kad se sjetim tačnog naziva javnem tiVenomousV wrote:e reci sad u kojem butiku
važi?
kad se sjetim tačnog naziva javnem tiVenomousV wrote:e reci sad u kojem butiku
Svi u Importane, pa da dobijemo još jedan objekat vrijedan pažnje..bach wrote:Sreo danas poznanicu koja radi u jednom od butika u Alti. Kaže sele se u drugi poslovni prostor u blizini, a vjerovatno će i drugi slijediti njihov primjer.
Lijepo je bilo dok je trajaloooooooo, što bi zapjevao naš slavuj Hajrudin Varešanović.
ma reci ti i ofrlje, ako me zanima znacu o cemu se radibach wrote:kad se sjetim tačnog naziva javnem tiVenomousV wrote:e reci sad u kojem butiku
važi?
texel wrote:Šošonowski

ostaje onaj u istocnom...Revolucionar ★ wrote:steta radi new yorkera
Član 39. Zakona o Bankama FBiH:johntra wrote:Ja ne znam kako može neko misliti da će doći do zatvaranja Alte, kad Hypo može živiti od zakupa normala...Waikiki, Mercator i Vapiano mjesečno daju 200.000 KM kirije za svoje prostore, a koliko ih još ima...
chuchumbamayumbe wrote:200.000 da ta 3 prostora daju za zakup?!
Nema šanse ba.
nije ovo prvi centar kojem bi se ovako nesto desilo. recimo, hypo je preuzela villa park. ko tu vrsi izdavanje prostora ako ne oni? mozda neka njihova firma registrovana za upravljanje nekretninama.alphonse kauders wrote:Član 39. Zakona o Bankama FBiH:johntra wrote:Ja ne znam kako može neko misliti da će doći do zatvaranja Alte, kad Hypo može živiti od zakupa normala...Waikiki, Mercator i Vapiano mjesečno daju 200.000 KM kirije za svoje prostore, a koliko ih još ima...
"
Banka može obavljati samo slijedeće djelatnosti:
1. primanje svih vrsta novčanih depozita i drugih novčanih sredstava;
2. davanje i uzimanje kredita i finansijski lizing;davanje svih oblika novčanog jemstva;
3. davanje svih oblika novčanog jemstva;
4. učešće, kupovina i prodaja instrumenata tržišta novca i kapitala za svoj ili tuđi račun;
5. usluge platnog prometa i prenosa novca;
6. kupovina i prodaja strane valute;
7. izdavanje i upravljanje sredstvima plaćanja (uključujući kreditne kartice, putne i bankarske čekove);
8. pohranjivanje i upravljanje vrijednosnim papirima i drugim vrijednostima;
9. usluge finansijskog menadžmenta;
10. kupovina i prodaja vrijednosnih papira; i
11. druge poslove koji proizilaze iz tač. 1.- 10. ovog člana."
Dakle, Hypo ne može ovo davati u zakup već isključivo prodati ili dati na finansijski lizing (ako uopste i to).
Hypo se dakle moze samo nadati da ce neko kupiti ove prostore.
Jedino da im Agencija mozda ne izda neku posebnu dozvolu za ovo, ali čisto sumnjam.
missko wrote:ma ne vrijedi cijela allta pod zakup 200 milja km mjesecno. A te tri trgovine nemaju ukupno prometa tih para a kamoli zarade za mjesec
Jeli ovo fkt istina?suspect_zero wrote:missko wrote:ma ne vrijedi cijela allta pod zakup 200 milja km mjesecno. A te tri trgovine nemaju ukupno prometa tih para a kamoli zarade za mjesec
Rekoh koja hiljada manje od 200 milja![]()
![]()
Evo jedan primjer kako im se isplati:
LC Waikiki: dan otvorewnja 70,000 prometa, dani sniženja po 20-30,000, praznici isto tako....obični dani oko 10-15,000![]()
Eto sada skontaj koliko prometa imaju mjesečno....oduzmi cijenu zakupa, plata radnicima (koje su oko 600-650, + bonus 100-200 (ovisno o prekovremenom radu), prijava.....ostane njima velika para, obzirom da je nabavna cijena veoma, veoma niska, npr. muški džemper mp cijene 26,90 km po nabavnoj košta 2,65 €
Ovo o isplativosti se odnosi samo na LCW i NY jer imaju najveću posjećenost i promet što se tiče butika, Mango, Nina W., Guliver jedva sastavljaju kraj sa krajem.
Gledano na neki budući period Alta će se zatvoriti (propasti), doći će do prezasićenja i smanjene potražnje za LCW i NY (trenutno vodećih radnji), otvoriti će se onaj novi tržni centar, na tržištu će se pojaviti neki novi ''jeftiniji'' brend itd.![]()
kupovna moć sanovništva će još više opasti
![]()
ibizza wrote:
Jeli ovo fkt istina?
Jebi ga ja kontam da po Sarajeva istreses naopako ne bi skupio za dan 100 milja al vidis ima se kod nas love al niko ne zna odakle.suspect_zero wrote:missko wrote:ma ne vrijedi cijela allta pod zakup 200 milja km mjesecno. A te tri trgovine nemaju ukupno prometa tih para a kamoli zarade za mjesec
Rekoh koja hiljada manje od 200 milja![]()
![]()
Evo jedan primjer kako im se isplati:
LC Waikiki: dan otvorewnja 70,000 prometa, dani sniženja po 20-30,000, praznici isto tako....obični dani oko 10-15,000![]()
Eto sada skontaj koliko prometa imaju mjesečno....oduzmi cijenu zakupa, plata radnicima (koje su oko 600-650, + bonus 100-200 (ovisno o prekovremenom radu), prijava.....ostane njima velika para, obzirom da je nabavna cijena veoma, veoma niska, npr. muški džemper mp cijene 26,90 km po nabavnoj košta 2,65 €
Ovo o isplativosti se odnosi samo na LCW i NY jer imaju najveću posjećenost i promet što se tiče butika, Mango, Nina W., Guliver jedva sastavljaju kraj sa krajem.
Gledano na neki budući period Alta će se zatvoriti (propasti), doći će do prezasićenja i smanjene potražnje za LCW i NY (trenutno vodećih radnji), otvoriti će se onaj novi tržni centar, na tržištu će se pojaviti neki novi ''jeftiniji'' brend itd.![]()
kupovna moć sanovništva će još više opasti
![]()
preselio.Rosebud_ wrote:Mozda malo offtopic sad, ali sta je s onim cikom sto skoro svaki dan bude gore u Kumpiru? Uvijek sam, skine jakne i tako sjedi.
Ja kontam al mozda grijesim da NY-er sve iz radnje kad bi prodao ne bi bilo 20 milja zaradeultima_palabra wrote:Ja ne vjerujem da taj Waikiki ima 10-15 milja prometa običnim radnim danom.