Protesti u Americi.

Post Reply
occupylove

#2151 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

sigurno jedan od najvaznijih likova za nas probudjene je i ovaj zestoki momak sa asfalta :D
Rage against mashine ili Immortal Tecnhique
njegova prica , i poruka , jedan od najzescih boraca Occupy , pozitivno radikalno krilo pokreta i veliki humanista istovremeno i vrlo borben ;

Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#2152 Re: Protesti u Americi.

Post by Hame_ »

Joj nosara, ti si meni u zadnju godinu propo ko pisac finih tekstova totales.

A jeffu svaka čast što i dalje izdvaja vremena i piše :thumbup:
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#2153 Re: Protesti u Americi.

Post by UnscarD »

Hame_ wrote:Joj nosara, ti si meni u zadnju godinu propo ko pisac finih tekstova totales.

A jeffu svaka čast što i dalje izdvaja vremena i piše :thumbup:
Jeffko uglavnom pise u radno vrijeme pa nije neki problem :-D
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#2154 Re: Protesti u Americi.

Post by UnscarD »

Challenger__ wrote:
nosara
Jesi li cuo za termin "katolicka dzamahirija"... Onda, Venecuela...!? :-D
Ima Bosne_Bice Bosne wrote: :thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol:
Oplakah :lol: :lol: :lol:

Dakle, Venecuela, Kuba, a može i Koreja, jebo detalje, hi hi hi...
Nemojte zaboraviti Iran ... mora se uvesti demokratija i u tu zemlju i pod hitno sprijeciti njihove imperijalisticke ambicije koje su prijetnja svim slobodarskim i demokratskim zemljama na svijetu...doduse nisu napali nikoga jos od 1798 godine i invazije na Basru ali nekako dugo pamte i 100% se spremaju za osvetu poslednjih 214 godina ... to treba zaustaviti pod hitno :-D Iranci umislili da je njihova nafta stvarno njihova...mislim sramota stvarno. Pod hitno demokratizovati.
occupylove

#2155 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

novi fazon i nova pobuna probudjenih i opet Kanada , poslije pobune studenata Kvebeka i Montreala ? novi poziv za akcije ovaj put za sve Indijance Sjeverno-Americkoga kontinenta i globalno naravno

povod je novi prijedlog zakona u Kanadi u kojem ce se Indijanski rezervati prepustiti a kome drugom negoli krvozednim korporacijama i bankarima
da iscijede i ono malo resursa sto je ostalo uz totalno zagadjene okolisa
pokret ;" Idle No More " ( slobodan prijevod ; ne mirujemo vise )
se rasirio u preko 20 gradova Kanade u jednoj sedmici , glavni poglavica Kanadskih indijanaca vec 17 dana strajkuje gladju
OWS USA te pokreti za prava Indijanaca i svi ostali humanisti krecu u USA danas sa slicnim akcijama podrske
:thumbup:

occupylove

#2156 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

novi fazon pobune , a nije fazon gaziti ljudska prava
nismo kauboji , nije Holivud
za Native People , za one koje ste toliko gazili i ubijali , nazivamo ih "Indijanci "
"Idle No More " uz podrsku OWS sada i u preko 40 USA gradova , kao u najboljim danima OWS :D
a Kanadski premijer Harper i njegovi korporacijski jarani ?
zatresce mu se stolica uskoro , garant ..

http://hongpong.com/archives/2012/12/30 ... ll-america
occupylove

#2157 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

Veliki Poglavica Tereza Spencer , u tezem je stanju danas , 19 dana strajka gladju , ne odustaje
hrabar i dobar covjek , velika zena !;

http://indiancountrytodaymedianetwork.c ... ion-146581
Challenger__

#2158 Re: Protesti u Americi.

Post by Challenger__ »

Najznačajniji američki saveznik u arapskom svijetu, Kraljevina Saudijska Arabija, daje novi doprinos širenju ljudskih prava:
Saudijska policija uhitila strance jer su slavili Božić, prijeti im smrt

Otežavajuća im je okolnost što su s njima bila i dvojica muslimana koja su ispijala alkohol, kaže glasnogovornik policije
Image
Malobrojni kršćani koji su na privremenom radu u najkonzervativnijoj zemlji na svijetu, u Saudijskoj Arabiji, pokušaj skromnog slavlja Božića u tišini i daleko od očiju javnosti možda će platiti i svojim životima. Naime, saudijska vjerska policija u gradu Aljuf na sjeveru zemlje na Badnjak je uhitila 41 kršćanina, strane državljane, te jednog Saudijca i jednog Egipćanina koji su se pripremali slaviti Božić.

