Sto ne postavis sliku kako to izgleda? Ja sam nesto radio sa rigipsom nesto sa stiroporom. Sve zavisi od situacije. Koristio sam ljepilo za stiropor, i sve drzi dobrodječak sa šibicama wrote: ↑26/11/2024 11:47 Sve to znam, jedino nece ici rigips ploca, nego me zanimalo koji je materijal najbolji za obradu.
Sam svoj majstor
- skajvoker22
#2151 Re: Sam svoj majstor
-
gidra
#2152 Re: Sam svoj majstor
Dobar izbor za te pare. DeWalt mašine sam iznajmljivao na dan u Obiju i ok je bilo, pogotovo torna mašina.The BEN10 wrote: ↑27/11/2024 07:06 Hoću kupiti bušilicu za male popravke po stanu: dotegni, privrni itd. Ništa specijalno.
Valja li ovo ičemu?
https://olx.ba/artikal/63250225
Razmišljao sam i o polovnim ali poznatiji brend, al onda nema svih ovih nastavaka i čuda.
Hvala na savjetima.![]()
U tom cjenovnom rangu nije loš ni Parkside Lidlov...
-
kuli1961
#2153 Re: Sam svoj majstor
De Walt NE POSTOJI za 60 KM. Dakle, apsolutna kopija. Do časa plaćanja cijene, sigurno je pouzdanagidra wrote: ↑27/11/2024 09:49Dobar izbor za te pare. DeWalt mašine sam iznajmljivao na dan u Obiju i ok je bilo, pogotovo torna mašina.The BEN10 wrote: ↑27/11/2024 07:06 Hoću kupiti bušilicu za male popravke po stanu: dotegni, privrni itd. Ništa specijalno.
Valja li ovo ičemu?
Razmišljao sam i o polovnim ali poznatiji brend, al onda nema svih ovih nastavaka i čuda.
Hvala na savjetima.![]()
-
gidra
#2154 Re: Sam svoj majstor
to mi je novina.. onda samo Parkside u tom cjenovnom rangu i za oko kuće...kuli1961 wrote: ↑27/11/2024 10:05De Walt NE POSTOJI za 60 KM. Dakle, apsolutna kopija. Do časa plaćanja cijene, sigurno je pouzdanagidra wrote: ↑27/11/2024 09:49Dobar izbor za te pare. DeWalt mašine sam iznajmljivao na dan u Obiju i ok je bilo, pogotovo torna mašina.The BEN10 wrote: ↑27/11/2024 07:06 Hoću kupiti bušilicu za male popravke po stanu: dotegni, privrni itd. Ništa specijalno.
Valja li ovo ičemu?
Hvala na savjetima.![]()
U tom cjenovnom rangu nije loš ni Parkside Lidlov..., a nakon toga, kako ti se zalomi...
- dječak sa šibicama
#2155 Re: Sam svoj majstor
Makita, Dewalt, Milvoki ne mogu imati dvocifrenu cijenu, nemoguce je.
To su vjerovatno neke kopije, a rizik je sta ces dobiti.
-
zigson
#2156 Re: Sam svoj majstor
Ne valja ovo je fus, imao sam priliku koristiti je kod druga ne moze saraf da zavrne kako treba a ne da busi..The BEN10 wrote: ↑27/11/2024 07:06 Hoću kupiti bušilicu za male popravke po stanu: dotegni, privrni itd. Ništa specijalno.
Valja li ovo ičemu?
Hvala na savjetima.![]()
Kupi einhell neku mislim da ce ti ok biti za tvoje potrebe.
Izbjegavaj i parkside
Imas sad ove black friday popuste
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#2157 Re: Sam svoj majstor
Mogu imati ali samo u €. Ove kopije se hoće i zapaliti, a ako hočeš hobi alat Einhel ili Lux, a malo više para Black&Deker ili Bosh.dječak sa šibicama wrote: ↑27/11/2024 12:01 Makita, Dewalt, Milvoki ne mogu imati dvocifrenu cijenu, nemoguce je.
