Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Locked
BHCluster

#2151 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by BHCluster »

sanjin_1 wrote:
Hafis wrote:This post was made by sanjin_1 who is currently on your ignore list. Display this post.
Režija, može li se ovaj dosadni lik odstraniti barem privremeno s teme o Mostaru na kojoj raspravljaju tri mostarca :)
Imam osjećaj da tu stvarno nema ništa pametno pročitati.
Pa probao si me već 93-će odstraniti iz "rasprava o Mostaru"...nije išlo tada a sada pogotovo...ostaje ti da budeš paćenik
Prvise su frustrirani, nisu navikli da neko ima misljenje od njih ono kad:

Image
ili
Image
ja mislim ova najbolje opisuje njihovu frustreaciju
Image
Itakoto

#2152 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Itakoto »

Hafis wrote:
Itakoto wrote:
Hafis wrote:Nego, za što se to SDA u Mostaru zalaže?
Daj molim te odgovori mi.
Mozemo mi do sudnjeg dana ovako. Tako je Hafise, njihovi planovi su uzrok a HDZ, stolni grad, Herceg Bosna, etnicka cisnjenja itd samo posljedice istih.
Nisam to rekao. I inače, ne padaj na ovu forumsku mantru da svaki današnji detalj povezuješ s 1992-1995.
Jer ako ćemo stalno vraćati na stvar ratnu priču, onda je najbolje razapeti bodljikavu žicu Bulevarom i svak' o svom brašnu.
Stasavaju nove generacije, koje već pomalo i boli neka stvar za svu tu prošlost, a mi smo tu valjda da ih stalno podsjećamo. Ima li kraja tome?
Pa sta su onda po tebi price o trecem i stolnom gradu vec reinkarnacija 90-ih?
Ja samo normalno rezonujem jer ko se jednom na mlijeko opece taj i u jogurt duva...
sanjin_1

#2153 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by sanjin_1 »

Itakoto wrote:
Hafis wrote:
Itakoto wrote:
Nigdje nisam spomenuo fasizam. Sto se tice SDA, nemoj mi sada jos reci da se SDA implicitno ili pak eksplicitno zalaze za bosnjacki, seher Mostar. Bjezi bola' Hafise.
Nego, za što se to SDA u Mostaru zalaže?
Mozemo mi do sudnjeg dana ovako. Tako je Hafise, njihovi planovi su uzrok a HDZ, stolni grad, Herceg Bosna, etnicka cisnjenja itd samo posljedice istih.
Ma naprdiva bezveze a kad ga raja zahaka pokupi se sa foruma ko zadnja furda. Čitajući njegove gluposti neinformisana osoba taman bi pomislila da su Bošnjaci Mostar sravnili sa zemljom, protjerali sve ne-bošnjačko gdje su mogli a da su u Hagu osuđeni Pašalić, Izetbegović, Tetak, Hujka, Lovac itd..samo ne znam šta se čude kad im se normalan svijet pođe smijati.
sanjin_1

#2154 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:
Itakoto wrote:
Hafis wrote: Nego, za što se to SDA u Mostaru zalaže?
Nisam to rekao. I inače, ne padaj na ovu forumsku mantru da svaki današnji detalj povezuješ s 1992-1995.
Jer ako ćemo stalno vraćati na stvar ratnu priču, onda je najbolje razapeti bodljikavu žicu Bulevarom i svak' o svom brašnu.
Stasavaju nove generacije, koje već pomalo i boli neka stvar za svu tu prošlost, a mi smo tu valjda da ih stalno podsjećamo. Ima li kraja tome?
Ma hajde bježi? Znači to ide ovako, TI želiš Mostar kao "hastalni" grad, TI želiš reinkarnaciju "fašističke tvorevine tzv hzhb", TI želiš etnički ekskluzivitet gdje žive Hrvati (naravno samo oni po tvojoj mjeri i sa sertifikatom) itd..itd..
Dakle, tražiš istu stvar koju nisi mogao dobiti ni ratom i ratnim zloćinom. I onda bi ono da ne podsjeća "mlađe generacije" ? :-)
Da nije smiješno bilo bi žalosno.
Hafis

#2155 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Hafis »

