Android OS
Moderator: Benq
-
guidoski
#2151 Re: Android OS
Ovako, jedno pitanje, imam HTC Desire Z i nekih 4 mjeseca je dobro radio, no prije par dana jednostavno je ''poludio'', nekad mu radi, nekad ne radi Stand-by dugme(moze se ukljuciti otvaranjem tastature, a gasi se na screen time-out), onda se sam pali i gasi, ne restart nego ono paljenje iz stend-bya i onda sam nudi opciju kao da sam dugo zadrzao dugme za gasenje. I tako.
Ako je neko imao slicnih problema, bio bih zahvalan za rjesenje, da se ne peglam sa servisom. (inace radi na 2.3.3.)
Ako je neko imao slicnih problema, bio bih zahvalan za rjesenje, da se ne peglam sa servisom. (inace radi na 2.3.3.)
-
Eborg
#2152 Re: Android OS
Hvala!eyesburn wrote:bumo videli.
tek su još u povoju ICS romovi. a mi nismo vidovnjaci
- Quaresma
#2153 Re: Android OS
pa naravno... da necemozateznistub wrote:'ocemo li mi dobiti ICS?Quaresma wrote:izaberi Arc, on ce dobiti ofišl ICS, eto ja i zateznizub imamo isti mobitel, i dobar je pravopolfudbal wrote:Dvojba je između Xperia Arc i Samsung GTi9001, šta uzeti?neces ni sa njim pogrijesiti, samo mana Arcu je sto nema prednju kameru, meni inace treba za skype
Vidis kako i ja sad vladam skracenicama![]()
- Dupli_skalp
#2154 Re: Android OS
probaj hard reset kao prvo (ako već nisi).guidoski wrote:Ovako, jedno pitanje, imam HTC Desire Z i nekih 4 mjeseca je dobro radio, no prije par dana jednostavno je ''poludio'', nekad mu radi, nekad ne radi Stand-by dugme(moze se ukljuciti otvaranjem tastature, a gasi se na screen time-out), onda se sam pali i gasi, ne restart nego ono paljenje iz stend-bya i onda sam nudi opciju kao da sam dugo zadrzao dugme za gasenje. I tako.
-
guidoski
#2155 Re: Android OS
Ako je hard reset - Restore factory settings, onda sam vec to uradio i nikakve fajde od toga. Još nešto što bi se moglo uraditi?eyesburn wrote:probaj hard reset kao prvo (ako već nisi).guidoski wrote:Ovako, jedno pitanje, imam HTC Desire Z i nekih 4 mjeseca je dobro radio, no prije par dana jednostavno je ''poludio'', nekad mu radi, nekad ne radi Stand-by dugme(moze se ukljuciti otvaranjem tastature, a gasi se na screen time-out), onda se sam pali i gasi, ne restart nego ono paljenje iz stend-bya i onda sam nudi opciju kao da sam dugo zadrzao dugme za gasenje. I tako.
- skafiskafsnjak
#2156 Re: Android OS
Da li se zna kada ce Neo / Neo V dobiti ovaj v4 ? : )
-
cHarsHija_aT_nigTH
#2157 Re: Android OS
krajem maja druzheL00d wrote:Da li se zna kada ce Neo / Neo V dobiti ovaj v4 ? : )
inache, klepim u nashem dragom bhtelecomu ovaj xepria neo V. Klepio sam ga bash zbog toga sto ce medju prvim dobitit oficijelnu 4.
Uzimajući u obzir cijenu jako sam zadovoljan
- novi.dan.nova.nafaka
#2158 Re: Android OS
Također imam neo V, odličan telefončić.cHarsHija_aT_nigTH wrote:krajem maja druzheL00d wrote:Da li se zna kada ce Neo / Neo V dobiti ovaj v4 ? : )
inache, klepim u nashem dragom bhtelecomu ovaj xepria neo V. Klepio sam ga bash zbog toga sto ce medju prvim dobitit oficijelnu 4.
