Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
lelooo

#2151 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lelooo »

zilog wrote:Prvo se postavi hinjsko pitanje, fol pravna ogranicenja, na koje pokusam dati racionalan odgovor, a onda ide epopeja kako BHT ima vise FTTC-a od LOL-a. Cega ba?

Ne znate vise sta bi? LOL poklopio sa kanalima, slikom, mogucnostima. Snimalica razvaljuje...
Onda se sjetite pravnih stvari. Tako ste pricali za Nova TV, nikakav ugovor BHT ne potpisa, pa je na kraju pusti. Onda je isla prica za SK, te ide SK do oktobra 2011., te ide do nove godine... Danas je 15.5.2011. i SK nema na MojaTV.
Evo da se ostavimo Nove, SK i snimalice, zasto BHT ne pokusa stici kanale koji se sasvim normalno mogu nabaviti na trzistu?

Sto se tice FTTC/FTTB, naglasak je bio na rijeci "atomizacija". Ako se i dalje pokusavate praviti pametni, ja vas u tome ne mogu sprijeciti. Samo razmislite o onom sto ste napisali.
Veze nemam kakva je LS snimalica, nisam je u zivotu vidio...al ova "nasa" je poprilicno sugava...a sto se tice epopeja, mislim da je ovde nekakva udica bačena i mi se poprilicno naivno upecali na kvaziinteresantne opservacije, al hajd neces vise....

PS: priznajem imam nesto skole, a bogami i iskustva, za ovu "atomizaciju FTTC sa ciljem poboljsanja unicasta" nikad cuo nisam, a nesto ne mogu ni pretpostaviti sta bi to bilo :? Google ne pomaze ni na engleskom ni na bosanskom, a druge jezike ne znam, bice dakle neki ultraspecijalizam sa naglaskom na lijevo ocigledno skretanje, pa ja lagano odustajem :thumbup:
iceman2010

#2152 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

Lud i ponosan wrote:
iceman2010 wrote:Otvarate raspravu bezveze. Zilog ti si je pokrenuo. Nije niko drugi.

@Lud i Ponosan

Vecini raje u BiH BHTelecom se vise isplati od LoL-a. A ti skidaj filmove svojim megavelikim brzinama Interneta. Meni je ono sto imam sasvim dovoljno za moje potrebe. Nisam od onih koji uzmu kilu janjetine da se hvale kako imaju, pojedu 250 grama, a ostalo bace. Helem, tu razliku u brzini slobodno zadrzi. Ja cu zadrzati svoje pare koje ustedim na telefonu.
Prvo, ne slazem se da je u pitanju "vecina". Racunao sam pod kojim okolnostima se isplati Moja TV, nemam namjeru to ponovo ciniti. I tada, pitanje je koliko to kompenzira nedostatak velikog broja kvalitetnih kanala, te svih drugih propratnih usluga koje nudi LOL. No, svako ima svoje preferencije.
Drugo, nisi mi odgovorio na pitanje, ovo sto si ti napisao nije odgovor, vec neka konstatacija koja nema veze sa pitanjem.
Trece, da li u Hrvatskoj svi operateri nude besplatne razgovore unutar drzavnih granica, bez obzira kojoj mrezi pripadali? I mislis li da bi to uskoro moglo i kod nas da se dogodi?

Hvala.
Evo da ti odgovorim: BH Telecom ima brzine do 12 Mbps/1Mbps i mozes ih kombinovati sa IPTV uslugom ukoliko imas tehnicku mogucnost za tu uslugu.