-
zigson
#2158 Re: Sam svoj majstor
Moze polovnaarman1 wrote: ↑27/11/2024 12:06Mogu imati ali samo u €. Ove kopije se hoće i zapaliti, a ako hočeš hobi alat Einhel ili Lux, a malo više para Black&Deker ili Bosh.dječak sa šibicama wrote: ↑27/11/2024 12:01 Makita, Dewalt, Milvoki ne mogu imati dvocifrenu cijenu, nemoguce je.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#2159 Re: Sam svoj majstor
Ja bih uvijek prije nov hobby nego korišten pro alat. Polovnom pro alatu i duša je uzeta, a novo je novo i pod garancijom.zigson wrote: ↑27/11/2024 12:12Moze polovnaarman1 wrote: ↑27/11/2024 12:06Mogu imati ali samo u €. Ove kopije se hoće i zapaliti, a ako hočeš hobi alat Einhel ili Lux, a malo više para Black&Deker ili Bosh.dječak sa šibicama wrote: ↑27/11/2024 12:01 Makita, Dewalt, Milvoki ne mogu imati dvocifrenu cijenu, nemoguce je.
-
Hakiz
#2160 Re: Sam svoj majstor
Da je 600, možda bi bio pravi DeWalt. Ovo je neka gadna kopija.gidra wrote: ↑27/11/2024 09:49Dobar izbor za te pare. DeWalt mašine sam iznajmljivao na dan u Obiju i ok je bilo, pogotovo torna mašina.The BEN10 wrote: ↑27/11/2024 07:06 Hoću kupiti bušilicu za male popravke po stanu: dotegni, privrni itd. Ništa specijalno.
Valja li ovo ičemu?
Hvala na savjetima.![]()
Ako hoćeš jeftino, izbor je ili polovan dobar brend ili nešta jeftinije novo, Lux, Parkside, Ferm, Einhell... Ali ni od tih jeftinijih nema ništa za 60 KM. Izbjegao bih i Ingco, ali o njemu ne smijem ništa reći, nemam informacije. Znam da su im ručni alati prejeftini. Imam jedna kliješta za sječenje šarafa, koštala 9 KM, do 4 mm šaraf i odsijeku, preko toga, lutrija. To je jedino šta od Ingco imam. A vidim da u Peny imaju njihove akumulatorske alate. Radit će to, ali kako i koliko, to je pitanje.
Ako i nađeš nešta za 100 KM ili i manje za samu mašinu, moraš dati još 100 za bateriju i punjač. Nema ispod 200-300 (sve šta treba, dakle mašina, baterija, punjač) ništa novo, čak i kod jeftinijih brendova. Zapravo, ima, ima EInhell kombinacju da mašina, baterija i punjač koštaju oko 150 KM, ali to nije za "opšte" poslove, malo veći šaraf i neće ga zavrnuti, a pogotovo bušiti u zid. Ako hoćeš bolju mašinu i kod Einhella je sama nešta bolja mašina oko 150 KM pa naviše (najbolja im košta 230 bez baterije i punjača), i na to dodaješ punjač i bateriju. A polovno, to ti je kao i uvijek, možeš kupiti finu mašinu, mođeš kupiti neku koja je prošla "milion kilometara".
Gledaj Einhell, zeleni Bosch (ne plavi, zeleni), neki Black and Decker. To ti je u okvirima od 250 pa naviše sa baterijom i punjačem.
Black Friday je, možeš naći povoljne ponude. Ali ne za 60 KM originalna brendirana mašina i baterija 36V, to ne postoji.
I pazi, neke mašine ne mogu bušiti u zid, neke mogu, pa obrati pažnju na to ako ti treba bušenje u zid.
Pogledaj Mašine i alati, Prox, Penny i neke druge web shopove, ili otiđi ako možeš. Meni se desilo prije neki dan da uređaj koji je bio na jednom web shopu zapravo nije bio u ponudi. Došao u prodavnicu, nema. Ni u jednoj prodavnici tog "lanca". Lijeni da ažuriraju web stranicu. Pa treba otići u prodavnicu, ili barem nazvati telefonom za preciznu informaciju ima li za kupiti.
