Heartbeats wrote:
Znas sta majstore, sa Hrvatima iz Mostara i Hercegovine se MORA..nije to pitanje hocemo li ili necemo li...nema apsolutnih vrijednosti u BiH. A sta ko jede ili pije, ili koga vise voli ili ne voli, ostavimo to u u privatnu sferu. Ja samo kazem da niko nije homogen kako se tvrdi. Nit se svim bosnjama dize na turke nit svim hrvatima na pantovcak. treba imati samo malo u glavi. ali da su neki malo vise ubijeni u pojam, jesu..
Sjecam se 20002. tada sam se prvi pit zapio na desenoj obali..i sjedim s nekom rajom u nextu i kaze mi jedan drug, majke i moje ovdej covjek nije znao vise sta je..to govori za hrvate an desnoj..kaze, nama su obecavali HZHB pa HRHB, pa Hrvatsku, pa konferderaciju, pa federaciju, pa kantone...i tako svako malo..i to ti ej sluzbena politika bila..ljudi ne mogu ovaristai. Ali je zato trebalo imati u mozgu pa ne praviti sranja ni sebi ni komsiluku..
Naravno da se mora jer se MORA mada nece biti vrijednih pomaka dok ne nastupe neke nove generacije.
Glede ove price gore ja stvarno ne znam kako da ti nacrtam a da shvatis poentu.

Vidis, kod "druga" ti ocigledno kao i kod vecine nema znakova kajanja za pocinjenim (katarzu je ovdje smijesno i spominjati) vec je to nepreboljena bol za nedostignutim vrlo cesto popracena pokusajima jeftinih opravdanja i relativiranja. Sad ce tebi Dr. Hafis & Co to fino objasniti... ukratko sazeto: Svi smo mi tih kobnih 90-ih prosloga stoljeca isto mislili i radili. Netko doduse vise, netko manje ali uglavnom po mogucnostima. "Ovi" za obecane, etnicki ciste, hrvatske republike, zajednice, entite, zupe i stolne gradove a "oni" tamo za slicno samo sa drugim prefiksom (citaj: "bosnjacke" ili jos omiljenije "islamske"). Trend (Hafise, pomozi sa hrvatskim kod ove rijeci

) je jos uvijek prisutan i tko posustane izgubio je...
Ma uostalom dragi Heartbeats komu pisati ista vise? Tko voli nek' izvoli. Samo nek' se ne pita kako i zasto je zasluzio nastavak pocetog u svibnju '93.