A sada ti odgovori meni: Jel ti stvarno gledas sve te programe? Ja kada krenem s posla moram u kupovinu ukoliko jos nemam nekih obaveza. Kada dodjem kuci malac trci i vodi me za ruku da se igram sa njim iako jedva cekam da jedem i malo prilegnem. U medjuvremenu gledam "Ruzu vjetrova" i neku indijsku seriju na Pink-u jer nemam izbora :D Ukoliko je vikend i ima neka utakmica ili je liga prvaka sredinom sedmice pogledam neku utakmicu i ponesto na domacim TV kanalima i to je to. Ono malo ostalog slobodnog vremena trosim na Internet-u citajuci vjesti i ovako na forumu eventualno email ili skype, mozda neka online igrica (tipa nekog bilijara i sl.) Zasto sve ovo pricam? Pa vecini raje se zivo hebe za tu razliku u ponudi TV programa. Ako uzmemo da dobar dio starijeg stanovnistva ne koristi Internet, a oni koji ga koriste koriste ga kao i ja dobijes potpunu sliku o potrebi superbrze Internet konekcije. Super isplativi pozivi su ogromnoj vecini ljudi daleko potrebniji htio ti to priznati ili ne.

Uvukli ste me u ovu raspravu bezveze. Zaista me zanimala samo informacija ima li pravnih zapreka za snimalicu i timeshift. Zilogov komentar sam vidio odmah nakon sto ga je postavio i nisam u prvi trenutak ni htio na njega odgovarati iako je on prvi poceo da istice prednosti LoL-a u odnosu na BHT. Odgovorio sam tek nakon drugih odgovora na isti. Ako budem imao vremena sutra mozda postavim detaljni izvod sa svog telefonskog racuna pa cemo zajedno izracunati koliko bi me to zadovoljstvo doslo u LoL-u ukoliko je to potrebno.
iceman2010

#2153 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

lelooo wrote:

PS: priznajem imam nesto skole, a bogami i iskustva, za ovu "atomizaciju FTTC sa ciljem poboljsanja unicasta" nikad cuo nisam, a nesto ne mogu ni pretpostaviti sta bi to bilo :? Google ne pomaze ni na engleskom ni na bosanskom, a druge jezike ne znam, bice dakle neki ultraspecijalizam sa naglaskom na lijevo ocigledno skretanje, pa ja lagano odustajem :thumbup:
A i ja to nisam razumio iako i ja imam nesto skole po tom pitanju, al sve sutim kontam da sta ne provalim i unistim si rejting :D Pretpostavljam da je mislio na citav sistem odnosno na prilazenje blize korisniku i smanjenje broja pretplatnima po jenom cvoru (DSLAM/MSAN ili u slucaju kablovske NODE). Svi koji imaju potrebu rade na tome. Za telecom i telemach znam sigurno, a vjerovatno ne zaostaje ni HS. LoL nema potrebu da to radi jer je tu strategiju usvojio od samog pocetka sto je i logicno obzirom da se radi o relativno mladoj kompaniji na trzistu koja tek razvija svoju infrastrukturu.
zilog

#2154 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

@iceman2010
Svaka nana, preko unuka koji ima pristup internetu, nas moze ovde zaspi*ati sa cuvenom: "sve sto mi treba ja hvatam sobnom antenom". Tada nema price o MojaTV, kao ni o SuperTV. Svaki CS-ovac nas zapi*a sa pricom "ja imam sve to sto vi gledate za 20 KM". Dakle, kada se prica o televiziji i kada se prica o internetu, uvijek stoji: "ja dobijam to i to, za iste pare". Prica "meni ne treba" se zavrsava na sobnoj anteni.
Ovo:
iceman2010 wrote:Vecini raje u BiH BHTelecom se vise isplati od LoL-a.
nije tacno. Priznao sam ti za tvoj slucaj, ali vecina raje nema punicu u drugom gradu...

@lelooo
Uz svo postovanje, prema tome koliko mislis da imas skole i iskustva, nemam ti namjeru davati ni jedno, od toga dvoje. Samo razmisli sta si napisao, samouvjeren u svoju skolu i iskustvo, te zakljuci gdje si, elementarno, pogrijesio. Valjda ta skola daje neke smijernice kako se dolazi do toga. Ne treba Google za ovu pokaznu vjezbu.
BTW, volim "inzinjere" koji "priznaju" da imaju skole i iskustva (a za sve sto ne znaju napraviti, krive "Zakon o javnim nabavkama").

