Ispade Hare opet u pravu.

Post Reply
ultima_palabra

#2151 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ultima_palabra »

supervizor wrote:Hare je smislio novi predizborni mamac: u programu Stranke za BiH piše da će penzionerima FBiH biti podijeljeno 35 posto dionica BH Telecoma i Elektroprivrede BiH!
Koja budalaština, pa bilo bi ko sa certifikatima... špekulanti i pijačari bi zaradili, a penzići ispušili foru :oops: Dionice treba ponuditi građanima FBiH na prodaju po povlaštenim uslovima, a ovako... ono što dobiješ džaba ne cijeniš :roll:
drndalo

#2152 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by drndalo »

Ma da, dace to nama Lepi Hare, po posebno povlastenim uslovima, na pocek od 230 god. i samo 13.7% ucesca, sa 50% bonusa na nominalnu vrijednost dionice... Nazalost, ogranicice nas na samo 234.000 EUR upisa po osobi... Cisto da ne bi bilo mesetarenja... :evil:
Bloger

#2153 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bloger »

koja fula komentatora - ne radi se o berzanskim dionicama koje će se podijeliti penzionerima, nego će se vlasnički dio u EPBiH i BH Telekomu prenijeti na Penzioni fodn PIO/MIO. Neće se trgovati ovim dionicama, niti se mogu prenijeti na novog vlasnika. Tako je Hrvatska na tamošnji Mirovinski fond prenijela dijelove vlasništva brojnih državnih kompanija. Treba se upoznati s prijedlogom, pa tek onda komentirati.
supervizor

#2154 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by supervizor »

Odličan prijedlog, to je najbolji način da se sačuva energetska suverenost BiH. Treba zabraniti Penzionom fondu da trguje dionicama i omogućiti mu da redovno ubire dividendu. Tako se može ojačati Penzioni fond FBiH. Nadam se da će Stranka za BiH istrajati na ovom prijedlogu, i da ovo nije predizborno obećanje koje će se zaboraviti nakon izbora.
drndalo

#2155 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by drndalo »

Jel se vas dvojica zajebavate, ili stavrno ozbiljno mislite da je Hare toliki altruista da to o cemu truni i ostvari ???

Ili ste sad pali s Marsa... Pa ne znate koliko je % od njegovih 100% izbornih programa i ispunio ????
supervizor

#2156 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by supervizor »

Prijedlog je odličan, a druga je stvar hoće li ga Hare ispuniti ili neće. Neka ga ispuni bilo ko, nije Hare jedini na vlasti. Jedino je važno da BH Telecom i Elektroprivreda BIH ne odu u ruke stranih vlasnika.
Been

#2157 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Been »

supervizor wrote:Prijedlog je odličan, a druga je stvar hoće li ga Hare ispuniti ili neće. Neka ga ispuni bilo ko, nije Hare jedini na vlasti. Jedino je važno da BH Telecom i Elektroprivreda BIH ne odu u ruke stranih vlasnika.
svi "programi" pred izbore su sjajni, no kad dođe vrijeme za realizaciju... :run:
supervizor

#2158 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by supervizor »

Nisu baš svi programi pred izbore "sjajni". Ne sviđa mi se na primjer to što SDA u svom programu zagovara da se strateškim partnerima da manjinski udio u novim elektroenergetskim objektima. To je ludost-ne treba nikom ništa dati-sve trebamo graditi sami, a ako nam treba strateški partner, onda neka investira novac i zauzvrat dobije odgovarajuću količinu električne energije. Bez prava vlasništva!
Bloger

#2159 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bloger »

Ni zrno žita neprijatelju!
drndalo

#2160 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by drndalo »

Student nije zapalio zito... :lol:
ultima_palabra

#2161 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ultima_palabra »

Zanima me kako Federalno ministarstvo i dva javna preduzeća mogu stajati ispred očigledno predizbornog spota :-) To je novac poreznih obveznika...
hercegovac_pravi

#2162 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by hercegovac_pravi »

