Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Lincoln-Burrows

#2151 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lincoln-Burrows »

The 51st State wrote:Hamasu je bilo pametnije umjesto tih kacusa sto je uvezo da je se opremio sa kornetima, rpg 29, kojom strelom, uredjajima za nocno osmatranje i kojim starjesinom Hezbolaha prije nego li je ijednu raketu ispalio, ovako civilno stanovnistvo strada preko svake mjere i naravno da promjene misiju koja im govori da je sve ispod unistenja Izraela neprihvatljivo, samo daju propagandni cannon fodder Izraelu. Uglavnom, divida et impera na djelu, zasta su sami Palestinci krivi.
Palestinci tu žive pod kostantno lošim uvijetima života i u takvim okolnostima ljudi izaberu ekstremiste ne vlast,
zato Palestincima treba pomoći koliko god je moguće a pri tome se distancirati od Hamasa. To je jedini mogući
put koji će biti od sviju podržan. Ovo prekomjerno stradanje se ne može opravdati, ali vjerojatno Izrael demonstrira
moć kao metodu opomene.
Sad recimo se stavi u kožu Hamasovca, da li bi i dalje nastavio istim putem djelovati da je stradalo desetak
civila i desetak vojnika? Iako mislim da ni ovo neće njih natjerati da promjene politiku, sve u svemu najgori
mogući put u nestanak Palestinaca.
The 51st State

#2152 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by The 51st State »

Palestinci tu žive pod kostantno lošim uvijetima života i u takvim okolnostima ljudi izaberu ekstremiste ne vlast,
zato Palestincima treba pomoći koliko god je moguće a pri tome se distancirati od Hamasa. To je jedini mogući
put koji će biti od sviju podržan. Ovo prekomjerno stradanje se ne može opravdati, ali vjerojatno Izrael demonstrira
moć kao metodu opomene.
Sad recimo se stavi u kožu Hamasovca, da li bi i dalje nastavio istim putem djelovati da je stradalo desetak
civila i desetak vojnika? Iako mislim da ni ovo neće njih natjerati da promjene politiku, sve u svemu najgori
Sve je to poznato ali zapanjuje nesposobnost Palestinaca da izvuku pouke i pronadju modus vivendi, ako se vala dosad nisu uvjerili da od udaranja glavom od zid ne samo da boli nego se i ne postize nista nece nikad, naravno figurativno govoreci, osima ako nemas sljem. Doduse i arapske drzave (rezimi) su kurve najvece na svijetu koji su nesposobni za medjusobnu saradnju, a kamo li da pomognu populaciji koja je godinama izlozena institucionalnom rasizmu i fasizmu.
turban

#2153 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by turban »

Lincoln-Burrows wrote:
The 51st State wrote:Hamasu je bilo pametnije umjesto tih kacusa sto je uvezo da je se opremio sa kornetima, rpg 29, kojom strelom, uredjajima za nocno osmatranje i kojim starjesinom Hezbolaha prije nego li je ijednu raketu ispalio, ovako civilno stanovnistvo strada preko svake mjere i naravno da promjene misiju koja im govori da je sve ispod unistenja Izraela neprihvatljivo, samo daju propagandni cannon fodder Izraelu. Uglavnom, divida et impera na djelu, zasta su sami Palestinci krivi.
moć kao metodu opomene.
Bez da procjenjujem bilo koga ko dokle moze dobaciti reci cu sledece;
Kad su Bosnjaci Bratunca 1991 potpisali lojalnost tzv srpskim vlastima nadali su se bar da ce istima zivoti biti postedjeni,zauzvrat su dobili 3000 mrtvih i osiscen grad sa okolnim selima od Bosnjaka.Eto izmedju ove dvije cinjenice razapeta je istina,ona ista koja je sada a i od prije puno godina u Palestini.
giordania

#2154 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by giordania »