Itakoto wrote:
Hafis wrote:
Itakoto wrote:
Ja samo normalno rezonujem jer ko se jednom na mlijeko opece taj i u jogurt duva...
Priča o trećem uglavnom se potencira iz bošnjačke političke kuhinje i služi isključivo za političke promotivne predizborne svrhe.
Ako pogledaš popis političkih izjava u političara, vidjet ćeš iz čijih usta najviše i izlaze.
Isto kao i na ovom forumu. Ja nisam izgovorio ''Treći'' dva-tri puta i to samo kada bi bio direktno prozvan, dok s druge strane, najrigidniji likovi tzv ''patriote'' ili pravilnije bošnjački nacionalisti, i brojni ''nabrijani'' dijasporci tu riječ ne skidaju s repertoara. A opet sa samo ja ''prozivam'' za nju. Paradoksalno.
Last edited by Hafis on 13/05/2014 11:23, edited 1 time in total.
sanjin_1

#2156 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:This post was made by BHCluster who is currently on your ignore list. Display this post.

This post was made by sanjin_1 who is currently on your ignore list. Display this post.

Blizanci zla :lol:
Naravno, za tebe i takve kao ti i jesmo "zlo". A ovakvih je još hiljadama "s'one strane". Pa ti sad vidi
Hafis

#2157 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Hafis »

This post was made by sanjin_1 who is currently on your ignore list. Display this post.

Ovaj se izgleda pogoršao :-?
Sam sa sobom mlati. Eee Bože moj, i ne pomahnitao narod šta rade od njega.
Itakoto

#2158 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Itakoto »

Hafis wrote:
Itakoto wrote:
Hafis wrote:Nisam to rekao. I inače, ne padaj na ovu forumsku mantru da svaki današnji detalj povezuješ s 1992-1995.
Priča o trećem uglavnom se potencira iz bošnjačke političke kuhinje i služi isključivo za političke promotivne predizborne svrhe.
Ako pogledaš popis političkih izjava u političara, vidjet ćeš iz čijih usta najviše i izlaze.
Isto kao i na ovom forumu. Ja nisam izgovorio ''Treći'' dva-tri puta i to samo kada bi bio direktno prozvan, dok s druge strane, najrigidniji likovi tzv ''patriote'' ili pravilnije bošnjački nacionalisti, i brojni ''nabrijani'' dijasporci tu riječ ne skidaju s repertoara. A opet sa samo ja ''prozivam'' za nju. Paradoksalno.
Prosto mi te zao. I sta kazes, bosnjacki politicari vas guraju u treci entitet, stolne gradove, etnicke izborne jedinice a vi se kao opirete?!
sanjin_1

#2159 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:
Itakoto wrote:
Hafis wrote: Nisam to rekao. I inače, ne padaj na ovu forumsku mantru da svaki današnji detalj povezuješ s 1992-1995.
Jebote ovo isto ko da je čovjek spao sa Marsa..
Pa ko se ono "javi iz Hrvatskog stolnog grada" ? Neki Bošnjački političar ili glavom i bradom Dragan Čović - "legitimni"?
I to iz "buduće Hrvatske federalne jedinice"? :lol:

E sada malo o ovom tvom drugom dijelu posta...dakle, ti tražiš obnovu fašističke tvorevine a onaj ko ti se suprotstavi po nekom automatizmu je "bošnjački nacionalista"....
BHCluster

#2160 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by BHCluster »

Hafis wrote: Priča o trećem uglavnom se potencira iz bošnjačke političke kuhinje i služi isključivo za političke promotivne predizborne svrhe.

Kao i uvijek daleko od istine...
sanjin_1

#2161 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:This post was made by sanjin_1 who is currently on your ignore list. Display this post.

