Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Pedja Kojovic

#2151 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

real kahn

Ja zaista ne vidim o cemu da pricam s nekim ko ratna stradanja "onih drugih", u ovom slucaju seljana Josanice, kvalifikuje kao bajku. To je za mene uvredljivo podjednako kao i Dodikovo negiranje masakra na Markalama ili u Tuzli.

Za Nasu stranku sve zrtve rata zasluzuju sucut, a svi ratni zlocinci kaznu.

p.k.
ultima_palabra

#2152 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

@Pedja,
Da li će se NS obratiti sa saopštenjem u kojem će reći da je jedino oslobađanje u Foči 1992. bilo oslobađanje njenih građana bošnjačke nacionalnosti od njihovih života?
veljaca

#2153 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by veljaca »

Pedja Kojovic wrote:real kahn

Ja zaista ne vidim o cemu da pricam s nekim ko ratna stradanja "onih drugih", u ovom slucaju seljana Josanice, kvalifikuje kao bajku. To je za mene uvredljivo podjednako kao i Dodikovo negiranje masakra na Markalama ili u Tuzli.

p.k.
Neka te je sram Pedja Kojovicu ..... neka te je sram .....

Ne vidjeh tvoje citiranje o Srebrenici, Visegradu, Markalama, Tuzlanskoj kapiji i inim stradanjima ...

Neka te je sram ....

Od dana za mene je NS - mrtva .... a ti ne postojis vise u mojim ocima .....

:sax:
no_pasaran

#2154 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by no_pasaran »

To "oslobađanje" koje ti aminuješ Peđa Kojeviću već je jednom okarakterisano kao masovni egzodus, planiran i popraćen masovnim ratnim zločinima, urbicidom, masovnim silovanjima, itd.

Dakle govorimo o onome što je saopštio sud u HAGU! Ne "neki nacionalista" iz "Teherana". Shvatam ja da ste vi ta grupacija koja jedva čeka da se izbalansira i izjednači, koja jedva čeka da im skine kamen sa srca da se ne moraju izvinjavati a da nama istovremeno daje prijekor da ne spominjemo - da se ne uznemire, ne uvrijede.

Ubrzo će aBd Karadžić biti osuđen i za genocid u na ovom području "Srbinja" pa vam evo predlažem da u onoj svojoj opštini organizujete dan žalosti i platite 5-6 narikača - da vam Rašo ode sa stilom. Mada sumnjam da ćete ga stići prežaliti.
Pedja Kojovic

#2155 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

veljaca

Meni je zao sto ste svoju odluku formirali na osnovu, po mom misljenju, netacnih i nepotpunih argumenata.
Iz mnogih saopstenja koje mozete naci na nasoj web stranici ja cu ovdje staviti samo jedno koje vam moze posluziti kao primjer da niste u pravu....

Nehumana politizacija žrtava
Friday, 10 July 2009

Naša stranka osuđuje izjave Nebojše Radmanovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, o tome da on neće prisustvovati Memorijalnoj svečanosti 11. jula u Srebrenici, pravdajući se „vjerovatnom politizacijom skupa“, pri čemu se unaprijed pažnja javnosti želi skrenuti sa žrtava na polje politizacije, čime je upravo g. Radmanović prvi otpočeo politizaciju ovogodišnjeg obilježavanja genocida u Srebrenici.
Također, Naša stranka smatra da djelovanje SNSD-ovih poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH, koji su izbacili iz dnevnog reda sjednice PSBiH raspravu o tački „Proglašenje 11. jula danom sjećanja u cijeloj BiH na žrtve genocida koji je 1995. godine počinjen u Srebrenici“, šalje poruku cijelom svijetu da SNSD nema volje i svijesti o važnosti javnog i nedvosmislenog distanciranja od nehumane i necivilizacijske politike genocida, što je nastavak trovanja javnog prostora i dovođenja u tešku zabludu onih koji slijede politiku SNSD-a.

Relativizacija i pokušaj razvodnjavanja simbolike počinjenog genocida u Srebrenici, kao planetarno priznatog simbola, jalovi je marketinški trik za kratkoročnu upotrebu, ali sa opasnim tendencijama da se politika postavi iznad žrtava. Paradoksalno je, da je baš BiH pored Srbije, jedina zemlja u Evropi koja ne obilježava Dan sjećanja na genocid u Srebrenici. SNSD na ovaj način, stavljajući politiku iznad istine, negira svaku žrtvu proteklog rata, bez obzira kako se žrtva zvala i kom narodu pripadala.