Ja vam reko da ćemo gledati Hareta još dugi niz godina (od prilike 10)....Stvarna situacija na terenu je još negativnija za ostale kandidate jer Haretova moć raste direktno proporcionalno slabljnju SDA. Ali neka SDA doživi katastrofu pa makar se i Safa vratio.
Istraživanja: Silajdžić uvjerljivo prvi, Raguž za petama Komšiću, Ivanić Radmanoviću
17. 08. 2010. • 16:36 M. Bh.
Veličina slova: Standardna veličina slova Srednja veličina slova Najveća veličina slova
24sata.info PHOTO
*** SPAM *** - Silajdžićev izborni trijumf, prema istraživanju Dnevnog lista, neće doći u pitanje, jer on uvjerljivo vodi ispred ostalih bošnjačkih kandidata.

Komšić također ima prednost, ali mu je za petama Martin Raguž, kao i Ivanić Radmanoviću koji ima tek dva posto više podrške ...

Istraživanje javnog mnijenja koje je naša redakcija realizirala na uzorku od 1200 ispitanika (800 u Federaciji BiH i 400 u RS-u) u razdoblju od 1. do 10. kolovoza ove godine otkriva zabrinjavajuće nisko zanimanje javnosti za predstojeće opće izbore zakazane za 3. listopada ove godine. Izlaznost će, prema našem posljednjem istraživanju, pasti ispod 50 posto (preciznije 48,8 posto) i bit će znatno manja nego četiri godine ranije. Svaki drugi anketirani građanin sumnja da će izići na izbore i glasovati jer ne očekuje bitniju promjenu političke situacije u BiH. U odgovorima neodlučnih prevladavali su oni “svi su isti”, “za koga glasovati kad su svi jednaki”, “ne valja vlast, ali ne valja ni oporba” itd.

Slično kao i prije četiri godine

Da ne treba očekivati neke spektakularne promjene na izborima, pokazuju i rezultati naše ankete koja se odnosi na izbor tri člana Predsjedništva BiH. Prema dobivenim rezultatima, sastav Predsjedništva BiH najvjerojatnije će ostati nepromijenjen i nakon 3. listopada ove godine, budući da sva tri aktualna člana državnog vrha BiH - Haris Silajdžić, Željko Komšić i Nebojša Radmanović - imaju sasvim realne izglede da obnove mandat. Istina, trenutačna prednost srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića nad rivalom udružene srpske opozicije Mladenom Ivanićem prilično je mršava (svega 2 posto), nasuprot bošnjačkom i hrvatskom favoritu Harisu Silajdžiću i Željku Komšiću, čija prednost nad rivalima u ovom trenutku djeluje nedostižno.

Vodi Silajdžić

Za bošnjačkoga člana Predsjedništva BiH natječe se čak devet kandidata, no stvarna borba će se voditi između tri glavna favorita: Harisa Silajdžića, Bakira Izetbegovića i Fahrudina Radončića, pri čemu je važno napomenuti da je trenutačna Silajdžićeva podrška veća od zbroja glasova koje će osvojiti Izetbegović i Radončić. Silajdžićev izborni trijumf neće doći u pitanje čak ni u slučaju da se Radončić odluči povući i pozvati svoje pristaše da glasuju za Izetbegovića. Međutim, valja napomenuti da Silajdžićev trijumf neće biti onako spektakularan kao prije četiri godine kada je do nogu potukao kandidata SDA Sulejmana Tihića. Prema rezultatima našega istraživanja, Silajdžić će na predstojećim izborima 2010. dobiti nešto manje glasova nego četiri godine ranije.

Može biti promjena

Kada je u pitanju izbor hrvatskoga člana Predsjedništva BiH, situacija je slična onoj od prije četiri godine. SDP-ov kandidat Željko Komšić trenutačno uživa manju potporu nego prije četiri godine, no još uvijek znatno bolje stoji od kandidata HDZ-a 1990.