Ovaj se izgleda pogoršao :-?
Sam sa sobom mlati. Eee Bože moj, i ne pomahnitao narod šta rade od njega.
Zato imamo tebe travara ili nadri-hećima da nas liječiš..
Ignoriši ti koliko god hoćeš. Ali zapamti možeš ignorišeš stvarnost alii stvarnost tebe neće ignorisati. A ona ti je takva kakva je ---udahni duboko pa podvrisni "kmm...kkkkmmmm....kkkmmmeeeeeeeeeeeeeeee"
Hafis

#2162 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Hafis »

Itakoto wrote:
Hafis wrote:
Itakoto wrote:
Prosto mi te zao. I sta kazes, bosnjacki politicari vas guraju u treci entitet, stolne gradove, etnicke izborne jedinice a vi se kao opirete?!
Gdje sam ja to napisao? Čitaš li ti mene ikako?
Lijepo sam rekao da im to služi kao politička predizborna platforma. Pa čime će zabavljati javnost do izbora? Ta neće obećavati pojeftinjenja ili zaposlenja? Pa lakše je obećati: hoće treći a mi im ga nećemo dati. pa što se dešava upravo sada? Čime se bave zadnje dvije-tri godine osim stalnim smjenama i prekompozicijama vlasti?
sanjin_1

#2163 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by sanjin_1 »

BHCluster wrote:
Hafis wrote: Priča o trećem uglavnom se potencira iz bošnjačke političke kuhinje i služi isključivo za političke promotivne predizborne svrhe.

Kao i uvijek daleko od istine...
Ma jok, ne vjeruj "hašimu" nije to Dragan Čović ..to su zle balije namontirale :izet:
Hafis

#2164 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Hafis »

This post was made by BHCluster who is currently on your ignore list. Display this post.

Evo hin opet
Dvojac smrti :lol:
sanjin_1

#2165 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:
Itakoto wrote:
Gdje sam ja to napisao? Čitaš li ti mene ikako?
Lijepo sam rekao da im to služi kao politička predizborna platforma. Pa čime će zabavljati javnost do izbora? Ta neće obećavati pojeftinjenja ili zaposlenja? Pa lakše je obećati: hoće treći a mi im ga nećemo dati. pa što se dešava upravo sada? Čime se bave zadnje dvije-tri godine osim stalnim smjenama i prekompozicijama vlasti?
Postby Hafis on 13/05/2014 11:21

:lol:
Last edited by sanjin_1 on 13/05/2014 11:38, edited 1 time in total.
sanjin_1

#2166 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by sanjin_1 »

This post was made by BHCluster who is currently on your ignore list. Display this post.

Evo hin opet
Boli jelde?
BHCluster

#2167 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by BHCluster »

Evo hin opet
Image
Obrazlozi ovo "Dvojac smrti".
Heartbeats

#2168 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Heartbeats »

Itakoto wrote:
Heartbeats wrote:Znas sta majstore, ovako iskreno, ja uopste ne mislim da si ti los ni da si ovakak kakav te neki pokusavaju predstaviti, nego se upalis ko kutnjak kad te bosancerosi pocnu handriti.
Pogledaj sta sam ranije napisao na temu statusa grada:Nemam apsolutno nista protiv da Mostar bude uredjen kao jedna izborna jedinica jer na lokalnopolitickom nivou nacionalana preseravanja ne piju vode..cak sta vise bi volio da bude tako pa kada narod bude vidio da ovi samo seru, (a vise nece biti nacionalnih sranja da se na to vade) e onda ce ih i smjeniti..
Ja sam ti ono sto se kaze dijete mjesanog braka i muka mi je od svega a i ja se upalim kad vidim da neko pocen da svojata eksluzivna prava jednog naroda na grad, drzavu..Vjeruj da reagujem svaki put kad bosnjaci pocnu da se deklarisu kao temeljni narod i pocvraca mi se i na reisa i na alijinu politiku i mislim da su su unazadili ovu drzavi jedno 200 godina. Turcima se svako malo majke sjetim kad pocnu da kenjaju oko BiH jer su bili niko drugi nego okupatori i uvijek tvrdim da su bosnjama turci isto sto i srbima rusi tj nista osim suplja prica ne nekom nacionalno vjerskom romantizmu.

