Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2151 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Admir_1984 »

Zhìxin wrote:Kako vaša "djeca" trpe vrućine? Moja ne miče sa pločica i spava od 08:00 do 19:00 uz par budjenja(jelo, nužda itd...) :D
Messi se zakuca gdje su plocice najhladnije (obicno prizemlje na vikendici) i kažu starci haman po citav dan tu spava :)
damirc_sa

#2152 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by damirc_sa »

Ja mislim da je mojoj Adari ( Njemački ovčar) najgore, hem sto je ubi vrucina hem treba da se okoti za 10-tak dana, sve sam preduzeo da je sklonim u hladovinu, ali u principu opet je zivahna
Cholina_Lokica

#2153 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Carliju je horor... Ker je isto biljka :-) Ne mrda iz hodnika sa plocica, bas mi ga je zao. Happy ne Hebe ni vrucinu nit ikoji klinac, tom pascetu nista zivo ne smeta osim muha :lol:

Nego, ja opet imam problem sa malim psima, ovo kako je fino vrijeme pa gospoda vise izvodi male vristece kerove :roll: Lijepa zima nigdje ih... Elem, lijepo cu poceti nabijati nogom ma koliko mi ih bilo zao. Naravno bez povodca i zalijecu se k'o mahniti... U zadnjih 10 dana Carli je ujeden jedno 5 puta :-) Ako ja mogu tele od skoro 60 kg drzati uz nogu i ne dati mu da divlja po psima, pa zar je toliki problem ono malo drzati pod kontrolom... Ker mi fakat ima sve vece traume od pasa. Inace se jako boji drugih pasa, i ima ih samo nekoliko kojima smije da pridje, i taman se malo opusti, neko malo ga ujede i hajd sve ispocetka. A da on odgovori i otrese to malo bio bi on i ja krivi, bas mi je pun klinac... Ono sto je najgore on ne zna ujesti, on na pse laje, rezi i baca se okolo, ali pas ga ujede i on nastavi na glavu se bacati...
Bas ne znam vise sta da radim, a njega konstantno napadaju
febo_acm

#2154 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Cholina_Lokica wrote:Carliju je horor... Ker je isto biljka :-) Ne mrda iz hodnika sa plocica, bas mi ga je zao. Happy ne Hebe ni vrucinu nit ikoji klinac, tom pascetu nista zivo ne smeta osim muha :lol:

Nego, ja opet imam problem sa malim psima, ovo kako je fino vrijeme pa gospoda vise izvodi male vristece kerove :roll: Lijepa zima nigdje ih... Elem, lijepo cu poceti nabijati nogom ma koliko mi ih bilo zao. Naravno bez povodca i zalijecu se k'o mahniti... U zadnjih 10 dana Carli je ujeden jedno 5 puta :-) Ako ja mogu tele od skoro 60 kg drzati uz nogu i ne dati mu da divlja po psima, pa zar je toliki problem ono malo drzati pod kontrolom... Ker mi fakat ima sve vece traume od pasa. Inace se jako boji drugih pasa, i ima ih samo nekoliko kojima smije da pridje, i taman se malo opusti, neko malo ga ujede i hajd sve ispocetka. A da on odgovori i otrese to malo bio bi on i ja krivi, bas mi je pun klinac... Ono sto je najgore on ne zna ujesti, on na pse laje, rezi i baca se okolo, ali pas ga ujede i on nastavi na glavu se bacati...
Bas ne znam vise sta da radim, a njega konstantno napadaju

:D :D :D

Kad smo već kod muha, evo jedne sa spremanja u lov :D :

Image

To kad neko ujede reaguj odma, ako Carli nece da ujede, ujedi ti :D
Cholina_Lokica

#2155 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Ma dzaba, pricala ljudima ili zidu isti mi klinac... Ostalo jedino jos da nabijam nogom a sve mi zao :-)
Pasiflora

#2156 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

Pa udari gazdu ne psica. I onako je gazda kriv zbog toga. :D
Probaj, cim vidis da ti prilaze, upozoriti nesto u stilu kao: mozete li zakaciti psa, moj je prekrupan, bojim se da vam ga ne povrijedi... ma nece on namjerno, ali malo se grublje igra...
Mislim da bi ovo moglo imati efekta, Carli stvarno mocno izgleda. Dovoljno da ih uplasi :-D
Cholina_Lokica

