Papanluk na automobilima

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
punta

#2151 Re: Papanluk na automobilima

Post by punta »

SSemir wrote: jebote, ovoliki tekst pametovanja, a covjek odvozio voznju prije same utrke, i bmw tu bio u svojstvu Safety car-a. covjek nabrijava i uziva u svom autu radi svog ceifa, obilazi svaku manifestaciju vezanu za auta..cak je i human, daje povoda ovakvim pacenicima kao tebi i punti, da se bar virtualno dokazes kako si bolji i pametniji od nekog..

kako ja pacenik
a tvoj dedo cijeli zivot prekopava zemlju na selu i ko je tu pacenik
SSemir

#2152 Re: Papanluk na automobilima

Post by SSemir »

punta wrote:kako ja pacenik
a tvoj dedo cijeli zivot prekopava zemlju na selu i ko je tu pacenik
ovim odgovorom si pokazao ko je pacenik :kiss:
drndalo

#2153 Re: Papanluk na automobilima

Post by drndalo »

SSemir wrote:
drndalo wrote: Da i ja malo zaflejmam... Necu komentarisati Jetta-u, mada imam svoje misljenje... Kada sam pogledao slike iz radionice, postujem ulozeni rad, trud, mozda i ljubav... Nazalost, tesko ce izvuci kod nas i pola trazenih para...

Glede-mede, tj. M5 u Cazinu, samo budala koja je opijena nezasluzenom debljinom svog novcanika moze pomisliti da na brdskoj trci u Cazinu takav ipak serijski (bez obzira na dodatne konje) auto, moze opepeliti autu namjenski pravljenom za brdo, dotjeranog do max. KS koje efekisano moze upotrijebiti i prenijeti na cestu, sa slick gumama koje su veliki plus ako ih vozac zna voziti, sa kracim prenosom i sperom ukoliko je vozac zna voziti, te iskustvom vozaca sa drugih trka, za razliku od lokalnog vozaca M5, koji tu cestu zna, ali ne zna kako je taj auto tuda pokusati voziti na >80%... Ko na brdu svoj prstojno spremljen auto vozi 80%, i u ovako malim klasama moze biti tek 4-i i losiji...

Posebno u Cazinu, stazi koja je prepuna krivina, sa jako malo pravaca, koji su k tome i kratki, pa M5 nema gdje da "napuni" tih svojih 450 KS dalje od 3-ce brzine, a ako ih pokusa u 1-oj i 2-oj "zakucati", dolazi do divljanja zadnjeg dijela... Jednostavno, previse snage u krivinama malog radijusa, i konji se "rasipaju"... Pa od raspolozivih 450 KS, on realno moze iskoristiti u vecini slucajeva te staze max. 200-220 KS, a brdski auto od 180 KS, svo vrijeme moze koristiti svih 180 KS, u svih 5 brzina... Uracunaj kilazu, zadnji pogon i nekoga ko nije maher s istim, losije gume, ipak cestovni ovjes naspram trkackog od tojeg plombe ispadaju na rupama, i to je to...

Na brdu je posebno bitno da to sto imas mozes sto preciznije dozirati, i teziti iskoristenju od 100%, te ne rasipati snagu jer je to cist gubitak vremena. Ima vjerovatno neki razlog zasto i fabricki timovi u npr. WTCC-u nemaju puno vise od 300 KS u onim letjelicama... A "lola" (izvinjavam se Ivi Loli Ribaru) dosao sa svih 450 da fascinira mlade....? Dakle manje cesto zna biti vise ukoliko je vjesto slozeno i dozirano u pravim kolicinama...
jebote, ovoliki tekst pametovanja, a covjek odvozio voznju prije same utrke, i bmw tu bio u svojstvu Safety car-a. covjek nabrijava i uziva u svom autu radi svog ceifa, obilazi svaku manifestaciju vezanu za auta..cak je i human, daje povoda ovakvim pacenicima kao tebi i punti, da se bar virtualno dokazes kako si bolji i pametniji od nekog..
Da znas, kao sto se pravis da znas, znao bi i da cim neko vozi auto na trci, makar i kao predvozac, ne bas kao "safet-car" kao sto ti rece, vrijeme mu se mjeri, potpuno je ljudski gledati kakvo si vrijeme ostvario vozeci naspram drugih, to je ljudski interes... Kada ti se vrijeme mjeri, onda svi vide isto i porede... Ako je bio samo "safet-car" i tu je bio iz ciste ljubavi, zasto nije vozio Octavia-u TDI karavan ?