Istina, politizacija srebreničkih žrtava dolazi i iz reda bošnjačkih političara, vjerskih zvaničnika i akademskih ličnosti, ali stavovi SNSD-a i Radmanovićev potez samo su nastavak politizacije. Naša stranka poziva Visokog predstavnika međunarodne zajednice da sankcioniše svaki vid politizacije žrtava rata, svaki oblik negiranja dokazanih zločina i poricanja važećih sudskih presuda.

Naša stranka smatra da je svaki građanin BiH, zarad trajnog mira u Bosni i Hercegovini, dužan poštivati bol i patnju svake pojedinačne žrtve, iskreno i ljudski suosjećati sa žrtvama te da niko nema pravo relativizirati ili negirati sudske presude o zločinu i genocidu.
no_pasaran

#2156 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by no_pasaran »

Sad će ubrzo i 11 juli pa možete sa koalicionim partnerima obilježiti i "poklanjanje prelepog grada Srpskom narodu".

Kad već nemate problem sa "oslobođenjem Foče" ne znam zašto bi se suzdržavali za ovo.
Pedja Kojovic

#2157 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

no pasaran

Nista ja ne aminujem nikome.
Kad stavljate navodnike nad "oslobodjenjem Foce", koga zapravo citirate?

p.k.
p.s.
Ja se prezivam Kojovic, a ne Kojevic.
Last edited by Pedja Kojovic on 24/05/2010 11:46, edited 2 times in total.
no_pasaran

#2158 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by no_pasaran »

Pedja Kojovic wrote:veljaca

Meni je zao sto ste svoju odluku formirali na osnovu, po mom misljenju, netacnih i nepotpunih argumenata.
Iz mnogih saopstenja koje mozete naci na nasoj web stranici ja cu ovdje staviti samo jedno koje vam moze posluziti kao primjer da niste u pravu....

Nehumana politizacija žrtava
Friday, 10 July 2009

Naša stranka osuđuje izjave Nebojše Radmanovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, o tome da on neće prisustvovati Memorijalnoj svečanosti 11. jula u Srebrenici, pravdajući se „vjerovatnom politizacijom skupa“, pri čemu se unaprijed pažnja javnosti želi skrenuti sa žrtava na polje politizacije, čime je upravo g. Radmanović prvi otpočeo politizaciju ovogodišnjeg obilježavanja genocida u Srebrenici.
Također, Naša stranka smatra da djelovanje SNSD-ovih poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH, koji su izbacili iz dnevnog reda sjednice PSBiH raspravu o tački „Proglašenje 11. jula danom sjećanja u cijeloj BiH na žrtve genocida koji je 1995. godine počinjen u Srebrenici“, šalje poruku cijelom svijetu da SNSD nema volje i svijesti o važnosti javnog i nedvosmislenog distanciranja od nehumane i necivilizacijske politike genocida, što je nastavak trovanja javnog prostora i dovođenja u tešku zabludu onih koji slijede politiku SNSD-a.

Relativizacija i pokušaj razvodnjavanja simbolike počinjenog genocida u Srebrenici, kao planetarno priznatog simbola, jalovi je marketinški trik za kratkoročnu upotrebu, ali sa opasnim tendencijama da se politika postavi iznad žrtava. Paradoksalno je, da je baš BiH pored Srbije, jedina zemlja u Evropi koja ne obilježava Dan sjećanja na genocid u Srebrenici. SNSD na ovaj način, stavljajući politiku iznad istine, negira svaku žrtvu proteklog rata, bez obzira kako se žrtva zvala i kom narodu pripadala.

Istina, politizacija srebreničkih žrtava dolazi i iz reda bošnjačkih političara, vjerskih zvaničnika i akademskih ličnosti, ali stavovi SNSD-a i Radmanovićev potez samo su nastavak politizacije. Naša stranka poziva Visokog predstavnika međunarodne zajednice da sankcioniše svaki vid politizacije žrtava rata, svaki oblik negiranja dokazanih zločina i poricanja važećih sudskih presuda.

