Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
enisss

#2151 Re: Teretana

Post by enisss »

vinnie_jones wrote:nisu supLJementi ali jesu tegovi u pitanju :mrgreen:
Riza je dobio nasljednika, 214 kg u trzaju :shock: :thumbup:

covjeceeeeee...pa ovo je stvarno puno kg :D :D :D
sitna.buranija

#2152 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

Salimi je fakat zvjerka, samo da ga ne uhvate na nekoj glupoj doping kontroli :) Mislim da ce on najbolje rezultate ostvariti tek na OI 2012 i 2016.

Jucer, zanimljiva je bila i -105 kat., ali Klokov je lose otvorio i Akkayev ga dobi hladno. A Klokov je mogao bar jos 5 kila u C&J :sad:
neretvanac

#2153 Re: Teretana

Post by neretvanac »

Lucazode wrote:Ma ajde nema puno filozofije. Prevara i to žešća samo da dodam. Bolje nekim Whey-om se lupat sa dobrom dijetom nego Karinatin.
Fazon je što sam i ja podlegao s početka savjetima "stručnjaka" pa kupovah te gluposti :oops:
A imao sam havera koji je konzumirao Efedrin. Izuzetno opasan. Diže tlak, i samim tim diže otkucaje srca. Kad tako opterećenom srcu dodaš trening, imaš bombu u prsima...
Pishaj ga i Marketing
Efedrin-bas pametno... Inace djeluje i centralno stimulirajuce pa moze izazvati i ovisnost s vremenom.
Podizanje krvnog pritiska ide neovisno od podizanja pulsa- aktiviraju rad srca preko nor-/adrenalinskog sistema.
Uzimanje svih substanci koje aktiviraju simpatikus i nakon njih otici na intenzivan trening ne bi se trebalo smatrati bezopasnim- ukljucujuci kofein ("jaka kafa prije treninga")
Razlog: pri intezivnim naporima, kao sto je rad tegovima ili aerobna akivnost, dolazi do podizanja sinusnog udarnog ritma- narodno receno, srce jace lupa. Jos na to dodati substance koje imaju jako simpatikomimetijsko djelovanje nije bezazleno- moze doci do raznih vrsta poremecaja srcanog ritma, npr. tahikardije ili ekstrasistola (preskakanje srca) koji mogu biti opasni.
Masa ljudi ima neke faktore u gradji srcanog misica (razne oblike kardiomiopatija, zadebljanja srcanih stijenki, obstrukcija itd.) ili provodjenju srcanih impulsa koji su rizicni a da ni ne znaju za to (bez vidljivih simptoma) i nikad u zivout nisu uradili ehokardiografiju, ergometriju, EKG ili kakav drugi kardioloski pregled a uzimaju takve stvari na svoju ruku i nekontrolisano.
Opcenito se s takvim stvarima nije igrati- dobar trening se moze obaviti i bez toga.
Pozdrav.
vinnie_jones

#2154 Re: Teretana

Post by vinnie_jones »

sitna.buranija wrote: Salimi je fakat zvjerka, samo da ga ne uhvate na nekoj glupoj doping kontroli :) Mislim da ce on najbolje rezultate ostvariti tek na OI 2012 i 2016.

Jucer, zanimljiva je bila i -105 kat., ali Klokov je lose otvorio i Akkayev ga dobi hladno. A Klokov je mogao bar jos 5 kila u C&J :sad:
danas sam gledao reprizu izgledalo mi je da je i Hadžimurćo mogao pojačati 3. pokušaj u izvlačenju, pozdraviše se na kraju, sve po ps-u :mrgreen:
ne znam kakva su ograničenja po broju takmičara ali znam da Ruje imaju još 2-3 top dizača u -105, dobro je nisam jedini da pratim takmičenje u utezima :thumbup:
enisss

#2155 Re: Teretana

Post by enisss »

negdje sam prije godinu dana postavio jednu sliku a evo sad i nova nakon 2 god treniranja... :-)[/quote]

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :smajokojijezabalio: :thumbup:[/quote]
enisss

#2156 Re: Teretana

Post by enisss »

sitna.buranija wrote:

Salimi je fakat zvjerka, samo da ga ne uhvate na nekoj glupoj doping kontroli :) Mislim da ce on najbolje rezultate ostvariti tek na OI 2012 i 2016.

fkt su ovi ljudi prejaki :) gledam u cudu :)
sitna.buranija

#2157 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

vinnie_jones wrote:danas sam gledao reprizu izgledalo mi je da je i Hadžimurćo mogao pojačati 3. pokušaj u izvlačenju, pozdraviše se na kraju, sve po ps-u :mrgreen:
ne znam kakva su ograničenja po broju takmičara ali znam da Ruje imaju još 2-3 top dizača u -105, dobro je nisam jedini da pratim takmičenje u utezima :thumbup:
Dobar je Hadzimurat, iako je Klokov moj favorit. A Rusi dakako imaju jaku ekipu u -105, Lapikov je presao u +105. Bjelorus Aramnau (koji je vjerovatno najbolji u -105) se nije takmicio (vec 3 godine ne izlazi na svjetska), a Dolega je povrijedjen. Rusi su beton, ali i bugarska prica o uspjehu je meni interesantna (s obzirom da su imali visestruko manji izbor talenata od Sovjeta), obavezno procitaj nesto o Ivanu Abadjievu.