Ono sto sam ja napisao, a ti tako "vjesto" citirao, a nije bilo posebno licno-negativno intonirano protiv doticne osobe, osim u dijelu gdje ce ga zjbvt narednih 20 godina zbog toga kako je neko s "Yugom" (i zvjerski dobar Yugo je u vecini normalnih ociju ipak samo Yugo naspram BMW-a) bio brzi od njega, je bilo pojasnjenje nekima koji su ranije pisali o ovome vodeci racuna samo o tome da ovaj BMW ima 450 KS, i kako su ga auta od 180 KS sisala na stazi u Cazinu... Pa sam pokusao naivno objasniti ljudima kako to i kada moze biti 180>450... Ali ti si taj dio prespavao... Nadam se da si se barem odmorio... :kiss:
Bakir1

#2154 Re: Papanluk na automobilima

Post by Bakir1 »

stvarno si ti drndalo neki :lol:
ti si pogodio poentu fasciniranja znackom i oznakom ovdasnjih poznavaoca, meni je apsolutno jasno napisano i znam sto jugo dere bmw-a ali hocu da kazem da taj jugo sa domacom pamecu itekako moze biti brzi od bmw-a kada se slozi kako treba i kada se vozi na mjestu za koje je slagan.
ni ja nisam mislio nista lose protiv vlasnika bmw-a
drndalo

#2155 Re: Papanluk na automobilima

Post by drndalo »

Da, ja sam jedan zlobnik jer mu zavidim... :run:
Bakir1

#2156 Re: Papanluk na automobilima

Post by Bakir1 »

ja to nisam rekao ;-)
Nabucco

#2157 Re: Papanluk na automobilima

Post by Nabucco »

Evo video te voznje.. Vidi se da M5 nije auto za ovo...Previse je glomazan, mjenjac mu nije namjenjen za ovakve stvari, a pogotovo ne zadnji pogon..
johntra

#2158 Re: Papanluk na automobilima

Post by johntra »

je li ovo neka vožnja ili mi se samo čini...vidi se da je auto samo za pravca, skoro nigdje nije dodao gasa u krivini, jer bi bilo svašta...nego, zar E39 M5 nema 400 KS?
GaRGa

#2159 Re: Papanluk na automobilima

Post by GaRGa »

johntra wrote:je li ovo neka vožnja ili mi se samo čini...vidi se da je auto samo za pravca, skoro nigdje nije dodao gasa u krivini, jer bi bilo svašta...nego, zar E39 M5 nema 400 KS?
:cry:
sema911s

#2160 Re: Papanluk na automobilima

Post by sema911s »

daj ne zajebajite piketa,., znatel ko je uopste tip,., ja nisam odavno upoznao bolju osobu,. a to sto je vozio bila je zahebancija,. da tom dionicom proba max izvuc iz avta,.al ko sto je i sam rekao ,.,usrao sam se ko nikada em klize prednj kraj e provalija a guzica jbte sta je ono,.,imam avto 5 godina i onako se nije ponasalo"

imate par snimaka salavni kikdown,., audi a8 w12 kada ga ganja kada vozav avudija bogara kako je mali lud i cera ga drugom,.,

inace bmw se cije na kilometar eisman je cudo,., mada ga slabo vozi,.,

a to sto nije vozio karavana,., jbga organizator ga pustio da se provoza,. ko sto su mnogi to uradili samo sto je on snimio okacio,., sta ces kada je zanimljiviji bio od civica, focusa st, i gti-ja,.,

nepamundajet o necemu sto neznate,.,
johntra

#2161 Re: Papanluk na automobilima

Post by johntra »

GaRGa wrote:
johntra wrote:je li ovo neka vožnja ili mi se samo čini...vidi se da je auto samo za pravca, skoro nigdje nije dodao gasa u krivini, jer bi bilo svašta...nego, zar E39 M5 nema 400 KS?
ma gdje si fanologu njemačkih auta, samo sam tebe čekao...imaš li još koji bold da ostaviš?
gledaj malo klip, pa će ti se sva samo reći...auto nije nikako za brda, vidi se iz priloženog...i da, M5 i jeste više auto za pravca ili je to teški automobil više srednje klase sad bolji od nekog sportskog modela? jesam li to nešto prespavao? i btw, nema mi omiljenije generacije od E39, ali uvijek treba biti malo realan... ;-)
GaRGa

#2162 Re: Papanluk na automobilima

Post by GaRGa »

johntra wrote:
GaRGa wrote:
ma gdje si fanologu njemačkih auta, samo sam tebe čekao...imaš li još koji bold da ostaviš?
gledaj malo klip, pa će ti se sva samo reći...auto nije nikako za brda, vidi se iz priloženog...i da, M5 i jeste više auto za pravca ili je to teški automobil više srednje klase sad bolji od nekog sportskog modela? jesam li to nešto prespavao? i btw, nema mi omiljenije generacije od E39, ali uvijek treba biti malo realan... ;-)

ma znas ono kad je neko muhanat pa mu ne mozes nikako ugodit... nista vama ne valja i svakom autu manu nadjete a krntije vozate...
johntra

#2163 Re: Papanluk na automobilima

Post by johntra »

izvini, vlasniče polovnog Audija, nisam te prepoznao odmah ;)
Industrialyzer

#2164 Re: Papanluk na automobilima

Post by Industrialyzer »

Ovaj iz Bihaca ima preko 500KS sa nitrom. Ima snimak kad ga ganja S8 W12 i nema sanse da mu pridje.