- MehmedPasaMoric
#2161 Re: Sam svoj majstor
Cesto bude akcija kod Einhella i Villagera gdje se uz busilicu dobije gratis baterija i punjac... Kod ovih skupljih brendova bas i ne bude takvih akcija
-
Hakiz
#2162 Re: Sam svoj majstor
Da, ima i sada. Samo mi se same bušilice ne sviđaju. Nema akcija u kojoj baterija dođe uz najbolje mašine, dolazi uz one nešto slabije.MehmedPasaMoric wrote: ↑27/11/2024 16:14 Cesto bude akcija kod Einhella i Villagera gdje se uz busilicu dobije gratis baterija i punjac... Kod ovih skupljih brendova bas i ne bude takvih akcija
Imaš kod Boscha, dođe u koferu sa dvije baterije i punjačem jedna bušilica i impact odvijač za oko 500 Eura. Plavi Bosch, profesionalni. Ukupna cijena da pojedinačno kupuješ bi bila više od 1.000. Nema u našim prodavnicama, moraš vidjeti ime tog atikla na, recimo, Njemačkoj Bosch stranici, pa otići kod našeg uvoznika za Bosch alate i pitati da ti naruči .Nije akcija, nego komplet koji redovno prodaju. Takve komplete, koji su nešta jeftiniji nego da pojedinačno kupuješ alate, imaš kod svih proizvođača. To je i reklama, navlakuša. Ako kupiš takav komplet, zbog baterija sve druge akumulatorske uređaje ćeš kupiti od iste firme. Preskupo je da kupuješ različite sisteme.
- MehmedPasaMoric
#2163 Re: Sam svoj majstor
Ma nema potrebe za Boschom neko kome busilica zatreba jednom u pola godine... Evo ja imam Einhell busilicu i udarni odvijac koji je brushless, mislim da je sve skupa placeno mozda 350 maraka i jos nisam naisao na posao gdje bih pozelio da imam nesto bolje. Odvijac regularno skida tockove i sve druge zapekle sarafe na autu , jeste ne skine ga za pola sekunde kao Makita od 1000nm ali meni to ni ne treba
-
Hakiz
#2164 Re: Sam svoj majstor
Evo od Boscha:
https://www.bosch-professional.com/de/d ... 06019J2108
https://www.bosch-professional.com/de/d ... 06019J2207
Ovaj drugi ja šmekim
Ima i kod nas sličnih kompleta, mislim ovaj prvi Bosch, Metabo, Makita... Ali ovaj koji ja gledam mislim da nema.
https://www.bosch-professional.com/de/d ... 06019J2108
https://www.bosch-professional.com/de/d ... 06019J2207
Ovaj drugi ja šmekim
Ima i kod nas sličnih kompleta, mislim ovaj prvi Bosch, Metabo, Makita... Ali ovaj koji ja gledam mislim da nema.
-
Hakiz
#2165 Re: Sam svoj majstor
Naravno. Samo sam rekao da ako nema akcija od naših trgovaca za skuplje brendove, ima komplet od proizvođača kojim se može uštedjeti u odnosu na pojedinačnu kupovinu tih alata.MehmedPasaMoric wrote: ↑27/11/2024 16:50 Ma nema potrebe za Boschom neko kome busilica zatreba jednom u pola godine... Evo ja imam Einhell busilicu i udarni odvijac koji je brushless, mislim da je sve skupa placeno mozda 350 maraka i jos nisam naisao na posao gdje bih pozelio da imam nesto bolje. Odvijac regularno skida tockove i sve druge zapekle sarafe na autu , jeste ne skine ga za pola sekunde kao Makita od 1000nm ali meni to ni ne treba
-
kuli1961
#2166 Re: Sam svoj majstor
Kako i rekoh, pokazani "DeWalt" je totalni lažnjak. Sama "oprema" ukazuje na to-bušilica, punjač i baterija, sa nešto vrlo vjerovatno jako loših bitova, burgija (za sir, puter, vrhnje i slične tvrde materijale
), napon baterije (????) i na kraju cijena??? Adio mare, to su definitvno bačene pare.
Ovom forumašu treba zaista bazični, početni DIY alat, da tu i tamo zavrne vijak u kuhinjski element, možda probuši cigleni zid za neku sliku i slično. Dakle, pokazani Bosch, ali ni Metabo ni Makita mu zaista ne treba. AKo bi ga i kupio, bio bi to mrtvi kapital.
Vjerujem da njegove potrebe zadovoljava neki Einhell, možda i Parkside.
Sa Parkside nemam iskustvo, važi za "alat iz granapa", što on i jeste, ali sam bio u prlici da rukujem nekim Parkside impact drillom 18 V-oltnim, i bio sam fasciniran jačinom i pouzdanošću.
