Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
@cupko
da ne pisem PM, mozda jos nekome zatreba... roaming Internet opcija 1 GB, konkretno me zanima USA, kako pratiti promet potrosenih MB , koji KOD..( 6 dana je u pitanju ali da se osiguram) , ako se potrosi promet moze li se iz roaminga ponovo aktivirati opcija
Za EU mi ne treba jer imam HR kartice, kao sto je poznato ukinut roaming a kada je i bio na njihovim aplikacijama lako se pratio potroseni promet.
Hvala
Edit. U pitanju je pretplata
Za provjeru opcija se opcenito koristi kod *555*3#, nisam siguran je li to i za ovaj paket ali pokusaj. Mozda se i ne moze pratiti direktno kodom ukoliko ovako ne bude htjelo ali kazem nisam 100% siguran u tu informaciju jer nemam toliko doticaja s tim. Za svaki slucaj mjeri na telefonu ako te bas zanima ali nemas brige jer sto se tice podataka, cim iskoristis MB ili ti istekne paket, internet ce se onemoguciti te nece biti moguce ponovo ga koristiti sve dok se opet ne aktivira neka opcija, a to je moguce i iz roaminga.
Naravno prvo moras ukloniti zabranu interneta u roamingu ako ti je aktivirana (kodom *555*7#).
@cupko
da ne pisem PM, mozda jos nekome zatreba... roaming Internet opcija 1 GB, konkretno me zanima USA, kako pratiti promet potrosenih MB , koji KOD..( 6 dana je u pitanju ali da se osiguram) , ako se potrosi promet moze li se iz roaminga ponovo aktivirati opcija
Za EU mi ne treba jer imam HR kartice, kao sto je poznato ukinut roaming a kada je i bio na njihovim aplikacijama lako se pratio potroseni promet.
@cupko
Trenutno je aktuelna OUTLET ponuda uređaja gdje na svakoj tarifi postoji mogućnost uzimanja aparata za 1 KM (uz produženje ili uz novi ugovor).
Uređaji po tarifama;
Super 15 - Alcatel Pixi 4 7" WiFi (1 KM), Microsoft Lumia 550 (1 KM), Lenovo Vibe C DS (19 KM), Alcatel Pixi 4 6" DS (79 KM), Doogee Shoot 1 (119 KM), LG K8 (106 KM)
Super 25 - Doogee Shoot 1 (59 KM), LG K8 (49 KM), LG K8 2017 (109 KM), Alcatel Shine Lite (129 KM), Sony Xperia L1 (139 KM), Alcatel Idol 4 DS + VR (159 KM), HTC Desire 10 Lifestyle (209 KM)
Super 35 - Svi gore navedeni do LG K8 2017 su za 1 KM, Alcatel Shine Lite je 9 KM, Sony Xperia L1 29 KM, HTC Desire 10 Lifestyle je 89 KM, Alcatel Idol 4 DS + VR 99 KM, Huawei P9 Lite i Samsung Galaxy Xcover 4 su po 159 KM.
Super 50 - svi navedeni za 1 KM
Itd...
Ponuda je do OUTLET što znači da je dostupnost uređaja ograničena te da nema svakog modela na svakom prodajnom mjestu.
Traje naravno do isteka zaliha.
@cupko
Hvala
Edit. U pitanju je pretplata
Za provjeru opcija se opcenito koristi kod *555*3#, nisam siguran je li to i za ovaj paket ali pokusaj. Mozda se i ne moze pratiti direktno kodom ukoliko ovako ne bude htjelo ali kazem nisam 100% siguran u tu informaciju jer nemam toliko doticaja s tim. Za svaki slucaj mjeri na telefonu ako te bas zanima ali nemas brige jer sto se tice podataka, cim iskoristis MB ili ti istekne paket, internet ce se onemoguciti te nece biti moguce ponovo ga koristiti sve dok se opet ne aktivira neka opcija, a to je moguce i iz roaminga.
Naravno prvo moras ukloniti zabranu interneta u roamingu ako ti je aktivirana (kodom *555*7#).
Pozz
Pokazuje i za roaming, sinoc sam aktivirao opciju i pogledao stanje preko kod-a
Mene totalno razočarali svojim muljanjem, godinama imamo eronetov internet, home tv, telefon, uzeli smo ga zbog arena sport kanala prvenstveno, mada je skuplji. I sad kada i konkurencija ima isto to za manje para, Eronet izbaci šuplju o povećanju brzina, na 25/2 za korisnike većih paketa, koji što ja znam imaju dovoljnu blizinu i mogućnosti (bliže od nas se ne može, paket koji se odnosi imamo)i ništa i ništa, upitaš službu za korisnike, za povećanje brzine glume da nisu ni čuli. Ta brzina je za konkurenciju mizerna za iste pare, ali opet ništa od ovih.
Mislim da sada kada i konkurencija ima spomenute kanale, a mi plaćamo skuplje za 10 puta manje dobivenog(5/0.7brzina), nije potrebno da nas još navlače s lažnim povećanjima, da su šutili ništa, ali lažne fore, to će me otjerat k konkurenciji definitivno.
Ja isao u eronet poslovnicu kaze nemogu nezaposleni nego samo bi mogao ako bi uzeo potvrdu o mtel-a da sam im pretplatnik. A htjeo na pretplatu neki telefon i pretplatu. Ni telefona u poslovnici nemaju kao sto imaju na stranici na internetu.
