Bez spletki, lazi i podmetanja sigurno nebi imao ono sto ima sada, s obzirom da je u Sarajevo stigao sa najlonskom kesom. Ne znam otkud njemu moralno pravo da se busa i bori za nasa prava, s obzirom da je u toku rata postao drzavljanin BiH na ko zna koji nacin....ultima_palabra wrote:A jel Fahro konstantno laže i podmeće zadnjih 15 godina ili mu je to došlo u zadnje dvije godine?
SDA-All about
- iPod
#2151 Re: SDA-All about
- seln
#2152 Re: SDA-All about
A "sljedbenik Alije Izetbegovica"...trebalo bi biti nesto pozitivno?Bosnjak333 wrote:Sta nije jasno,SDP-HDZ-SNSD-SDS.Corto Maltese wrote:Ovaj dio mi nije jasan. Ko su sljedbenici Josipa Broza u trenutnoj vlasti?„Ne bojimo se mi, oni se boje. Mi smo tražili vanredne izbore, ali ih se oni boje. Jer, mi smo stranka koja se bori za ideje, za zemlju, za narod, a ne bori se za fotelje. Ali, pokušaj da se SDA izbaci iz vlasti je veoma opasan proces. Jer, ko će ostati u toj vlasti: ostaće sljedbenici Josipa Broza, sljedbenici Franje Tuđmana i sljedbenici Radovana Karadžića. To nije dobar proces. Sljedbenici Alije Izetbegovića i branioci ove zemlje moraju biti zastupljeni u vlasti", rekao je Izetbegović.
Je, pozitivno kao pozitivan test na AIDS.
- seln
#2153 Re: SDA-All about
Mozda ne laze...mozda samo prije podne misli jedno, a poslije podne drugo.novi.dan.nova.nafaka wrote: Ja sam se osvrnuo na činjenicu da Fahro laže gdje stigne, i to beskrupulozno kao niko prije njega..... To od Bakira, a još manje od Alije, nikako nije mogao naučiti...
- iPod
#2154 Re: SDA-All about
seln wrote: Mozda ne laze...mozda samo prije podne misli jedno, a poslije podne drugo.
-
Rad1uS
#2155 Re: SDA-All about
SDA grubo krši Izborni zakon reklamiranjem na Facebooku!

Svi korisnici društvene mreže Facebook u Bosni i Hercegovini, ovih dana su svjedoci grubog kršenja Izbornog zakona od strane Stranke demokratske akcije (SDA).
Naime Izbornim zakonom BiH, je jasno propisano da svi politički akteri od trenutka raspisivanja izbora do početka predizborne kampanje, ne smiju plačati bilo kakav vid oglašavanja putem bilborda, TV-a, interneta.
Međutim svjedoci smo da je SDA grubo prekršila ovu odredbu i da već zadnjih mjesec dana Facebook korisnici dobijaju plaćene reklame od strane SDA.
Jučer je glasnogovornica Centralne izborne komisije Maksida Pirić u izjavi za CIN (Centar za istraživačko novinarstvo) kazala kako je političkim strankama sve do sedmog septembra tekuće godine zabranjeno plaćeno oglašavanje.
Nije riječ o prijedlogu za stranicu, nego o plaćenom oglasu, što se može vidjeti i iz kompletnog screenshota, obzirom da iznad oglasa među kojim je i oglas SDA stoji naslov "Sponzorirano".
Ukoliko CIK i dalje dozvoli ovakvo ponašanje ili neadekvatno kazni SDA, ubuduće možemo očekivati da će sve političke stranke početi lijepiti plakate svih 12 mjeseci po gradovima i praviti ruglo od istih, te da ni to neće biti dovoljno, nego ćemo cijele godine dobivati i na društvenim mrežama sponzorisane reklame od strane političkih partija.

Svi korisnici društvene mreže Facebook u Bosni i Hercegovini, ovih dana su svjedoci grubog kršenja Izbornog zakona od strane Stranke demokratske akcije (SDA).
