Neka se ostave fudbala.Vjerovali ili ne, tri nogometna kluba iz Stuttgarta danas su ispali iz svojih liga. Stuttgart nije uspio da se spasi i tim Tonija Šunjića od naredne sezone igrat će u Cvajti. Tužan je to dan za Stuttgart, koji je izgubio još dva kluba u nižim rangovima. Naime, Stuttgart II (drugi tim) ispao je iz treće lige kao 20. tim na prvenstvu. Crni dan za grad Stuttgart upotpunilo je ispadanje Stuttgart Kickersa iz četvrte lige. Kakav dan za jedan Stuttgart.
Fudbalski kurioziteti
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#2151 Re: Fudbalski kurioziteti
- AmiĐa_Idriz
- perfect_guy
#2153 Re: Fudbalski kurioziteti
Sevilja izborila Evropu bez pobjede u gostima
- jethro
#2154 Re: Fudbalski kurioziteti
Jack Grealish (Aston Villa) je oborio rekord EPL postavši jedini igrač koji je izgubio sve utakmice u kojima je igrao, njih čak 16 ove sezone.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2155 Re: Fudbalski kurioziteti
Na danasnji dan umro je Laszlo Kubala, covjek koji je igrao za tri reprezentacije (Cehoslovacka, Madjarska i Spanija). Podsjeti me ta prica sa Kosovom na njega 
- jethro
#2156 Re: Fudbalski kurioziteti
Muamba zaigrao nogomet četiri godine nakon što je doživio srčani na terenu!
Bivši veznjak Boltona Fabrice Muamba (28) vratio se na nogometni teren četiri godine nakon što je za vrijeme susreta protiv Tottenhama doživio srčani udar i jedva preživio.
Muamba je učestvovao u tradicionalnoj humanitarnoj utakmici legendi Boltona na Macron stadionu, a ušao je u igru u 33. minuti umjesto bivšeg hrvatskog reprezentativca Ivana Klasnića koji je dres Wanderersa nosio od 2009. do 2012. godine.
Bivši veznjak Boltona Fabrice Muamba (28) vratio se na nogometni teren četiri godine nakon što je za vrijeme susreta protiv Tottenhama doživio srčani udar i jedva preživio.
Muamba je učestvovao u tradicionalnoj humanitarnoj utakmici legendi Boltona na Macron stadionu, a ušao je u igru u 33. minuti umjesto bivšeg hrvatskog reprezentativca Ivana Klasnića koji je dres Wanderersa nosio od 2009. do 2012. godine.
- cyprus
#2157 Re: Fudbalski kurioziteti
Nije baš neki kuriozitet, ali nema odgovarajuće teme...
Većina prvenstava u Evropi je završena i znaju se skoro svi prvaci, sa izuzetkom nekoliko liga... Najinteresantnije je u Moldaviji... Danas u 5 sati započinje zadnje kolo... Na vrhu su poravnati Dacia i Šerif, dva najjača tima u ovoj ligi posljednjih godina... Propozicije ne daju prednost nikome ukoliko budu imali isti broj bodova (igraće play-off)... Zanimljivost je u tome što se baš ovaj dvojac sastaje u zadnjem kolu (Dacia domaćin)... Ko pobjedi osvaja titulu... Ako bude X, čeka ih još jedan duel
Da bude još zanimljivije, ovo ima i političku pozadinu, znamo da Šerif dolazi iz Transnistrije, separatistički odijeljenog dijela Moldavije, a Dacija je klub iz glavnog grada, koji iz nekog razloga igra kao domaćin u jednom selu na granici sa Transnistrijom
Što se tiče ostalih liga... Rostov je imao priliku da napravi senzaciju i uzme titulu po prvi put u Rusiji, ali će im to teško poći za rukom jer im CSKA bježi 2 boda... Dudelange je sebi u zadnja tri kola iskomplikovao situaciju u Luksemburgu, ali i oni vjerovatno dolaze do nove titule... Alaškert je napravio prilično iznenađenje u Armeniji i treba im samo bod u zadnjem kolu da dođu do prve titule... Iznenađenje i u Izraelu... Hapoel Berševa je neočekivano na korak do titule, ali treba pobijedit u zadnjem meču... U San Marinu se prvak tradicionalno odlučuje kroz finalni meč...