Naša stranka smatra da je svaki građanin BiH, zarad trajnog mira u Bosni i Hercegovini, dužan poštivati bol i patnju svake pojedinačne žrtve, iskreno i ljudski suosjećati sa žrtvama te da niko nema pravo relativizirati ili negirati sudske presude o zločinu i genocidu.
Lagali su nama i ljepše priče al smo negdje usput naučili da cijenimo djela a ne šuplje riječi. Npr.:

Ovo što ovdje pišeš - riječi

To što ne reagujete na "oslobođenje" Foče kod vaših koalicionih partnera - (ne)djelo
Last edited by no_pasaran on 24/05/2010 11:49, edited 1 time in total.
no_pasaran

#2159 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by no_pasaran »

Pedja Kojovic wrote:no pasaran

Nista ja ne aminujem nikome.
Kad stavljate navodnike nad "oslobodjenjem Foce", koga zapravo citirate?

p.k.
p.s.
Ja se prezivam Kojovic, a ne Kojevic.
Citiram Vašeg predizbornog koalicionog partnera sa kojim ste dogovorili zajednički nastup na svim nivoima vlasti. Dakle ne govorim o postizbornoj koaliciji, gdje donekle mogu shvatiti da se i sa svakakvim koalira. Ne govorim ni o matematičkoj - neophodnoj koaliciji (npr. SDA, SBiH, SNSD, HDZ, HDZ1990)
Govorim o Vašem predizbornom koalicionom partneru! Što znači o VAŠEM političkom bloku. TVOM političkom bloku Peđa.

p.s.
Dozvolite da se izvinim zbog te greške.

Nadam se da možete razumjeti, pišem uvrijeđen, razočaran i bijesan.

Izvinite još jednom.
Last edited by no_pasaran on 24/05/2010 11:53, edited 1 time in total.
Pedja Kojovic

#2160 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

no passaran

Nema veze, to je ok.
Razumijem bijes, ali nemojte molim vas pisati da je Krsmanovic rekao "oslobodjenje Foce" kad nije.

p.k.
no_pasaran

#2161 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by no_pasaran »

Pedja Kojovic wrote:no passaran

Nema veze, to je ok.
Razumijem bijes, ali nemojte molim vas pisati da je Krsmanovic rekao "oslobodjenje Foce" kad nije.

p.k.
Opet ste upravu i opet se izvinjavam.

On ovaj pokolj nije nazvao "oslobođenjem" nego "odbranom". Sad je sve potpuno drugačije.
StupskaBitanga

#2162 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by StupskaBitanga »

fino je krsmanović rekao Фоча храбро одбрањена to sve inicira da je kompletan exzodus Muslimana koji su bili tamo vecina bio opravdan

jel tako Pedja?????
Stvarno ste postali degutantni jer takve gluposti prosiipate
buzzer

#2163 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

pedja, molio bih te da potvrdis ili demantujes da li su krsmanoviceve rijeci korektno prenesene. pretpostavljam da znas, a ukoliko ne, mozes li nazvati zdravka i provjeriti iz prve ruke? mislim da je isuvise vazno ostati do kraja principijelan kako ovi kojima ubistvo civila i medju njima troje male djece nije zlocin i koji svoj angazman protiv ns na ovoj temi baziraju na lazima i tendencioznim interpretacijama tvojih i bojanovih izjava, dakle kako ovi branitelji statusa quo ne bi crpili dodatnu municiju iz ove srnizirane vjesti.
takodje bih te molio da das vlastiti komentar zdravkove izjave kakva god bila.
Alfa_Ze

#2164 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfa_Ze »

Alfa_Ze wrote:
Image Начелник општине Фоча Здравко Крсмановић подсјетио је да је, упркос великим жртвама, а храброшћу свих српских бораца и народа, Фоча храбро одбрањена од непријатеља на Никољдан 1992. године.
Nesjecam se da je Начелник општине Фоча Здравко Крсмановић prisustvovao obiljezavanju ili se stavio u ZASTITU clanica udruzenja ''ZENA ZRTAVA RATA'' odrzanoj u FOCI 18.8.2009.