@Miro Spiro
Nekome ko nema dostupnost do LOL xDSL-a, nemam sta reci. Postujem svaku odluku koju donesete. Cak i ako ima, kao @iceman2010, postujem ako nadje bolju kalkulaciju.

EDIT:
iceman2010 wrote:Pretpostavljam da je mislio na citav sistem odnosno na prilazenje blize korisniku i smanjenje broja pretplatnima po jenom cvoru (DSLAM/MSAN ili u slucaju kablovske NODE). Svi koji imaju potrebu rade na tome. Za telecom i telemach znam sigurno, a vjerovatno ne zaostaje ni HS. LoL nema potrebu da to radi jer je tu strategiju usvojio od samog pocetka sto je i logicno obzirom da se radi o relativno mladoj kompaniji na trzistu koja tek razvija svoju infrastrukturu.
Ovo sam tek vidio i cestitam, jer si dao odgovor na pitanje "atomizacije".
afannedim

#2155 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MGM sad ima subtitle normala :thumbup: ko voli starije filmove
coolkid

#2156 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by coolkid »

Danas su mi zamijenili Amino110 za ovaj novi HD STB,ali tek sad vidim da na svim stranim kanalima(Fox crim,Fox life, histori.itd.)nema titlova, na starom stb-u imao,ni hrvatskih ni srpski.Treba li da ih zovem da to srede ili ima neka caka.
Zna li neko u čemu je stvar
fortaleza

#2157 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by fortaleza »

iceman2010 wrote: Evo da ti odgovorim: BH Telecom ima brzine do 12 Mbps/1Mbps i mozes ih kombinovati sa IPTV uslugom ukoliko imas tehnicku mogucnost za tu uslugu.

A sada ti odgovori meni: Jel ti stvarno gledas sve te programe? Ja kada krenem s posla moram u kupovinu ukoliko jos nemam nekih obaveza. Kada dodjem kuci malac trci i vodi me za ruku da se igram sa njim iako jedva cekam da jedem i malo prilegnem. U medjuvremenu gledam "Ruzu vjetrova" i neku indijsku seriju na Pink-u jer nemam izbora :D Ukoliko je vikend i ima neka utakmica ili je liga prvaka sredinom sedmice pogledam neku utakmicu i ponesto na domacim TV kanalima i to je to. Ono malo ostalog slobodnog vremena trosim na Internet-u citajuci vjesti i ovako na forumu eventualno email ili skype, mozda neka online igrica (tipa nekog bilijara i sl.) Zasto sve ovo pricam? Pa vecini raje se zivo hebe za tu razliku u ponudi TV programa. Ako uzmemo da dobar dio starijeg stanovnistva ne koristi Internet, a oni koji ga koriste koriste ga kao i ja dobijes potpunu sliku o potrebi superbrze Internet konekcije. Super isplativi pozivi su ogromnoj vecini ljudi daleko potrebniji htio ti to priznati ili ne.

Uvukli ste me u ovu raspravu bezveze. Zaista me zanimala samo informacija ima li pravnih zapreka za snimalicu i timeshift. Zilogov komentar sam vidio odmah nakon sto ga je postavio i nisam u prvi trenutak ni htio na njega odgovarati iako je on prvi poceo da istice prednosti LoL-a u odnosu na BHT. Odgovorio sam tek nakon drugih odgovora na isti. Ako budem imao vremena sutra mozda postavim detaljni izvod sa svog telefonskog racuna pa cemo zajedno izracunati koliko bi me to zadovoljstvo doslo u LoL-u ukoliko je to potrebno.
Pa da, zašto bi uzimao logosoftovu Super tv s više kanala u ponudi kad možeš kod telekoma imati manje, isto tako vrijedi i za brzinu neta... :lol:
--usnee--

#2158 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by --usnee-- »

