Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
rajvosa1

#2151 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by rajvosa1 »

Pa ode im ministar, a do jučer je terorizirao ljude, naplaćivao im zajedničke prostorije koje ne postoje, nikad nijednom nisu intervenirali u korist građana... Mislio ministar da je svemoguć... Eto, bar neka korist od ove poliitčke frke da jedan od pokrovitelja mafije ode, ali da mi je vidjeti ovo SDA osoblje u ministarstvu, makar mi neko pet godina života uzeo :)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2152 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by PipiDugaDevetka »

rajvosa1 wrote:Pa ode im ministar, a do jučer je terorizirao ljude, naplaćivao im zajedničke prostorije koje ne postoje, nikad nijednom nisu intervenirali u korist građana... Mislio ministar da je svemoguć... Eto, bar neka korist od ove poliitčke frke da jedan od pokrovitelja mafije ode, ali da mi je vidjeti ovo SDA osoblje u ministarstvu, makar mi neko pet godina života uzeo :)
Ne bih ja likovao, šta znaš kakva je nova ministrica MSP Kantona Sa.
Ona je izgleda sljedbenica F.R. što je planirao 12 traka autoputa od Aerodroma SJJ do centra Grada, pa je jaran sa mojim komšijom Keljmendijem....vidi na Politici temu o Fahri.
Bellica

#2153 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Kakva god da je Ministrica, nije bolja od gospodina Lukica. Kako god, on je bio najbolji. A u novu ne polazem neke velike nade. Ja znam da sam u roku od 10 dana i prije znala dobiti odgovor na dopis, a Bog sami zna kako ce sada da bude. SBB-u svaka cast, svidjaju mi se kao stranka, ali mi je zao sto se Ministar SP morao zamijeniti nekim njihovim.
rajvosa1

#2154 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by rajvosa1 »

Bellica wrote:Kakva god da je Ministrica, nije bolja od gospodina Lukica. Kako god, on je bio najbolji. A u novu ne polazem neke velike nade. Ja znam da sam u roku od 10 dana i prije znala dobiti odgovor na dopis, a Bog sami zna kako ce sada da bude. SBB-u svaka cast, svidjaju mi se kao stranka, ali mi je zao sto se Ministar SP morao zamijeniti nekim njihovim.
Počela panika, prpa, ha? Dosta ste maltretirali građane preko tog ministarstva, sada neka SBB uzme metlu u ruke i počisti to sve.
Bellica

#2155 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

rajvosa1 wrote:
Bellica wrote:Kakva god da je Ministrica, nije bolja od gospodina Lukica. Kako god, on je bio najbolji. A u novu ne polazem neke velike nade. Ja znam da sam u roku od 10 dana i prije znala dobiti odgovor na dopis, a Bog sami zna kako ce sada da bude. SBB-u svaka cast, svidjaju mi se kao stranka, ali mi je zao sto se Ministar SP morao zamijeniti nekim njihovim.
Počela panika, prpa, ha? Dosta ste maltretirali građane preko tog ministarstva, sada neka SBB uzme metlu u ruke i počisti to sve.
Ne uopste, naprotiv, meni je samo zao sto je morao otici Ministar Lukic, a bio je najbolji. Ako se sjecas ko je bio prije njega bit ce ti jasno. Gospodin Lukic je bio idealna osoba za poziciju koju je imao, vidjala sam ga i licno, gledala intervjue s njim i zaista je bio najbolji. Ne brinem se za njega, naci ce on sebi neko dobro radno mjesto. Brinem se za gradjane, kako ce se novi Ministar odnositi prema njihovim problemima. Ne znam zasto sam ja upala u istu korpu s ljudima koji su navodno matretirali gradjane??? Kakve veze ja imam s MSP??? Jedina veza koju imam s njima je ova sluzbena, kad negdje nesto zaskripi, oni su mi pomagali da to rijesim. A uglavnom je zaskripalo zbog tih gradjana koje ti branis, a koji samo gledaju ako nekako moze mimo Zakona. Uostalom, Ministar je postovao Zakon, isto kao Emir Suljagic, ali nazalost, i jedan i drugi su izgubili pozicije. Dok god radim po Zakonu ne bojim se nikoga, jer koliko god zvucalo glupo u nasoj drzavi, Zakoni postoje i ko god radi po njima ne moze pogrijesiti, 1000 puta sam se uvjerila. Probaj i ti, mozda uspijes, sta imas od toga sto blatis Ministra i SDA? Nemas nista, samo gubis zivce bezveze, uzmi svoj problem u ruke, procitaj Zakonske odredbe vezane za taj problem i djeluj, ovdje na forumu neces bas puno postoci i napredovati u rjesavanju bilo cega, savjet mozes dobiti, ali rjesenje...tesko!
vryzas