Martina Raguža i kandidatkinje HDZ-a Borjane Krišto. Situacija bi se, međutim, mogla promijeniti ukoliko bi dva HDZ-a postignula dogovor i odlučila u finiš utrke ući s jednim zajedničkim kandidatom. U tom slučaju, sigurni pobjednik za hrvatskog člana Predsjedništva BiH bio bi Martin Raguž, koji trenutačno za Komšićem zaostaje šest posto. U svakom slučaju, zbroj glasova koje će osvojiti Raguž i Krišto veći je od broja glasova koje će osvojiti Komšić. Naše istraživanje je potvrdilo da se Komšićeva biračka baza nalazi skoro isključivo (90 posto) u županijama s bošnjačkom većinom, odnosno da je Komšićev rejting u županijama s hrvatskom većinom praktično zanemariv - na razini statističke pogreške.
Na stanačkom nivou Hare će zabilježiti znatno bolje rezultate već na prošlim izborima dok će SDP imati možda najbolje rezultate od kraja rata pa do danas. Bar tako brojevi govore...ostaje da se vidi.
Dakle kako sada stoje stvari novu vlast će formirati SZBiH, SDP i "svehrvatska koalicaja (HDZ1990, HSP i Lijanovići). Za pc ne znam ali se nadam da će Dodo sve "pomesti" i imati neprikosnovenu i neupitnu moć pri odlučivanju.
zonbirile

#2163 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

supervizor wrote:Prijedlog je odličan, a druga je stvar hoće li ga Hare ispuniti ili neće. Neka ga ispuni bilo ko, nije Hare jedini na vlasti. Jedino je važno da BH Telecom i Elektroprivreda BIH ne odu u ruke stranih vlasnika.
-------------------------------------------
aranžmanom sa MMF su već otišli.Stari modus operandi svjetskih hoštaplera,još jedan kredit,a onda stezanje dužničke omče i baj,baj sve što vrijedi.
ultima_palabra

#2164 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ultima_palabra »

hercegovac_pravi wrote:Na stanačkom nivou Hare će zabilježiti znatno bolje rezultate već na prošlim izborima
Misliš na lokalne? Sigurno neće ponoviti 2006-u...
supervizor

#2165 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by supervizor »

Ne vjerujem da Silajdžić ima veću podršku nego Izetbegović i Radončić zajedno. Također, mislim da Radončić bolje stoji od Izetbegovića. Sumnjiva su ova istraživanja, ne treba ih uzimati zdravo za gotovo.
spreca

#2166 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by spreca »

supervizor wrote:Ne vjerujem da Silajdžić ima veću podršku nego Izetbegović i Radončić zajedno. Također, mislim da Radončić bolje stoji od Izetbegovića. Sumnjiva su ova istraživanja, ne treba ih uzimati zdravo za gotovo.

Imas pravo da ne vjerujes ali ubijedices se uskoro.
kiky

#2167 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by kiky »

ja sam, naprotiv, uvjeren da silajđić stoji bolje od radonjičića ( u sbakom slučaju ) ali i od izetbegovića ...
nisam ljubitelj silajđića ali je za ovu dvojicu hare - tito ....
interesantno je kako če proč raguž protiv komšića ...
takođe mislim da ivanić nema šanse pored radmanovića ...
i krišto je nepoznanica jer če za nju, po dogovoru, glasat i dodikovi puleni ...
bit če interesantno ...
ja predpostavljam da se ide na namještanje izbora i da če velika prevara bit baš kod hrvatskog predstavnika jer su silajđić i radmanović sigurni ...
:-)
Bloger

#2168 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bloger »

Raguž bi mogao pobijediti Komšića ali pod uvjetom da se Borjana Krišto povuče iz utrke, za što ne postoji ni minimalne šanse. Opet će Bošnjaci izabrati Hrvatima člana Predsjedništva BiH.
StupskaBitanga

#2169 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by StupskaBitanga »

Bloger wrote:Raguž bi mogao pobijediti Komšića ali pod uvjetom da se Borjana Krišto povuče iz utrke, za što ne postoji ni minimalne šanse. Opet će Bošnjaci izabrati Hrvatima člana Predsjedništva BiH.
jesi ti i tipovi poput tebe NEDOKAZNI
Nisu Bosnjaci birali vec BOSANCI I HERCEGOVCI tj GRADJANI ove zemlje a gdje pise da on MORA predstavljati SAMO Hrvate???ON PREDSTAVLJA SVE gradjane BiH

ja nisam Bosnjak ni Srbin ni Hrvat
Vec gradjanin BiH a mene predstavlja ZK
Bloger

