Fudbalski kurioziteti

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#2151 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by Logovan »

Vjerovali ili ne, tri nogometna kluba iz Stuttgarta danas su ispali iz svojih liga. Stuttgart nije uspio da se spasi i tim Tonija Šunjića od naredne sezone igrat će u Cvajti. Tužan je to dan za Stuttgart, koji je izgubio još dva kluba u nižim rangovima. Naime, Stuttgart II (drugi tim) ispao je iz treće lige kao 20. tim na prvenstvu. Crni dan za grad Stuttgart upotpunilo je ispadanje Stuttgart Kickersa iz četvrte lige. Kakav dan za jedan Stuttgart.
Neka se ostave fudbala. :oops:
perfect_guy

#2153 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by perfect_guy »

Sevilja izborila Evropu bez pobjede u gostima
jethro

#2154 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by jethro »

Jack Grealish (Aston Villa) je oborio rekord EPL postavši jedini igrač koji je izgubio sve utakmice u kojima je igrao, njih čak 16 ove sezone.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2155 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by _BataZiv_0809 »

Na danasnji dan umro je Laszlo Kubala, covjek koji je igrao za tri reprezentacije (Cehoslovacka, Madjarska i Spanija). Podsjeti me ta prica sa Kosovom na njega :)
jethro

#2156 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by jethro »

Muamba zaigrao nogomet četiri godine nakon što je doživio srčani na terenu!

Bivši veznjak Boltona Fabrice Muamba (28) vratio se na nogometni teren četiri godine nakon što je za vrijeme susreta protiv Tottenhama doživio srčani udar i jedva preživio.

Muamba je učestvovao u tradicionalnoj humanitarnoj utakmici legendi Boltona na Macron stadionu, a ušao je u igru u 33. minuti umjesto bivšeg hrvatskog reprezentativca Ivana Klasnića koji je dres Wanderersa nosio od 2009. do 2012. godine.
cyprus

#2157 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by cyprus »

Nije baš neki kuriozitet, ali nema odgovarajuće teme...

Većina prvenstava u Evropi je završena i znaju se skoro svi prvaci, sa izuzetkom nekoliko liga... Najinteresantnije je u Moldaviji... Danas u 5 sati započinje zadnje kolo... Na vrhu su poravnati Dacia i Šerif, dva najjača tima u ovoj ligi posljednjih godina... Propozicije ne daju prednost nikome ukoliko budu imali isti broj bodova (igraće play-off)... Zanimljivost je u tome što se baš ovaj dvojac sastaje u zadnjem kolu (Dacia domaćin)... Ko pobjedi osvaja titulu... Ako bude X, čeka ih još jedan duel :-D Da bude još zanimljivije, ovo ima i političku pozadinu, znamo da Šerif dolazi iz Transnistrije, separatistički odijeljenog dijela Moldavije, a Dacija je klub iz glavnog grada, koji iz nekog razloga igra kao domaćin u jednom selu na granici sa Transnistrijom :roll:

Što se tiče ostalih liga... Rostov je imao priliku da napravi senzaciju i uzme titulu po prvi put u Rusiji, ali će im to teško poći za rukom jer im CSKA bježi 2 boda... Dudelange je sebi u zadnja tri kola iskomplikovao situaciju u Luksemburgu, ali i oni vjerovatno dolaze do nove titule... Alaškert je napravio prilično iznenađenje u Armeniji i treba im samo bod u zadnjem kolu da dođu do prve titule... Iznenađenje i u Izraelu... Hapoel Berševa je neočekivano na korak do titule, ali treba pobijedit u zadnjem meču... U San Marinu se prvak tradicionalno odlučuje kroz finalni meč...
cyprus

#2158 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by cyprus »

Dacia - Sheriff 1:1

Igrat će se 'majstorica'... Nego ko misli da je naša liga dno, treba pogledati ovako pokoju utakmicu iz liga poput moldavske :-D Znači, derbi koji odlučuje prvenstvo, prenos se radi jednom kamerom (bez replaya), gledalaca možda 1000, atmosfera na nivou druge federalne kod nas... Nekakva djeca urliču Dacia, Dacia, Dacia... S druge strane 50-tak Šerifovih 'Ultrasa' :roll:

Igrali su i Sušić i Dupovac... Šerif malo bolje stajao na terenu...
jethro

#2159 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by jethro »

cyprus wrote:Dacia - Sheriff 1:1

Igrat će se 'majstorica'... Nego ko misli da je naša liga dno, treba pogledati ovako pokoju utakmicu iz liga poput moldavske :-D Znači, derbi koji odlučuje prvenstvo, prenos se radi jednom kamerom (bez replaya), gledalaca možda 1000, atmosfera na nivou druge federalne kod nas... Nekakva djeca urliču Dacia, Dacia, Dacia... S druge strane 50-tak Šerifovih 'Ultrasa' :roll:

Kad se igra majstorica?
groove

#2160 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by groove »

Image
supercali

#2161 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by supercali »

cyprus wrote:Nije baš neki kuriozitet, ali nema odgovarajuće teme...

