Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
pritchard wrote:Zdravo svima.Registrirao sam se jer je jako teško doći do informacija o upisu (ili se bar meni tako čini):D.Završavam srednju i planiram studirati engleski jezik.Volio bih doći do nekih informacija tipa prijemnog(neki kažu da ga nema),selekcije studenata i to...
Unaprijed hvala.
Pa nema prijemnog, definitivno
Donesi petice, eventualno pohvale, uspjeh sa takmičenja i sl., i nadaj se upisu
pritchard wrote:Zdravo svima.Registrirao sam se jer je jako teško doći do informacija o upisu (ili se bar meni tako čini):D.Završavam srednju i planiram studirati engleski jezik.Volio bih doći do nekih informacija tipa prijemnog(neki kažu da ga nema),selekcije studenata i to...
Unaprijed hvala.
Pa nema prijemnog, definitivno
Donesi petice, eventualno pohvale, uspjeh sa takmičenja i sl., i nadaj se upisu
Hvala na informacijama.O peticama neću ali me zanima imam li neke koristi od 5 diploma sa kursa engleskog jezika (FOLLOW ME ili kako se već zovu.Govorili su da su priznati.)?:D
Pozzic svima nego da vas pitam da li iko zna kad je upis ? (ili barem otprilike kad bi mogao biti ) ?
I jos da vas priupitam da li iko zna koliko tacno primaju za bosanski jezik i knjizevnosta a koliko studenata za anglistiku ... ?
I da li bas primaju samo peticare ???
Unaprijed hvala )))
Red Lady wrote:Pozzic svima nego da vas pitam da li iko zna kad je upis ? (ili barem otprilike kad bi mogao biti ) ?
I jos da vas priupitam da li iko zna koliko tacno primaju za bosanski jezik i knjizevnosta a koliko studenata za anglistiku ... ?
Unaprijed hvala )))
Prošle godine, ako se dobro sjećam, prijemni je bio 1.7., papiri se predaju ranije...
Redovnih studenata mislim da svagdje primaju isto, a to je do max 30...
Petičari, pa kako su sad ukinuli prijemni, sigurno će oni najbolje prolaziti...
Red Lady wrote:Pozzic svima nego da vas pitam da li iko zna kad je upis ? (ili barem otprilike kad bi mogao biti ) ?
Unaprijed hvala )))
Prošle godine, ako se dobro sjećam, prijemni je bio 1.7., papiri se predaju ranije...
Redovnih studenata mislim da svagdje primaju isto, a to je do max 30...
Petičari, pa kako su sad ukinuli prijemni, sigurno će oni najbolje prolaziti...
Pa po ovom sto si mi sad rekla ispade da vrlodobri ucenici nemaju sansi ak prmaju maksimalno 30 studenta???
Joj, žao mi je, ali kako izgleda, tako će biti To su ove godine uveli, i osim najboljih ocjena, ne znam po čemu bi mogli izmisliti da selektiraju učenike... Najbolje u redovne (i to opet dio njih), i onda ostale u samofinansirajuće... A opet zavisi od odsjeka, možda i ne bude puno petičara koji će predati baš tu gdje želiš
ema_ wrote:Joj, žao mi je, ali kako izgleda, tako će biti To su ove godine uveli, i osim najboljih ocjena, ne znam po čemu bi mogli izmisliti da selektiraju učenike... Najbolje u redovne (i to opet dio njih), i onda ostale u samofinansirajuće... A opet zavisi od odsjeka, možda i ne bude puno petičara koji će predati baš tu gdje želiš
Bas si me utjesila hahahhah..
Ma najbolje da se kilnem i rjesen slucaj .. (zezam se naravno )
Stvarno bilo koji fakultet da planiram upisat sve peticari imaju povlastice .. imal i jedan faks ili neki odsjek u koji primaju i vrlodobre ucenike ???
Ma znaš šta, ako ti je meant to be, ti ćeš upisati, bez obzira na sve... I ja sam mislila da neću uspjeti upasti u redovne bez štele i ostaloga, pa ipak uspjela
Ma znaš šta, ako ti je meant to be, ti ćeš upisati, bez obzira na sve... I ja sam mislila da neću uspjeti upasti u redovne bez štele i ostaloga, pa ipak uspjela
Sarajevski_Marlboro wrote:Platiš jednu godinu,budeš vrijedna i učiš,i eto te u redovnim.
Ma joj puna sam briga oko faksa .. zavrsavam 4 razred .. i sve 4 godine sa vrlodobar prolazila i sad svi su me pomalo
isprepadali .. ne mozes na ovaj, ne mozes na onaj faks .. na kraju ispade ne mogu ni na jedan jer sam prolazila 4 :/
Razumijem te,nemoj se brinuti toliko...najlakse se upisati,vjeruj mi...
Imas dosta faxova na kojima ima prijemni,ovisi sta te zanima...
Koji si odsjek mislila?
Sarajevski_Marlboro wrote:Razumijem te,nemoj se brinuti toliko...najlakse se upisati,vjeruj mi...
Imas dosta faxova na kojima ima prijemni,ovisi sta te zanima...
Koji si odsjek mislila?
Čitaj malo bolje BHS ili Anglistika, cura je već napisala
Pa mislila ili bosanski jezik i knjizevnost ili anglistiku .. ( to je ono nesto sto volim )
Ne bih volila upisat nesto drugo i nazor ucila ..
Ovako kad bi upisala neki odsjek od ova dva znam da bi ucila i trudila se...
Red Lady wrote:Pa mislila ili bosanski jezik i knjizevnost ili anglistiku .. ( to je ono nesto sto volim )
Ne bih volila upisat nesto drugo i na kraju bi morala nazor ucit ..
Ovako kad bi upisala neki odsjek od ova dva znam da bi ucila i trudila se...
Sto se tice anglistike,nema sanse da upadnes medju 30,da ima prijemni,mozda,ali da ga razvalis..
ali opet tesko..
Ne znam kakva je situacija s BHS-om,mozda moze...ali eng sigurno ne.
Tako da...odluci.
Moras prvu godinu platit...
ema_ wrote:
Sarajevski_Marlboro wrote:Mislila sam da ima neki fax sem FF kao rezervu.
Ma zezam te malo , zbog toga što me još nisi zvala na rolanje
Ma joooj Jos nisam kupila, ,a i vrijeme nije valjalo vala...Cim otopli,idemo
Sarajevski_Marlboro wrote:Sto se tice anglistike,nema sanse da upadnes medju 30,da ima prijemni,mozda,ali da ga razvalis..
ali opet tesko..
Ne znam kakva je situacija s BHS-om,mozda moze...ali eng sigurno ne.
Tako da...odluci.
Moras prvu godinu platit...
ema_ wrote:
Sarajevski_Marlboro wrote:Mislila sam da ima neki fax sem FF kao rezervu.
Ma zezam te malo , zbog toga što me još nisi zvala na rolanje
Ma joooj Jos nisam kupila, ,a i vrijeme nije valjalo vala...Cim otopli,idemo
ma nemoram biti redovni na budzetu .. koliko primaju samofinasirajucih a koliko vanrednih ..
sam da upisem et to mi je najbitnije (((((