Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne znam odgovor na Nacho-vo pitanje ali moram da se ubacim i kažem da obožavam J. Michenera!
(Aljasku i Teksas nisam čitala nažalost).
Njegove knjige su fantastične i ove koje imam (Havaji, Izvor, Cenntenial, Proljetne vatre) sam čitala više puta i opet ću A moram zbaviti i ostale!
Sad odoh da izguglam štagod o Edvardu i Nju Jorku.
ni ja ne znam odgovor, ali mi rokenrolov odgovor zvuci prilicno uvjerljivo. S tim sto New York, koliko znam, nije naziv savezne drzave u Americi nego samo grada pa taj kriterij nije ispunjen, da je naslov knjige i grad i savezna drzava u kojoj se taj grad nalazi
sadmire wrote:ni ja ne znam odgovor, ali mi rokenrolov odgovor zvuci prilicno uvjerljivo. S tim sto New York, koliko znam, nije naziv savezne drzave u Americi nego samo grada pa taj kriterij nije ispunjen, da je naslov knjige i grad i savezna drzava u kojoj se taj grad nalazi
NY jeste u saveznoj državi NY, samo sam ja očekivao neki odgovor u formi "Grad, država", kao što je recimo "Paris, Texas".
sadmire wrote:ni ja ne znam odgovor, ali mi rokenrolov odgovor zvuci prilicno uvjerljivo. S tim sto New York, koliko znam, nije naziv savezne drzave u Americi nego samo grada pa taj kriterij nije ispunjen, da je naslov knjige i grad i savezna drzava u kojoj se taj grad nalazi
Jeste, New York je savezna drzava (new York State).
Jeste, New York je savezna drzava (new York State).
ok, moja greska, izgleda da sam zamijenio New York i New Jersey. Onda nema razloga da ne nastavimo sa kvizom! Mislim ako nas dragi italiano ima kakvo pitanje na lageru!?
Posto se nakon pauze necu vracati u ured a ni veceras necu biti na netu, evo jos koji hint, a za 10ak min cete dobiti i odgovor , da vam ne blokiram kviz.
Pisac je nobelovac. Amerikanac koji je dobar komad svog zivota proveo u Evropi.
Na samom pocetku price se spominje les leoparda koji se nalazi na velikoj nadmorskoj visini.
evo jedno od mene dok Sookie ne dodje, da vidim sjeca li se ko!?
slovenacki je pisac, a knjiga je o djecaku Mihecu, koji se sa svojim drugovima (Metod, Joza i ne znam sad tacno imal ih jos) odluci za skupljanje eksercica, rajsendli, zvekova, pegeca ili kako vec, zbog cega nijedna oglasna tabla u gradu vise nije bila sigurna!?
sadmire wrote:evo jedno od mene dok Sookie ne dodje, da vidim sjeca li se ko!?
slovenacki je pisac, a knjiga je o djecaku Mihecu, koji se sa svojim drugovima (Metod, Joza i ne znam sad tacno imal ih jos) odluci za skupljanje eksercica, rajsendli, zvekova, pegeca ili kako vec, zbog cega nijedna oglasna tabla u gradu vise nije bila sigurna!?
Ime pisca i naziv djela?
''Tajno društvo PGC''? , ne sjećam se imena pisca (Anton ..nešto..) ... znam da je bio još jedan dječak s njima : Igor .
A što se Sidarte tiče, vrlo moguće je da je bio nedavno, teško je zapamtiti šta je sve bilo.
sadmire wrote:evo jedno od mene dok Sookie ne dodje, da vidim sjeca li se ko!?
Ime pisca i naziv djela?
''Tajno društvo PGC''? , ne sjećam se imena pisca (Anton ..nešto..) ... znam da je bio još jedan dječak s njima : Igor .
A što se Sidarte tiče, vrlo moguće je da je bio nedavno, teško je zapamtiti šta je sve bilo.
Anton Ingolič, ako se dobro sjecam!? Jesul oni isprva krali i kit sa prozora il se to desava u nekoj drugoj knjizi?
Imao sam citavu ediciju tih knjiga lektire, tata ih negdje sa puta donio! Lesi se vraca kuci, Zov divljine, Orlovi rano lete, Zvezda kec, Letjelica profesora bistrouma, Djecaci pavlove ulice itd,
funeral blues wrote:Sve sitno, maleno, sjajno , ''korisno'' ..ništa nije ostalo
Pitanje: čiji život biva spašen baletom?
Askin? joooooooj, "Aska i vuk"!
jedno sam vrijeme živjela u dubokom uvjerenju da ću svojoj kćerki jednom dati ime Aska
pošto vjerujem da je odgovor tačan, moje pitanje je: kako se zove djelo bazirano na klasičnom antičkom epu, ali ispričano iz perspektive ženske osobe?
hint: savremena autorica, Kanađanka.
funeral blues wrote:Sve sitno, maleno, sjajno , ''korisno'' ..ništa nije ostalo
Pitanje: čiji život biva spašen baletom?
Askin? joooooooj, "Aska i vuk"!
jedno sam vrijeme živjela u dubokom uvjerenju da ću svojoj kćerki jednom dati ime Aska
pošto vjerujem da je odgovor tačan, moje pitanje je: kako se zove djelo bazirano na klasičnom antičkom epu, ali ispričano iz perspektive ženske osobe?
hint: savremena autorica, Kanađanka.