O vehabijama i novim muslimanima mislim da su na evolucijskoj ljestvici ispod zohara i smatram da je Alija kriv za njihov uvoz u BiH. Bosnjama treba biti jasno da su vehabosi ko i cigare - cejfe ih ali ama bas nikakve fajde od njih, dok se u kancerogeno tkivo ne pretvori. Negdje vec i jeste (Mevlid i Topalovic u Konjicu napr.) sada lupam na sve strane. Ugalvnom muka mi je od tih dominacija i pretenzija kad mostar pocnu svojati Hrvati, kad Bosnje pocnu pricati o Sarajevu, ali mi je jednako drago kad se dzamija obnovila na Balnovcu kao i kad se crkava napravila na Alisapsinom u Sarajevu. Zena mi je sarajka, po ocu katolkinja po majci musklimanka. Otac joj je 93 poginuo u ABiH i od tada je moja supruga imala problema, kad bi sva djeca dobijala cokoladici u haustoru, za nju nije bilo jer nije imala adekvatno ime za novobosnjacke politicke komesare...ovo tek toliko da znas stamislim o bosnjackim politicarima koji polako poprimaju izraelski sindroma kako ja to zovem. Ako je neko napravio genocid nad tobom, niko ti ne daje prave da ti psoten svijet i mozaj handris, kontas
I ona i ja smo ponosni OSTALI ali smo politicki bosanci i hercegovci, volimo ovu zemlju i nedamo nikome da ima vise prava na nju jer seove ovako ili onako..Ali ako si covjek, ne motze ostati imuna na zlo sto se desilo u Srebrenici, Vukovaru, Uzdolu, Ahmicioma, Grabovici, Mostaru, Sarajevu..Mislim da mi u ovom djelu sto se zove FBiH i mozemo biti embrion nekih promjena jer u RS-u (cestio sam tu s poslom) tesko..tamo je mentalna izolacija ucinila svoje, ako i mitologija. ali ni tu ne treba dok braca srbi sami ne kazu, nije ovo u redu..ne znam, nemaselameta dok se mi ne dogovorimo, ali prvo kao ljudi a tek onda kao neki pripadnici plemena..
Fino ti to slozi. Zaboravio si ti njemu napisati kako mi "Muslimani" pijemo alkohol, jedemo svinjetinu, nemamo nista zajednicko sa Turcima, vehabijama itd... Mozda je Hafis zaboravio s kim ima posla? :D
Htjeli to priznati ili ne, vecina Hrvata u Mostaru i okolini tokom zadnje dvije decenije ne prestaje sra*i o jednom te istom i opet Bosnjo vjeruje da moze sa istima. Ama ne moze i nece. Tacka! O "stolnom" i Herceg Bosni, koja nazalost jos uvijek dise punim plucima, se ne moze i ne smije pregovarati a oni jednostavno ne mijenjaju plocu i nemaju plan B. Nije ovo nikakva vrsta paranoje vec pouka iz ranih 90-ih kao i svakodnevnice za mnoge nehrvate u "stolnom gradu" na Neretvi. To sto ih "Dr." Hafis i kompanija ne osjete na svojoj kozi ne znaci da ih nema.

@Hafis: Sad opleti o pravima Hrvata u Bugojnu, Kaknju pm... Znas sta? Cist me zaboli neka stvar za njih jer ih vecina razmislja poput tebe!
Znas sta majstore, sa Hrvatima iz Mostara i Hercegovine se MORA..nije to pitanje hocemo li ili necemo li...nema apsolutnih vrijednosti u BiH. A sta ko jede ili pije, ili koga vise voli ili ne voli, ostavimo to u u privatnu sferu. Ja samo kazem da niko nije homogen kako se tvrdi. Nit se svim bosnjama dize na turke nit svim hrvatima na pantovcak. treba imati samo malo u glavi. ali da su neki malo vise ubijeni u pojam, jesu..
Sjecam se 20002. tada sam se prvi pit zapio na desenoj obali..i sjedim s nekom rajom u nextu i kaze mi jedan drug, majke i moje ovdej covjek nije znao vise sta je..to govori za hrvate an desnoj..kaze, nama su obecavali HZHB pa HRHB, pa Hrvatsku, pa konferderaciju, pa federaciju, pa kantone...i tako svako malo..i to ti ej sluzbena politika bila..ljudi ne mogu ovaristai. Ali je zato trebalo imati u mozgu pa ne praviti sranja ni sebi ni komsiluku..
Hafis

#2169 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Hafis »

Heartbeats wrote: Sjecam se 20002. tada sam se prvi pit zapio na desenoj obali..i sjedim s nekom rajom u nextu i
U Romea? Kad je još Menga moćni bio konobar :)
Joe McCarthy

#2170 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Joe McCarthy »

