Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Melami

#2151 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

Chuckie wrote:Interesuje me koji brend majice košta 150KM, da se snizi na 15? 8-)
ni jedna.
i svaka cast svima koji zele nesto tako pokusati ali to mogu uspjeti samo sa rijetkim proizvodima, sve ostalo im je konkurencija prejaka jer ljudi koji uzmu to na veliko dobiju po mnogo boljoj cijeni.
TurioSamGa

#2152 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by TurioSamGa »

Chuckie wrote:Interesuje me koji brend majice košta 150KM, da se snizi na 15? 8-)
dobro samd nemoj bit picajzla. Ali npr. u radnjama tipa springfield ili teranova, nova kolekcija kad dodje, majice znaju biti po 50-60 km. za pola godine sam te iste majice kupovao za 10 km.
Melami

#2153 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

TurioSamGa wrote:
dobro samd nemoj bit picajzla. Ali npr. u radnjama tipa springfield ili teranova, nova kolekcija kad dodje, majice znaju biti po 50-60 km. za pola godine sam te iste majice kupovao za 10 km.
opet si ga pretjero al kako god.
Chuckie

#2154 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

TurioSamGa wrote:nikakva prevara to nije. ako je neko zainteresovana da kupi ono sto ja prodajem, naravno da cu mu prodati. Koliko sam ja platio taj proizvod je moja stvar i nicija vise. Uostalom ni ja ne pitam koliko je nesto placeno kad odem da to kupim.

Primjer. U dosta radnji sam primijetio sljedece: dodje nova kolekcija majica. Cijena majice npr 150 KM. Za tri mjeseca ista majica 100 KM. Za nova 3 mjeseca snizenje, ista majica 40 KM. Naredne godine ili godine iza ako ostanu zalihe, ta majica je 15 KM. Ja znam samo jedno, a to je da prodavaci nikad nece nesto prodati ispod cijene koju su i sami platili za taj proizvod. Ovo je veoma cest slucaj kod nas, i po meni je to veca prevara, stavljati marze od 500 - 600 %.

TurioSamGa wrote:
Ti si picajzla. 50 je razlicito od 150. Uz to i lazes.

Sent from my iPhone using Tapatalk
marakes

#2155 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by marakes »

Živa istina, Peko...sandale 39km, probala, svidjele mi se ali sam neodlucna.

Teta prodavacica mi kaze, ove sandale su bile 239, sada su snizene na 39 i pokazuje mi i kutije na kojima pise isto :)))
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2156 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by un1ted »

Pametni ljudi kupuju odjecu i obucu van sezone. Tako ljetnu odjecu i obucu kupe sada zimi, a zimsku u ljeto :) Jest da vise ima izbora za ljetnu ali se moze naci finhi stvarcica.

Evo npr, sve majice koje su bile po 50KM po bilo kojem butiku u Sarajevu sada su izmedju 17-25KM, tako isto i patike koje su bile 190KM sada su 90KM.
zenny

#2157 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zenny »

mislio uzeti neki pokvareni iphone iz engleske pa me interesuje kakva je situacija dok dodje ovamo, da li uzimaju punona carini.. znaci osim postarine imam li jos nekih troskova?
nekad davno sam kupio neku nokiu iz njemacke i mislim da sam platio jos oko 10KM za carinu.. to bi odlicno bilo ali bojim se da ne bude neka dosta veca cifra, koja je mogucnost za takvo nesto?
kebaba

#2158 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kebaba »

oppa naruceno.. vaša procjena kakve su sanse da stigne ovaj mjesec, ili ikad :D

http://www.ebay.com/itm/USB-Dual-Vibrat ... 2a224b5edf

kolka odgoda radi Bozica / Nove godine da se očekuje? dana
newklear

#2159 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by newklear »

kebaba wrote:oppa naruceno.. vaša procjena kakve su sanse da stigne ovaj mjesec, ili ikad :D

neki dan sam napisao da je meni iz Singapura došlo za 11 dana..
Melami

#2160 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

kebaba wrote:oppa naruceno.. vaša procjena kakve su sanse da stigne ovaj mjesec, ili ikad :D

zar nisi ovo mogao jeftinije naci? Za ove pare si mogao i u SA kupiti.
Joker88

#2161 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Joker88 »

jel iko kupovao lego kockice?
kebaba

#2162 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kebaba »

Melami wrote: zar nisi ovo mogao jeftinije naci? Za ove pare si mogao i u SA kupiti.
17 KM miminalno kod nas.
mogo sam nać za nekih dolar mozda jeftinije, al iz HonG Kong -Kina a to bi došlo... prošle godine.