- Dupli_skalp
#2159 Re: Android OS
kakav je osjećaj imati mobitel od firme koja pod tim nazivom formalno-pravno više ne postoji? 

-
cHarsHija_aT_nigTH
#2160 Re: Android OS
moze se izvesti, ALIL00d wrote:Da li mi moze neko objasniti kako da prikacim telefon na internet od PC-a ? to sam mogao na Wildfire S, rekli su mi da moze i NEo V . Rekli su mi ono , USB thethering. ali to je da dijelim konekciju mobitela na PC-u . MOze li obratno ?
a onda ....
- skafiskafsnjak
#2161 Re: Android OS
Ma znam ja brate to sa wi-fi ... logicno
Ma neda mi se puno peglati, kontao sam da ima fabricki, kao u wildfire S ... Uzeo ssam router : )
- skafiskafsnjak
#2162 Re: Android OS
Ekstra . Pravo dobar telefon : ) Jel i u vas bijeli ?novi.dan.nova.nafaka wrote:Također imam neo V, odličan telefončić.cHarsHija_aT_nigTH wrote:krajem maja druzheL00d wrote:Da li se zna kada ce Neo / Neo V dobiti ovaj v4 ? : )
bas je sminka
- perfect_guy
#2163 Re: Android OS
moj već ima. Kupljen prije 10-15 dana sa verzijom 4.0.1 i odmah ponudio update na 4.0.2L00d wrote:Da li se zna kada ce Neo / Neo V dobiti ovaj v4 ? : )
- novi.dan.nova.nafaka
#2165 Re: Android OS
Tamnoplavi, nije kupljen u BHT-u...L00d wrote:Ekstra . Pravo dobar telefon : ) Jel i u vas bijeli ?
bas je sminka
- skafiskafsnjak
#2166 Re: Android OS
ja sam prizeljkivao bijeli ... Nisam vala znao da u telecomu dolaze isti .
Tek kad sam kupio onda sam i vidjeo da je bijeli
Tek kad sam kupio onda sam i vidjeo da je bijeli
- skafiskafsnjak
#2167 Re: Android OS
Jel onda neo ili neo v?perfect_guy wrote:moj već ima. Kupljen prije 10-15 dana sa verzijom 4.0.1 i odmah ponudio update na 4.0.2L00d wrote:Da li se zna kada ce Neo / Neo V dobiti ovaj v4 ? : )
Ja sam kontao da ce tek sredinom godine to biti .... sad za sad samo na galaxiju ...
EDIT: a ja tek sad skonta. Nije to ova sto mi mislimo ..
to je Android version 2.3.4
- shiljak
#2168 Re: Android OS
sta je bilo sa samsung galaxy s (I). Hoce biti ili nece nadogradnje na 4. ili bar na neku 2.x?
-
s@mson
#2169 Re: Android OS
Ovako, mozda mi neko pomogne..
Imam ovaj Galaxy GT-I9001 S+, iz BH Telecoma..
Firmvare je 2.3.3, kernel 2.6.35.7-perf...
Dvije stvari me interesuju:
1. posto mu necu raditi root jer je pod garancijom, hoce li ici neka automatska nadogradnja za njega?
2. na komp ga spojim preko Kiesa-a ali nikako ne mogu preko Samsung PC studio, kao ni preko Samsung New PC studio a tu ima mnogo vise opcija nego u Kies-u (recimo direktno pisanje SMS-a na racunaru, koristenje interneta sa telefona na racunaru i dr.) - dakle postoji li neka mogucnost za to ili je to ogranicenje?
Hvala...
Imam ovaj Galaxy GT-I9001 S+, iz BH Telecoma..
Firmvare je 2.3.3, kernel 2.6.35.7-perf...
Dvije stvari me interesuju:
1. posto mu necu raditi root jer je pod garancijom, hoce li ici neka automatska nadogradnja za njega?