– Hvala Bogu što smo ih uhitili na vrijeme prije nego što su počeli slavlje – kazao je glasnogovornik vjerske policije Rezek Al-Mashi, napominjući kako su se među uhićenim kršćanima našla i dvojica muslimana koja su pod njihovim utjecajem bila u potpuno pijanom stanju.

– Osim što su učinili teško kazneno djelo pripremajući se za slavlje Božića, kršeći time šerijatske zakone i islamska načela u Svetoj zemlji, gdje Božić slave samo bogohulnici i nevjernici, otežavajuća okolnost im je i to što su utjecali na dva muslimana da konzumiraju alkohol te su ih poticali na nevjerništvo – istaknuo je Rezek.

Iako su uhićeni strani državljani, sudit će im se prema šerijatskom zakonu. A prema saudijskom šerijatskom zakonu, za ovakvo kazneno djelo, uz bičevanje, mogu biti osuđeni i na smrt jer, osim što su htjeli proslaviti Božić, konzumirali su i alkohol.
(LINK - http://www.vecernji.hr/vijesti/saudijsk ... nak-491916)
occupylove

#2159 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

u jednome ritmu , u jednoj ideji , , nije vazno ko se kako naziva ili koji pokret jeste ( to nije bilo vazno od pocetka , samo stvar organizacije i mobilizacije probudjenih , da se pod jednim nebitnim imenom skupe ljudi i probudjeni , cisto prakticni razlozi :D )

Indijanci ?, ili tacnije da ispravimo rasisticku Kolumbovsku tvrdnju kada je "otkrio Indiju " ( Kolumbo je trazio najkraci pomorski put do Indije od Evrope za trgovce ukljucujuci i trgovce robljem , placen zlatom Spanske kraljevske familije a zatim je zalutao i otkrio Ameriku , ostalo je istorija i genocid i robovlasnistvo i ostali genocidi i nad Juznom Amerikom i itd..Europa prljava krvava kurvo :x )
i zato ih danas zovu ; "Indijanci"

ali ? i ubuduce ? i dalje bit cemo ljudska bica , Sestre & Braca , i nema nikakvih "zvanicnih Poruka " od OWS i njemu slicnih , budimo ljudi kao prvo i da nam oproste zlocine nasih predaka ,budimo zajedno i to je to i aktivni otpor naravno , ( a svako pleme kako ih zovemo 'Indijanaca" ima svoje ime i tradiciju uprkos genocidu jer oko 20 miliona ih je pobijeno a Afrikanaca po uzasavujucoj disertaciji jednoga uglednoga sociologa ( slijedi link kasnije jer je vrlo masivan ) ubijeno je oko 120 miliona Afrikanaca i jos oko 1.5 miliona u samoj USA dok je trajalo robovlasnistvo !!!a i poslije )
slicno sa Indonezijom ili Amazonskom prasumom itd..
Indijanci " ?
uce nas pozitivi i pjesmi, kao odgovor nasoj pohlepi i divljastvu bijela covjeka i Krscanskih fundamentalista, a u skladu sa prirodom i razumom i novih par miliona probudjenih , , velicanstvene scene iz vise gradova Sjeverno Americkoga kontinenta ;

ovo je vise duhovno iskustvo i otpor manijacima i obratite paznju kako se slucajni prolaznici pridruzuju , osvijescenje :thumbup:

Avetinho

#2160 Re: Protesti u Americi.

Post by Avetinho »

occupylove wrote:u jednome ritmu , u jednoj ideji , , nije vazno ko se kako naziva ili koji pokret jeste ( to nije bilo vazno od pocetka , samo stvar organizacije i mobilizacije probudjenih , da se pod jednim nebitnim imenom skupe ljudi i probudjeni , cisto prakticni razlozi :D )
Cudi me da vec nisi postavio snimak sa Tajms Skvera. Milion ljudi, mora biti da ih je okupio OWS -- ljubav, mir, sreca.
occupylove

#2161 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

evo jedan duzi intervju sa prevodom na nase jezike :D
uglavnom niti nesto pratim Aleksa Dzonsa ili se furam na teorije zavjere
ali? skupljati informacije iz vise izvora , i znati istoriju.
intervju pruza uvid sa mnogim detaljima bivsega insajdera danasnjega poretka i bankarskoga kartela
uglavnom ?
zakljucak neka svako sam izvuce i uvijek sa zrnom soli , ali ovaj intervju od prije koju godinu poprilicno slaze kockice u mozaiku sta se desava danas i kuda idemo kao civilizacija i drustvo ako se tako nastavi , svidjelo nam se to ili ne , i neophodno je naciniti hitno duboku reformu sistema ;

occupylove

#2162 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

Himna narodnih pokreta i probudjenih , i kraj svijeta kojega znamo
sami prevedite , sami skontajte , nema vodja , nema lidera , samo ideja kao osnov koju Vi sami oblikujete
kraj svijeta i novi pocetak, ali ne bez borbe , smradovi se nece tako lako dati , ali ? spremni smo za dugu borbu
Caslav Milos :

Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#2163 Re: Protesti u Americi.