Većina prvenstava u Evropi je završena i znaju se skoro svi prvaci, sa izuzetkom nekoliko liga... Najinteresantnije je u Moldaviji... Danas u 5 sati započinje zadnje kolo... Na vrhu su poravnati Dacia i Šerif, dva najjača tima u ovoj ligi posljednjih godina... Propozicije ne daju prednost nikome ukoliko budu imali isti broj bodova (igraće play-off)... Zanimljivost je u tome što se baš ovaj dvojac sastaje u zadnjem kolu (Dacia domaćin)... Ko pobjedi osvaja titulu... Ako bude X, čeka ih još jedan duel
Što se tiče ostalih liga... Rostov je imao priliku da napravi senzaciju i uzme titulu po prvi put u Rusiji, ali će im to teško poći za rukom jer im CSKA bježi 2 boda... Dudelange je sebi u zadnja tri kola iskomplikovao situaciju u Luksemburgu, ali i oni vjerovatno dolaze do nove titule... Alaškert je napravio prilično iznenađenje u Armeniji i treba im samo bod u zadnjem kolu da dođu do prve titule... Iznenađenje i u Izraelu... Hapoel Berševa je neočekivano na korak do titule, ali treba pobijedit u zadnjem meču... U San Marinu se prvak tradicionalno odlučuje kroz finalni meč...
- cyprus
#2158 Re: Fudbalski kurioziteti
Dacia - Sheriff 1:1
Igrat će se 'majstorica'... Nego ko misli da je naša liga dno, treba pogledati ovako pokoju utakmicu iz liga poput moldavske
Znači, derbi koji odlučuje prvenstvo, prenos se radi jednom kamerom (bez replaya), gledalaca možda 1000, atmosfera na nivou druge federalne kod nas... Nekakva djeca urliču Dacia, Dacia, Dacia... S druge strane 50-tak Šerifovih 'Ultrasa'
Igrali su i Sušić i Dupovac... Šerif malo bolje stajao na terenu...
Igrat će se 'majstorica'... Nego ko misli da je naša liga dno, treba pogledati ovako pokoju utakmicu iz liga poput moldavske
- jethro
#2159 Re: Fudbalski kurioziteti
cyprus wrote:Dacia - Sheriff 1:1
Igrat će se 'majstorica'... Nego ko misli da je naša liga dno, treba pogledati ovako pokoju utakmicu iz liga poput moldavskeZnači, derbi koji odlučuje prvenstvo, prenos se radi jednom kamerom (bez replaya), gledalaca možda 1000, atmosfera na nivou druge federalne kod nas... Nekakva djeca urliču Dacia, Dacia, Dacia... S druge strane 50-tak Šerifovih 'Ultrasa'
![]()
Kad se igra majstorica?
- supercali
#2161 Re: Fudbalski kurioziteti
Zar nije basel prvi u moldavijicyprus wrote:Nije baš neki kuriozitet, ali nema odgovarajuće teme...
Većina prvenstava u Evropi je završena i znaju se skoro svi prvaci, sa izuzetkom nekoliko liga... Najinteresantnije je u Moldaviji... Danas u 5 sati započinje zadnje kolo... Na vrhu su poravnati Dacia i Šerif, dva najjača tima u ovoj ligi posljednjih godina... Propozicije ne daju prednost nikome ukoliko budu imali isti broj bodova (igraće play-off)... Zanimljivost je u tome što se baš ovaj dvojac sastaje u zadnjem kolu (Dacia domaćin)... Ko pobjedi osvaja titulu... Ako bude X, čeka ih još jedan duelDa bude još zanimljivije, ovo ima i političku pozadinu, znamo da Šerif dolazi iz Transnistrije, separatistički odijeljenog dijela Moldavije, a Dacija je klub iz glavnog grada, koji iz nekog razloga igra kao domaćin u jednom selu na granici sa Transnistrijom
![]()
- cyprus
#2162 Re: Fudbalski kurioziteti
supercali wrote:Zar nije basel prvi u moldavijicyprus wrote:Nije baš neki kuriozitet, ali nema odgovarajuće teme...
Većina prvenstava u Evropi je završena i znaju se skoro svi prvaci, sa izuzetkom nekoliko liga... Najinteresantnije je u Moldaviji... Danas u 5 sati započinje zadnje kolo... Na vrhu su poravnati Dacia i Šerif, dva najjača tima u ovoj ligi posljednjih godina... Propozicije ne daju prednost nikome ukoliko budu imali isti broj bodova (igraće play-off)... Zanimljivost je u tome što se baš ovaj dvojac sastaje u zadnjem kolu (Dacia domaćin)... Ko pobjedi osvaja titulu... Ako bude X, čeka ih još jedan duelDa bude još zanimljivije, ovo ima i političku pozadinu, znamo da Šerif dolazi iz Transnistrije, separatistički odijeljenog dijela Moldavije, a Dacija je klub iz glavnog grada, koji iz nekog razloga igra kao domaćin u jednom selu na granici sa Transnistrijom
![]()
Što se tiče ostalih liga... Rostov je imao priliku da napravi senzaciju i uzme titulu po prvi put u Rusiji, ali će im to teško poći za rukom jer im CSKA bježi 2 boda... Dudelange je sebi u zadnja tri kola iskomplikovao situaciju u Luksemburgu, ali i oni vjerovatno dolaze do nove titule... Alaškert je napravio prilično iznenađenje u Armeniji i treba im samo bod u zadnjem kolu da dođu do prve titule... Iznenađenje i u Izraelu... Hapoel Berševa je neočekivano na korak do titule, ali treba pobijedit u zadnjem meču... U San Marinu se prvak tradicionalno odlučuje kroz finalni meč...![]()
@jethro, majstorica je sljedeće nedjelje... Evo Mateo Sušić kaže da zbog toga neće moć doć protiv Španije...