Nadam se da će ovo stići ovaj mjesec, ako idemo analogijom na ovog brata što mu je došlo za 11 dana :bih:
makaranka

#2163 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by makaranka »

evo citan,vecini kasne kineski paketi.do sada nisam imala nekih vecih problema.neki paketi iz kine su mi stizali cak za 15-tak dana,neki za dva mjeseca,a jednu malu posiljku iz UK jednom sam cekala 5mjseci.
sad imam problemcic.u septembru sam narucila par điđa iz kine,sve je bilo u nekom razmaku od mozda sedmicu dana.neki su stigli neki jos ne. jedan paketic je imao tracking number i on je relativno brzo stigao.
prije tog paketica,pred kraj septembra narucila sam jedan bezvezni sat, za nekih mizernih 5$.kako nije bilo traga ni glasa od toga sata,pred istekom onog roka od ebaya,ja napisem selleru mail,kako moje narudjbe nema.oni fino odgovore da se ispricavaju i da li zelim da posalju ponovo,ja pristala.ali nista ni od te druge posiljke a vec je decembar.
sad me muci sto moj paketic nije stiga,a artikla nema vise na purchase history-u jer su svi moguci rokovi prosli,i neznan kako mogu sellera prijavit ebay-u,ili ostavit negativan feedback ako mi seller ne odgovori na moj mail.sta sad,da pisem propalo il ima sanse?kakva su vasa iskustva?
kebaba

#2164 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kebaba »

Isti slučaj sa đojstikom mojim koji nakon 3 mjeseca i 9 dana nije stigao.. iz Kine.
Sad je sve stvar njegove dobre volje ako želi može ti vratiti pare/ili pola novca. Ako ne želi nije dužan, jer rok za povrat novca, za fedback i žalbe ti je istekao...
Obrati mu se, ako je imalo ozbiljnija firma riješićete to na neki način.
makaranka

#2165 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by makaranka »

tako sam i mislila.do sada sam imala samo jednu takvu situaciju,kad je proslo 3 mjeseca,seller je napravio full refound,i nakon mjesec dana meni paketic stigne,a ja im uplatim pare nazad.najgore je sto neznas jel do njih,il je izgubljeno u putu,carini,posti...nije neka cifra,al ostane onaj osjecaj da te neko zahebo :sad:
quarterback

#2166 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

prije par dana je stigao usb punjac za auto sa dealextremea narucen 21.9.

jos uvijek cekam biciklisticku kapu narucenu 4.10. takodje na DXu

cisto da znate da je odcepilo

(napisali su mi da je u kini bio nekakav samit CK komunisticke partije kine i da su zato svu postu detaljno provjeravali a neke posiljke i vracali ...)
Bolonjac

#2167 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Bolonjac »

quarterback wrote:prije par dana je stigao usb punjac za auto sa dealextremea narucen 21.9.

jos uvijek cekam biciklisticku kapu narucenu 4.10. takodje na DXu

cisto da znate da je odcepilo

(napisali su mi da je u kini bio nekakav samit CK komunisticke partije kine i da su zato svu postu detaljno provjeravali a neke posiljke i vracali ...)
Znaci ima nade i za moj paket :| Narucio ga u circa isto vrijeme tj., u septembru kao ti, prvi sam dobio prije dvije sedmice(kabel u koverti), jedan jos cekam sad ce tri mjeseca :|
_Reds_

#2168 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by _Reds_ »

Ma ima nade, a drugo uvijek imate pravo na povrat love, prije onih 45 dana.
quarterback

#2169 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

ja sam propustio 45 dana za zalbu za ovaj usb, srecom stigao je (a i nije neka steta, par $)

sto se tice kape, tu sam pokrenuo case, nek se .ebu, bmk za njhov kongres
quarterback

#2170 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

zenny wrote:mislio uzeti neki pokvareni iphone iz engleske pa me interesuje kakva je situacija dok dodje ovamo, da li uzimaju punona carini.. znaci osim postarine imam li jos nekih troskova?
nekad davno sam kupio neku nokiu iz njemacke i mislim da sam platio jos oko 10KM za carinu.. to bi odlicno bilo ali bojim se da ne bude neka dosta veca cifra, koja je mogucnost za takvo nesto?
pisanio je detaljno o tome puno puta, pregledaj malo temu
quarterback

#2171 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

moj :mrgreen:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2172 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by un1ted »

Pa ne kontam, kako ces dobiti ako ti ovaj salje iz USA a ti dobivas iz Tajvana ? Ne kontam kako se neko tkao mogao zajebat'. :mrgreen:
badalpur

#2173 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by badalpur »

Šta da radim nakon što mi se proizvod nakon sedam dana koristenja bukvalno raspao :x ? Rijec je o komadu nakita.
quarterback

#2174 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

badalpur wrote:Šta da radim nakon što mi se proizvod nakon sedam dana koristenja bukvalno raspao :x ? Rijec je o komadu nakita.
mozes probati slikati i poslati im, meni se tako raspala futrola za mobitel i odobrili su mi refund sa njihove stranice u iznosu od 5$, koliko je bila i futrola
quarterback

#2175 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

quarterback wrote:ja sam propustio 45 dana za zalbu za ovaj usb, srecom stigao je (a i nije neka steta, par $)

sto se tice kape, tu sam pokrenuo case, nek se .ebu, bmk za njhov kongres
e tako.....

We have concluded our investigation into your case and have decided in your
favor.

We were able to recover $XX.XX USD and this amount has been credited to you.
Please allow five business days for this adjustment to be posted.

If you are due any additional funds, we will make our best effort to
recover the balance from the seller.

If the seller's account has insufficient funds to complete the refund owed
to you, please be assured that we will take appropriate action against the
seller's account, which may include limitation of the seller's account
privileges.
Post Reply