palestinian death toll rises to 821
Lincoln-Burrows

#2156 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

The 51st State wrote: Sve je to poznato ali zapanjuje nesposobnost Palestinaca da izvuku pouke i pronadju modus vivendi, ako se vala dosad nisu uvjerili da od udaranja glavom od zid ne samo da boli nego se i ne postize nista nece nikad, naravno figurativno govoreci, osima ako nemas sljem. Doduse i arapske drzave (rezimi) su kurve najvece na svijetu koji su nesposobni za medjusobnu saradnju, a kamo li da pomognu populaciji koja je godinama izlozena institucionalnom rasizmu i fasizmu.
U arapskim susjednim zemljama su na vlasti uglavnom antiizraelske stranke i pojedinci i one se održavaju na vlasti postojanjem Izraela kao
države sa omalovaženim Palestincima. Njima vjerojatno odgovara da Palestince ne primaju na svoje teritorije.
Također SArabija koju SAD nikada ne kritikuje, nema muda reći nešto protiv SAD politike i Izraela, jer očito im
je ovako kao bubregu u loju.
Znaš ti, znam ja, znaju svi da Palestinci moraju na drugačiji način, ali mene ne zapanjuje to,
tamo je bijeda i vrlo malo obrazovanih ljudi, a na scenu stupa Hamas kao vjerska teroristička organizacija,
koji su kao ekstremniji od ostalih preuzeli vlast.
Palestinci moraju se boriti svim sredstvima da osiguraju ljudski normalan život,
jer u takvim okolnostima imaće i obrazovane i neekstremne ljude na vlasti,
očito je da se njima manipulira kako iz Izraela tako i iz Francuske a i arapske zemlje
imaju udio.

p.s.
nebi me uopće začudilo da je Hamas smišljen od SAD-a
Last edited by Lincoln-Burrows on 10/01/2009 17:30, edited 1 time in total.
Lincoln-Burrows

#2157 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

_veleposlanik wrote:LIVE CAM FROM GAZA
Ne radi ti ova camera
The 51st State

#2158 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by The 51st State »

p.s.

hamas je stvoren od strane izraelske obavjestajne sluzbe tokom 80-tih kao kontra plo i jaseru..., ali su se izgleda otrgli kontroli, inace izrael godinama lako manipulise sa palestinskim frakcijama...
_veleposlanik

#2159 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

radi, koristim winamp i ako zastane na jednom linku prebacim na slijedeci...

uzas, mozda nije uzivo ali samo mozete pogledati na uzas........
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#2160 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

_veleposlanik wrote:
ovo cu prevesti, boldirano isprintati i lijepiti po gradu. hvala!
:thumbup:
Kom gradu ?
omar little

#2161 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by omar little »

Latina wrote:
Poenta je da ljudi ( akcenat je na ljudi ) koji su muceni na milion razlicitih nacina u prethodnim decenijama, a sada su masakrirani pred ocima svijeta - napuste tu teritoriju svi do posljednjeg. Smatram da ne postoji drugaciji spas za njih. Alternativa je anemicna/licemjerna akcija Zapada i spora umjesto brze smrti. Mislim da je ova prica dosla do svog kraja. Ne zavaravam se da ce me neko cuti.
Hoce te cuti. Ima dosta stranaka u izraelu koje se slazu s tobom oko ovakvog rjesenja. A i Livni, Ehud Barak, Olmert, Netanyahu, recimo, bi se jako obradovali ovakvim razvojem situacije.

Latina wrote: Molila bih moderaciju da reaguje na ovaj dio posta. Doticna forumasica nije upoznata s mojim stepenom obrazovanja, a forum nije mjesto gdje bilo ko treba iznositi dokaze o istom. Hvala najljepsa.
Moderacija da reagira na sta? Ne zanima me tvoje (ne)obrazovanje (nigdje u postu nema pitanja o tome) zanimao me je materijal i studija u kojoj naucnici tvrde da zlostavljano dijete ne moze biti doktor nauka. Ti si to rekla, ne ja.
Latina wrote:
Palestinska djeca su zlostvaljana, psihicki i fizicki od strane izraelskih vojnika i ti ovdje zelis reci da oni ne mogu biti doktori nauka ako im se pruze uvjeti i prilike?!?!? Ti ces javno ovdje tvrditi da palestinci ne mogu biti doktori nauka!?!?! Danas nema doktora nauka medju palestinskom populacijom!?!?!? Dodji sebi to su rasisticke izjave.
Ovdje nastavlja sa proizvoljnim konstrukcijama izvucenim iz konteksta i paradoksalno mene optuzuje za rasizam u odnosu na Palestince koje smatram ekvivalentom Bosanaca po patnji, dakle ekvivalentom samoj sebi. Jos malo pa ce izjaviti da ispoljavam rasizam prema sebi ? :D

Jos jednom : da je ovakav nacin indiskriminativnog ubijanja ucinjen prema bilo kome, ukljucujuci Izraelce, digla bih svoj glas.
Nema veze s mojim postom. Ti si ta koja tvrdis da zlostavljana djeca ne mogu biti doktori nauka. Ja sam ti navela primjer zlostavljane djece, ti tvrdis da oni ne mogu zavrsiti fakultete i odbraniti doktorate.
Latina wrote:
Za ovo ti samo mogu reci prouci WWII i gerila taktiku boraca. Pa ces znati sta je otpor Palestine izraelu.