Image

Sigurno posljednje auto koje sam ocekivao u ovoj temi :mrgreen:
GaRGa

#2165 Re: Papanluk na automobilima

Post by GaRGa »

johntra wrote:izvini, vlasniče polovnog Audija, nisam te prepoznao odmah ;)

cuj ti jada malog napacenog :) za tvoju informaciju samo je audi polovan i sluzi ljeti za zajebancije druga 2 su nova i kostaju zajedno vise nego sto ces ti u narednih 30 godina uloziti u vozila :)
hopcup

#2166 Re: Papanluk na automobilima

Post by hopcup »

GaRGa wrote:
johntra wrote:izvini, vlasniče polovnog Audija, nisam te prepoznao odmah ;)

cuj ti jada malog napacenog :) za tvoju informaciju samo je audi polovan i sluzi ljeti za zajebancije druga 2 su nova i kostaju zajedno vise nego sto ces ti u narednih 30 godina uloziti u vozila :)
aj ba jebite se vi i vaše prepucavanje, obojica imate malu kitu
M3 tdi

#2167 Re: Papanluk na automobilima

Post by M3 tdi »

Za primjer, kako u Cazinu ide auto koji kosta 6-7000 KM,150 ks , nema speru ( mislim da ga je pravio Sorcerer :!: ).
Vrijeme 2:49 , nije neka pljacka, pobjednici u toj klasi budu brzi i po 7-8 sek ( doduse sa + 200 ks).

Gledati od 3:00 :
http://www.youtube.com/watch?v=_hHtm9Cm_QU
Last edited by M3 tdi on 05/12/2013 10:56, edited 2 times in total.
johntra

#2168 Re: Papanluk na automobilima

Post by johntra »

GaRGa wrote:
kako nova, ako si ih već vozio? :D
imaš ti kurac od ovce i to u desnom dlanu...
M3 tdi

#2169 Re: Papanluk na automobilima

Post by M3 tdi »

Dosta se slazem sa Drndalom oko razlika izmedju serijskog i tuniranog auta, ali mislim da je
M5 ovdje morao biti puuuno brzi.

Ovaj Bakir je najvise pogodio bit, kad neko zna, sa malo para moze napraviti pravi tuning ili kako vec to zovete...
punta

#2170 Re: Papanluk na automobilima

Post by punta »

GaRGa wrote:
ma znas ono kad je neko muhanat pa mu ne mozes nikako ugodit... nista vama ne valja i svakom autu manu nadjete a krntije vozate...
krntije ali posteno kupljene
a ne sa 18 godina vozit auto od 30ak ili vise hiljada maraka
to je ili od licne krađe ili mu je neko u familiji krao ili prodaja droge i slicni nelegalni poslovi
jer ih inace nikad nemoze zaradit
citroen xm

#2171 Re: Papanluk na automobilima

Post by citroen xm »

Auh šta se za par sati ovde napisa. Nabacaše se i babe i žabe, trebalo bi mi dan da sve citiram. Odustajem, rasprava je besmislena, poredite nemoguće.
esso_sa

#2172 Re: Papanluk na automobilima

Post by esso_sa »

M3 tdi wrote:Za primjer, kako u Cazinu ide auto koji kosta 6-7000 KM,150 ks , nema speru ( mislim da ga je pravio Sorcerer :!: ).
Vrijeme 2:49 , nije neka pljacka, pobjednici u toj klasi budu brzi i po 7-8 sek ( doduse sa + 200 ks).

Gledati od 3:00 :
http://www.youtube.com/watch?v=_hHtm9Cm_QU
Vidi Enge sto mu dusu vadi :thumbup: Trebalo je njemu dat M-a da provoza, covjek je inace veliki zaljubljenik u BMW i jedan od rijetkih koje znam da voze BMW-a onako kako se BMW i treba vozit :thumbup:

Sto se tice Rinaldovog M5, vrhunski auto a i vlasnik je prva liga momak. Nikako mu nije mjesto u ovoj temi...
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2173 Re: Papanluk na automobilima

Post by Domaci izdajnik »

Image

Ijao lele :-) :run:
sorcerer

#2174 Re: Papanluk na automobilima

Post by sorcerer »

joj al je spusten ,samo jos da ga zatamni :lol: :lol: :lol: :lol:
citroen xm

#2175 Re: Papanluk na automobilima

Post by citroen xm »

Meni ovo više liči na nadgrobni spomenik nego na auto.
Post Reply