Banksy

#2165 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

buzzer wrote:
Banksy wrote:
Pedja Kojovic wrote: banksy
Sto se tice clanstva u NS- u i u NVO...
Kao sto sam i rekao. Ja ne vidim problem niti znam ko je u Nasoj stranci u takvoj situaciji osim Srdjana Dizdarevica koji je clan helsinskog komiteta za ljudska prava. Ako mislite da je to protivzakonito-ja znam da nije- prijavite CIK-u.
A ako mislite da je nemoralno ja se ne slazem.
p.k.
Niko nije pitao U VEZI ČLANSTVA, to je naglašeno i pojašnjeno već evo tri puta.
Vrlo je ružno što na ovakav način pokušavaš zaobići istinu, ovi forumaši nisu djeca. Takvim odnosom ih ponižavaš i samo pokazuješ da u stvari ne raspolažeš argumentima.
Ipak, hvala, meni je ovo bilo dovoljno.
a da ti, za promjenu, svoj pokusaj diskreditacije nase stranke pojacas nekim linkom gdje stoji da jeste sukob interesa obavljanje funkcije u organima politicke stranke i u nvo (nije li cak i to netacno, odnosno nije li dizdarevic dao ostavku na funkciju u helsinskom komitetu?). ono tek postenja radi...
Nema potrebe da ih diskreditujem, ni ja niti bilo ko drugi. Rade to i sami savršeno, ne treba im pomoć. Evo vidi samo, iz dana u dan.
Nije moje da postavljam linkove. Kad ničim izazvan otvoriš ''promotivnu'' temu, gdje nudiš odgovore zainteresiranima, od tebe se očekuje da na postavljena pitanja i odgovaraš.
Svi vide i pišu da od početka zaobilazi konkretne odgovore, baca prašinu u oči, pravi se lud i nudi internet kao izvor. Onda, bolje da je nije ni otvarao.
Ne znam je li dao ostavku? Je li, zaista? Zašto je onda Sinan Alić tek v.d.? Da se Dizdarević vrati kad najesen završi posao, pretpostavljam.
Alfa_Ze

#2166 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfa_Ze »

Pedja Kojovic wrote:Ja zaista ne vidim o cemu da pricam s nekim ko ratna stradanja "onih drugih", u ovom slucaju seljana Josanice, kvalifikuje kao bajku. To je za mene uvredljivo podjednako kao i Dodikovo negiranje masakra na Markalama ili u Tuzli.

p.k.
Josanica nije ni bajka/ niti ''bajka'' !! U Josanici treba osuditi zlocin koji se dogodio nad nevinom djecom i nemocnim starijim osobama. Koliko je takvih ??
Njih ne treba mijesati sa vojnicima i vojno sposobnim osobama koji su stradali u Josanici !!
Ali Josanicu izvuci iz koneksta svih tih strahota koje su se VEC OD APRILA 1992. desavale u Istocnoj Bosni, pogotovo Foci, Cajnicu, Gorazdu, Visegradu, .......
Dozer

#2167 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dozer »

Al' ste se narogusili... :)

Odavno se ne javljam ovdje jer vidim da je tema postala toliko "usitnjena" da se povlace i pojedinacni slucajevi svega i svacega, a to, ako cemo biti realni i iskreni prema sebi samima, jedan covjek jednostavno ne moze ni da obradi, a jos manje da ponudi relevantne i ispravne odgovore.
Ispravne u smislu da svi forumasi budu zadovoljni njima.

Sada je tema rat, zlocini i zlocinci, a to je tema na koju svi mi pojedinacno imamo i te kako subjektivne stavove, misljenja, a na kraju i iskustva. I to je sasvim normalno jer neki od nas ovdje su se branili, a neki su napadali. Neki su bili zaludjeni veliko-ovim-i-onim politikama, a drugi su samo pokusavali ostati zivi i sacuvati svoju kucu od takvih politika i onih koji su te politike sprovodili u djelo. Zlocinom najcesce.
Neki, opet, radi prethodnih dogadjaja i zlocina uzrokovanih tim veliko-politikama opravdavaju zlocine koji su cinjeni u ime osvete za te prethodne zlocine, itd. itd.
I sve ovo je sasvim normalno i mislim da nema nikakve potrebe da se oko toga lome koplja. Neko ko je izgubio nekoga najmilijeg u tom ratu, bez obzira na kojoj je strani bio, i s obzirom na vrstu i "temu" u kojoj se taj rat odvijao, sasvim normalno ce i danas mrziti svog dzelata/koljaca/ubicu/zlocinca.