#2156 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by vryzas »

Bellica wrote:
rajvosa1 wrote:
Ne uopste, naprotiv, meni je samo zao sto je morao otici Ministar Lukic, a bio je najbolji. Ako se sjecas ko je bio prije njega bit ce ti jasno. Gospodin Lukic je bio idealna osoba za poziciju koju je imao, vidjala sam ga i licno, gledala intervjue s njim i zaista je bio najbolji. Ne brinem se za njega, naci ce on sebi neko dobro radno mjesto. Brinem se za gradjane, kako ce se novi Ministar odnositi prema njihovim problemima. Ne znam zasto sam ja upala u istu korpu s ljudima koji su navodno matretirali gradjane??? Kakve veze ja imam s MSP??? Jedina veza koju imam s njima je ova sluzbena, kad negdje nesto zaskripi, oni su mi pomagali da to rijesim. A uglavnom je zaskripalo zbog tih gradjana koje ti branis, a koji samo gledaju ako nekako moze mimo Zakona. Uostalom, Ministar je postovao Zakon, isto kao Emir Suljagic, ali nazalost, i jedan i drugi su izgubili pozicije. Dok god radim po Zakonu ne bojim se nikoga, jer koliko god zvucalo glupo u nasoj drzavi, Zakoni postoje i ko god radi po njima ne moze pogrijesiti, 1000 puta sam se uvjerila. Probaj i ti, mozda uspijes, sta imas od toga sto blatis Ministra i SDA? Nemas nista, samo gubis zivce bezveze, uzmi svoj problem u ruke, procitaj Zakonske odredbe vezane za taj problem i djeluj, ovdje na forumu neces bas puno postoci i napredovati u rjesavanju bilo cega, savjet mozes dobiti, ali rjesenje...tesko!

Jel me neko trazio? :D
Bellica

#2157 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Jeste, trazi te MSP zbog nepostivanja Zakona o odrzavanju zajednickih dijelova zgrada :D Vjerovatno ti zele izdati naredbu da s komsijama izaberes upravitelja i PEV
Bellica

#2158 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

PipiDugaDevetka wrote:
rajvosa1 wrote:pa ako su ovi SDA experti došli u MSP samo zato što su SDA , onda neka lete odmah
Sve što leti i treba da leti!

100 000 građana se obratilo zbog raznih upita i žalbi SDA ministru, solidnom. Ako računamo da su to sve ''glave porodica'' sa po, recimo 3 člana, to je 300 000 građana je trpilo SDA torturu. Ako oduzmemo nekih 100 000 da su se neki obraćali po više puta beznadežno očekujući rješenje ''svog problema''.
SDA KATASTROFA!
JA U OVO NE VJERUJEM! da prime 100.000 dopisa i da ne odgovore, to nije moguce! Kako sam ja znala u mjesec dana poslati 2-3 dopisa i na svaki sam uredno dobila odgovor, svaki je bio uredno protokolisan? Neka se jave svi ti ljudi koji nisu dobili odgovor pa da vidimo je li podatak ispravan. Razumijem, mozda nije odogovoreno za 10 dana, ali da nije nikako...to ne vjerujem. Osim ako je upit nebulozan, nije u nadleznosti ovog Ministarstva i sl. U svim ostalim slucajevima, odgovoreno je.
rajvosa1

#2159 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by rajvosa1 »

Ključ demokratije jeste smjenjivost vlasti: Lukićeva stranka je izgubila podršku i njemu je noga, ako ova što dođe bude još gora, i nju treba šutnuti narednom prilikom. Lukić& co, koliko sam ja shvatio stvari, stavili su sebe u poziciju nedodirljivih. Za Lukića manje - više sam siguran da će se snaći, ali ovi "eksperti" koji ostaju sigurno se tresu, mada sam uvjeren da će već nekako promijeniti dress :)
vryzas

#2160 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by vryzas »