Naime Izbornim zakonom BiH, je jasno propisano da svi politički akteri od trenutka raspisivanja izbora do početka predizborne kampanje, ne smiju plačati bilo kakav vid oglašavanja putem bilborda, TV-a, interneta.
Međutim svjedoci smo da je SDA grubo prekršila ovu odredbu i da već zadnjih mjesec dana Facebook korisnici dobijaju plaćene reklame od strane SDA.
Jučer je glasnogovornica Centralne izborne komisije Maksida Pirić u izjavi za CIN (Centar za istraživačko novinarstvo) kazala kako je političkim strankama sve do sedmog septembra tekuće godine zabranjeno plaćeno oglašavanje.
Nije riječ o prijedlogu za stranicu, nego o plaćenom oglasu, što se može vidjeti i iz kompletnog screenshota, obzirom da iznad oglasa među kojim je i oglas SDA stoji naslov "Sponzorirano".
Ukoliko CIK i dalje dozvoli ovakvo ponašanje ili neadekvatno kazni SDA, ubuduće možemo očekivati da će sve političke stranke početi lijepiti plakate svih 12 mjeseci po gradovima i praviti ruglo od istih, te da ni to neće biti dovoljno, nego ćemo cijele godine dobivati i na društvenim mrežama sponzorisane reklame od strane političkih partija.
- iPod
#2156 Re: SDA-All about
Eh kako sada dokazati da su oni narucili reklamu, tj. da nije neko drugi iz zle namjere to uradio. A naravno, radi se o grubom krsenju izbornog zakona.
-
nekavalaitrebatako
#2157 Re: SDA-All about
A na konto čega je bio član Vrhovne komande?husein bolt wrote:Fahro je dobio državljanstvo RBiH na kontu toga što je 4 god bio pripadnik ARBiH i član Vrhovne komande RBiHiPod wrote:Bez spletki, lazi i podmetanja sigurno nebi imao ono sto ima sada, s obzirom da je u Sarajevo stigao sa najlonskom kesom. Ne znam otkud njemu moralno pravo da se busa i bori za nasa prava, s obzirom da je u toku rata postao drzavljanin BiH na ko zna koji nacin....ultima_palabra wrote:A jel Fahro konstantno laže i podmeće zadnjih 15 godina ili mu je to došlo u zadnje dvije godine?
-
Doktor29
#2158 Re: SDA-All about
Mandal jesi li to tihusein bolt wrote:Meni druže samo nije jasno kako to da se uvjek takve i slićne stvari dešavaju samo SDA. To je narućena reklama iz centrale i na tu temu nema diskusije to se zna.iPod wrote:Eh kako sada dokazati da su oni narucili reklamu, tj. da nije neko drugi iz zle namjere to uradio. A naravno, radi se o grubom krsenju izbornog zakona.
-
bojan72
#2159 Zloupotreba dzamija od strane SDA
Ljudi ostavite vase komentare na ovaj video,interesuje me cisto sta narod misli...
http://www.youtube.com/watch?v=RhiyFTRBb7A
da li je ovo vjersko pravo memića..............moglo bi se na dnevniku tv alfa procitati reagovanje od memica i onda postaviti pitaje da li je ovo tvoje vjersko pravo i pustiti klip
http://www.youtube.com/watch?v=RhiyFTRBb7A
da li je ovo vjersko pravo memića..............moglo bi se na dnevniku tv alfa procitati reagovanje od memica i onda postaviti pitaje da li je ovo tvoje vjersko pravo i pustiti klip
- JThomas
#2160 Re: SDA-All about
oni su ga stvorili i uzdigli na političko i biznis nebo za svoje ciljeve, nek' se sad jedu za guzicu, njih mi nimalo nije žao. žao mi je naroda...novi.dan.nova.nafaka wrote: Ja sam se osvrnuo na činjenicu da Fahro laže gdje stigne, i to beskrupulozno kao niko prije njega. A nigdje nijednog dokaza, Ugovora. To od Bakira, a još manje od Alije, nikako nije mogao naučiti...
