FIAT KONZUMENTI
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
citroen xm
#2151 Re: FIAT KONZUMENTI
A neki auto otpad je najbolje rješenje ili da rovariš po PIK-u pa ako nešto iskopaš. Punta sada ima koliko hoćeš pa je i vjerovatnoća da nađeš prilično velika.
- mahalaš
#2152 Re: FIAT KONZUMENTI
Jel' ima u gradu ili negdje u blizni servis za popravku sjedista? Vidim ima nesto u kresevu...
Na vozacevom sjedistu je pukla ona plastika na sredini... Kontam zamjeniti samo vozacevo sjediste, ali vecina ih prodaje sve u kompletu
Na vozacevom sjedistu je pukla ona plastika na sredini... Kontam zamjeniti samo vozacevo sjediste, ali vecina ih prodaje sve u kompletu
-
ninja želve2
#2153 Re: FIAT KONZUMENTI
jel zna neko gdje bih mogao provjeriti klimu, slabo mi radi a ubi vrucina
reko da nisu filteri ili sta vec?
- xamp
#2154 Re: FIAT KONZUMENTI
komel, kod grasove garaze pa desno.ninja želve2 wrote:jel zna neko gdje bih mogao provjeriti klimu, slabo mi radi a ubi vrucinareko da nisu filteri ili sta vec?
-
ninja želve2
#2155 Re: FIAT KONZUMENTI
zahvaljujemxamp wrote:komel, kod grasove garaze pa desno.ninja želve2 wrote:jel zna neko gdje bih mogao provjeriti klimu, slabo mi radi a ubi vrucinareko da nisu filteri ili sta vec?
-
Drasko2410
#2156 Re: FIAT KONZUMENTI
Imam Fiat Stila 1.9 JTD, kada prednjem preko rupe, nekog odvoda ili neceg poduzeg, prednji kraj predje normalno, zadnji kraj lupi baš mnogo, čuje se onaj tupi zvuk. Odvedem ga dvojici različitih mehaničara, dignu ga u zrak, i obojica vele amortizeri su ti uredu, nema razloga da mi lupa, to mi kaže i drugi...
Popriličan sam laik za automobile, ali nisam gluh, zna li netko upućeniji šta bi moglo biti...Poprilično sam siguran da se radi samo o zadnjem lijevom točku...
Dakle tupi, glasan zvuk, imam osjećaj kao da nemam amortizer...
Popriličan sam laik za automobile, ali nisam gluh, zna li netko upućeniji šta bi moglo biti...Poprilično sam siguran da se radi samo o zadnjem lijevom točku...
- punta
#2158 Re: FIAT KONZUMENTI
drugu se slicno desavalo kad sjedi dvoje pozada a mislim i kad ne sjede a autom pređe preko neke uvale nreavnine tako slicno lupi nestoDrasko2410 wrote:Imam Fiat Stila 1.9 JTD, kada prednjem preko rupe, nekog odvoda ili neceg poduzeg, prednji kraj predje normalno, zadnji kraj lupi baš mnogo, čuje se onaj tupi zvuk. Odvedem ga dvojici različitih mehaničara, dignu ga u zrak, i obojica vele amortizeri su ti uredu, nema razloga da mi lupa, to mi kaže i drugi...
i bilo je nesto kao neka gumica falila pa je valjda auspuh kao dodirivo nesto udaro u most ili mot u njeg ne znam tacno kako sta
mozda ce neko bolje objasnit
-
LeKo
#2159 Re: FIAT KONZUMENTI
To je to._ado_ wrote:Seleni?
-
aMeR_BH
#2160 Re: FIAT KONZUMENTI
Seleni 100%Drasko2410 wrote:Imam Fiat Stila 1.9 JTD, kada prednjem preko rupe, nekog odvoda ili neceg poduzeg, prednji kraj predje normalno, zadnji kraj lupi baš mnogo, čuje se onaj tupi zvuk. Odvedem ga dvojici različitih mehaničara, dignu ga u zrak, i obojica vele amortizeri su ti uredu, nema razloga da mi lupa, to mi kaže i drugi...