Bellica wrote:Jeste, trazi te MSP zbog nepostivanja Zakona o odrzavanju zajednickih dijelova zgrada :D Vjerovatno ti zele izdati naredbu da s komsijama izaberes upravitelja i PEV

Evo idem :D
sarajevo63

#2161 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by sarajevo63 »

Ne kontam odakle politika i ovdje... al hajd ...
SBB-u svaka čast, ne čemu i zbog čega (vjerovatno je i spominjanje platforme za helikoptere u zakonu o održavanju zgrada porad njih stavljeno :run: (član 8, pod r)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2162 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

sarajevo63 wrote:
SBB-u svaka čast, ne čemu i zbog čega (vjerovatno je i spominjanje platforme za helikoptere u zakonu o održavanju zgrada porad njih stavljeno :run: (član 8, pod r)
Sve je politika, pa i održavanje zgrada spada u polikitu!

Gdje god je to moguće i bezbjedno izgraditi na vrhove zgrada heliodrom. Tenderi pod kontrolom Ministarstva SP.
Pa šta ti misliš @sarajčice63, zašto su nefunkcionalne instalacije hidranata po zgradama, zašto se ne održavaju PP aparati za gašenje početnog požara? Čeka se malo veća tragedija, pa da spoznaju da treba izgraditi heliodrome po zgradama. Tenderli posao.

PVB može spašavati ljude samo do 8. sprata!

Zar, bona, nisi gledala ni jedan američki film kako u finišu dođe helikopter i glavni glumci (ugroženi) budu spašeni uz pomoć zrakomlata! Happy The End!
:D
Bellica

#2163 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

sarajevo63 wrote:
Ja sam dozvolila da se govori o politici onog momenta kad je smijenjen Ministar Lukic. SBB-u svaka cast iz vise razloga, ali o tome mozemo na drugoj temi, ovdje govorimo samo o dijelu politike, a zove se stambena politika. Imam svoje razloge zasto ih postujem i cijenim, ali kao sto sam rekla, o tome na nekoj drugoj temi.
PipiDugaDevetka

#2164 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

@Bellice,
Imaš li info kako je razriješen ''protest'' dimnjačara? Jedno vrijeme su odbijali da čiste dimnjake.
PipiDugaDevetka

#2165 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Lopovska upraviteljska firma FAMOS-GRADNJA kupila u mojoj zgradi interfon. Platili smo ga oko 1500 KM-3 sprata, a ja kod firme podizvođača postigao i bio dogovorio cijenu od oko 1000 KM. Naravno, nisam naručio ugradnju jer je već bio ugrađen.

NEMA LOGIKE da FG, koja ima stotine ulaza u koje je u to vrijeme trebalo ugraditi interfon postigne tako katastrofalno visoku cijenu. Mogli smo kupiti interfon sa videom, a ne ovo nešto što liči na ''kineski dupljak''.
Naravno, plaćeno sve (i ja sam tada bio redovni platiša).

Sada el.brava više ne radi, a i ne treba da radi jer komšinica hojratkinja svima redom otključava i teško joj se ustajati na zvonjavu interfona, pa povlačenjem hepeka na elektrobravi od strane njene djece non-stop su otvorena vrata od ulaza.

Pošto nastupa ljetnji period i odlazak komšija na more po barem 10 dana, dragi narkomani i kriminalci, izvolte ga u moju zgradu poharati jedno tri stana prazna od ljudi na duze vrijeme.
Haustor je otključan sve vrijeme.

Po punim poštanskim sandučićima sa reklamama poznaćete stanove koji su prazni od ljudi.
PipiDugaDevetka

