"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
kokuz_sa

#2151 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kokuz_sa »

respo wrote:pa valjda bas zato sto je privatni objekat moze se kazniti za razliku od javne ceste na kojoj te ne moze kazniti
famozni clan 14
to je onaj clan st su politicari ukinuli..al ostalo je u zakonu da te mogu kazniti ako ima znak zabranjeno parkiranje..toga vani tj na ulici nedostaje dok u garazama ga ima pofino..
respo

#2152 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

pa o tome i pricam pored znakova bbi sam moze da zove policiju nevezano jeli ima znakova ili nema
dok je na javnoj cesti drugacije nema znaka nema kazne ima znaka ima kazne
johntra

#2153 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

svaka čast za ovo...još samo da hoće onu bagru regulisati ispred ili okolo Alta centra....
SadaMeHuseine

#2154 Re: "Majstori" parkiranja

Post by SadaMeHuseine »

Ljudi hajmo se maniti pojmova "javna cesta" , "javna površina" i ostalo. Bitno je da je nesto krenulo naprijed,pa makar i "kićenje" šoferšajbi u trgovačkim centirma.
Pun mi je k......ofer papanluka i virtalne nadmoći....udri Milicijo!!!
Lakat Jebić

#2155 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Lakat Jebić »

i kao nije bilo mjesta nigdje... jbt na -3 vazda ima bar 50tak praznih mjesta
Better Man

#2156 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Better Man »

U subotu zbog snijega odem u BBi da se parkiram da ne moram kasnije kad trebadnem dalje s autom čistiti ga od snijega. Svi kruže na prvom nivou i ako je puno i niko neće da se spusti na nivo niže da se parkira. Spustio se dole prazan parking, možeš da biraš mjesto. Inače mi nisu jasni ljudi koji da mogu bi s autom ušli pred radnju. Recimo Merkator uvijek je začepljenje na ulazu u garažu, jer svi žele pravo, niko ne želi da ode negdje dalje da se parkira.
mayab

#2157 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mayab »

Better Man wrote:U subotu zbog snijega odem u BBi da se parkiram da ne moram kasnije kad trebadnem dalje s autom čistiti ga od snijega. Svi kruže na prvom nivou i ako je puno i niko neće da se spusti na nivo niže da se parkira. Spustio se dole prazan parking, možeš da biraš mjesto. Inače mi nisu jasni ljudi koji da mogu bi s autom ušli pred radnju. Recimo Merkator uvijek je začepljenje na ulazu u garažu, jer svi žele pravo, niko ne želi da ode negdje dalje da se parkira.
E, da hoce policija malo obici Mercatorovu garazu i podijeliti cestitke seljacinama!

Inace, ne znam bas kako je to kod nas, ali sam po Njemackoj bio u prilici vidjeti na ulazu u tako neku javnu garazu oznaku gdje lijepo pise da tu vazi Zakon o bezbj. saobr. na putevima, znaci svako ko se pogresno parkira moze racunati na kaznu iako je parking platio!
Na ulazu u BBI garazu mislim da stoji "Javna garaza", te kontam da policija moze potpuno normalno raditi svoj posao pogotovo kad ih zovnu oni iz BBI-a
Jack Be Nimble

#2158 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Jack Be Nimble »

Ebale ih kazne da ih ebale :x! Sada vise nece biti slika!
Control panel

#2159 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

Ovdje se vidil strucnjak koji predje preko zelene povrisne da bi se parkirao ispred ove kucice za koju nemam pojma koja joj je svrha. bili su i oni mali drveni kolcici koje je ''neko'' iscupao, a potom su nestali.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

ovaj stocar sa meckom svaki dan se parkira na zelenoj povrsini. na zadnje dvije slike se vidi njegov majstorluk u parkiranju. jutros vidim policajca prolazi pore i gleda ga i vidjelo se na njemu da mu nije drago sto ga je vidio ali mu se isto vidjela nemoc na licu.
johntra

#2160 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

pa okreni brate broj eko policije...ovo je slučaj za njih, jedan kroz jedan...a i za onu dvojicu gore...
Control panel

#2161 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

johntra wrote:pa okreni brate broj eko policije...ovo je slučaj za njih, jedan kroz jedan...a i za onu dvojicu gore...
zvao i jucer i danas niko se ne javlja. imao sam broj njihove ispostave za novo sarajevo i bili su vrlo expresni. uglavnom brzo dodju i zateknu strucnjaka. kada odem na posao nisma siguran jeli strucnjak jos tu pa da ne zovem ljude da klepe bez veze i da kontaju da ih neko zeza. a oni u glavnom centru na broju 660000 traze da im se predstavis?!

a neso kontam pa zar te mora neko po dzepu opaliti da skontas da ovo sto rade nije u redu.
Control panel