Kako je lud kad se drekne: http://www.youtube.com/watch?v=J3cqc2Er6hY 8-)
Push press 225kg: http://www.youtube.com/watch?v=KtxQFmRl ... re=related
SaPnA

#2158 Re: Teretana

Post by SaPnA »

Sa_dy wrote:
Sa_dy wrote::cry:

TI vazda mene moras najuziti :cry: , odoh..neTu vise ni uci na temu. :twisted:
Ja slago :skoljka: eJo me opet. :D 8-)
a staces ovdje? Svakako nekontas o cemu pisu, kao ni ja :D
SaPnA

#2159 Re: Teretana

Post by SaPnA »

Sa_dy wrote:
SaPnA wrote:a staces ovdje? Svakako nekontas o cemu pisu, kao ni ja :D
Pa da sTontam. :skoljka: A cuj sta cu? :twisted: Kad mosh ti, mogu vala i ja...i ja sam zeMsko, moRem sta god hocu. :skoljka:
:lol: :lol: :lol:
Onda pssssssssst.. Vidice nas burek
vox-populi

#2160 Re: Teretana

Post by vox-populi »

Sa_dy wrote: Ja slago :skoljka: eJo me opet. :D 8-)
Ma neka te. Ko dir'o??
SaPnA

#2161 Re: Teretana

Post by SaPnA »

Sa_dy wrote:
vox-populi wrote:
Sa_dy wrote: Ja slago :skoljka: eJo me opet. :D 8-)
Ma neka te. Ko dir'o??
Ojaj Sapna..tLeba ga pLebiti dok se nije naBildoVo. :twisted:
Ma kakav vox, takvih pun golf 2 dovuci, al tebe bih pustio da me prebijes. :D
Industrialyzer

#2162 Re: Teretana

Post by Industrialyzer »

SaPnA wrote:
Sa_dy wrote:
vox-populi wrote:
Ma neka te. Ko dir'o??
Ojaj Sapna..tLeba ga pLebiti dok se nije naBildoVo. :twisted:
Ma kakav vox, takvih pun golf 2 dovuci, al tebe bih pustio da me prebijes. :D[/quote]

Nemojte dirati Sady , ona ce sama otici :D
Suzie Q

#2163 Re: Teretana

Post by Suzie Q »

treba mi informacija gdje oko Skenderije ima fina teretana? Thanks!
pakica_

#2164 Re: Teretana

Post by pakica_ »

2 kg dole u zadnje 2 hefte :D mozda ce neko reci malo, al' ja sam super hepi i motivisana za dalje :dance:
ako nastavi 'vako, ima da budem hajper riba uskoro 8-)

http://www.youtube.com/watch?v=sa1yJWBLsxw
inspirejšn :D
Mustang1

#2165 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Meni je opsesija postao ovaj bocni misic :D Jedini ga radim u teretani ... Svi mi govore da sam budala sto to radim .. Da nemam potrebe za tim ... da trosim vrijeme .. ali jok djaba ..hocu namjerno jos vise ga radim :D Trbusne radim onako mozda svaki drugi dan ..ali bocni svaki dan :D Iako nemam potrebe za tim mozda nikako .. posto mi treba mase puno 190 cm i 70.ak kg ali strah me da mi kasnije bude belaj nabit trbusne pa sad lagano .. ne previse :D Neki rade i po 150 trbusnjaka u seriji :-)
enisss

#2166 Re: Teretana

Post by enisss »

Bubalo1 wrote:Meni je opsesija postao ovaj bocni misic :D Jedini ga radim u teretani ... Svi mi govore da sam budala sto to radim .. Da nemam potrebe za tim ... da trosim vrijeme .. ali jok djaba ..hocu namjerno jos vise ga radim :D Trbusne radim onako mozda svaki drugi dan ..ali bocni svaki dan :D Iako nemam potrebe za tim mozda nikako .. posto mi treba mase puno 190 cm i 70.ak kg ali strah me da mi kasnije bude belaj nabit trbusne pa sad lagano .. ne previse :D Neki rade i po 150 trbusnjaka u seriji :-)
nema potrebe da radite toliko trbusnjaka...to,da li ces imati trbusnjake ili ne,zavisi od kolicine potkoznog masnog tkiva...imas ljude koji imaju trbusnjake a da ih nikad u zivotu nisu radili....
Mustang1