Vizionar 1985 wrote:Ja isao u eronet poslovnicu kaze nemogu nezaposleni nego samo bi mogao ako bi uzeo potvrdu o mtel-a da sam im pretplatnik. A htjeo na pretplatu neki telefon i pretplatu. Ni telefona u poslovnici nemaju kao sto imaju na stranici na internetu.
Kako mislis placati telefon i racun ako ne radis i nemas prihoda.. plus na drugoj temi kazes da si u losoj finansijskoj situaciji . Majku mu jel toliko telefon danas bitan
Vizionar 1985 wrote:Ja isao u eronet poslovnicu kaze nemogu nezaposleni nego samo bi mogao ako bi uzeo potvrdu o mtel-a da sam im pretplatnik. A htjeo na pretplatu neki telefon i pretplatu. Ni telefona u poslovnici nemaju kao sto imaju na stranici na internetu.
Kako mislis placati telefon i racun ako ne radis i nemas prihoda.. plus na drugoj temi kazes da si u losoj finansijskoj situaciji . Majku mu jel toliko telefon danas bitan
Placam preplatu na mtel-u za internet koja je pravo skupa, pa hocu da smanjim i da uzmem uredzaj. Ustediti hocu. Telefon samo je bonus. Da je bilo nekako tablet uzeti. Najvjerovatnije cu telefon jedan uzeti za kes pa se pretplate rijesiti i hvatati sa telefona. Kako god sam racunao ustedio bi godisnje 100 km minimalno.
Pitao radnika sve fino nesto sam ga shvatio nesto ne, jb-ga asperger plus bili moji sa mnom koji su informaticki i gori duduci od mene. O ustedi se radi. Otici cu u ovu radnju za par dana pa cu uzeti za kes telefon ako ga i dalje budu imali i imali na snizenju.
A ovdje mi je neko nudio telefon na poklon i hvala mu na ponudzenom ali nisam nista odgovorio jer ne znam kako bi se to odradilo.
PS. Evo sad isao u radnju i nestalo ovog telefona sta sam gledao. Bio velicinom kao tablet skoro. Tako da mozda necu nista ni uzimati samo mtel odjavim. Ovo gore me je prekinulo da postiram sinoc, baterija se ispraznila na laptopu.
zrakomlat wrote:Pa najmanji je problem kako to da završite sa poklonom. Nek ti pošalje autobusom, brzom poštom. Ima načina dosta.
Ne znam ko je uopste, nikad sa njim nisam ovdje ni komunicirao. Ovdje smo anonimusi svi pa je i to malo problematicno. Porodica moja bas nije htjela da odradim to radi anonimnosti a ja bi ali oni nisu htjeli.
On Topik nista uredzaja Eronet u poslovnici nije imao. Mislim 5-6 uredzaja su samo imali. A evo kao sto se vidi ne moze nezaposlena osoba, moze samo ako je vec negdje pretplatnik i ako uzme potvrdu da je bila pretplatnik.
Inace kod sviju sam primjetio da osoblje nije upoznato uopste dovoljno sa ponudama i svime sta nude, ne samo sto se tice telekoma nego i onih koji prodaju uredzaje.
Ja sam dvaput izubio anonimnost na ovom forumu. Jednom davne 2013-2014 i drugi put ove godine. Evo me ziv sam, laprdam, doadjujem i niko me nije ubio. Barem ne jos
MTV wrote:Ja sam dvaput izubio anonimnost na ovom forumu. Jednom davne 2013-2014 i drugi put ove godine. Evo me ziv sam, laprdam, doadjujem i niko me nije ubio. Barem ne jos
MTV wrote:Ja sam dvaput izubio anonimnost na ovom forumu. Jednom davne 2013-2014 i drugi put ove godine. Evo me ziv sam, laprdam, doadjujem i niko me nije ubio. Barem ne jos
Nije me strah nego nije htjela porodica a i kako bi se sve odradilo nemam pojma. Sta cu nemogu sad sa porodicom se prepirati radi toga. Ali stvarno osoblje uopste nije upoznato sa ponudama, to stoji.
Nije me strah nego nije htjela porodica a i kako bi se sve odradilo nemam pojma. Sta cu nemogu sad sa porodicom se prepirati radi toga. Ali stvarno osoblje uopste nije upoznato sa ponudama, to stoji.
Sa kojom konkretno ponudom nisu bili upoznati i kojih uređaja nisu imali? Nije moguće da su imali 5-6 uređaja
Cupko_ wrote:
Sa kojom konkretno ponudom nisu bili upoznati i kojih uređaja nisu imali? Nije moguće da su imali 5-6 uređaja
5-6 samo uredzaja imali na izlozbi, da ne cjepidlacim mozda 6 sad ne znam imaju li negdje sklonjene ostale uredzaje. A nisu bas upoznati sa svim ponudama sto nude ne mislim bas na eronet samo nego na zaposlenike inace. Jb-ga mozda nece da se zamaraju radnici sa svim sto imaju u ponudama i nije ih krivit jer rade poprilicno kako vidim. Cak ni mi kao korisnici nismo puno upoznati sa svim. Evo nisam ni znao da ja kao nezaposleno lice a kao dugogodisnji mtel-vom pretplatnik mogu dobiti potvrdu i prebaciti se u drugi neki telekom sa potvrdom da sam bio pretplatnik redovan.
Htjeo uzet neku pretplatu do 4 Gb neta i neki uredzaj do 200 km ali ne znam i ne shvacam nikako kako to u Eronetu ide. Telekom je malo jasniji sto se toga tice, za mtel ne znam jer i nisam bas gledao.