2. na komp ga spojim preko Kiesa-a ali nikako ne mogu preko Samsung PC studio, kao ni preko Samsung New PC studio a tu ima mnogo vise opcija nego u Kies-u (recimo direktno pisanje SMS-a na racunaru, koristenje interneta sa telefona na racunaru i dr.) - dakle postoji li neka mogucnost za to ili je to ogranicenje?
Hvala...
- perfect_guy
#2170 Re: Android OS
neo vL00d wrote:Jel onda neo ili neo v?perfect_guy wrote:moj već ima. Kupljen prije 10-15 dana sa verzijom 4.0.1 i odmah ponudio update na 4.0.2L00d wrote:Da li se zna kada ce Neo / Neo V dobiti ovaj v4 ? : )
Ja sam kontao da ce tek sredinom godine to biti .... sad za sad samo na galaxiju ...
EDIT: a ja tek sad skonta. Nije to ova sto mi mislimo ..
to je Android version 2.3.4
- Vegetastar
#2171 Re: Android OS
prvobitno rekli da neće, međutim zbog činjenice da se pojavio veliki br. nezadovoljnih korisnika (a posebno uzmemo li u obzir da je Galaxy S prošle godine u ovo vrijeme bio najbolji tel na tržištu, pa je zaista nonsens da ne podržava novu verziju OS-a) samsung je potvrdio nadogradnju na ICS.shiljak wrote:sta je bilo sa samsung galaxy s (I). Hoce biti ili nece nadogradnje na 4. ili bar na neku 2.x?
U toku je optimizacija, vjerovatno krajem marta
-
Eborg
#2172 Re: Android OS
Kako vi raspoređujete svoje podatke?
Je li najbolje kupiti microSD karticu pa svu muziku i filmove staviti na nju, a sve aplikacije na internu memoriju? Ili i neke aplikacije mogu/trebaju ići na microSD karticu?
Ovo govorim prvenstveno zbog održavanja brzine telefona. Šta ga više usporava, punjenje interne memorije ili učitavanje sa microSD kartice?
Ili da sve stavljam na internu memoriju (vjerovatno 16 Gb)?
Je li najbolje kupiti microSD karticu pa svu muziku i filmove staviti na nju, a sve aplikacije na internu memoriju? Ili i neke aplikacije mogu/trebaju ići na microSD karticu?
Ovo govorim prvenstveno zbog održavanja brzine telefona. Šta ga više usporava, punjenje interne memorije ili učitavanje sa microSD kartice?
Ili da sve stavljam na internu memoriju (vjerovatno 16 Gb)?
- Quaresma
#2173 Re: Android OS
nema update ics za sve galaxy s telefoneVegetastar wrote:prvobitno rekli da neće, međutim zbog činjenice da se pojavio veliki br. nezadovoljnih korisnika (a posebno uzmemo li u obzir da je Galaxy S prošle godine u ovo vrijeme bio najbolji tel na tržištu, pa je zaista nonsens da ne podržava novu verziju OS-a) samsung je potvrdio nadogradnju na ICS.shiljak wrote:sta je bilo sa samsung galaxy s (I). Hoce biti ili nece nadogradnje na 4. ili bar na neku 2.x?
- Dupli_skalp
#2174 Re: Android OS
Quaresma wrote:nema zvaničnog update ics za sve galaxy s telefoneVegetastar wrote:prvobitno rekli da neće, međutim zbog činjenice da se pojavio veliki br. nezadovoljnih korisnika (a posebno uzmemo li u obzir da je Galaxy S prošle godine u ovo vrijeme bio najbolji tel na tržištu, pa je zaista nonsens da ne podržava novu verziju OS-a) samsung je potvrdio nadogradnju na ICS.shiljak wrote:sta je bilo sa samsung galaxy s (I). Hoce biti ili nece nadogradnje na 4. ili bar na neku 2.x?
-
blacksky
#2175 Re: Android OS
sta znaci za sve galaxy s telefone? Mislis nece ti bhtelecom izdati ics da ga updatujes? Nema veze ima na internetu