Sa druge strane, već punih 6 godina imam jednu accu bušilicu Einhell 18 V brushless. Počela je da "popušta", ali sam prezadovoljan njome, obzirom šta je sve prošla, izdržala u mojim radovima oko gradnje brvnare.Vremenom se DIY majstor verzira, shvati šta mu treba i opredjeljuje za "upgrade", ali za početak Einhell je sasvim dovoljan. Istina, u medjuvremenu sam kupio i acuu bušilicu Bosch 12 V snage 15/30 Nm, što mi je za odredjene finije radove bila potrebna. No, to je taj "upgrade".
Malko sam zavirio u www.ekupi.ba, trenutno ne vidim neku sjajnu,bajnu akciju.
Ako forumašu nije neophodno da alatka ima čekić, u Einhell-u bih preporučio bušilicu TE CD 18 Li E Solo (bez baterije) za 129,00 KM+ starter kit- punjač i jedna baterija od 2,5 A , za 99,90 KM=230 KM. Riječ je o klasičnom, kolektorskom motoru, što nije mana.
No, ako mu je čekić neophodan (ali treba znati da i takav uredjaj neće ubušiti rupu od 10 mm u beton), tada se na ekupi.ba može uzeti set: TP-CD 18 Li i. Sastoji se od- accu bušilica sa čekićem, brushless motor+brzi punjač+2 batt od po 2 A, za 269,10 KM (navodno, BF popust od 10 %). Meni se ovo čini korektnim.
Da sumiram: iole pouzdana accu bušilica+ punjač+ baterija, na našem tržištu se NE MOŽE kupiti za manje od 250-300 KM; napon od 34/ 36 V govori da je alatka lažnjak. Snaga bušilice-30-50 Nm, ne treba više. Za povremene kućne posliće ne treba uzimati poznate, izvikane brandove- Bosch, Makita, Metabo, De Walt, Milwaukee.
Što se tiče opreme, dodataka- KWB bitovi i to 2-3 komada u veličini PZ1, PZ2, PH 1, PH2. možda i PH/PZ 3, ali to je zaista rjeđe. Burgije- za metal-npr. Bosch Co burgije, za drvo i druge mekane materijale- bilo koja, za beton- 4,5,6,8 mm - opet npr Bosch. Svakako i Alpen....Ovi dodaci (što bi Švabe rekli zubehor) se uzimaju sukcesivno, po potrebi, a ne sve odjednom. Ne treba poletjeti za kupovinom seta, jer trgovci, ali i proizvodjači privlače kupce ponudom tih "setova". Moje iskustvo sa bitovima govori da su Bosch i Makita bitovi bitno lošiji, mekaniji, brže se troše od npr KWB gold serije.
Prekosutra zvanično nastupa Black Friday, pa malo vršljaj po netu, pregledaj, možda neletiš na ove proizvode uz dodatni popust.Ako ne naletiš, mislim da nećeš pogriješiti kupovinom opisanog seta za 269,10 KM. Naravno, ako si spreman da platiš tu cijenu.
Ja već danima šmekam jedan cirkular na Amazonu, čekam petak i vikend da vidim hoće li još cijena padati...vidjećemo-ako padne super, a ako ne, opet dobro.
Ovom forumašu treba zaista bazični, početni DIY alat, da tu i tamo zavrne vijak u kuhinjski element, možda probuši cigleni zid za neku sliku i slično. Dakle, pokazani Bosch, ali ni Metabo ni Makita mu zaista ne treba. AKo bi ga i kupio, bio bi to mrtvi kapital.
Sa Parkside nemam iskustvo, važi za "alat iz granapa", što on i jeste, ali sam bio u prlici da rukujem nekim Parkside impact drillom 18 V-oltnim, i bio sam fasciniran jačinom i pouzdanošću.
Sa druge strane, već punih 6 godina imam jednu accu bušilicu Einhell 18 V brushless. Počela je da "popušta", ali sam prezadovoljan njome, obzirom šta je sve prošla, izdržala u mojim radovima oko gradnje brvnare.Vremenom se DIY majstor verzira, shvati šta mu treba i opredjeljuje za "upgrade", ali za početak Einhell je sasvim dovoljan. Istina, u medjuvremenu sam kupio i acuu bušilicu Bosch 12 V snage 15/30 Nm, što mi je za odredjene finije radove bila potrebna. No, to je taj "upgrade".