Joe McCarthy wrote:Intresuje me šta Mostarci (Bošnjaci primarno) misle o podijeli grada po ratnim linijama koje su ostavile etnički zapišane regije grada? :bih:
BUMP :bih:
Itakoto

#2171 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Itakoto »

Heartbeats wrote: Znas sta majstore, sa Hrvatima iz Mostara i Hercegovine se MORA..nije to pitanje hocemo li ili necemo li...nema apsolutnih vrijednosti u BiH. A sta ko jede ili pije, ili koga vise voli ili ne voli, ostavimo to u u privatnu sferu. Ja samo kazem da niko nije homogen kako se tvrdi. Nit se svim bosnjama dize na turke nit svim hrvatima na pantovcak. treba imati samo malo u glavi. ali da su neki malo vise ubijeni u pojam, jesu..
Sjecam se 20002. tada sam se prvi pit zapio na desenoj obali..i sjedim s nekom rajom u nextu i kaze mi jedan drug, majke i moje ovdej covjek nije znao vise sta je..to govori za hrvate an desnoj..kaze, nama su obecavali HZHB pa HRHB, pa Hrvatsku, pa konferderaciju, pa federaciju, pa kantone...i tako svako malo..i to ti ej sluzbena politika bila..ljudi ne mogu ovaristai. Ali je zato trebalo imati u mozgu pa ne praviti sranja ni sebi ni komsiluku..
Naravno da se mora jer se MORA mada nece biti vrijednih pomaka dok ne nastupe neke nove generacije.

Glede ove price gore ja stvarno ne znam kako da ti nacrtam a da shvatis poentu. :D Vidis, kod "druga" ti ocigledno kao i kod vecine nema znakova kajanja za pocinjenim (katarzu je ovdje smijesno i spominjati) vec je to nepreboljena bol za nedostignutim vrlo cesto popracena pokusajima jeftinih opravdanja i relativiranja. Sad ce tebi Dr. Hafis & Co to fino objasniti... ukratko sazeto: Svi smo mi tih kobnih 90-ih prosloga stoljeca isto mislili i radili. Netko doduse vise, netko manje ali uglavnom po mogucnostima. "Ovi" za obecane, etnicki ciste, hrvatske republike, zajednice, entite, zupe i stolne gradove a "oni" tamo za slicno samo sa drugim prefiksom (citaj: "bosnjacke" ili jos omiljenije "islamske"). Trend (Hafise, pomozi sa hrvatskim kod ove rijeci :oops: ) je jos uvijek prisutan i tko posustane izgubio je... :oops:

Ma uostalom dragi Heartbeats komu pisati ista vise? Tko voli nek' izvoli. Samo nek' se ne pita kako i zasto je zasluzio nastavak pocetog u svibnju '93.
Itakoto

#2172 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Itakoto »

Joe McCarthy wrote:
Joe McCarthy wrote:Intresuje me šta Mostarci (Bošnjaci primarno) misle o podijeli grada po ratnim linijama koje su ostavile etnički zapišane regije grada? :bih:
Privremeno stanje do konacne pobjede nad zlim ustasama, skutorima, fasistima... i uspostavljanja kontrole nad citavim seher Mostarom. :D :roll:
Joe McCarthy

#2173 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Joe McCarthy »

Itakoto wrote:
Joe McCarthy wrote:
Privremeno stanje do konacne pobjede nad zlim ustasama, skutorima, fasistima... i uspostavljanja kontrole nad citavim seher Mostarom. :D :roll:
Samo gledam intrese Bošnjaka, a njihovi intresi sigurno nisu sa narodom koji ih je prije 25 godina izdao i onda probao protjerat. Anyway ovo je bilo pitanje bilo većinom namjenjeno Bošnjacima, dosta sam se vaših kamenjarskih istina i teorija naslušao za 10 života :thumbup:
Itakoto

#2174 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Itakoto »

:lol:
TB4YS
Hafis

#2175 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Hafis »

Joe McCarthy wrote: Samo gledam intrese Bošnjaka, a njihovi intresi sigurno nisu sa narodom koji ih je prije 25 godina izdao i onda probao protjerat.
Obećavajuća konstatacija. Nego, što bi im ti onda kao alternativu predložio... da se kojim slučajem pitaš?
Locked