#2170 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bloger »

To nisu činjenice nego gole fraze. Činjenica je da su Komšičća izabrali Bošnajci, odnosno da za njega nije glasalo ni 2 posto Hrvata. A Komšić je izabran kao hrvatski član Predsjedništva BiH. Njegov izbor je zakonit, ali Komšić nema LEGITIMITET da zastupa hrvatski narod. Bošnajci zloupotrebljavaju brojčanu premoć i to nije fer prema malobrojnijem hrvatskom narodu. Tako se ne gradi nacionalna ravnopravnost. Tako se razara BiH, samo što to autisti iz SDP-a koji su zaslijepljeni vlašću, neće da vide.
high_volume

#2171 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by high_volume »

Bloger wrote:To nisu činjenice nego gole fraze. Činjenica je da su Komšičća izabrali Bošnajci, odnosno da za njega nije glasalo ni 2 posto Hrvata. A Komšić je izabran kao hrvatski član Predsjedništva BiH. Njegov izbor je zakonit, ali Komšić nema LEGITIMITET da zastupa hrvatski narod. Bošnajci zloupotrebljavaju brojčanu premoć i to nije fer prema malobrojnijem hrvatskom narodu. Tako se ne gradi nacionalna ravnopravnost. Tako se razara BiH, samo što to autisti iz SDP-a koji su zaslijepljeni vlašću, neće da vide.
Pa zar izbori nisu tajni...Odakle tebi svi podaci na čijim osnovama tvrdiš procente Hrvata, legitimitet i sl... Ili samo povraćaš po sebi od muke :oops:
Last edited by high_volume on 19/08/2010 00:18, edited 1 time in total.
StupskaBitanga

#2172 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by StupskaBitanga »

Bloger wrote:To nisu činjenice nego gole fraze. Činjenica je da su Komšičća izabrali Bošnajci, odnosno da za njega nije glasalo ni 2 posto Hrvata. A Komšić je izabran kao hrvatski član Predsjedništva BiH. Njegov izbor je zakonit, ali Komšić nema LEGITIMITET da zastupa hrvatski narod. Bošnajci zloupotrebljavaju brojčanu premoć i to nije fer prema malobrojnijem hrvatskom narodu. Tako se ne gradi nacionalna ravnopravnost. Tako se razara BiH, samo što to autisti iz SDP-a koji su zaslijepljeni vlašću, neće da vide.

opet te covjece pitam
JEL to hrvatski samo treba predstavljati hrvate ili sve gradjane bih
znam i kontam ja da je i predsjednistvo i sve u q...u ali treba poceti graditi novi sistem sa novim ljudima
i otisli smo od Hareta i opet ponavljam koliko god imao negativnih bodova i sve ali od 3 zla(on, Scepo i babin sin) bolje je izabrati manje
Bloger

#2173 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bloger »

Postoje podaci u Izbornoj komisiji. Komšić je dobio zanemarljiv broj glasova u svim gradovima s hrvatskom većinom. Dobio je glasove u gradovima s predominantnom bošnjačkom većinom. To su činjenice koje niko ne može poreći.
high_volume

#2174 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by high_volume »

brisan post...
Last edited by high_volume on 19/08/2010 00:31, edited 1 time in total.
opa22

#2175 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by opa22 »

O.K slazem se i mislim da komsica nisu izabrali hrvati nego bosnjaci, no meni nikako ne moze postati jasno apsolutno nikako zasto ja moram glasati za hrvata ili srbina ili bosnjaka ovisno o tome tko je sto, ako mi taj netko za koga ja moram glasati ne nudi ono sto ce mene uciniti zadovoljnim, a jedan srbin nudi :S gdje je tu logika, znaci glasaj za hrvata i ako ti nije po gustu.....koji idiot je mogao ovo samo izmisliti
Post Reply