- ultima_palabra
#2161 Re: SDA-All about
Šta ti ima biti žao naroda... 90% bi bili gori i od Fahre i od SDA-ovaca da mogu.JThomas wrote:oni su ga stvorili i uzdigli na političko i biznis nebo za svoje ciljeve, nek' se sad jedu za guzicu, njih mi nimalo nije žao. žao mi je naroda...novi.dan.nova.nafaka wrote: Ja sam se osvrnuo na činjenicu da Fahro laže gdje stigne, i to beskrupulozno kao niko prije njega. A nigdje nijednog dokaza, Ugovora. To od Bakira, a još manje od Alije, nikako nije mogao naučiti...
- JThomas
#2162 Re: SDA-All about
ha doduše...
- Skijaš
#2163 Re: SDA-All about
pa s kim se to vas dvojica družite kad tako mislite o narodu ?
- Prpa.ba
#2164 Re: SDA-All about
I Fahro i SDA i SNSDP su iz naroda, a narod je nakon 500 godina okupacije od strane nazadnih osmanlija poprimio mentalitet koji nalaze da su zakoni samo na papiru, da te kadija tuzi i da ti kadija sudi, te da otimacina i kriminal nisu krivicna djela vec "konzumiranje prava". Krene se od "diskrecionog prava" da predjes pjesacki prelaz kad ti je crveno svjetlo "ali nema automobila", pa onda pretrcavanje gdje nema pjesackog prelaza "ali nema automobila", pa se zaposlis jer znas nekoga ko te je preporucio "kao najboljeg iz ponude", pa si onda "slab" na tu osobu pa mu cinis usluge, i vrhunac evolucije bosniacus vulgarisa je kada se docepas pozicije, pa pored usluge, zavrces iz budzeta "jer se budzet mora realizirati", pa makar i troseci novac na kurve. A prelazak na crveno djeluje tako bezopasno.ultima_palabra wrote:Šta ti ima biti žao naroda... 90% bi bili gori i od Fahre i od SDA-ovaca da mogu.
- JThomas
#2165 Re: SDA-All about
vlast je ogledalo naroda, nije pala s marsa, a ova nije niti nametnuta od stranaca...Skijaš wrote:pa s kim se to vas dvojica družite kad tako mislite o narodu ?
- ultima_palabra
#2166 Re: SDA-All about
"Otkad sam samog sebe uhvatio u laži, više nikom ne vjerujem!"Skijaš wrote:pa s kim se to vas dvojica družite kad tako mislite o narodu ?
Šalu na stranu, družim se sa dosta ljudi... teško da ima dvocifren broj onih za koje bi se mogao zakleti da bi 100% pošteno obavljali dužnost.
- jon_jovi
#2167 Re: SDA-All about
Ovi iz SDA su užasno opsjednuti likom i djelom svoga osnivaća. Nisu mu se sjetili ni rođendana.
-
SprecoM
#2168 Re: SDA-All about
Muslimani obilježavaju samo jedan rođendan!
-
sumirprimus
#2169 Re: SDA-All about
ja al u bosni ti je malo muslimana,vecina su bosnjaci...SprecoM wrote:Muslimani obilježavaju samo jedan rođendan!
- Banksy
#2170 Re: SDA-All about
Tačno. Pogan mentalitet, strpljivo i temeljito građen stoljećima.Prpa.ba wrote: Fahro i SDA i SNSDP su iz naroda, a narod je nakon 500 godina okupacije od strane nazadnih osmanlija poprimio mentalitet koji nalaze da su zakoni samo na papiru, da te kadija tuzi i da ti kadija sudi, te da otimacina i kriminal nisu krivicna djela vec "konzumiranje prava". Krene se od "diskrecionog prava" da predjes pjesacki prelaz kad ti je crveno svjetlo "ali nema automobila", pa onda pretrcavanje gdje nema pjesackog prelaza "ali nema automobila", pa se zaposlis jer znas nekoga ko te je preporucio "kao najboljeg iz ponude", pa si onda "slab" na tu osobu pa mu cinis usluge, i vrhunac evolucije bosniacus vulgarisa je kada se docepas pozicije, pa pored usluge, zavrces iz budzeta "jer se budzet mora realizirati", pa makar i troseci novac na kurve. A prelazak na crveno djeluje tako bezopasno.