#2167 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Ma znam .. Ne radim ja .. Ja radim onih na razboju sta je vec ..podizanje nogu 3x15 .. Ne mogu vise (ovo radim svaki drugi dan) :D Onda radim na onoj spravi gdje se triceps radi ..ufatim iznad glave i spustam se dole i vucem (mada ovo ne radim mozda 1-2 puta sedmicno ) .. i bocni naravno svaki dan :D
A znam da trbusni ovise o tome ..pogotovo donji ...ali o tome cu na proljece misliti i raditi .. sad samo da se ne zapusti koliko toliko :D
sabanss

#2168 Re: Teretana

Post by sabanss »

pakica_ wrote:2 kg dole u zadnje 2 hefte :D mozda ce neko reci malo, al' ja sam super hepi i motivisana za dalje :dance:

Nije malo. Najzdravije mrsanje je tu negdje...
vox-populi

#2169 Re: Teretana

Post by vox-populi »

pakica_ wrote:2 kg dole u zadnje 2 hefte :D mozda ce neko reci malo, al' ja sam super hepi i motivisana za dalje :dance:

4 kg mjesecno ti je optimalno, uopste nije malo. Cak i kada bi bile 3 kg mjesecno, i to bi bilo ok.
pakica_

#2170 Re: Teretana

Post by pakica_ »

trudit cu se i dalje, jer mislim da je konacno doslo vrijeme da zapnem :D (doduse, i proslo, al' eto, nikad nije kasno ako se stvarno prione na posao :D ) i ove kile sto se "sporije" gube se ne vracaju tako brzo :dance:
javim vam opet za dvije hefte kako i gdje stojim hehe :D
(ako mi sta bude nejasno, opet cu vas peglat ;) )
Industrialyzer

#2171 Re: Teretana

Post by Industrialyzer »

pakica_ wrote:trudit cu se i dalje, jer mislim da je konacno doslo vrijeme da zapnem :D (doduse, i proslo, al' eto, nikad nije kasno ako se stvarno prione na posao :D ) i ove kile sto se "sporije" gube se ne vracaju tako brzo :dance:

4kg mjesecno x 6 mjeseci = 24kg do proljeca si skinula. Na ljeto si macka i po :D
pakica_

#2172 Re: Teretana

Post by pakica_ »

Industrialyzer wrote:
pakica_ wrote:trudit cu se i dalje, jer mislim da je konacno doslo vrijeme da zapnem :D (doduse, i proslo, al' eto, nikad nije kasno ako se stvarno prione na posao :D ) i ove kile sto se "sporije" gube se ne vracaju tako brzo :dance:

4kg mjesecno x 6 mjeseci = 24kg do proljeca si skinula. Na ljeto si macka i po :D
WoooHooo!! :D
(samo sto sad razmisljam o kraju ovog mjeseca, pa tek cu onda o iducem i onom poslije i tako dalje :D jer se uvijek zaletim ono "do ljeta" i krene i.. vidim da znam pa razbatalim haha)
al' ljudi, ako smijem da vam priznam, bojim se da cu prokokodakat.. zlo mi je kad vidim piletinu il' jaja na slici, a kamol' na tanjiru hahaha :D
burek_in_space

#2173 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

Jedi ribu.
pakica_

#2174 Re: Teretana

Post by pakica_ »

burek_in_space wrote:Jedi ribu.
šaram :D malo ribe, malo vise piletine, laksa mi za pravit :D a konzervirana riba mi nekako.. ne znam :D mada i konzervu raspakujem kad ne'am vremena da filete mrljavim po foliji i rerni i to :D
i mogu vam rec, kako zadnja 2 mjeseca imam cuku, i hodam s njim pravo puno, tako sam i tako ubacila dodatnu kretnju.. jest da je setnja, al' makar nije sjedaona ispred kompa/tva s teletinom i krompirom pred nosom sto se prije desavalo :lol:
ma nema, postala sam prava mala disciplinovana seka 8-)
Industrialyzer

#2175 Re: Teretana

Post by Industrialyzer »

pakica_ wrote:
burek_in_space wrote:Jedi ribu.
šaram :D malo ribe, malo vise piletine, laksa mi za pravit :D a konzervirana riba mi nekako.. ne znam :D mada i konzervu raspakujem kad ne'am vremena da filete mrljavim po foliji i rerni i to :D
i mogu vam rec, kako zadnja 2 mjeseca imam cuku, i hodam s njim pravo puno, tako sam i tako ubacila dodatnu kretnju.. jest da je setnja, al' makar nije sjedaona ispred kompa/tva s teletinom i krompirom pred nosom sto se prije desavalo :lol:
ma nema, postala sam prava mala disciplinovana seka 8-)

Samo izdrzi , mnogi su se tako nafurali i odustali nakon 2-3 mjeseca. Racunaj da ces uz istu ishranu i isti intezitet treninga manje gubiti na tezini preko zime nego preko ljeta ( logicno , ne :D ) tako da ako uspijes navuci da prosjecno preko zime gubis 3kg ti imas odlican uspjeh :thumbup: Cim ti bude falilo volje dodje ovdje :mrgreen:
Post Reply