedan sat, a npr. 50 stanova se obracunava po clanu. To je sva mudrost.
Tako ja u neboderu platim /2 clana/ 15,05 KM, a u kuci /vikendici/ 120 KM.
- karanana
#2171 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
moze samo mala pomoc?
odlucio sam i ja da platim cijenu vode koja je bila po kubiku + dacu 20% na nju vise. serem im se na ovo od-do kubika.
mozete li mi reci kolika je cijena kubika vode bila prije poskupljenja? je li 0,80 KM + PDV?
odlucio sam i ja da platim cijenu vode koja je bila po kubiku + dacu 20% na nju vise. serem im se na ovo od-do kubika.
mozete li mi reci kolika je cijena kubika vode bila prije poskupljenja? je li 0,80 KM + PDV?
- perfect_guy
#2172 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
1,22, sa PDV i PVNkaranana wrote:moze samo mala pomoc?
-
J3r1ch0
#2173 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Podržavam odluku, slično sam i ja kontao zapravo, dvoumim se između totalnog bojkota plaćanja i plaćanja po staroj tarifi.karanana wrote:moze samo mala pomoc?
-
Sa_u_srcu
#2174 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Platit cu im karinu...mogu majci poskupljivati tarife... Ja plate bogaljima necu davati, ne interesuje me sto su rodbinu naprimali, pa sada u minusu...od mene ces dobiti karinu...
Zivim u Centru i od 96 voda mi se iskljucuje u 12, pola 1...evo vam karina...kada budem imao uslugu, mozda budem i placao, do tada...ni marke vam ne dam...
Zivim u Centru i od 96 voda mi se iskljucuje u 12, pola 1...evo vam karina...kada budem imao uslugu, mozda budem i placao, do tada...ni marke vam ne dam...
-
StupskaBitanga
#2175 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
meni na računu piše 42 dana i imamo svoj vodomjer i cijena je 28 KM za 15 kubika