U međuvremenu, kako se i moglo predvidjeti, CSKA i Hapoel Berševa postadoše prvaci u svojim zemljama... Alaškert je evo na poluvremenu na dobrom putu ka armenskoj tituli... Za koji minut počinje i zadnje kolo u Luksemburgu...
Znači, za sljedeći vikend ostaje još rasplet u Moldaviji i San Marinu...
- jethro
#2163 Re: Fudbalski kurioziteti
Zlatana Ibrahimovića na Twitteru prati 3,5 miliona fanova, a on samo jedan profil ! 
- Logovan
- jethro
#2165 Re: Fudbalski kurioziteti
Sta reci, kakvu poruku poslati.Logovan wrote:
- Point.
#2166 Re: Fudbalski kurioziteti
Sta rece legenda Ginola nakon sto se probudio iz kome:"Nisam se nikad ovako dobro naspavao". 
- pirmin
#2167 Re: Fudbalski kurioziteti
Fudbalerke Australije (5. na svjetskoj rang-listi) izgubile mec od U15 muske reprezentacije rezultatom 0:7.
Mislim, zagovaram ravnopravnost gdje stignem ali "zene i fudbal"...nemoj molim te.
Mislim, zagovaram ravnopravnost gdje stignem ali "zene i fudbal"...nemoj molim te.
- jethro
#2168 Re: Fudbalski kurioziteti
Danas u 19.00 je majstorica.cyprus wrote:Dacia - Sheriff 1:1
Igrat će se 'majstorica'... Nego ko misli da je naša liga dno, treba pogledati ovako pokoju utakmicu iz liga poput moldavskeZnači, derbi koji odlučuje prvenstvo, prenos se radi jednom kamerom (bez replaya), gledalaca možda 1000, atmosfera na nivou druge federalne kod nas... Nekakva djeca urliču Dacia, Dacia, Dacia... S druge strane 50-tak Šerifovih 'Ultrasa'
![]()
- jethro
#2169 Re: Fudbalski kurioziteti
Šeriff pobijedio Daciju golom Galesica u 89. minuti.
-
groove
#2170 Re: Fudbalski kurioziteti
lijevo: kapiten barcine u15
desno: kapiten parizove u15

desno: kapiten parizove u15

- jethro
#2171 Re: Fudbalski kurioziteti
Svedski nogometas dobio crveni jer je prdio na utakmici
http://www.index.hr/sport/clanak/svedsk ... 01527.aspx
-
omar little
#2172 Re: Fudbalski kurioziteti
ovo mora da je neka zajebancija, ne moze biti ozbiljnojethro wrote:Svedski nogometas dobio crveni jer je prdio na utakmici![]()
Pitao sam suca zar ne smijem prditi, a on mi je rekao - ne", ispričao je 25-godišnji veznjak. "Možda je sudac mislio da sam prdnuo u ruku i bacio prdac na njega, ali nisam".
- jeza u ledja
#2173 Re: Fudbalski kurioziteti
Usput, ne znam jeste li primjetili, ali (ako sam shvatio to je tek uvedeno pred EURO) novo pravilo je da pocetni udarac na utakmici ne mora vise preci crtu prema naprijed. (Ja sam to pravilo tek naucio nedavno
, a sad ga vec mijenjaju
). Jedno od najglupljih i najbespotrebnijih pravila u historiji nogometa.
Sad ako ste primjetili ponekad sam lik stoji na centru na pocetku utakmice.
- cyprus
#2174 Re: Fudbalski kurioziteti
I ja sam zato pravilo čuo prvi put tek kad su ga promijenilijeza u ledja wrote:Usput, ne znam jeste li primjetili, ali (ako sam shvatio to je tek uvedeno pred EURO) novo pravilo je da pocetni udarac na utakmici ne mora vise preci crtu prema naprijed. (Ja sam to pravilo tek naucio nedavno, a sad ga vec mijenjaju
). Jedno od najglupljih i najbespotrebnijih pravila u historiji nogometa.
![]()
- jethro
#2175 Re: Fudbalski kurioziteti
Ja sam se cesto puta pitao zbog cega stoje dvojica na centru, ali nikad nisam bio skontao razlog.