#2166 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Bellica wrote: Ne uopste, naprotiv, meni je samo zao sto je morao otici Ministar Lukic, a bio je najbolji. Ako se sjecas ko je bio prije njega bit ce ti jasno. Gospodin Lukic je bio idealna osoba za poziciju koju je imao, vidjala sam ga i licno, gledala intervjue s njim i zaista je bio najbolji. Ne brinem se za njega, naci ce on sebi neko dobro radno mjesto. Brinem se za gradjane, kako ce se novi Ministar odnositi prema njihovim problemima. Ne znam zasto sam ja upala u istu korpu s ljudima koji su navodno matretirali gradjane??? Kakve veze ja imam s MSP??? Jedina veza koju imam s njima je ova sluzbena, kad negdje nesto zaskripi, oni su mi pomagali da to rijesim. A uglavnom je zaskripalo zbog tih gradjana koje ti branis, a koji samo gledaju ako nekako moze mimo Zakona. Uostalom, Ministar je postovao Zakon, isto kao Emir Suljagic, ali nazalost, i jedan i drugi su izgubili pozicije. Dok god radim po Zakonu ne bojim se nikoga, jer koliko god zvucalo glupo u nasoj drzavi, Zakoni postoje i ko god radi po njima ne moze pogrijesiti, 1000 puta sam se uvjerila. Probaj i ti, mozda uspijes, sta imas od toga sto blatis Ministra i SDA? Nemas nista, samo gubis zivce bezveze, uzmi svoj problem u ruke, procitaj Zakonske odredbe vezane za taj problem i djeluj, ovdje na forumu neces bas puno postoci i napredovati u rjesavanju bilo cega, savjet mozes dobiti, ali rjesenje...tesko!
Ministar nije poštovao zakon. Morao je po Zakonu da na 2 godine oduzme odobrenje/certifikat LOPOVSKOJ FIRMI FAMOS-GRADNJA. Ministar mi je potvrdio da dimnjaci NISU BILI OČIŠĆENI, desilo se zapaljenje. Automatski, odmah po saznanju za požar, MORAO je oduzeti na dvije godine odobrenje/certifikat LOPOVSKOJ UPRAVITELJSKOJ FIRMI FAMOS-GRADNJA U VLASNIŠTVU ENVERA MUHAREMOVIĆA I OSTALIH.

Zgadila mi se SDP ministrica Pravde i uprave kojoj sam se pismeno požalio na ministra, kao ona i njeno ministarstvo nemaju ništa sa tim.
Biće kažnjeni sa dva do sada redovna glasa manje za SDP na narednim loko-izborima.

Ministar je ''popušio'' i od građanina, EV, Feđada Forte, pa je morao unijeti neke izmjene Zakona na Fortine žalbe. Sve bilo objavljeno u novinama.
novi.dan.nova.nafaka

#2167 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Bellica wrote:JA U OVO NE VJERUJEM! da prime 100.000 dopisa i da ne odgovore, to nije moguce! Kako sam ja znala u mjesec dana poslati 2-3 dopisa i na svaki sam uredno dobila odgovor, svaki je bio uredno protokolisan? Neka se jave svi ti ljudi koji nisu dobili odgovor pa da vidimo je li podatak ispravan. Razumijem, mozda nije odogovoreno za 10 dana, ali da nije nikako...to ne vjerujem. Osim ako je upit nebulozan, nije u nadleznosti ovog Ministarstva i sl. U svim ostalim slucajevima, odgovoreno je.
Bellice, naravno da to nije tačno, ljudi vole preuveličavati situaciju i u svima tražiti krivca. Evo šta sam danas našao na ulaznim vratima u zgradu: natpis na kome se neko obraća predstavniku stanara moleći ga da riješi problem sa interfonom, jer pobogu, čovjek plaća uredno a ne radi mu to čudo. Naravno, nepotpisana molba.
I čovjek kad pogleda sa strane, stvarno bi rekao: majku mu, koji je taj kreten PEV, šta on radi uopšte. Slizao se sa upraviteljem i nešta tamo muljaju. Ljudi redovno plaćaju za održavanje, i još ga moraš moliti da ti nešto uradi.
Takva me ljutnja obuzela kad sam vidio taj natpis, ne mogu sebi doći. A zašto !?
Iz više razloga:
- na 4 mjesta na oglasnoj ploči stoji ime i prezime etažnih vlasnika, sa brojem telefona (na 3 lista od analitičke kartice, koju redovno svakog mjeseca stavljam, uprkos protivljenu pojedinih stanara + posebno obavještenje za novopridošle stanare sa instrukcijama kome da se obrate za pomoćI
- kod mene, kao i kod svih ljudi koje znam u ulazu interfon radi. Nisam još dostigao te stepene da znam telepatski šta kome u ulazu fali, koga žena sekira, ko' ne voli punicu, a kome pak ne radi prokleti interfon.
- i najvažnije: pored navedenih kontakata koji su ostavljeni na samom ulazu, niko od stanara me nije zvao da treba riješiti taj problem
Dakle: šta ja trebam raditi da bih oprao hljagu sa svog obraza - krenuti ko' manijak i u ulazu od 50 stanova zvoniti redom i pitati: oprostite, jel možda vama ne radi interfon ? Kolika je vjerovatnoća da će dotični g-din biti kući kada ja budem dolazio na vrata (jel možda izašao u grad, otišao punici na teletinu ili je otišao kupiti hljeb)!? Ako sam PEV nisam ničiji rob!
Šta će ljudi sa strane misliti o PEV-u iz ulaza - vjerovatno ništa lijepo, jer njegove komšije sa njim komuniciraju putem ulaznih vrata. Ma bljak vala, bljak i mi i naša (ne)kultura, i smeće koje svakodnevno gledam u liftu, ulazu, ispred ulaza. Zgrada za mlade, obrazovane - MALO MORGEN, kako mi se čini, toliko je primitivaca da je to strašno... :x :x :x
PipiDugaDevetka