#2157 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Ma dernjam se k'o sumanuta kad ih vidim, ali obicno ne mogu da ga uhvate odmah, pa citava procedura, a Carli sve vece traume dozivljava :-) Jadnom mu je citava guzica izujedana, svi ga za dupe ujedaju
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2158 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

Cholina_Lokica wrote:Ma dernjam se k'o sumanuta kad ih vidim, ali obicno ne mogu da ga uhvate odmah, pa citava procedura, a Carli sve vece traume dozivljava :-) Jadnom mu je citava guzica izujedana, svi ga za dupe ujedaju
Reci im da je Čatli opasan da će ih izujedati, a kako su maleni da ti ne želiš da snosiš posljedice. I te kako će se čuvati.. Mene kad pitaju Hoće li ujest, uvijek kažem hoće.. radi takvih što mi onda plaše psa..
febo_acm

#2159 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Meni govore, kada hodam sa Lilly, mac mac... :D Nisu svjesni šta ih čeka za pola godine. Inače počelo me smarati da svakih 5 min neko dođe i govori kako je predivna, prekrasna, pa je gnjavi... Ne mogu normalno da hodam ulicom.
KatarinaKosaca

#2160 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

Zhìxin wrote:Meni govore, kada hodam sa Lilly, mac mac... :D Nisu svjesni šta ih čeka za pola godine. Inače počelo me smarati da svakih 5 min neko dođe i govori kako je predivna, prekrasna, pa je gnjavi... Ne mogu normalno da hodam ulicom.
Lilly fakat jeste predivna. Ne smijem više njenu sliku u kući pokazivati navalili su da nabavimo stafordicu. A ja i tornjak, nešto nismo za još jednog psa :roll:
pakica_

#2161 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

pomahnitat cu od malih kerova, ali iz drugih razloga :D moj basta stvarno hoce ujest muzjaka, im'o on 4 il 44 kile, a mali su OBAVEZNO pusteni! jebo mater, k'o da su aristokratska pascadija, i eto, posto su malehni, bitniji su od mog.. mrš! (cast izuzecima, kojih je stvarno malo :D )
i zhixin, znam kako ti je.. ja s bastom ne mogu proc ferhadijom ili vilsom, da nas minimalno pet ljudi ne zaustavi da ga pomazi, uslika se s njim i sl. :-) dodijali su mi vise.. pocela sam govoriti da ujeda.. samo mamama s djecom koja hoce da ga pomaze kazem kakav je ustvari :D
febo_acm

#2162 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Ma cirkus, neodgovorni ljudi. Ako je mali može sve, ako je veliki na povodac i uz nogu...

Ima Lilly finu polusestru za prodaju :D
Ma jedan ili dva psa, isto ga dodje, skoro :D Moraš šetati jednog, moras i drugog. Samo hranu i vakcine uduplaš :D
Cholina_Lokica

#2163 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Ma nije problem sta ja kazem, pricala sam I da ce ujesti I zgnijeciti I sta sve... problem je oni pusteni, zalete se k' o mahniti, dok vlasnik dodje vec gotovo sve. Naravno ne mogu ih dozvati jer ih ne slusaju, ma haos ali pravo pizdim zbog toga. Ja carlija koji na moj prvi poziv se parkira mi pored noge kad je pusten ne mogu pustati a oni tako... bas sam ljuta. Zbog debila ja njega ne mogu da oslobodim straha pa mi ker svaki put kad vidi psa nervni slom dobije
ozon3

#2164 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by ozon3 »

pakica_ wrote:pomahnitat cu od malih kerova, ali iz drugih razloga :D moj basta stvarno hoce ujest muzjaka, im'o on 4 il 44 kile, a mali su OBAVEZNO pusteni! jebo mater, k'o da su aristokratska pascadija, i eto, posto su malehni, bitniji su od mog.. mrš! (cast izuzecima, kojih je stvarno malo :D )
i zhixin, znam kako ti je.. ja s bastom ne mogu proc ferhadijom ili vilsom, da nas minimalno pet ljudi ne zaustavi da ga pomazi, uslika se s njim i sl. :-) dodijali su mi vise.. pocela sam govoriti da ujeda.. samo mamama s djecom koja hoce da ga pomaze kazem kakav je ustvari :D

Ja sam imao 1 engleskog Bull Terriera i 1 Američkog Pit Bull terriera. Bully bila zenka, amstaf mužijak. Bili su "izložbeni primjerci," ali, za razliku od 99% vlasnika tih i sličnih rasa, oni meni nisu bili "mudna extenzija/proteza. Već u 6. mjesecu su bili kastrirani (sterilizirani). I pored uvrijezenog mišljenja da se kastriran pas manje krece, splasne mu instinkt, to nije slucaj niti s jednim psom. Instinkt je jos uvijek tu li samo je manje adrenalina da pokušava dominirat nad psima nad kojim nema nikakvu potrebu, jer mu nisu u čoporu.