Većina prvenstava u Evropi je završena i znaju se skoro svi prvaci, sa izuzetkom nekoliko liga... Najinteresantnije je u Moldaviji... Danas u 5 sati započinje zadnje kolo... Na vrhu su poravnati Dacia i Šerif, dva najjača tima u ovoj ligi posljednjih godina... Propozicije ne daju prednost nikome ukoliko budu imali isti broj bodova (igraće play-off)... Zanimljivost je u tome što se baš ovaj dvojac sastaje u zadnjem kolu (Dacia domaćin)... Ko pobjedi osvaja titulu... Ako bude X, čeka ih još jedan duel :-D Da bude još zanimljivije, ovo ima i političku pozadinu, znamo da Šerif dolazi iz Transnistrije, separatistički odijeljenog dijela Moldavije, a Dacija je klub iz glavnog grada, koji iz nekog razloga igra kao domaćin u jednom selu na granici sa Transnistrijom :roll:

Što se tiče ostalih liga... Rostov je imao priliku da napravi senzaciju i uzme titulu po prvi put u Rusiji, ali će im to teško poći za rukom jer im CSKA bježi 2 boda... Dudelange je sebi u zadnja tri kola iskomplikovao situaciju u Luksemburgu, ali i oni vjerovatno dolaze do nove titule... Alaškert je napravio prilično iznenađenje u Armeniji i treba im samo bod u zadnjem kolu da dođu do prve titule... Iznenađenje i u Izraelu... Hapoel Berševa je neočekivano na korak do titule, ali treba pobijedit u zadnjem meču... U San Marinu se prvak tradicionalno odlučuje kroz finalni meč...
Zar nije basel prvi u moldaviji :D
cyprus

#2162 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by cyprus »

supercali wrote:
cyprus wrote:Nije baš neki kuriozitet, ali nema odgovarajuće teme...

Zar nije basel prvi u moldaviji :D
:mrgreen: :oops:

@jethro, majstorica je sljedeće nedjelje... Evo Mateo Sušić kaže da zbog toga neće moć doć protiv Španije...

U međuvremenu, kako se i moglo predvidjeti, CSKA i Hapoel Berševa postadoše prvaci u svojim zemljama... Alaškert je evo na poluvremenu na dobrom putu ka armenskoj tituli... Za koji minut počinje i zadnje kolo u Luksemburgu...

Znači, za sljedeći vikend ostaje još rasplet u Moldaviji i San Marinu...
jethro

#2163 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by jethro »

Zlatana Ibrahimovića na Twitteru prati 3,5 miliona fanova, a on samo jedan profil ! :lol:
Logovan

#2164 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by Logovan »

jethro

#2165 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by jethro »

Logovan wrote:
Sta reci, kakvu poruku poslati. :-)
Point.

#2166 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by Point. »

Sta rece legenda Ginola nakon sto se probudio iz kome:"Nisam se nikad ovako dobro naspavao". :mrgreen:
pirmin

#2167 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by pirmin »

Fudbalerke Australije (5. na svjetskoj rang-listi) izgubile mec od U15 muske reprezentacije rezultatom 0:7.

Mislim, zagovaram ravnopravnost gdje stignem ali "zene i fudbal"...nemoj molim te. :-)
jethro

#2168 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by jethro »

cyprus wrote:Dacia - Sheriff 1:1

Danas u 19.00 je majstorica. 8)
jethro

#2169 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by jethro »

Šeriff pobijedio Daciju golom Galesica u 89. minuti.
groove

#2170 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by groove »

lijevo: kapiten barcine u15
desno: kapiten parizove u15
:lol:

Image
jethro

#2171 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by jethro »

Svedski nogometas dobio crveni jer je prdio na utakmici :lol:

http://www.index.hr/sport/clanak/svedsk ... 01527.aspx
omar little

#2172 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by omar little »

jethro wrote:Svedski nogometas dobio crveni jer je prdio na utakmici :lol:

http://www.index.hr/sport/clanak/svedsk ... 01527.aspx
ovo mora da je neka zajebancija, ne moze biti ozbiljno :lol:

Pitao sam suca zar ne smijem prditi, a on mi je rekao - ne", ispričao je 25-godišnji veznjak. "Možda je sudac mislio da sam prdnuo u ruku i bacio prdac na njega, ali nisam". :lol:
jeza u ledja

#2173 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by jeza u ledja »

Usput, ne znam jeste li primjetili, ali (ako sam shvatio to je tek uvedeno pred EURO) novo pravilo je da pocetni udarac na utakmici ne mora vise preci crtu prema naprijed. (Ja sam to pravilo tek naucio nedavno :shock: , a sad ga vec mijenjaju :sad: ). Jedno od najglupljih i najbespotrebnijih pravila u historiji nogometa. :D
Sad ako ste primjetili ponekad sam lik stoji na centru na pocetku utakmice.
cyprus

#2174 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by cyprus »

jeza u ledja wrote:Usput, ne znam jeste li primjetili, ali (ako sam shvatio to je tek uvedeno pred EURO) novo pravilo je da pocetni udarac na utakmici ne mora vise preci crtu prema naprijed. (Ja sam to pravilo tek naucio nedavno :shock: , a sad ga vec mijenjaju :sad: ). Jedno od najglupljih i najbespotrebnijih pravila u historiji nogometa. :D
Sad ako ste primjetili ponekad sam lik stoji na centru na pocetku utakmice.
I ja sam zato pravilo čuo prvi put tek kad su ga promijenili :mrgreen: Jednostavno mi nikad nije palo na um da se upitam: a što vazda dvojica stoje na centru pri izvođenju? :mrgreen:
jethro

#2175 Re: Fudbalski kurioziteti

Post by jethro »

Ja sam se cesto puta pitao zbog cega stoje dvojica na centru, ali nikad nisam bio skontao razlog. :oops:
Post Reply