Ako forumašu nije neophodno da alatka ima čekić, u Einhell-u bih preporučio bušilicu TE CD 18 Li E Solo (bez baterije) za 129,00 KM+ starter kit- punjač i jedna baterija od 2,5 A , za 99,90 KM=230 KM. Riječ je o klasičnom, kolektorskom motoru, što nije mana.
No, ako mu je čekić neophodan (ali treba znati da i takav uredjaj neće ubušiti rupu od 10 mm u beton), tada se na ekupi.ba može uzeti set: TP-CD 18 Li i. Sastoji se od- accu bušilica sa čekićem, brushless motor+brzi punjač+2 batt od po 2 A, za 269,10 KM (navodno, BF popust od 10 %). Meni se ovo čini korektnim.
Da sumiram: iole pouzdana accu bušilica+ punjač+ baterija, na našem tržištu se NE MOŽE kupiti za manje od 250-300 KM; napon od 34/ 36 V govori da je alatka lažnjak. Snaga bušilice-30-50 Nm, ne treba više. Za povremene kućne posliće ne treba uzimati poznate, izvikane brandove- Bosch, Makita, Metabo, De Walt, Milwaukee.
Što se tiče opreme, dodataka- KWB bitovi i to 2-3 komada u veličini PZ1, PZ2, PH 1, PH2. možda i PH/PZ 3, ali to je zaista rjeđe. Burgije- za metal-npr. Bosch Co burgije, za drvo i druge mekane materijale- bilo koja, za beton- 4,5,6,8 mm - opet npr Bosch. Svakako i Alpen....Ovi dodaci (što bi Švabe rekli zubehor) se uzimaju sukcesivno, po potrebi, a ne sve odjednom. Ne treba poletjeti za kupovinom seta, jer trgovci, ali i proizvodjači privlače kupce ponudom tih "setova". Moje iskustvo sa bitovima govori da su Bosch i Makita bitovi bitno lošiji, mekaniji, brže se troše od npr KWB gold serije.
Prekosutra zvanično nastupa Black Friday, pa malo vršljaj po netu, pregledaj, možda neletiš na ove proizvode uz dodatni popust.Ako ne naletiš, mislim da nećeš pogriješiti kupovinom opisanog seta za 269,10 KM. Naravno, ako si spreman da platiš tu cijenu.
Ja već danima šmekam jedan cirkular na Amazonu, čekam petak i vikend da vidim hoće li još cijena padati...vidjećemo-ako padne super, a ako ne, opet dobro.
-
The BEN10
#2167 Re: Sam svoj majstor
Mnogo hvala na iscrpnom odgovoru, kao i svima ostalim koji su komentarisali.kuli1961 wrote: ↑27/11/2024 22:09 Kako i rekoh, pokazani "DeWalt" je totalni lažnjak. Sama "oprema" ukazuje na to-bušilica, punjač i baterija, sa nešto vrlo vjerovatno jako loših bitova, burgija (za sir, puter, vrhnje i slične tvrde materijale), napon baterije (????) i na kraju cijena??? Adio mare, to su definitvno bačene pare.
Ovako, neću bušiti beton, treba mi aku busilica za drvo. A i što neko reče - trebat će mi jednom u pola godine. Ne trebam space shuttle, baš ono DIY.
Dalje, ono što me interesuje: svi ti nastavci - jesu li kompatibilni između različitih proizvođača?
Takođe, interesuje me jesu li baterije kompatibilne?
-
kuli1961
#2168 Re: Sam svoj majstor
Nastavci, tj dodaci- to su burgije, bitovi- to je sve kompatibilno, nemaš tu problem. Problem je u kvaliteti i u činjenici da se kupci privlače upravo davanjem tih "mrdjalica", pisao sam o tome.
Baterije nisu kompatibilne, interchangeable- dakle, kada kupiš jedan brand, samo njegove baterije pašu na drugi proizvod istog proizvodjača. Ne možeš kupiti npr Einhell, a pokušati staviti bateriju Bosch ili drugu. Često kažemo, kupovinom jednog accu alata, "oženio" si se tim brandom.
No, to ne bi trebalo da te brine, jer ne vjerujem da će ti pored accu bušilice, trebati i accu brusilica, ubodna pila.
Bez obzira što ti treba bušilica za drvo, predložio bih ti kupovinu ovog drugog kita od 269 KM, zbog čekića i 2 batt od po 2 Ah. To je svega 40 KM više od prve opcije-za tu razliku ne možeš kupiti dodatnu bateriju.