Ako koristis najvise telefon a nemas potrebe da skidas filmove i druge stvari s neta za neko bas kratko vrijeme onda je bh tel najbolja opcija zbog pokrivenosti jer bar 50% koristi tel bh telekoma, a zasto bi uzimao lol ako gledas kao ja npr fox crime (life ponekad) nat geo i discovery ? zar imas potrebe ? a telefon najvise koristis ?
iceman2010

#2159 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

Hajde kada vec moram:

Image

Obratite paznju na pozivni broj 030 na koji je potroseno vise od 28 sati razgovora. Kod LoL-a bi ovo kostalo u najpovoljnijem slucaju ( sve offpeak):

28 x 60 x 0,035 = 58,80 KM. U najgorem slucaju: 58,80 x 2 = 117,60 KM. Ako izvucem aritmeticku sredinu najpovoljnije i najnepovoljnije situacije dobijam (58,80 + 117,60)/2 = 88,20 KM. SAMO JEDNA STAVKA NA RACUNU. Naravno i ja i zena se ponasamo opusteno i ne stedimo kada je vec djaba.
zilog

#2160 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

@iceman2010
Vec sam ti rekao, tebi ovo nema alternativu.
Ako imas zenu iz drugog grada, koja ne moze bez price sa mamom, a opcija da je posaljes kod mame do narednog 29. februara, ne dolazi u obzir, BHT ima rjesenje. Za sve ostalo tu je LOL. Ne mozes tvrditi da spadas u vecinu raje.

Osim ovog razgovora od 28 sati, sve ostalo bi ti stalo u ukljucenih LOL 15 KM. Ne spominjuci besplatne pozive unutar LOL-a. U svakom slucaju BHT je brdo sevapa zaradio.
nino90

#2161 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nino90 »

Cuo sam od nekih da su poziv sa lol phone prema bth moja tv korisnicima, znaci ip telefon od telekoma, besplatni.
Kao u listingu se ne pojave ti brojevi nikako.
Zna li neko nes vise o ovome?
zilog

#2162 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Ako se ne pojavljuju, sasvim sam siguran da ce se pojaviti. Ne bih se bas previse oslanjao na to.
iceman2010

#2163 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

zilog wrote:@iceman2010
Vec sam ti rekao, tebi ovo nema alternativu.
Ako imas zenu iz drugog grada, koja ne moze bez price sa mamom, a opcija da je posaljes kod mame do narednog 29. februara, ne dolazi u obzir, BHT ima rjesenje. Za sve ostalo tu je LOL. Ne mozes tvrditi da spadas u vecinu raje.

Osim ovog razgovora od 28 sati, sve ostalo bi ti stalo u ukljucenih LOL 15 KM. Ne spominjuci besplatne pozive unutar LOL-a. U svakom slucaju BHT je brdo sevapa zaradio.
Ovo je samo pola racuna. Na drugoj polovici ima toga jos. Uglavnom iskoristeno je i onih 10 KM prema 061 i 062 brojevima, plus ima i dosta saobracaja prema 033 brojevima, ali da neidemo dalje u raspravu neka ovo bude moj posljednji komentar po ovom pitanju.
neo7

#2164 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neo7 »

Evo i ja imam isto telekomov VoIP pa je racun jos "gori" od icemanovog. Ne, nemam zenu koja ima punicu u drugom kantonu, vec imam sestru koja je po citav dan na telefonu s drugaricama, sta ces americki trend. Imam mamu koja voli da prica sa svojima barem jednom dnevno iako su 10km od nas. Preko 60h mjesecno razgovora bude prema fixnim brojevima + 10KM koji se iskoristi prema mobilnoj.

Da li i vi imate besplatno prema fixnoj numeraciji bas me interesuje da li bi "stedili" kao sto sada stedite jer ste ograniceni na 15KM...
zilog

#2165 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

neo7 wrote:Evo i ja imam isto telekomov VoIP pa je racun jos "gori" od icemanovog. Ne, nemam zenu koja ima punicu u drugom kantonu, vec imam sestru koja je po citav dan na telefonu s drugaricama, sta ces americki trend. Imam mamu koja voli da prica sa svojima barem jednom dnevno iako su 10km od nas. Preko 60h mjesecno razgovora bude prema fixnim brojevima + 10KM koji se iskoristi prema mobilnoj.