Sent from Xperia arc S using Tapatalk
- japo
#2161 Re: FIAT KONZUMENTI
da napravim osvrt posije godine dana, auto je još u shitu, šesness majstora radilo zamjenjeno sve zivo, čak je i komp išo na reparaciju (ko fol) ne vjerum da je ista radio, i Hota tvrdi da je ECU, al nov koji kosta 1200kmjapo wrote:eh ovako Punto 2001, benz 1.2, ima problem tj od par dana gubi na vuči, nekad je dobar a nekad NE i naravno pali lampicu od motora, bio kod majstora tj spajanje na dijagnostiku, jedan majstor kaze bombina 1 i 2 cilindar, medjutim drugi majstor kaze ECUovaj drugi tvrdi da bombina ne moze tek tako izgubiti struju pa dobiti, milsim taj ECU nije jeftin
, jel ima neko s ovakvim problemom i sta raditi, bombine nisu skupe
al................. mozda je nesto treće, i komp tj dijagnostika izbaci grešku 0352....
- sema911s
#2162 Re: FIAT KONZUMENTI
provjeri senzor na radilici,.,. kosta 30km,., senzor se pravi negdje u kini i crkava cessto samo sto nista ne upucuje na njega,.,.japo wrote:da napravim osvrt posije godine dana, auto je još u shitu, šesness majstora radilo zamjenjeno sve zivo, čak je i komp išo na reparaciju (ko fol) ne vjerum da je ista radio, i Hota tvrdi da je ECU, al nov koji kosta 1200kmjapo wrote:eh ovako Punto 2001, benz 1.2, ima problem tj od par dana gubi na vuči, nekad je dobar a nekad NE i naravno pali lampicu od motora, bio kod majstora tj spajanje na dijagnostiku, jedan majstor kaze bombina 1 i 2 cilindar, medjutim drugi majstor kaze ECUovaj drugi tvrdi da bombina ne moze tek tako izgubiti struju pa dobiti, milsim taj ECU nije jeftin
al................. mozda je nesto treće, i komp tj dijagnostika izbaci grešku 0352....
- japo
#2163 Re: FIAT KONZUMENTI
zamjenjenj, kupljen orginalni od 60 i nesto maraka, tako
, svjećice , bobine i to zamjenjenjo, pumpa u rezervoaru pitisak dobar (mjeren u bihamku), al najtuznije 5 dana auto u redu i onda poludi neće da upali, i stalno ista greška, paljenje cilindar 1 i 2 , da poludiš ,al kad upali sve normala 
- punta
#2164 Re: FIAT KONZUMENTI
jesi mjenjo bobine ?japo wrote:da napravim osvrt posije godine dana, auto je još u shitu, šesness majstora radilo zamjenjeno sve zivo, čak je i komp išo na reparaciju (ko fol) ne vjerum da je ista radio, i Hota tvrdi da je ECU, al nov koji kosta 1200kmjapo wrote:eh ovako Punto 2001, benz 1.2, ima problem tj od par dana gubi na vuči, nekad je dobar a nekad NE i naravno pali lampicu od motora, bio kod majstora tj spajanje na dijagnostiku, jedan majstor kaze bombina 1 i 2 cilindar, medjutim drugi majstor kaze ECUovaj drugi tvrdi da bombina ne moze tek tako izgubiti struju pa dobiti, milsim taj ECU nije jeftin
pusti se tih hota ne daj te takav majstor mota
za 800km mozes uvest stranca da uzes ecu i da ti dijelovi ostanu
u kojem si gradu ?
- japo
#2165 Re: FIAT KONZUMENTI
da mjenjo sam čitaj post iznad, to me znaima kao ide to s polovnim ECU, jel odgovara s drugog auta, moral se sta reprogramirati , hota tvrdi za nov ECU da će biti u redu 100%, to stari umenmi vozi govorio sam ne fiata
al da ne griješim dušu 4 godine je slušo bez greške
u sarajevu sam btw....
- johntra
#2166 Re: FIAT KONZUMENTI
Reparacija ECU isto nije loša varijanta, ima čovjek u Kiseljaku koji to odlično obavlja...Nego, onako, da te pitam? Jesi li kablove od svjećica pregledao? 
