BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2151 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Domaci izdajnik »

Tahirović šamponi :thumbup: odlični su preporuka svima :)
kox

#2152 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by kox »

madesa wrote:
Modest Musorgski wrote:danas kupio vispakov choco milk eurokrem vidim hvali ga raja ovdje i odlican je :-D mene cak podsjeca na onu nekadasnju kinder ladu :thumbup: bolji od lino lade duplo a duplo i jeftiniji
bolji od lino lade ma daj
Vala, od Linolade i nije teško biti bolji (bar je meni Linolada truba, ali ukusi se razlikuju).
dustaban

#2153 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by dustaban »

Lajavikrelac wrote:Tahirović šamponi :thumbup: odlični su preporuka svima :)
Kad mi neko pise o "domacim" shamponima, deterdzentima, omeksivacima i ostaloj safunici... sav se usafunjam!

:mrgreen:
Reventor

#2154 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Reventor »

Image
i
Image

Image
Domaci izdajnik

#2155 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

dustaban wrote:
Kad mi neko pise o "domacim" shamponima, deterdzentima, omeksivacima i ostaloj safunici... sav se usafunjam!

Što? :? Baš su dobri....100% prirodni :) Inače imam jako osjetljivu kožu pa mi smetaju ovi parfemisani fensi šamFoni i saFuni, sa ovim nema problema :D
Hadzi Lojo

#2156 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Hadzi Lojo »

Ovaj tesanjski kiseljak je mrak, sve ti nesto fino bude kad popijes koju casu, nema one tezine u stomaku poslije jela, a hlivanjski sir je mrak, moze uz rame sa najboljim svjetskim sirevima, a za trapist i onaj tarvnicki da ne pricamo
dustaban

#2157 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by dustaban »

Lajavikrelac wrote:
dustaban wrote:
Što? :? Baš su dobri....100% prirodni :) Inače imam jako osjetljivu kožu pa mi smetaju ovi parfemisani fensi šamFoni i saFuni, sa ovim nema problema :D
De ba sta ti je, to je sve kineska hemija, domace su eventualno etikete, za boce sumnjam.
quarterback

#2158 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by quarterback »

mislim da bih nema fabriku za plasticnu ambalazu od kako je unistena polietilenka bihac
strong69

#2159 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by strong69 »

Ja koliko znam postoji fabrika epruveta u Bosanskom Petrovcu i zove se Bosnaplast. Proizvode ove epruvete koje se kasnije pusu u boce na puhaljkama... Neki imaju puhaljke a neki kupuju vec napuhane boce koje se takoder napusu u ovom Bosnaplastu...

Ima i kod Busovace slicna proizvodnja... I to ovi sto rade Likval cini mi se..
otherside

#2160 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by otherside »

dustaban wrote:

de ba, skontali smo da od domace proizvodnje tebi nista ne valja. ne znam fakat sta vise radis na ovoj temi.
napisi jednom - bosanski proizvodi ne valjaju, ambalaza je katastrofa, sve smrdi i otrovno je. i shvaticemo :wink:
a da....napisao si to vec 207638 puta. sorry.
dustaban

#2161 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by dustaban »

otherside wrote:
dustaban wrote:

de ba, skontali smo da od domace proizvodnje tebi nista ne valja. ne znam fakat sta vise radis na ovoj temi.
napisi jednom - bosanski proizvodi ne valjaju, ambalaza je katastrofa, sve smrdi i otrovno je. i shvaticemo :wink:
a da....napisao si to vec 207638 puta. sorry.
De ba, primiri.

Ja ne znam sta si ti skontao/la ali ja sam skontao da su ovakve teme samo jeftina propaganda i to samo ovih jeftinih proizvoda sa dna proizvodne ljestvice - cokoladice, keksici, samponi...
Doduse, tema i nosi naslov "siroke potrosnje" i pod tim se najcesce podrazumjeva hrana. Ali de malo razmislite, zar ova tema ne bi trebala promovirati NASE proizvode koje bi smo s obrazom mogli izvoziti.
Poznato je nama sve valja, pogotovo ako smo jos ubjedjeni da je domace.
Cuj molim te, domaci deterdzenti "proizvedeni" u nekoj garazi kod Kiseljaka....
:-)
quarterback

#2162 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by quarterback »

@ kvaziexpert i strong :thumbup: lijepo je cuti :thumbup:
otherside

#2163 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by otherside »

ova tema nije ekspertno misljenje o kvaliteti domaceg proizvoda vec procjena bazirana na individualnom ukusu.
zbog toga je logicno-subjektivna i nimalo strucna.
nesto sto je nekome vrlo ukusno, drugom je bljak i obrnuto.
i u garazi pored kiseljaka se proizvodi nesto sto ce naci svog korisnika.
ja temu shvatam kao promociju domacih proizvoda ali i kritiku onih losih.
i ne slazem se uopce s tobom...nismo mi narod kome sve valja jer je domace. Mislim da je istina potpuno drugacija, al' nejse...
a i za taj kvalitetni domaci proizvod mozemo saznati nakon preporuke nekog ko ga je vec konzumirao.
uostalmo, evo...ja tebe pozivam da navedes barem 3 kvalitetna domaca proizvoda po tvom misljenju?
moze i dva? :D
kox