Da li i vi imate besplatno prema fixnoj numeraciji bas me interesuje da li bi "stedili" kao sto sada stedite jer ste ograniceni na 15KM...
Unutar LOL mreze je besplatno, a vjeruj da se prilicno prijatelja i rodbine skupilo na LOL numeraciju. Ostali lako stanu u 15 KM.

P.S. Razumijem zasto zenski svijet, na MojaTV, provodi vrijeme na telefonu - Nemaju sta gledati na televiziji. :lol: :lol: :lol:
Na SuperTV, zenski svijet ne silazi sa snimalice. :wink:
Sakazulu

#2166 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

afannedim wrote:MGM sad ima subtitle normala :thumbup: ko voli starije filmove

I dalje nije ucicano 100%
afannedim

#2167 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

evo još 2 kanala pustiše
Xarfaxuss

#2168 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Xarfaxuss »

Ne mogu da vjerujem cime se vi zamarate. Hvalite nekog ISP-a a on vas na kraju udari po usima. Ne treba hvaliti nego treba traziti dlaku u jajetu. NEVALJA NI JEDAN! to je istina jedina. Telemach ima super ponudu ali tehnicka podrska je katastrofa. LOL ima jos bolju ponudu ali ponasanje prema krajnjem korisniku je katastrofalno (imao sam LOL i znam o cemu govorim), HS isto tako-seljacka firma za ubiranje para, BHT lopovi nevidjeni. Vi sto ih vise hvalite oni sve gori jer kontaju "ahaa ok korisnici nas hvale i necemo im onda poboljsavati uslugu". Pogledajte sta je LOL uradio sa receiverima. Hem ih naplacuju hem nista ne valjaju. Kod ostalih isto tako. Stvarno mi nije jasno u cemu je ovdje fol.
KPNCTNJAH

#2169 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by KPNCTNJAH »

Xarfaxuss wrote:Ne mogu da vjerujem cime se vi zamarate. Hvalite nekog ISP-a a on vas na kraju udari po usima. Ne treba hvaliti nego treba traziti dlaku u jajetu. NEVALJA NI JEDAN! to je istina jedina. Telemach ima super ponudu ali tehnicka podrska je katastrofa. LOL ima jos bolju ponudu ali ponasanje prema krajnjem korisniku je katastrofalno (imao sam LOL i znam o cemu govorim), HS isto tako-seljacka firma za ubiranje para, BHT lopovi nevidjeni. Vi sto ih vise hvalite oni sve gori jer kontaju "ahaa ok korisnici nas hvale i necemo im onda poboljsavati uslugu". Pogledajte sta je LOL uradio sa receiverima. Hem ih naplacuju hem nista ne valjaju. Kod ostalih isto tako. Stvarno mi nije jasno u cemu je ovdje fol.
Vidis da svaki provajder ima 2-3 dezurna na temi koji ih brane po cijeli dan bez obzira na sve... to nije slucajnost, jer obican korisnik ne moze imati 500+ postova na temi samo zato sto je zadovoljan uslugom :-) svaki ISP ima mane i prednosti, idealno rjesenje ne postoji nazalost, da bi imao dvije pozitivne stvari moras trpiti i neke nedostatke s druge strane... ustvari biras provajdera s najmanje nedostataka...
caros

#2170 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by caros »

KPNCTNJAH wrote: Vidis da svaki provajder ima 2-3 dezurna na temi koji ih brane po cijeli dan bez obzira na sve... to nije slucajnost, jer obican korisnik ne moze imati 500+ postova na temi samo zato sto je zadovoljan uslugom :-) svaki ISP ima mane i prednosti, idealno rjesenje ne postoji nazalost, da bi imao dvije pozitivne stvari moras trpiti i neke nedostatke s druge strane... ustvari biras provajdera s najmanje nedostataka...
Da hoće barem skontati kako samo prave antireklamu.. :D
zilog