Elem, oba psa su bila kratkih fitilja, ali sam im ja te fitilje malo produzio, tako da se nisu tackali niti na jednog psa, niti su ih instinkti preuzimali u igri sa fizicki slabijim psima. ALI, u svemu tome postoji to divno ali! Naime, mali psi imaju napoleonov sindrom. Laju i napadaju sve. Moji psi su bili fantasticno istrenirani i odgojeni i ujedali su samo u slucaju apsolutne nuzde, tj ako ih neko napadne - fizicki. To se desilo samo 3 puta u njihovom zivotu (umrli su od starosti), ali za svaki dr slucaj su samom pojavom i stavom pred bilo kojim psom zaustavljali bilo kakav napad na sebe. Nisu se nikad ni jednog psa bojali, aali nikad ni jednog nisu napali.

Ako iko gleda Cezara i njegovog Daddy-a i sada Juniora, isto su reagovali okretanjem od malih pasa i guranjem bokom. Jednom je zenku ujeo jedan pekinejzer... samo mu je bog i ja pomogao da ostane ziv. Bully ga je uhvatila tacno preko kicme i pocela od kamen udarat dok ga je tresla (jer samo trganje nije bilo dovoljno), tako da sam je jedva uhavizao da joj ga ja iz usta vadim. Sve je trajalo manje od 20sec, ali je pekinejzer jedva ziv ostao. Inace su uvijek izlazili u paru i uvijek cuvali jedno dr. Ali u konkretnom slucaju, pekinejzer je bio pusten, moji psi (uvijek) na uzici, iza mojih nogu i gledaju iskljucivo u mene, dok ne dodjemo do parka, gdje dajem jos malo uzice da se mogu druzit s dr psima. Tada je neki bracni par izveo kera (koji im je sluzio kao probno dijete) i, naravno pustio ga s uzice. Pekinejzer se aletio na muzijaka, koji ga je prvo odgurniu i stao pored mene, a kako se pekinejzer docekivao na stranu, pao je pored bullija koju je ujeo, jerbo - ON dominira nad mojim psima...

Tu malu gamad treba nadgledat vise nego bilo kojeg velikog, jakog, radnog psa...
KatarinaKosaca

#2165 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

MOja bježi od tuče i kavge... i ja tako volim, nego da se k***či. Beganova majka nikad nije zaplakala :lol: :lol:

Jedino je osjetiljiva na kuću, tu bi ujela lopova. Neki je dan ušla u kuću moje mame i prvog nakojeg je naletila je mamina prijatlejica, mislila je da je uhvatila lopova, umalo je nije izujedala.
pakica_

#2166 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

ljudiiiiiiiiiii, moze l' cukama sta bit od prdibaba? nala ih pojede makar 100 komada kad smo u parku :lol: :lol:
febo_acm

#2167 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Ozon3, da li si ti imao Pitbulla ili Stafforda? Amstaff je valjda Stafford.

I ja vise volim da mi pasce bjezi nego da napada, bicu ja mirniji :D

Znaci Basta kolje bube :D

Sent from my iPad using Tapatalk HD
pakica_

#2168 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

Zhìxin wrote:Ozon3, da li si ti imao Pitbulla ili Stafforda? Amstaff je valjda Stafford.

jok basta, nala :D basta ih ganja, al' ih ne jede, a nala ih mete k'o delikates :D
awekenings

#2169 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by awekenings »

Kako hladite cuke ovih dana ...
uvijek_ista

#2170 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by uvijek_ista »

Gdje odvesti psa na kupanje?
Postoji li takvo mjesto blizu Sarajeva?
ozon3

#2171 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by ozon3 »

Zhìxin wrote:Ozon3, da li si ti imao Pitbulla ili Stafforda? Amstaff je valjda Stafford.