Post by Hame_ »

:-) :D
occupylove

#2164 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

sada i korporacijski mediji izvjestavaju o novome pokretu i novoj pobuni Indijanaca, ako tako mozemo reci jer se svi pridruzuju , pobuna sa snaznom ekoloskom porukom izmedju ostaloga a veliki poglavica Spencer vec 22 dana strajkuje gladju

izvjestaj Al Dzazire USA:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... O7kVQGeTas
occupylove

#2165 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

izgleda niti zima i snijeg ne mogu sprijeciti narodne pobune :D
izvjestaj iz Slovenije
7 Januar a na Facebook i Occupy mrezama tvrde i 11 Januar novi protesti pod sloganom :'Rusi ih "

u svakome slucaju ? video i komunikacijski kanali su spremni dok aktivisti ubrzano vrse zadnje pripreme ;

i mala kladionica narodnih pokreta ? koja ce vlada prva pasti pod naletom naroda ?
Kanada ? Slovenija ? Spanija ?
tipujem ipak na Spaniju :D

http://www.unitedleftalliance.org/slove ... +Alliance)
Hame_

#2166 Re: Protesti u Americi.

Post by Hame_ »

Pa ti pričaš sam sa sobom i sam sebi lupaš upitnike.
occupylove

#2167 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

Hame_ wrote:Pa ti pričaš sam sa sobom i sam sebi lupaš upitnike.
tacno kazes ..
nismo navikli na vodje i partije :D
samo budjenje i svjesnost, a mahmurluk je grozan , zar ne ?
21 Vijek je i ovo je borba za sve nas ?
jebo nas , izgubljeni smo , zrtvjujemo se , niti jurisamo pod tenkove :D , mada nas FBI ganja , samo ?
trazimo bolji zivot , sistem u kojemu necemo patiti, za neku buducnost , pa hajde daj predloge ?
i
? i mi smo zlocinci ?
ovo je borba za nasu djecu , unuke , za zdravu planetu , za zdravo drustvo
svhaticete jednoga dana , samo se nadam ne kasno
FFC

#2168 Re: Protesti u Americi.

Post by FFC »

najveca ironija je da je obama gori od busa. bus je ljude mucio a ovaj ih ubija, bez sudskog procesa.

a to je krsenje vlastitih, americkih zakona. kad vlast pocne otvoreno da krsi vlastite zakone, imperija se urusava.
occupylove

#2169 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

nesto nije redu sa sistemom , kada je bio 'socijalizam ili komunizam" nije valjao ?
a sta vam sada ne valja ?
nesto ne valja dok Aco Lukas drma poslije genocida u Srebrenici u Sarajevu sa hiljadama ljudi
Vi ste jadne zrtve matrixa ,meni nije trebala pilula da se probudim ;

http://globalrevolution.tv/
Semsudin-IrvinovTata

#2170 Re: Protesti u Americi.

Post by Semsudin-IrvinovTata »

kakve veze ima Aca Lukas sa genocidom?
Jeste nesto trulo u BiH, truli su oni koji povezuju stvari tako kao ti.
Avetinho

#2171 Re: Protesti u Americi.

Post by Avetinho »

occupylove wrote:nesto nije redu sa sistemom , kada je bio 'socijalizam ili komunizam" nije valjao ?
a sta vam sada ne valja ?
nesto ne valja dok Aco Lukas drma poslije genocida u Srebrenici u Sarajevu sa hiljadama ljudi
Vi ste jadne zrtve matrixa ,meni nije trebala pilula da se probudim ;

http://globalrevolution.tv/
Pravac Sjeverna Koreja. Ili kupij ruze i uci ruske pjesmice, eto Rusa i Kineza na Floridu.
occupylove

