Internet kupovina iz inostranstva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
glossyB

#2151 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by glossyB »

ne bi rekla, mene barem nisu ;) samo ako mi je bilo vise od 50, a nisu ni tad nekad :)

Nego na iherb.com sta se pisali u state ?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2152 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by un1ted »

Federacija..
glossyB

#2153 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by glossyB »

samo federacija ili ? sry ako je glupo pitanje al ne bi da mi ne dodje paket :(
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2154 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by un1ted »

Neko Nekic (ime i prezime)
Put zivota 28 (ulica i broj)
Sarajevo (grad)
Federacija (state btw potpuno nepotrebno no svejedno)
71000 (postanski broj)
Bosna i Hercegovina (drzava)
glossyB

#2155 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by glossyB »

Ok, hvala puno. :thumbup:
LekiCA_

#2156 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by LekiCA_ »

glossyB wrote:Ok, hvala puno. :thumbup:
Meni state nije trazilo,samo drzava :)
glossyB

#2157 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by glossyB »

Meni trazi ne znam zasto... uglavnom napisala sam samo federacija , bez bih :wink:
motorola01

#2158 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by motorola01 »

Hajde dajte koju americku stranicu sportske obuce i odjece! Nekada sam ih znao nekoliko, a sad se mogu sjetiti samo nike.com i footlocker.com. Ima sigurno jos jedna dobra ali ne mogu je se sjetiti nikako :(

edit:evo sjetio sam se te stranice :D zappos.com

Ako se sjeti jos neke, neka slobodno napise.
ime123

#2159 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by ime123 »

Zna li ko kolika je carina na dodatke prehrani ?
ad0o

#2160 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by ad0o »

Moze li mi neko rec koliko je sigurna kupovina sa aliexpress.com
Kupujem neki sat do 50 KM i Free Shipping je.
Sa kakvim problemim se mogu suocit.
bancilo

#2161 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by bancilo »

Stigla mi je posiljka sa www.iherb.com za tacno 5 nedelja. Pregledali su na carini, platila samo 3,5KM carinski pregled ili sta vec. Inace racun je bio sa postarinom preko 50KM, a bez postarine malo manje. Na kutiji pise specifikacija onoga sta sam narucila i cijene u $ ali bez postarine tako da po tom racunu nisu ni mogli znati koja je ukupma cijena, i ne znam da li bi platila carinu i pdv da je taj iznos na kutiji bio veci od 50KM.

Ako nekom treba kod PHW572 za prvu kupovinu 5$ popust za racun manji od 40$ i 10$ za racun veci od 40 $.

Ima zaista svega i skoro pa sve je jeftinije nego kod nas. Neke stvari se prodaju i na pik-u i skuplje su za 70-80% nego direktno sa stranice da se naruci.
Butmiran

#2162 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Butmiran »

motorola01 wrote:Hajde dajte koju americku stranicu sportske obuce i odjece! Nekada sam ih znao nekoliko, a sad se mogu sjetiti samo nike.com i footlocker.com. Ima sigurno jos jedna dobra ali ne mogu je se sjetiti nikako :(

edit:evo sjetio sam se te stranice :D zappos.com

Ako se sjeti jos neke, neka slobodno napise.
Ova zappos.com je sigurna?
neno1974

#2163 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by neno1974 »

Pozdrav!

Sad sam gledao ovu stranicu i ne dostavljaju u BiH. Ne znam koja je poenta upucivati ljude na takve stranice?! Mozda postoji neko objasnjenje pa bi bilo dobro da nam svima pojasnite ako ima neka "zvrcka".

LP
Butmiran

#2164 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Butmiran »

neno1974 wrote:Pozdrav!

Sad sam gledao ovu stranicu i ne dostavljaju u BiH. Ne znam koja je poenta upucivati ljude na takve stranice?! Mozda postoji neko objasnjenje pa bi bilo dobro da nam svima pojasnite ako ima neka "zvrcka".

LP
Misliš na zappos.com?
motorola01

#2165 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by motorola01 »

neno1974 wrote:Pozdrav!