Ali nema tog mentaliteta kojeg ne može izliječiti kvalitetan degenek, isto tako strplivo i temeljito građen. Dovoljna je samo jedna generacija, vjeruj mi.
- jon_jovi
#2171 Re: SDA-All about
Ovi iz SDA ne obilježavju niti jedanSprecoM wrote:Muslimani obilježavaju samo jedan rođendan!
-
convict
#2172 Re: SDA-All about
Ma ja jednostavno ne mogu da vjerujem da je SDP imao stvarnu namjeru da se uradi rekonstrukcija vlasti. Pa i budali je bilo jasno da to nije moguće izvesti osim ako se SDA sama povuče ili ako (opet) interveniše visoki predstavnik.
Prije će biti da je ovo neki dogovor na relaciji SDP-SDA gdje su i jedni i drugi pretpostavili da mogu dobiti više glasova ako se okrenu jedni protiv drugih, dok istovremeno SDP pokušava zadržati podršku Avaza i pridobiti HDZ na svoju stranu. Ali ko to može znati?
Prije će biti da je ovo neki dogovor na relaciji SDP-SDA gdje su i jedni i drugi pretpostavili da mogu dobiti više glasova ako se okrenu jedni protiv drugih, dok istovremeno SDP pokušava zadržati podršku Avaza i pridobiti HDZ na svoju stranu. Ali ko to može znati?
- Prpa.ba
#2173 Re: SDA-All about
Banksy wrote:Tačno. Pogan mentalitet, strpljivo i temeljito građen stoljećima.
Ali nema tog mentaliteta kojeg ne može izliječiti kvalitetan degenek, isto tako strplivo i temeljito građen. Dovoljna je samo jedna generacija, vjeruj mi.
Degenek nam samo moze donijeti kakav civilizovan okupator. Nazalost, klasicna okupacija vise nigdje ne postoji, sada je u modi isisavanje kapitala i resursa bez ikakvih obveza. Tako da, spasa nam nema a propasti necemo. Svako ce varati svakoga u granicama svojih nadleznosti, pa dok se boje ne rastope. Po zakonu, naravno.
- bogumila
#2174 Re: SDA-All about
Prpa.ba wrote:I Fahro i SDA i SNSDP su iz naroda, a narod je nakon 500 godina okupacije od strane nazadnih osmanlija poprimio mentalitet koji nalaze da su zakoni samo na papiru, da te kadija tuzi i da ti kadija sudi, te da otimacina i kriminal nisu krivicna djela vec "konzumiranje prava". Krene se od "diskrecionog prava" da predjes pjesacki prelaz kad ti je crveno svjetlo "ali nema automobila", pa onda pretrcavanje gdje nema pjesackog prelaza "ali nema automobila", pa se zaposlis jer znas nekoga ko te je preporucio "kao najboljeg iz ponude", pa si onda "slab" na tu osobu pa mu cinis usluge, i vrhunac evolucije bosniacus vulgarisa je kada se docepas pozicije, pa pored usluge, zavrces iz budzeta "jer se budzet mora realizirati", pa makar i troseci novac na kurve. A prelazak na crveno djeluje tako bezopasno.ultima_palabra wrote:Šta ti ima biti žao naroda... 90% bi bili gori i od Fahre i od SDA-ovaca da mogu.
- Banksy
#2175 Re: SDA-All about
Tačno ...Prpa.ba wrote:Banksy wrote:Tačno. Pogan mentalitet, strpljivo i temeljito građen stoljećima.
Degenek nam samo moze donijeti kakav civilizovan okupator. Nazalost, klasicna okupacija vise nigdje ne postoji, sada je u modi isisavanje kapitala i resursa bez ikakvih obveza. Tako da, spasa nam nema a propasti necemo. Svako ce varati svakoga u granicama svojih nadleznosti, pa dok se boje ne rastope. Po zakonu, naravno.