#2164 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by kox »

KvaziExpert wrote:
dustaban wrote: De ba sta ti je, to je sve kineska hemija, domace su eventualno etikete, za boce sumnjam.
Dita Tuzla je bila naš najveći proizvođač deterdženata (sad više ne rade), a gro sirovina (a posebno one fine/skupe - koncentrati parfema, na primjer, fosfati, silikati,..) su bile iz uvoza. Bazične/jeftine soda i NaOH su dolazile iz Lukavca. Slična stvar je sa ambalažom o kojoj je pisano iznad, granulat za plastiku se 100% uvozi.
Vrlo slično je bilo i u sarajevskom Astru prije rata, što mu je i objašnjeno 10-ak puta do sada na raznim temama o domaćim proizvodima od kojih su neke zbog njegovog trolanja i zaključane, ali džaba.
dustaban

#2165 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by dustaban »

Ovako nabrzinu...
1) Image
2) Image
3) Image
Banksy

#2166 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Banksy »

Fudbal ... :D
muminovic

#2167 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by muminovic »

Image

"Sok" osvaja tržište!

Poznati bh. biznismen Nihad Imamović bilježi nove uspjehe: njegov proizvod "Sok" sve je zastupljeniji na tržištu naše zemlje.

- Već smo uveliko realizirali sporazum s "Dežurnim marketima" u Sarajevu o prodaji „Soka" u Sarajevu. S "Konzumom" i FIS-om Vitez postigli smo dogovore o distribuciji po cijeloj BiH. Posao sve bolje ide - kaže za „Avaz“ Imamović.

Otkako je prije skoro tri godine napustio "ASA Group", on se posvetio poslovima proizvodnje i prodaje prirodnih sokova te voća i povrća. Kaže da ove sedmice ima razgovore s partnerima iz Saudijske Arabije i Rusije o zajedničkim ulaganjima, ali i plasmanu proizvoda "EIN Holdinga" na ta tržišta. Pogon za proizvodnju "Soka" smješten je u Rajlovcu.

- Sve je potpuno na prirodnoj bazi, bez vode, bilo kakvih dodataka. "Sok" ima četiri godine rok trajanja. Prošlu sezonu završili smo sa 200 tona proizvedenog prirodnog soka - navodi on.

Govori i da se, prije nego što je pokrenuo posao, dosta bavio istraživanjem. Otkrio je da BiH ima izuzetne poljoprivredne potencijale, ali da je problem u organizaciji. On ističe da BiH godišnje proizvede oko 8.000 tona jabuka, a da polovina toga propadne.

Nova radna mjesta

- S Vladom Bosanskopodrinjskog kantona dogovorili smo da ćemo otkupiti minimalno 600 tona proizvoda. Vlada je već planirala i poticaje za poljoprivrednike, a mi ćemo robu plaćati na licu mjesta. Napravili smo i zadrugu u Goraždu i tu ćemo zaposliti oko stotinu ljudi - priča Imamović te dodaje da je "EIN Holding" kupio desetine hektara zemlje koja je bila neiskorištena, a na kojoj su sada plantaže jabuke, kruške, nara i jagode.
quarterback

#2168 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by quarterback »

:thumbup:
BadCopy

#2169 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by BadCopy »

ciji je onaj smoki Kent?
ivaper

#2170 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by ivaper »

BadCopy wrote:ciji je onaj smoki Kent?
AS Jelah
ivaper

#2171 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by ivaper »

_Reds_ wrote:I dobrom dijelu malih prodavnica nema Sensation od SK; nego od onaj od Jamnice. Ocigledno da se sada gura Jamnica na sve strane.
samo da odgovorim na ovo,jamnicu je uvezao sarajevski kiseljak jer nisu mogli proizvesti dovoljno za nase potrebe,sleperi danonocno cekali na utovar kiseljak sensationa ali nista,tri smjene radile,pa su se odlucili na uvoz,u biti to ti je jedna te ista firma,tj isti im je vlasnik.
AmADin_gospo

#2172 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by AmADin_gospo »

KenCo wrote:Image

Vispak Choco Milk eurokrem

cijena 3 km- 400 grama

kupio danas, odlican je :thumbup:

definitivno preporucujem
mojne svega ti.

jutros ga uzeo po tvojoj preporuci i vjerujem da ti se štucalo od mene koliko sam te spominjao.

bolje suva ljeba jest nego ga ovim "kremom" mazati.

ko da su ga u Pripjatu u Ukraini pravili....
Država

#2173 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Država »

Image

:thumbup:
Domaci izdajnik

#2174 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

http://www.gazdina.org/home.html
http://www.prijedorcanka.com/home,1.html

Gazdina rakija odlično piće :-D dunjevača i kleka za preporuku :thumbup:
relevantan

#2175 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by relevantan »

Kastanienallee wrote:Meni najukusniji bh. proizvod.
Image

Gdje ovo ima kupiti?
Post Reply