#2168 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Bellica wrote:JA U OVO NE VJERUJEM! da prime 100.000 dopisa i da ne odgovore, to nije moguce! Kako sam ja znala u mjesec dana poslati 2-3 dopisa i na svaki sam uredno dobila odgovor, svaki je bio uredno protokolisan? Neka se jave svi ti ljudi koji nisu dobili odgovor pa da vidimo je li podatak ispravan. Razumijem, mozda nije odogovoreno za 10 dana, ali da nije nikako...to ne vjerujem. Osim ako je upit nebulozan, nije u nadleznosti ovog Ministarstva i sl. U svim ostalim slucajevima, odgovoreno je.
Bellice, naravno da to nije tačno, ljudi vole preuveličavati situaciju i u svima tražiti krivca. Evo šta sam danas našao na ulaznim vratima u zgradu: natpis na kome se neko obraća predstavniku stanara moleći ga da riješi problem sa interfonom, jer pobogu, čovjek plaća uredno a ne radi mu to čudo. Naravno, nepotpisana molba.
I čovjek kad pogleda sa strane, stvarno bi rekao: majku mu, koji je taj kreten PEV, šta on radi uopšte. Slizao se sa upraviteljem i nešta tamo muljaju. Ljudi redovno plaćaju za održavanje, i još ga moraš moliti da ti nešto uradi.
Takva me ljutnja obuzela kad sam vidio taj natpis, ne mogu sebi doći. A zašto !?
Iz više razloga:
- na 4 mjesta na oglasnoj ploči stoji ime i prezime etažnih vlasnika, sa brojem telefona (na 3 lista od analitičke kartice, koju redovno svakog mjeseca stavljam, uprkos protivljenu pojedinih stanara + posebno obavještenje za novopridošle stanare sa instrukcijama kome da se obrate za pomoćI
- kod mene, kao i kod svih ljudi koje znam u ulazu interfon radi. Nisam još dostigao te stepene da znam telepatski šta kome u ulazu fali, koga žena sekira, ko' ne voli punicu, a kome pak ne radi prokleti interfon.
- i najvažnije: pored navedenih kontakata koji su ostavljeni na samom ulazu, niko od stanara me nije zvao da treba riješiti taj problem
Dakle: šta ja trebam raditi da bih oprao hljagu sa svog obraza - krenuti ko' manijak i u ulazu od 50 stanova zvoniti redom i pitati: oprostite, jel možda vama ne radi interfon ? Kolika je vjerovatnoća da će dotični g-din biti kući kada ja budem dolazio na vrata (jel možda izašao u grad, otišao punici na teletinu ili je otišao kupiti hljeb)!? Ako sam PEV nisam ničiji rob!
Šta će ljudi sa strane misliti o PEV-u iz ulaza - vjerovatno ništa lijepo, jer njegove komšije sa njim komuniciraju putem ulaznih vrata. Ma bljak vala, bljak i mi i naša (ne)kultura, i smeće koje svakodnevno gledam u liftu, ulazu, ispred ulaza. Zgrada za mlade, obrazovane - MALO MORGEN, kako mi se čini, toliko je primitivaca da je to strašno... :x :x :x
@Bellice, molim te da citiraš gdje sam ja napisao da je bilo 100 000 NEODGOVORENIH DOPISA, ŽALBI MINISTARSTVU!

@novi.dan.nova.nafaka,
Ostavi taj natpis, a u dnu natpisa napiš da dotičnog pozivaš na kafu razgovorušu u određeno vrijeme i stavi svoje ime i broj stana. Stari , sada napušteni, običaj i tradicija komšiluka.