Pita sam imao. ali mi je lakse nekad pisat amstaf. Oba tigrasta psa. Od glave do pete.
Cholina_Lokica

#2172 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

uvijek_ista wrote:Gdje odvesti psa na kupanje?
Mi smo isli na rimski most.
zengi

#2173 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zengi »

Sta da vam kazem, nije lako ni ovako ni onako. Kad je pas mali, tipa pekinezer itd. a kurci se, onda to nije dobro jer jedan ozbiljan ujed moze znaciti smrt ili ozbiljnu povredu.... a to ne valja.
Ako je pas veliki i kurci se, tu imamo problem sta ako razdere nekog malog psa koji se kurci? Ni to nije dobro.

Ja mogu tolerisati svako ponasanje psa dok god vlasnik cini sto moze, ali kad je vlasnik kreten onda me to raspuca.

Nedavno sam imao slucaj kad mi je psu (ekstremno dominantnom) dosao neki doga argentino, unio mu se u facu i poceo da rezi sav zapet ko puska. Posto sam u tom momentu drzao svog psa golim rukama oko vrata (a vlasnica argentinca nije mogla da dozove svog psa) ja pustim svog psa jer sam vidio da ako dodje do marisane odose moje ruke. Zavali ga moj pas u roku od jedne sekunde ali ga na komandu i pusti. Vlasnica prisla i kaze sa osudom u tonu, pa on je samo htio da se igra, sto hoce reci da sam ja sad neki kreten sa agresivnim psom (sto i jesam ali to ona nije mogla da zna :) ) a eto ona je neka kulturna dama ciji pas je SAMO HTIO DA SE IGRA. Ma nemoj?!!! Dobro rekoh gospodjo, nemojte molim vas meni objasnjavati sta je pas htio a sta ne, nego pazite svog psa. E takve me stvari iznerviraju. Nemoj se ba pravit budala jer i budala vidi sta je tvoj pas htio. Sta da je kod mene bio neki miroljubivi plasljivi pas i da ga je ovaj argentinac razderao... bi li i to bilo "samo htio da se igra".
Prosao je pored zenke, prosao pored manjeg mirodljubivog psa kao da ih nema i dosao agresivnoj volusini da se igra tako sto ce mu se unosti u lice i rezati.
Tako mi je jednom dosao komsijin sarplaninac i napao mene i mog malog psa od 20 kg u mojoj basti. Prvo sam mislio da mu pustim agresivnu volusinu ali onda skontam da je bolje da to ja i Špico rijesimo. Naklofamo mi tog šarplaninca (upotreba minimalne fizicke sile, znaci bez kolaca, stangi, itd.) i otpratimo ga van baste. Dosao komsija (koji nikad ne izvodi svog dragog ljubimca, ovo mu se on otkinuo sa lanca) i umjesto da se izvini on me jos pita sto mu ja bijem psa. :shock: :shock: :shock: :-)

PS
Neko upita, gdje ima da se pas kupa?

Nema nigdje jarane!!!! Od kako su bošnje nabavile 4x4 nema potoka koji nije zagadjen u ovoj drzavi.

Moji su se neki dan okupali u kristalno cistom Dobrinjskom potoku i mislio sam da cemo i ja i oni pomrijeti od kuge ali za cudo Bozije nisu cak ni na kanalizaciju smrdili....BAS CUDNO.
Pasiflora

#2174 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

Cholina_Lokica wrote:
uvijek_ista wrote:Gdje odvesti psa na kupanje?
Mi smo isli na rimski most.
Ima li Na RM jos puno smeca? Mi tamo godinama nismo bili zbog hrpa smeca koje su nabacali "građani".
Ima na Stojcevcu vrlo lijepo jezerce, samo nisam sigurna da li sada tamo ima puno ljudi... mi smo nasega prosle jeseni par puta odveli na kupanje i vrlo se lijepo rashladio...
Edit: imas na "slike vasih kucnih ljubimaca" slike moga srece kako pliva na Stojcevcu :D
zengi wrote:Moji su se neki dan okupali u kristalno cistom Dobrinjskom potoku i mislio sam da cemo i ja i oni pomrijeti od kuge ali za cudo Bozije nisu cak ni na kanalizaciju smrdili....BAS CUDNO.
Moj sreco je dok je bio mlad, cim ugrije, jurcao u D. potok. Naravno, nakon toga je odmah isao kuci i na kupanje. Mislim da u njega jos uvijek utice kanalizacija. Zao mi onih nasih kvartovskih lutalica, oni jadni piju to...
Cholina_Lokica

#2175 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Mi kad smo isli na tom mjestu nije bilo smeca, a nisam hodala okolo :mrgreen:
Post Reply