Ali, to apsolutno ne znaci da se svi zlocini ne trebaju osuditi, bez obzira na pocinioca, mjesto ili nacin izvrsenja zlocina. Cinjenica jeste da Srbi prednjace u lazima po ovim pitanjima, kao i po broju pocinjenih zlocina u BiH od '92-'95, kao i da u ogromnom broju svoje poginule vojnike i dan-danas prikazuju i pokusavaju prikazati kao pobijene i masakrirane civile, dok sve zrtve koje su oni poubijali pokusavaju prikazati kao montirane, lazne, ovakve i onakve. Srecom, puno je tu bilo i stranaca i nezavisnih posmatraca koji su istinu odavno napisali, tako da je ovo danas samo "pisanje uz vjetar" i sve te price nemaju nikakvu drugu svrhu osim jedne jedine - da se i pred ove izbore ponovo homogeniziraju enticki redovi i na taj nacin na vlasti odrze etno-nacionalisticke stranke, odnosno vladavina etno-vjerske kleptokratije.

Prava pitanja za P.K. i NS u svemu ovome jesu sta i na koji nacin oni misle uvesti promjene o kojima pricaju i koje obecavaju, slazem se, ali, isto tako je mozda nadrealno u ovom momentu, dakle prilicno prije izbora i prije nego je ta NS uopste i usla u vlast na bilo koji nacin, ocekivati i konkretne odgovore na ova pitanja.
Mislim da ni SDP niti bilo koja druga stranka u ovom momentu ne moze dati "ispravne" odgovore na sva ova pitanja.
I sve druge stranke ce, kao sto svi mi to vrlo dobro znamo, u predizbornoj utrci pricati o svakojakom prosperitetu i promjenama, obecavati kule i gradove, zlatne kasike, rjesavanje socijalnim problema, ekonomske i razvojne bumove, zastitu svega i svacega, etnicari ce opet izmisljati ugrozenosti, napade, bla, bla, itd. itd. itd.

Ali, hajde da opet pokusamo biti realni i iskreni prema sebi samima - zar od postojecih stranaka koje su na vlasti, evo sada vec 20 godina, sve to nismo culi i slusali tokom svih tih 20 godina?
Naravno da jesmo. A slusacemo i opet sada.

Ali, pravo pitanje, ili prava pitanja o svemu ovome sto se pita Pedju, u stvari ne treba postavljati njemu, nego upravo onima koji su sada na vlasti, i to u proslom vremenu - zasto sve sto se sada pita Pedju nije uradjeno puno ranije i od strane upravo ovih sto su na vlasti, a sve su to obecavali puno prije?!
I tu se dolazi do necega sto meni savrseno lici na mazohizam...stanje u kojem se na ponudjenu promjenu i pokusaj uvodjenja promjene stanja kojim su mnogi nezadovoljni reaguje na nacin da se onoga koji promjenu pokusava uvesti pljuje, a istovremeno se psuje i kuka kako nista u postojecem stanju ne valja...
Logika je...koja!?

Davno sam rekao, pa cu i ponoviti - iako je ta NS ocigledno politicki naivna, iako nemaju iskusnih politicara u svojim redovima (par onih koji su bili u nekoj drugoj stranci, a sada se toj NS oni spocitavaju kao nesto negativno uopste ne uzimam za relevantne argumente "protiv", jer je to budalastina), i iako su prilicno neorganizovani i bez dobre infrastrukture, po mom skromnom misljenju ipak zasluzuju paznju upravo radi svega toga, jer:
- nemaju politickih (a ni kriminalnih) hipoteka odranije, ni kao stranka, a ni kao pojedinci
- imaju i te kako obrazovanih, mladih i kvalitetnih ljudi u svojim redovima (bar koliko sam ja to uspio upratiti)
- imaju i sve vecu podrsku nekih zvucnih imena koja do sada nisu bila ukljucena u politiku upravo radi neslaganja sa etnicko-vjerskom kleptokratijom (da ne nabrajam, to vec manje-vise svi znamo)
A ono najbitnije od svega, bar meni, jeste cinjenica da do sada nisu imali vlast, ali zato imaju i te kakvu skolu naucenu na greskama i pogresnim politikama postojece vlasti.

Meni su ovo sasvim dovoljni razlozi da NS i te kako uzmem u razmatranje, i na kraju im dam sansu da u naredne 4 godine pokazu sta, kako i koliko mogu.
Odavno govorim da gore od ovoga sto nam je danas - ne moze. Tacnije, moze, ali pod uslovom da mi sami ne uticemo ni na kakve promjene i da nastavimo sa mazohistickim glasanjem za ove koji nas pobise, popljackase i raselise (a to rade i danas).