- japo
#2167 Re: FIAT KONZUMENTI
pregledani sve ok, bio kod toga u kiseljaku, nista, ecu išo na reparaciju u zenicu skikno dvije stoje
ko levat
po preporuci sto ne znači da neću opet poslati na reklamaciju, još je ta varijanta ostala da se zamjeni ecu
ili auto
al ne mozeš ga ni prodati rahat izdaje lampica 
- Zvek
#2168 Re: FIAT KONZUMENTI
Nemoj da se zavaravas, tesko da ces to ovdje rijesiti.
Mijenjaj auto, kad Fiata krenu da napadaju musice, to je skoro pa nerjesivo.
Mijenjaj auto, kad Fiata krenu da napadaju musice, to je skoro pa nerjesivo.
-
_ado_
#2169 Re: FIAT KONZUMENTI
A zasto nisi pokusao sa ECU od drugog punta. Imas hrpu tih auta koja se prodaju u djelovima, vjerovatno ECU nije puno skup.japo wrote:pregledani sve ok, bio kod toga u kiseljaku, nista, ecu išo na reparaciju u zenicu skikno dvije stoje![]()
![]()
ko levat
po preporuci sto ne znači da neću opet poslati na reklamaciju, još je ta varijanta ostala da se zamjeni ecu
ili auto
al ne mozeš ga ni prodati rahat izdaje lampica
- japo
#2170 Re: FIAT KONZUMENTI
e to ne znam ni ja, sam tok događaja je išao tako jbg, al moram pogledati po otpadima kako to ide
ću da javim sta kako da se zna za ubudće
ću da javim sta kako da se zna za ubudće
- johntra
#2171 Re: FIAT KONZUMENTI
samo računaj da ćeš i tu morati platiti dekodiranje drugog ECU, jer se ne može baš nakalemiti umjesto drugog, onako...
znači, spuštaj što više cijenu na otpadu, da bi imao više love za dekodiranje...
znači, spuštaj što više cijenu na otpadu, da bi imao više love za dekodiranje...
- japo
#2172 Re: FIAT KONZUMENTI
eto vidiš sex stereo , znao sam ja da ne moze plug and play
, dekodiraš a on neispravan 
- johntra
#2173 Re: FIAT KONZUMENTI
Ma dogovori sa otpadom za probu, ako može...Dekodiranje ne bi trebalo naštetiti ostalim, jer time činiš uslugu i gazdi, jer ga može skuplje prodati, a i onaj ko ga kupi, ako tebi ne bude valjao, ne mora ga dekodirati... 
- mmiirreellaa
#2174 Re: FIAT KONZUMENTI
pozdrav,
maloprije mi je pri voznji uz brdo, od nekih 40 km na sat, pukao remen. kada sam stala i pokusala da se okrenem sasvim normalno sam smotala u lijevu stranu dok sam pri motanju na desno imala vecih problema. kada je slep sluzba dosla, digli su haubu i izvukli su remen. nedavno sam mijenjela vodenu pumpu, nazalost kasno je i auto nisam mogla odvuci majstoru da vidimo sta je razlog pucanja. interesuje me sta bi moglo uzrokovati to pucanje? zadnja 2 dana sam primjetila da auto malo skripi pro kocenju, nista strasno nije zvucalo. u pitanju je fiat punto 1999. godiste.
hvala
maloprije mi je pri voznji uz brdo, od nekih 40 km na sat, pukao remen. kada sam stala i pokusala da se okrenem sasvim normalno sam smotala u lijevu stranu dok sam pri motanju na desno imala vecih problema. kada je slep sluzba dosla, digli su haubu i izvukli su remen. nedavno sam mijenjela vodenu pumpu, nazalost kasno je i auto nisam mogla odvuci majstoru da vidimo sta je razlog pucanja. interesuje me sta bi moglo uzrokovati to pucanje? zadnja 2 dana sam primjetila da auto malo skripi pro kocenju, nista strasno nije zvucalo. u pitanju je fiat punto 1999. godiste.
hvala