#2171 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

KPNCTNJAH wrote:Vidis da svaki provajder ima 2-3 dezurna na temi koji ih brane po cijeli dan bez obzira na sve... to nije slucajnost, jer obican korisnik ne moze imati 500+ postova na temi samo zato sto je zadovoljan uslugom :-) svaki ISP ima mane i prednosti, idealno rjesenje ne postoji nazalost, da bi imao dvije pozitivne stvari moras trpiti i neke nedostatke s druge strane... ustvari biras provajdera s najmanje nedostataka...
Upravo pogledah koliko imam postova, pa skontah da mislis na mene. :roll:

Moj motiv javljanja je zapravo slican. Negledao sam se i naslusao ubleha i lazi protiv solidnih provajdera, samo zato sto jedni misle da imaju vise para, ili misle da su bogom dani.

Naslusao sam se (i nacitao), korisnika koji su pljuvali po necemu dobrom, samo zato da bi ispalo kako oni, toboze, znaju kakav servis treba biti. Kada su gubili to, prelazili su na us*anije provajdere i ubrzo iscezavali sa foruma. Nikakve koristi od onih koji se pokake na svaku uslugu koju dobiju, a ne znaju, jednako energicno braniti ono sto je dobro.

Ako se izuzmu oni koji do podne mrze sebe, a popodne cijeli svijet, dobre stvari bi svi trebali braniti onom energijom kojom se napadaju.
neki

#2172 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neki »

Niko nije rekao da je Logosoft los provajder, recimo da realno ima vise pozitivnih a manje negativnih karakteristika nego vecina ostalih. Ali nacin na koji vas nekoliko preuvelicavate te pozitivne, a umanjujete negativne je patetican i nerealan. I kao sto je vise puta ponovljeno stvara antireklamu Logosoftu..
zilog

#2173 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

neki wrote:Niko nije rekao da je Logosoft los provajder, recimo da realno ima vise pozitivnih a manje negativnih karakteristika nego vecina ostalih. Ali nacin na koji vas nekoliko preuvelicavate te pozitivne, a umanjujete negativne je patetican i nerealan. I kao sto je vise puta ponovljeno stvara antireklamu Logosoftu..
Molim te navedi gdje to vidis.

Ima raje koja se ponasa poput politicara iz RS-a, kada insistiraju da je bilo zlocina na svim stranama i da su svi krivi. E, pa nije.

Znam da to nervira, ali se o LOL-u ne moze govoriti na taj nacin. Kada bi moglo, nebi ni bilo razloga da ga hvalimo. Ja to radim zbog starog duga oko gradjevinskih dozvola u Novom Sarajevu, kada sam slusao lazi iz BHT-a. Poslije toga sam rekao da vise nikada necu praviti uravnilovku.
smijesni_ste

#2174 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by smijesni_ste »

Ajd, dugo si izdržao bez spominjanja Srba....vrijeme ti je bilo :D...opraštamo...:D

I šta "e pa nije"? Da si stavio "podjednako zločina na svim stranama"...onda "e pa nije" komentar bi bio prikladan...ovako...nije

Kad već imaš koristi od pisarija o logosoftu...onda barem se drži toga... :roll:
neo7

#2175 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neo7 »

Najjace mi je kada kazu "Pricaju u LOL lokalu jer je dosta raje uzelo". Pa jbte sta imas pricati, odes do komsije, dva sprata je ispod tebe :lol: LOL se moze porediti jedino sa HS-om, iako i on pokriva dosta vise od LOL-a.

Pricate nesto protiv ovih koji su zadovoljni onime sto nudi bhtelecom, pa jbte i vi ste nekada bili zadovoljni sa 300GB i govorili kako ne treba vise :lol:

Zato kada neko pomene BhTelecom,Eronet,Mtel,Telemach nemojte spominjati i LOL jer ne idu u isti kos. LOL je gradski provider (mjesn)...
Post Reply