Isto tako, cinjenica je da ko god dodje na vlast, a da nije iz postojeceg vladajuceg miljea, trebace bar 3 godine samo da koliko-toliko sanira postojece stanje koje mu u naslijedje ostavljaju ove etno-kleptokrate. I u tom periodu je sasvim realno da se ne trebaju i ne mogu ocekivati nikakvi revolucionarni pomaci. Previse je problema kreirano i nagomilano, po meni vrlo ciljano i namjerno, da bi se mogli rijesiti "u trku". Pogotovo ako se zna da ce ovi mamlazi, ukoliko slete sa vlasti i ne budu imali vecine, i dalje i rukama i nogama kopati da opstruriraju svaki pozitivni pomak.

Sve sto govorim je s ciljem da se svi zamislimo i razmislimo, ali realno i iskreno - sta mi to u stvari hocemo? Da li nam je dobro ovako? Da li nam moze biti bolje? Da li zelimo da nam bude bolje?
Ako su odgovori usmjereni na buducnost, onda zaista ne vidim razloga zasto ne dati sansu nekome potpuno novom, neokaljanom, bez negativnih "repova", pa da vidimo sta ce biti... (sorry na poduzem postu...)
Last edited by Dozer on 24/05/2010 14:34, edited 2 times in total.
buzzer

#2168 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

Banksy wrote:
buzzer wrote: a da ti, za promjenu, svoj pokusaj diskreditacije nase stranke pojacas nekim linkom gdje stoji da jeste sukob interesa obavljanje funkcije u organima politicke stranke i u nvo (nije li cak i to netacno, odnosno nije li dizdarevic dao ostavku na funkciju u helsinskom komitetu?). ono tek postenja radi...
Nema potrebe da ih diskreditujem, ni ja niti bilo ko drugi. Rade to i sami savršeno, ne treba im pomoć. Evo vidi samo, iz dana u dan.
Nije moje da postavljam linkove. Kad ničim izazvan otvoriš ''promotivnu'' temu, gdje nudiš odgovore zainteresiranima, od tebe se očekuje da na postavljena pitanja i odgovaraš.
Svi vide i pišu da od početka zaobilazi konkretne odgovore, baca prašinu u oči, pravi se lud i nudi internet kao izvor. Onda, bolje da je nije ni otvarao.
Ne znam je li dao ostavku? Je li, zaista? Zašto je onda Sinan Alić tek v.d.? Da se Dizdarević vrati kad najesen završi posao, pretpostavljam.
slazem se da nema potrebe, ali ti to, nazalost, uporno i zlonamjerno radis. tacnije pokusavas, dosada bezuspjesno jer napadas lika koji je fenomen u bh politici. prvi koji otvoreno i javno ulazi u diskusiju sa svim spektrom s druge strane, od korektnih do zlonamjernih. i koji, makar za moje znanje, prvi promovira jedan potpuno novi, za nase prilike nevidjeno pristojan i umjeren nacin diskusije. s postovanjem se odnosi prema svima, dok mnogi sebi dozvoljavaju da se poigravaju s njegovim imenom, sa imenom stranke koju predstavlja, podmecu mu da je cetnik, bas kao sto mu s druge, banjalucke, strane podmecu da je alijin srbin. zato sam ti i predlozio da, tek postenja radi, podastres neki link ili citat gdje stoji da dizdarevic radi nesto sto nije legalno ili makar nije moralno.
Alfa_Ze

#2169 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfa_Ze »

Krsmanović samo nekoliko dana prije, za američke medije:
- Zdravko Krsmanović (51) pružio je ruku muslimanima, koji su nekada činili većinu u Foči, tako što je uspostavio čvrste veze s Goraždem. Dok mu traje drugi mandat, fočanski gradonačelnik želi da se dva grada spoje, čime bi bila obrisana demarkaciona linija između Republike Srpske i FBiH - piše Gutman
da bi jucer rekao :
Начелник општине Фоча Здравко Крсмановић подсјетио је да је, упркос великим жртвама, а храброшћу свих српских бораца и народа, Фоча храбро одбрањена од непријатеља на Никољдан 1992. године.
Za pametnog - dovoljno !!
Corto Maltese