-
The BEN10
#2169 Re: Sam svoj majstor
Hvala!kuli1961 wrote: ↑27/11/2024 23:12Nastavci, tj dodaci- to su burgije, bitovi- to je sve kompatibilno, nemaš tu problem. Problem je u kvaliteti i u činjenici da se kupci privlače upravo davanjem tih "mrdjalica", pisao sam o tome.
Baterije nisu kompatibilne, interchangeable- dakle, kada kupiš jedan brand, samo njegove baterije pašu na drugi proizvod istog proizvodjača. Ne možeš kupiti npr Einhell, a pokušati staviti bateriju Bosch ili drugu. Često kažemo, kupovinom jednog accu alata, "oženio" si se tim brandom.
No, to ne bi trebalo da te brine, jer ne vjerujem da će ti pored accu bušilice, trebati i accu brusilica, ubodna pila.
Bez obzira što ti treba bušilica za drvo, predložio bih ti kupovinu ovog drugog kita od 269 KM, zbog čekića i 2 batt od po 2 Ah. To je svega 40 KM više od prve opcije-za tu razliku ne možeš kupiti dodatnu bateriju.
- kurty
#2170 Re: Sam svoj majstor
ova kopija deWalta je "best baj" opcija za 60 KM
ja imam istu ovakvu "makitu"...
pet godina kako mi radi...
pored ove, stalno su mi u upotrebi i Einhell i Hitachi... sjenovno 3 i 7 puta skuplji od prve... i one me još uvijek služe
a ako si naumio ovaj dewalt... najjeftinije je da ganjas ove sto po cesti to prodaju
ja imam istu ovakvu "makitu"...
pet godina kako mi radi...
pored ove, stalno su mi u upotrebi i Einhell i Hitachi... sjenovno 3 i 7 puta skuplji od prve... i one me još uvijek služe
a ako si naumio ovaj dewalt... najjeftinije je da ganjas ove sto po cesti to prodaju
- nagibSA
#2171 Re: Sam svoj majstor
Da li se podmazuju 3D sarke na PVC vratima, ako da, na koji nacin uraditi?
-
mali_balon
#2172 Re: Sam svoj majstor
Cime da zamalterisem ili poravnao rupu na zidu nekih 30x30.....najbolje bi bilo maltera ali nema male da uzmem male kolicine jbga...konto sam glet masu ali kontam da ce se odljepiti ili popucati jer bi isla na ostatke cigle i maltera...ako neko misli da moze glet masa nek prica
-
kuli1961
#2173 Re: Sam svoj majstor
Ok, dao si mjere površine. A dubina? I od toga zavisi koji će se materijal upotrijebiti.
Ako je duboko tako da neka ljepila ne mogu, ipak imaš jeftinog gotovog maltera u vreći od 20 kg.
Rofix 540 ili Rofix 950. Jedan je finiji, drugi nešto grublji. Cijena- "halo BIng"- prava sitnica, oba su izmedju 6 i 9 KM po vreći.
EDIT: Rofix 510
Ako je duboko tako da neka ljepila ne mogu, ipak imaš jeftinog gotovog maltera u vreći od 20 kg.
Rofix 540 ili Rofix 950. Jedan je finiji, drugi nešto grublji. Cijena- "halo BIng"- prava sitnica, oba su izmedju 6 i 9 KM po vreći.
EDIT: Rofix 510
- kabal1337
#2174 Re: Sam svoj majstor
stavi neki vid mrezice ona ce sprijeciti malter da puca.mali_balon wrote: ↑03/12/2024 16:12 Cime da zamalterisem ili poravnao rupu na zidu nekih 30x30.....najbolje bi bilo maltera ali nema male da uzmem male kolicine jbga...konto sam glet masu ali kontam da ce se odljepiti ili popucati jer bi isla na ostatke cigle i maltera...ako neko misli da moze glet masa nek prica
Mozes koristiti keramicko ljepilo 5 kg pakovanje
-
mali_balon
#2175 Re: Sam svoj majstor
Hvala na savjetima.....odradio keramickim ljepilom i fasadnom mrezicom.....to je bilo 30x30 i dubine 2cm......u zgradi neko renovirao kupatilo i pitao dali mi dvije fangle ljepila saletim i taj komad mrezice i zavrsio.....jbga nije problem kupit vrecu maltera ali treba dvije fangle i osta mi vreca ......