LP
NIko je nije spomenuo zbog toga sto je neko trazio neku stranicu za narudzbu. Pogledaj malo sta pise u onom postu!
Alive

#2166 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Alive »

Nasao sam ovu stranicu na narucivanje parfema. Interesuje me jeli neko narucivao preko ove stranice, izgleda da je medju boljim stranicama sto se parfema tice...

http://www.fragrancex.com/
motorola01

#2167 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by motorola01 »

Alive wrote:Nasao sam ovu stranicu na narucivanje parfema. Interesuje me jeli neko narucivao preko ove stranice, izgleda da je medju boljim stranicama sto se parfema tice...

Jesam ja u dva navrata i sve je proslo bez ikakvih problema. Jedini "problem" je sto ces sigurno platiti dadzbine :)
CrniOrao24

#2168 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by CrniOrao24 »

moze li neko ukratko napisati kako ide oko te carine. nikada nisam kupovao preko neta pa odlucih kupiti jedan sat cjena 80km gdje pise da je besplatna dostaba. e sad kolika ce biti tu carina pdv i treba li se jos sta placati mozda oko dostave.
Alive

#2169 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Alive »

motorola01 wrote:
Alive wrote:Nasao sam ovu stranicu na narucivanje parfema. Interesuje me jeli neko narucivao preko ove stranice, izgleda da je medju boljim stranicama sto se parfema tice...

Jesam ja u dva navrata i sve je proslo bez ikakvih problema. Jedini "problem" je sto ces sigurno platiti dadzbine :)

Sjecas li se koliko su bile te dadzbine? I da... pitanje orginalnosti parfema... Jeli sve bilo ok?
alphonse kauders

#2170 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by alphonse kauders »

Pozdrav svima,

kupio sam nešto preko e-bay-a (vrijednost ispod 30 KM), top seller iz Velike Britanije, poslato mi je prije skoro mjesec dana (11.03), još nije stiglo. Kontaktirao sam prodavca i dobio odgovor da je kompanija za dostavljanje (Royal Mail) poslala mali paket, ali bez tracking-a, te da trenutno istražuju gdje je zapelo (je li naša pošta možda u pitanju).

Pitanja:

* je li u praksi moguće da dostava ovako dugo traje (riječ je o odjevnom predmetu, nikakva tehnika)?
* da li postoji mogućnost upita kod naše pošte da se vidi je li ima ikakav paket i da nije slučajno zapeo na carini(nažalost nemam broja pošiljke, da li bi adresa dostave bila dovoljna? Takodjer, carina me nije kontaktirala)
* je li moguće da stoji kod nas na carini 20 dana ili slično, a da me ne kontaktiraju?

Hvala svima na pomoći!
motorola01

#2171 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by motorola01 »

Alive wrote:
motorola01 wrote:

Sjecas li se koliko su bile te dadzbine? I da... pitanje orginalnosti parfema... Jeli sve bilo ok?
Prvi put uzeo 4 parfema. Dva u originalnom pakovanju i dva testera. Sve je tada kostalo 120 i kusur dolara i platio sam 64KM dadzbina.
Drugi put je kupljen samo jedan parfem i kostao je oko 50 dolara i tada su dadzbine bile 32KM. Sve su originali i to ne trebas da brines. Cini mi se da je i shipping free.

Iz ovog mog iskustva mozes da zakljucis da ti je bolje odmah naruciti vise parfema(ako mislis ubrzo u buducnosti narucivati jos) jer recimo u onih 32KM iz druge narudzbe najvise ulazi taksa drzavi u visini od 10KM i plus onih par markica posti po uplatnicama.
motorola01

#2172 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by motorola01 »

alphonse kauders wrote:Pozdrav svima,

kupio sam nešto preko e-bay-a (vrijednost ispod 30 KM), top seller iz Velike Britanije, poslato mi je prije skoro mjesec dana (11.03), još nije stiglo. Kontaktirao sam prodavca i dobio odgovor da je kompanija za dostavljanje (Royal Mail) poslala mali paket, ali bez tracking-a, te da trenutno istražuju gdje je zapelo (je li naša pošta možda u pitanju).