#2170 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

Alfa_Ze wrote:Krsmanović samo nekoliko dana prije, za američke medije:
- Zdravko Krsmanović (51) pružio je ruku muslimanima, koji su nekada činili većinu u Foči, tako što je uspostavio čvrste veze s Goraždem. Dok mu traje drugi mandat, fočanski gradonačelnik želi da se dva grada spoje, čime bi bila obrisana demarkaciona linija između Republike Srpske i FBiH - piše Gutman

U čemu je ovdje problem?
Alfons Kauders

#2171 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

Corto Maltese wrote:
Alfa_Ze wrote:Krsmanović samo nekoliko dana prije, za američke medije:

U čemu je ovdje problem?
u onom sto nisi citirao... :D
Corto Maltese

#2172 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

Alfons Kauders wrote:
Corto Maltese wrote:
U čemu je ovdje problem?
u onom sto nisi citirao... :D
Postoji princip koji kaže da se treba ići od lakšeg ka težem, od jednostavnijeg ka složenijem, pa se sastojci neke jednadžbe analiziraju pojedinačno prije nego se riješ jednadžba. A ova jednadžba, u ogledalu nekog RS foruma izgleda ovako:
Beta_Se wrote:Krsmanović samo nekoliko dana prije, za američke medije:
Начелник општине Фоча Здравко Крсмановић подсјетио је да је, упркос великим жртвама, а храброшћу свих српских бораца и народа, Фоча храбро одбрањена од непријатеља на Никољдан 1992. године.
da bi jucer rekao :
Za pametnog (srbina) - dovoljno !!
I time upadamo u vještu zamku koju su nam još "90-te postavili Alija i Radovan, a sad je nastavljaju Haris i Dodik: Samo nacionalistima do jaja je dozvoljeno da se udružuju i prave koalicije. Usput se malo sporječkaju, uz 100.000 mrtvih, pa se pomire i ponovo u koaliciju.
Zato, hajde da se vratim na početno, jednostavnije i lakše pitanje, prije nego krenemo ka onom složenijem, i težem. U čemu je ovdje problem:

Zdravko Krsmanović (51) pružio je ruku muslimanima, koji su nekada činili većinu u Foči, tako što je uspostavio čvrste veze s Goraždem. Dok mu traje drugi mandat, fočanski gradonačelnik želi da se dva grada spoje, čime bi bila obrisana demarkaciona linija između Republike Srpske i FBiH - piše Gutman
Alfons Kauders

#2173 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

Corto Maltese wrote: Postoji princip koji kaže da se treba ići od lakšeg ka težem, od jednostavnijeg ka složenijem, pa se sastojci neke jednadžbe analiziraju pojedinačno prije nego se riješ jednadžba. A ova jednadžba, u ogledalu nekog RS foruma izgleda ovako:
Evo sastojci ove jednadzbe: x + y = licemjerje

Ako oduzmes x ili y, licemjerja nema jer su potrebna dvije izjave ili djela da bi se nekog nazvalo licemjerom. Analziranje pojedinacnih izjava u ovom slucaju bas i nema puno smisla...
I time upadamo u vještu zamku koju su nam još "90-te postavili Alija i Radovan, a sad je nastavljaju Haris i Dodik: Samo nacionalistima do jaja je dozvoljeno da se udružuju i prave koalicije. Usput se malo sporječkaju, uz 100.000 mrtvih, pa se pomire i ponovo u koaliciju.
Zato, da se vratim na početno, jednostavnije i lakše pitanje, prije nego krenemo ka onom složenijem, i težem. U čemu je ovdje problem:
A to sam rekao... Gdje?

Nacionalisti se okupljaju u koalicije zato jer imaju srodnu politiku, u nasem slucaju fasisticku. To sto mi nemamo dovoljno jakih opozicionih stranaka da naprave bilo sta konkretno je drugi problem.

Usput, ako cemo vec o opoziciji u RS, evo organizovali su se u dvije koalicije. NS i NSP, a s druge strane SDS, radikali i PDP, fasisticka opozicji fasistickoj poziciji... :D Cavic doduse pliva negdje izmedju, sad se nesto zakrvio sa SDS i ostalim, pa haman jos ne zna na koju bi stranu.