#2172 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

moja poruka je bila nejasna a uporedba malo brutalna ?
mozda ?
dok pripadnike narodnih pokreta , anti-ratne i ekoloske aktiviste uz stalne policijske progone nazivaju ;
"izgubljenim ludjacima , prljavima hipijima , komunistima , antipatriotama " uz histericnu kampanju korporacijskih medija , koje se ne bi postidila uz sve lazi i podmetanja niti Paljanska srna ili TV S. Koreje?
ti isti kriticari bez ikakvih argumenata su oni koji prvi puknu ko'daske u u krizi , to su isti oni oni koji u doba ekonomskoga kolapsa ( kao u Grckoj zloglasna neo-nacisticka "Dawn " ili zora ) uz zvuke turbo-folka
pocnu mlatiti i ubijati emigrante , Muslimane , Afrikance Azijate itd
to su isti oni kriticari bez argumenata koji dozive nervni slom pa pocnu pucati po narodu u masovnim masakrima
isti on koji postanu ratni ili profiteri ili u doba krize nemilosrdno iskoristavaju ostale i uz primjenu nasilja
ili ne placaju i iskoristavaju svoje radnike , izrabljuju ih do zadnje kapi krvi . i itd
a vi sami birajte na koju cete stranu
a sada ipak nesto veselije . neku noc jedna od moderatora OWS foruma i hrabra zena borac ( i veliki Americki patriota )
naletila je na link o ?
sjekacu banana :D
cisto da se malo razbije ponekada i zustra rasprava uz stalni dotok informacija o kriminalnim radnjama elite i njhovim zlocinima te uigravanje buducih akcija
uvazena moderatorka je odlucila da nas sve dobro nasmije
cak je formirana i Facebook grupa sa najludjim komentarima o spravi za sjeckanje banana ,
najgenijalniji izum poslije Teslinih zraka smrti :lol:
i prevod jednoga od vise hiljada komentara ;
"ova nevjerovatna sprava mi je spasila brak , ali banane vise ne komuniciraju sa mnom "
"eh ! ova sprava je dosla prekasno za mene , vec sam izgubio i ruke i noge koristeci ostali teski alat za sjeckanje banana , trazicu od prozvodjaca da adaptira izum da ga mogu koristiti zubima"
i itd i itd
tezi ludjaci :lol:

http://www.amazon.com/Hutzler-5717-571- ... ql_qh_dp_t
Hame_

#2173 Re: Protesti u Americi.

Post by Hame_ »

occupylove wrote:
Hame_ wrote:Pa ti pričaš sam sa sobom i sam sebi lupaš upitnike.
tacno kazes ..
nismo navikli na vodje i partije :D
samo budjenje i svjesnost, a mahmurluk je grozan , zar ne ?
21 Vijek je i ovo je borba za sve nas ?
jebo nas , izgubljeni smo , zrtvjujemo se , niti jurisamo pod tenkove :D , mada nas FBI ganja , samo ?
trazimo bolji zivot , sistem u kojemu necemo patiti, za neku buducnost , pa hajde daj predloge ?
i
? i mi smo zlocinci ?
ovo je borba za nasu djecu , unuke , za zdravu planetu , za zdravo drustvo
svhaticete jednoga dana , samo se nadam ne kasno
Joj tebe opet.

Iste "brige" imamo svi, ali ti si se zakačio kontra Zapada i tu se ne slažem s tobom.

Evo ti jedan "zapadni" pogled na te probleme što te moré i što te sikira (ako si iskren)...

Surviving Progress

Code: Select all

http://www.movie2k.to/Surviving-Progress-watch-movie-1851082.html
Avetinho

#2174 Re: Protesti u Americi.

Post by Avetinho »

Hame_ wrote: Joj tebe opet.

Iste "brige" imamo svi, ali ti si se zakačio kontra Zapada i tu se ne slažem s tobom.

Evo ti jedan "zapadni" pogled na te probleme što te moré i što te sikira (ako si iskren)...

Surviving Progress
Covjek udobno zivi u Floridi i place o pravednom i predivnom zivotu u Sjevernoj Koreji, Kubi, Rusiji, Kini i Venecueli. Ne pada mu na pamet da qrcem mrdne od Big Maca (with ewerything on it) i Coca-Cole. Ne zna da su vodje njegovog "slobodarskog svijeta" najbogatiji ljudi na Planeti, a koji se odupiru hegemonizmu, atlantizmu, cionizmu i plutoktaciji.

Fuj.
occupylove

#2175 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

Ja Sam Odavle wrote:
Hame_ wrote: Joj tebe opet.

Surviving Progress
Covjek udobno zivi u Floridi i place o pravednom i predivnom zivotu u Sjevernoj Koreji, Kubi, Rusiji, Kini i Venecueli. Ne pada mu na pamet da qrcem mrdne od Big Maca (with ewerything on it) i Coca-Cole. Ne zna da su vodje njegovog "slobodarskog svijeta" najbogatiji ljudi na Planeti, a koji se odupiru hegemonizmu, atlantizmu, cionizmu i plutoktaciji.

Fuj.
dok i dalje se valjamo od shege sa mojom Bracom & Sestrama uz dobre vicve , iz cijela svijeta ?
budi vise pozitivan i malo vise argumenata , opusti se covjece :D
a Hame
nema problema care , samo nastaviti komunikaciju , izvini ako sam te uvrijedio
a sada opet ? banane !~!! :lol:

Post Reply