Pitanja:

* je li u praksi moguće da dostava ovako dugo traje (riječ je o odjevnom predmetu, nikakva tehnika)?
* da li postoji mogućnost upita kod naše pošte da se vidi je li ima ikakav paket i da nije slučajno zapeo na carini(nažalost nemam broja pošiljke, da li bi adresa dostave bila dovoljna? Takodjer, carina me nije kontaktirala)
* je li moguće da stoji kod nas na carini 20 dana ili slično, a da me ne kontaktiraju?

Hvala svima na pomoći!
Ako je poslano iz UK, onda je trebalo vec doci. Ako si kupio preko ebay-a, sacekaj do 44. dana od dana narudzbe i otvori case, a recimo nakon 37. ili 38. dana obavijesti prodavca da ti nije jos stiglo na adresu i da ces otvoriti case za par dana i traziti full refund. On ce ti se sigurno javiti sa nekim svojim prijedlogom(vjerovatno ce ti ponuditi odmah refund i traziti od tebe da mu vratis novac ukoliko ti dodje narucena stvar na kucnu adresu, a ona vjerovatno nece nikad doci jer da je trebalo doci, dosla bi dosad).

Sto se tice upita, uvijek mozes pitati, ali da je doslo oni bi ti to vec isporucili.
mapas123

#2173 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by mapas123 »

Zdravo nov sam na forumu,prijavio sam se zato što mi treba pod hitno odgovor na jedno pitanje,pa ako netko može da da konkretan odgovor bio bi veoma zahvalan.Pitanje za sve:Treba brat iz Sjedinjenih Država da mi pošalje neke komponente za računar (CPU,matična ploča,hard disk ,memorija) pa me zanima 1.da li ću morati platiti carinu na te dijelove. 2.da li je bolje da mi pošalje normalnim putem preko pošte ili Fedexa.3 ako navede u pošiljci da je poklon moram li opet platiti carinu? Jer koliko se ja razumijem to više ne spada pod kategoriju novo već polovno, i ako se već treba platiti po kojoj se stopi obračunava.Vjerovatno već je neko dao odgovor na ova pitanja,ali vas svejedno molim da me ne šaltate da pretražujem sve postove već ako može da da netko odgovor bio bi mnogo zahvalan.Unaprijed hvala.
holowey

#2174 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by holowey »

mapas123 wrote:Zdravo nov sam na forumu,prijavio sam se zato što mi treba pod hitno odgovor na jedno pitanje,pa ako netko može da da konkretan odgovor bio bi veoma zahvalan.Pitanje za sve:Treba brat iz Sjedinjenih Država da mi pošalje neke komponente za računar (CPU,matična ploča,hard disk ,memorija) pa me zanima 1.da li ću morati platiti carinu na te dijelove. 2.da li je bolje da mi pošalje normalnim putem preko pošte ili Fedexa.3 ako navede u pošiljci da je poklon moram li opet platiti carinu? Jer koliko se ja razumijem to više ne spada pod kategoriju novo već polovno, i ako se već treba platiti po kojoj se stopi obračunava.Vjerovatno već je neko dao odgovor na ova pitanja,ali vas svejedno molim da me ne šaltate da pretražujem sve postove već ako može da da netko odgovor bio bi mnogo zahvalan.Unaprijed hvala.
neka salje obicnom postom, po mogucnosti registered mail... neka raspakuje iz retail boxa i odvojeno neka posalje cpu i ram u koverti, na to neces nista platiti uvoznih dazbina jer je sitno pa nece ni pregledati... maticnu plocu neka radije salje sa racunom da ti ovi nasi ne bi racunali po domacim maloprodajnim cijenama, a hdd ne bih preporucio za slanje postom zbog mogucnosti ostecenja due to nemara kako stranih tako i domacih postanskih sluzbi... sretno...
MissGump

#2175 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by MissGump »

alphonse kauders wrote:Pozdrav svima,

Pitanja:

Hvala svima na pomoći!

uf meni se to dogodilo prije nekoliko godina s Topshopom, naši su mamlazi bili krivi i rekla sam da neću više nikada naručivati putem interneta samo zbog naših... ali evo naručila sam prije nekoliko dana s asosa sunčane naočale pa se nadam da će ovaj put stići kako treba sve... a carina s mojim iskustvom nekad ocarini nekada ne, valjda kako se kome da raditi :mrgreen:
Post Reply