S obzirom da je rijec o RS, ja bi mu predlozio da ide na fasisticku, jer ta opcija u RS redovno kupi 90 do 95 posto glasova... :D
Corto Maltese

#2174 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

Alfons Kauders wrote:
Corto Maltese wrote: Postoji princip koji kaže da se treba ići od lakšeg ka težem, od jednostavnijeg ka složenijem, pa se sastojci neke jednadžbe analiziraju pojedinačno prije nego se riješ jednadžba. A ova jednadžba, u ogledalu nekog RS foruma izgleda ovako:
Evo sastojci ove jednadzbe: x + y = licemjerje

Ako oduzmes x ili y, licemjerja nema jer su potrebna dvije izjave ili djela da bi se nekog nazvalo licemjerom. Analziranje pojedinacnih izjava u ovom slucaju bas i nema puno smisla...
Zato, da se vratim na početno, jednostavnije i lakše pitanje, prije nego krenemo ka onom složenijem, i težem. U čemu je ovdje problem:
A to sam rekao... Gdje?
Analiza pojedinačnih izjava i postupaka uvijek ima smisla. Dva puta sam postavio pitanje, nisi ni pokušao odgovoriti na njega. Svima je jasno šta hoće, i šta postiže onaj koji je postavio oba pitanja zajedno, i na prvi i na drugi način. Efikasnosti te tehnologije (koja je potekla od izvornog licamjerja Alije i Radovana) svjedočimo već 18 godina. Ali slabo se ko zapita gdje bi nas doveo drukčiji pristup istoj temi, kroz prizmu pojedinačnih pitanja i djela. Svakom svoje, nemam namjeru gubiti vrijeme u daljnjem objašnjavanju. Za razliku od Peđe, ja sam ovdje samo gost.
sorge_sa

#2175 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sorge_sa »

Ova tema je sigurno jedna od tema sa najvise paradoksa na ovom forumu, helem o cemu se radi, znatan broj stranackih propagandista stranaka tzv toboznjih zastitnika "bosnjackih interesa", kako se medijski nazivaju, trosi znatne kolicine vremena i snage na dezavuiranje Nase Stranke i svih njenih aktivnosti, od prvih stranica je to tako, prognoze da nece preci izborni prag, kako su nevazni i nebitni i tako se "hairli" doguralo do 90 strane, paradoks je u tome da kolicina utrosenog entuzijazma za nipodostavanje N.S. je upravo disproporcionalna njihovim predvidjanjima o nevaznosti toga sto kritikuju. Zasto posvecivati necemu sto je bezvrijedno i nevazno ikakvu paznju, ali oni iz dana u dan sa sve vecim intezitetom napadaju nekad s razlogom, ali vecinom bez povoda, sve sto je Nasa Stranka. I da paradoks bude jos veci, da samog sebe paradoksira, ako se to tako moze reci, radi se o stranci koju na oktobarskim izborima mogu samo podrzati glasaci, biraci koji su na potpuno dijametralno ideolosko suprotnoj strani. Dakle N.S. i njeno glasacko tijelo ni u kom slucaju ne zadire u "zastitnike", to nam je svima jasno, da se niko ni iz jednog od tih tabora, ne moze prevariti ili zabuniti pa da glasa za druge, i ako se dese takvi preleti, to je toliko minorno, da sigurno nece utjecati u konacnici na rezultat. E sada se postavlja pitanje, zbog cega se prlja N.S. na svaki nacin, pa radi se o "apstinirajucim" glasacima, toj vecini koja "nedjelju" prespava ili radi nesto "jako bitno", rostilj,obidje rodbinu,podruzi se s prijateljima, i nadje svaki moguci "razlog i izgovor", dijapazon je sirok, svi su isti, nemam za koga, i izbjegne neizbjezno, svoju gradjansku duznost, da se suoci sa glasackom kutijom i samim sobom. Posto su glasovi SDA, HDZ, i ostalih manje vise betonirani, jer u njihovom slucaju glasa clanstvo tih stranaka, tj ideoloski bliski programima, cilj je dakle zabetonirati apstinirajuce glasace, ubjediti ih da se nema za koga i da su svi isti, a podmetanjem i prljanjem N.S. se upravo to postize, kao i smisljanjem kojekakvih afera SDP-u. A N.S. je od samog pocetka kao ciljajuce skupine odabrala apstinente, te u tom grmu lezi zec paradoksicar, te se potegli svi raspolozivi internetski kapaciteti i udri.
Locked