Hbte, obraća se nekome, a nije stavio potpis i adresu,...a kao MLADI OBRAZOVANI. Imao sam komšinicu sa završenim analfabetskim tečajem pedesetih godina. Dok je čitala AVA3 mrdala je usnama kako čita. Tako je ona i meni ostavljala u pošt. sandučić poruke bez potpisa, pa sam ja morao odgonetati ko mi je poslao poruku.
Last edited by PipiDugaDevetka on 13/06/2012 23:19, edited 2 times in total.
rajvosa1

#2169 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by rajvosa1 »

Još nešto što mi reče neko upućeniji od mene: kako su za vrijeme Lukićevog mandata u Ministarstvu zapošljavani propali ministri Stranke za BiH i to kao "stručnjaci", a narod ih pomeo na izborima????? Znači glasaš protiv nekoga, a on samo pređe u drugo ministrarstvo i još mu bolje! Treba novu ministricu informirati o tome.
Innovation

#2170 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Innovation »

Bas ste me iznenadili sa svojim izmisljotinama. Imala sam sasvim drugacije misljenje o Vama, Svjesno ovdje na ovoj temi pricate nebuloze. U MSP ima covjek bivsi ministar saobr. zaposlen u vrijeme Alijanse.Ti " upuceniji" Vam nisu dobro prenijeli trac. Da li je bio clan SZBiH ne znam, niti me zanima.
rajvosa1

#2171 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by rajvosa1 »

Innovation wrote:Bas ste me iznenadili sa svojim izmisljotinama. Imala sam sasvim drugacije misljenje o Vama, Svjesno ovdje na ovoj temi pricate nebuloze. U MSP ima covjek bivsi ministar saobr. zaposlen u vrijeme Alijanse.Ti " upuceniji" Vam nisu dobro prenijeli trac. Da li je bio clan SZBiH ne znam, niti me zanima.
OK, onda povlačim riječ ako činjenice govore drugačije.
sarajevo63

#2172 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by sarajevo63 »

PipiDugaDevetka wrote:
sarajevo63 wrote:
Sve je politika, pa i održavanje zgrada spada u polikitu!

Gdje god je to moguće i bezbjedno izgraditi na vrhove zgrada heliodrom. Tenderi pod kontrolom Ministarstva SP.
Pa šta ti misliš @sarajčice63, zašto su nefunkcionalne instalacije hidranata po zgradama, zašto se ne održavaju PP aparati za gašenje početnog požara? Čeka se malo veća tragedija, pa da spoznaju da treba izgraditi heliodrome po zgradama. Tenderli posao.

PVB može spašavati ljude samo do 8. sprata!

Zar, bona, nisi gledala ni jedan američki film kako u finišu dođe helikopter i glavni glumci (ugroženi) budu spašeni uz pomoć zrakomlata! Happy The End!
:D
Znah da će se napisati: sve je politika :) A polikita je zabranjena.
Ne mislim ja Pipi više nešto puno o nefukcionalnosti na svim političkim poljima.
Ih, američki film. :run:

@ Bellice dušo: svaki zakon ima rupu, a ima i mimo, zakona.
Forum je forum te tako zabrane pisanja i davanje slobode pisanja (o političkim strankama) ....
GoodTaste

#2173 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by GoodTaste »

Da li predstavnik stanara dobija kakvu platu za taj posao, prinudni upravitelj je u pitanju ? :D
Bellica

#2174 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

GoodTaste wrote:Da li predstavnik stanara dobija kakvu platu za taj posao, prinudni upravitelj je u pitanju ? :D
Prima 10-20% s PDV-om od ukupnih mjesecnih uplata isto kao i upravitelj (u istim procentima) bez obzira sto je prinudni. Zbog ovog :D ne znam je li pitanje stvarno ili ironicno, kako god, nadam se da sam uspjela odgovoriti :D
Bellica

#2175 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

vryzas wrote:
Bellica wrote:Jeste, trazi te MSP zbog nepostivanja Zakona o odrzavanju zajednickih dijelova zgrada :D Vjerovatno ti zele izdati naredbu da s komsijama izaberes upravitelja i PEV

Evo idem :D
Kazu da nova Ministrica tuce one stanare na cijem ulazu nema izabran upravitelj, pa ti vidi hoces li se sam prijaviti ili ces cekati da te uhvati u nepostivanju Zakona :D
Post Reply