Rage against mashine ili Immortal Tecnhique
njegova prica , i poruka , jedan od najzescih boraca Occupy , pozitivno radikalno krilo pokreta i veliki humanista istovremeno i vrlo borben ;
Jeffko uglavnom pise u radno vrijeme pa nije neki problemHame_ wrote:Joj nosara, ti si meni u zadnju godinu propo ko pisac finih tekstova totales.
A jeffu svaka čast što i dalje izdvaja vremena i piše
Nemojte zaboraviti Iran ... mora se uvesti demokratija i u tu zemlju i pod hitno sprijeciti njihove imperijalisticke ambicije koje su prijetnja svim slobodarskim i demokratskim zemljama na svijetu...doduse nisu napali nikoga jos od 1798 godine i invazije na Basru ali nekako dugo pamte i 100% se spremaju za osvetu poslednjih 214 godina ... to treba zaustaviti pod hitnoChallenger__ wrote:nosaraJesi li cuo za termin "katolicka dzamahirija"... Onda, Venecuela...!?OplakahIma Bosne_Bice Bosne wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dakle, Venecuela, Kuba, a može i Koreja, jebo detalje, hi hi hi...
Saudijska policija uhitila strance jer su slavili Božić, prijeti im smrt
Otežavajuća im je okolnost što su s njima bila i dvojica muslimana koja su ispijala alkohol, kaže glasnogovornik policije
(LINK - http://www.vecernji.hr/vijesti/saudijsk ... nak-491916)Malobrojni kršćani koji su na privremenom radu u najkonzervativnijoj zemlji na svijetu, u Saudijskoj Arabiji, pokušaj skromnog slavlja Božića u tišini i daleko od očiju javnosti možda će platiti i svojim životima. Naime, saudijska vjerska policija u gradu Aljuf na sjeveru zemlje na Badnjak je uhitila 41 kršćanina, strane državljane, te jednog Saudijca i jednog Egipćanina koji su se pripremali slaviti Božić.
– Hvala Bogu što smo ih uhitili na vrijeme prije nego što su počeli slavlje – kazao je glasnogovornik vjerske policije Rezek Al-Mashi, napominjući kako su se među uhićenim kršćanima našla i dvojica muslimana koja su pod njihovim utjecajem bila u potpuno pijanom stanju.
– Osim što su učinili teško kazneno djelo pripremajući se za slavlje Božića, kršeći time šerijatske zakone i islamska načela u Svetoj zemlji, gdje Božić slave samo bogohulnici i nevjernici, otežavajuća okolnost im je i to što su utjecali na dva muslimana da konzumiraju alkohol te su ih poticali na nevjerništvo – istaknuo je Rezek.
Iako su uhićeni strani državljani, sudit će im se prema šerijatskom zakonu. A prema saudijskom šerijatskom zakonu, za ovakvo kazneno djelo, uz bičevanje, mogu biti osuđeni i na smrt jer, osim što su htjeli proslaviti Božić, konzumirali su i alkohol.
Cudi me da vec nisi postavio snimak sa Tajms Skvera. Milion ljudi, mora biti da ih je okupio OWS -- ljubav, mir, sreca.occupylove wrote:u jednome ritmu , u jednoj ideji , , nije vazno ko se kako naziva ili koji pokret jeste ( to nije bilo vazno od pocetka , samo stvar organizacije i mobilizacije probudjenih , da se pod jednim nebitnim imenom skupe ljudi i probudjeni , cisto prakticni razlozi)
tacno kazes ..Hame_ wrote:Pa ti pričaš sam sa sobom i sam sebi lupaš upitnike.
Pravac Sjeverna Koreja. Ili kupij ruze i uci ruske pjesmice, eto Rusa i Kineza na Floridu.occupylove wrote:nesto nije redu sa sistemom , kada je bio 'socijalizam ili komunizam" nije valjao ?
a sta vam sada ne valja ?
nesto ne valja dok Aco Lukas drma poslije genocida u Srebrenici u Sarajevu sa hiljadama ljudi
Vi ste jadne zrtve matrixa ,meni nije trebala pilula da se probudim ;
http://globalrevolution.tv/
Joj tebe opet.occupylove wrote:tacno kazes ..Hame_ wrote:Pa ti pričaš sam sa sobom i sam sebi lupaš upitnike.
nismo navikli na vodje i partije![]()
samo budjenje i svjesnost, a mahmurluk je grozan , zar ne ?
21 Vijek je i ovo je borba za sve nas ?
jebo nas , izgubljeni smo , zrtvjujemo se , niti jurisamo pod tenkove, mada nas FBI ganja , samo ?
trazimo bolji zivot , sistem u kojemu necemo patiti, za neku buducnost , pa hajde daj predloge ?
i
? i mi smo zlocinci ?
ovo je borba za nasu djecu , unuke , za zdravu planetu , za zdravo drustvo
svhaticete jednoga dana , samo se nadam ne kasno
Code: Select all
http://www.movie2k.to/Surviving-Progress-watch-movie-1851082.htmlCovjek udobno zivi u Floridi i place o pravednom i predivnom zivotu u Sjevernoj Koreji, Kubi, Rusiji, Kini i Venecueli. Ne pada mu na pamet da qrcem mrdne od Big Maca (with ewerything on it) i Coca-Cole. Ne zna da su vodje njegovog "slobodarskog svijeta" najbogatiji ljudi na Planeti, a koji se odupiru hegemonizmu, atlantizmu, cionizmu i plutoktaciji.Hame_ wrote: Joj tebe opet.
Iste "brige" imamo svi, ali ti si se zakačio kontra Zapada i tu se ne slažem s tobom.
Evo ti jedan "zapadni" pogled na te probleme što te moré i što te sikira (ako si iskren)...
Surviving Progress
dok i dalje se valjamo od shege sa mojom Bracom & Sestrama uz dobre vicve , iz cijela svijeta ?Ja Sam Odavle wrote:Covjek udobno zivi u Floridi i place o pravednom i predivnom zivotu u Sjevernoj Koreji, Kubi, Rusiji, Kini i Venecueli. Ne pada mu na pamet da qrcem mrdne od Big Maca (with ewerything on it) i Coca-Cole. Ne zna da su vodje njegovog "slobodarskog svijeta" najbogatiji ljudi na Planeti, a koji se odupiru hegemonizmu, atlantizmu, cionizmu i plutoktaciji.Hame_ wrote: Joj tebe opet.
Iste "brige" imamo svi, ali ti si se zakačio kontra Zapada i tu se ne slažem s tobom.
Evo ti jedan "zapadni" pogled na te probleme što te moré i što te sikira (ako si iskren)...
Surviving Progress
Fuj.