#2162 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

Control panel wrote: Image

ovaj stocar sa meckom svaki dan se parkira na zelenoj povrsini. na zadnje dvije slike se vidi njegov majstorluk u parkiranju. jutros vidim policajca prolazi pore i gleda ga i vidjelo se na njemu da mu nije drago sto ga je vidio ali mu se isto vidjela nemoc na licu.
''neko'' je danas zovnuo policiju, a policija pauka i necete vjerovati odnijela stocara sa ove oranice koju je pravio cini mi se namjerno danima. sve su uredno slikali. :D

:dance:
vnm

#2163 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vnm »

ja bas kontao napisati sto ga ne odvuku paukom. pretpostavljam da je to onaj sto je sav sretan sto auto nije na njega registrovano.
nadam se da je propis takav da se bez vlasnika vozilo ne moze podici iz deponije. :dance:
za_sada_bez_dobrog_nicka

#2164 Re: "Majstori" parkiranja

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Moram...
Vidite ovog znalca i orijentacije guma:

Image

A evo mu i imena i prezimena:

Image

Ali bit će da živi gdje orlovi sure ili koza pod ručnom pase, pa mora izlazit rikvercom... :D
Last edited by za_sada_bez_dobrog_nicka on 26/12/2010 20:41, edited 2 times in total.
DoradO

#2165 Re: "Majstori" parkiranja

Post by DoradO »

nesto ti se ne vide slike . . . :?
Cholina_Lokica

#2166 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

kaze parkiraj se normalno, nekidan me idiot opalio, karambolku dobro izgrebao, a gepek udubio :x kad ne znate voziti, uparkiravati se, isparkiravati, manite se corava posla i idite pjeske :x
Envy

#2167 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Envy »

.
Last edited by Envy on 12/01/2012 20:37, edited 1 time in total.
5 0 5

#2168 Re: "Majstori" parkiranja

Post by 5 0 5 »

@Envy:

Ma ovo je stvarno bezobrazluk par excellence. Za ovakve [M36-T-487] ne treba imati nimalo milosti.
starii

#2169 Re: "Majstori" parkiranja

Post by starii »

Cholina_Lokica wrote:kaze parkiraj se normalno, nekidan me idiot opalio, karambolku dobro izgrebao, a gepek udubio :x kad ne znate voziti, uparkiravati se, isparkiravati, manite se corava posla i idite pjeske :x
dok sam normalno parkirao imao sam uvijek ogrebotine, po vratima udubljenja od drugih koji su parkirali tik do mene..e sad fino zauzmem tri mjesta pa i ne razmisljam hocel me ko zagrebati..u ovoj drzavi ljudi trebaju prvo nauciti kako se parkira pa mu dati vozacku...
AmADin_gospo

#2170 Re: "Majstori" parkiranja

Post by AmADin_gospo »

ma ja kad se parkira držim se par "pravila"
1. parkirati blizu zida (jedna strana vozila okrenuta prema zidu)
2. parkirati dalje od prolaza
3. ne parkirati prvi ili zadnji u nizu
4. parkirati isključivo pored auta skupljih od 30-40k KM (takvi vlasnici paze na svoja auta pa neče vratima udariti ni moje)
5. parkirati se dalje od krova/nadstrešnice
6. parkirati se na osvjetljena mjeste
7. parkirati se na mjesto koje mi je "na oku"
8. parkirati se tako da me niko nemože zagraditi
9. parkirati se tako da u žurbi mogu lako izači
Edinz

#2171 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Edinz »

AmADin_gospo wrote:ma ja kad se parkira držim se par "pravila"
1. parkirati blizu zida (jedna strana vozila okrenuta prema zidu)
2. parkirati dalje od prolaza
3. ne parkirati prvi ili zadnji u nizu
4. parkirati isključivo pored auta skupljih od 30-40k KM (takvi vlasnici paze na svoja auta pa neče vratima udariti ni moje)
5. parkirati se dalje od krova/nadstrešnice
6. parkirati se na osvjetljena mjeste
7. parkirati se na mjesto koje mi je "na oku"
8. parkirati se tako da me niko nemože zagraditi
9. parkirati se tako da u žurbi mogu lako izači
A desi li ti se ikad da zaista i parkiras auto ? :D
arslanica

#2172 Re: "Majstori" parkiranja

Post by arslanica »

Envy

#2173 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Envy »

Krkan nije naucio gdje se moze parkirati gdje ne. :x
duboka_misao

#2174 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duboka_misao »

pa sto me ofiras bona vidjela si i sama da je guzva :D
arslanica

#2175 Re: "Majstori" parkiranja

Post by arslanica »

Envy wrote:
Krkan nije naucio gdje se moze parkirati gdje ne. :x
fazon je u tome što nije kontao da ni kolica izmedju ne mogu proći :twisted: :twisted:

ali, uvijek je lakše pješacima :oops: :oops: oni samo noge "troše"
Locked