A ti predlazes sta? I kakva je razlika izmedju gerila taktike koju koristi Hamas i gerila taktike koju su koristili partizani i resistance fighthers u drugom svjetskom ratu? Oni su dolazili u urbana naselja minirali i napadali skladista oruzja, municije i energenata te se nakon toga povlacili ostavljajuci civilnu populaciju na milost i nemilost nacistickog rezima. Niko njih danas ne naziva terorstima nego herojima.
Predlazem da ti odes u Gazu i boris se na partizanski nacin za Palestinu. Ili da se spustim na tvoj nacin diskusije : Lako je tudjim gloginje mlatiti.
Da, lako je raseljavati ljude sa tudje zemlje. Bas cu pitati palestince koje znam sta oni misle o tvom rjesenju. Doduse, oni su vec raseljeni po svijetu jer izrael misli da je to najbolje rjesenje ovog problema.
Latina wrote:
A tvoj jadni ego je tako patetican da ces ti nachrchkati cijeli ovaj post samo zato sto sam ti ja odgovorila da izrael nikada nece zavrsiti u Hagu.

A tvoj ego bi ratovao protiv Izraela do posljednjeg Palestinca.
Nigdje ovo nisam rekla. Niti sam negdje zastupala stavove Hamasa. Prilicno sam jasna u stavovima oko islamistickih grupacija. Ti bi palestince raselila sa njihove zemlje i pretvorila ih u Kurde. Jer ti zelis mir a ja, kao, ne. :-) :-)
madner

#2162 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

The 51st State wrote:
p.s.

hamas je stvoren od strane izraelske obavjestajne sluzbe tokom 80-tih kao kontra plo i jaseru..., ali su se izgleda otrgli kontroli, inace izrael godinama lako manipulise sa palestinskim frakcijama...
Otkud ti ideja da su se oteli?
PLo je zagovarao rijesenje sa dvije drzave, i to im nije odgovaralo. Jer ovako imaju veliki Izreal, samo eto sto ponekad moraju pobit koju stotinu civila i tako to. Ali nije to problem za obecanu zemlju.

Hamas je stvoren da bude ekstremno krilo koje ce zagovarat unistenje Izreala, jer to Izrealu odgovara.
sect0r

#2163 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by sect0r »

madner wrote: Hamas je stvoren da bude ekstremno krilo koje ce zagovarat unistenje Izreala, jer to Izrealu odgovara.
ja mislim da vi (plural) sve vidite kao zavjeru. to je vas problem. znaci, nema za vas iskrenih ideja. osim toga, puni ste predrasuda. zar mislite da je palestinski narod zaista toliko glup i neobrazovan da im svako moze poturati? ja licno ne vjerujem u to. cinjenica da su pored svega toliko dugo opstali govori dosta. ako malo bolje pogledas madner, vidjeces da niti jedna zemlja u regionu ne zeli izrael ovakav. izraelu odgovara samo da nema palestine-nema to nikakve veze sa hamasom ili nekim drugim. po tvojoj logici i armija BiH je nastala zbog visih ciljeva ili da izaziva drugu stranu kako bi ovi mogli drzati Sarajevo tako dugo u opsadi i pucati po civilima? zar je toliko tesko shvatiti da se ljudi brane?
The 51st State

#2164 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by The 51st State »

madner wrote:
The 51st State wrote:
p.s.

PLo je zagovarao rijesenje sa dvije drzave, i to im nije odgovaralo. Jer ovako imaju veliki Izreal, samo eto sto ponekad moraju pobit koju stotinu civila i tako to. Ali nije to problem za obecanu zemlju.

Hamas je stvoren da bude ekstremno krilo koje ce zagovarat unistenje Izreala, jer to Izrealu odgovara.
legitimna spekulacija, doduse ni ja ti nemamo dovoljno insajd info da bi mogli voditi neku konsktruktivnu raspravu po tom pitanju.
Latina

#2165 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

omar little wrote:
Hoce te cuti. Ima dosta stranaka u izraelu koje se slazu s tobom oko ovakvog rjesenja. A i Livni, Ehud Barak, Olmert, Netanyahu, recimo, bi se jako obradovali ovakvim razvojem situacije.
To bi samo potvrdilo njihovu usku viziju svijeta. Kada bi ovi jadni ljudi dobili ili napravili izlaz iz najveceg koncentracionog logora na svijetu, isti oni koje se njihova sudbina u sustini savrseno ne tice, bi ih prvi put uzeli za ozbiljno ( Zapad & Arapi ). Ne zato sto mare za njih, nego zato sto bi pomjeranje miliona ljudi imalo reperkusije na cijeli region.

Moderacija da reagira na sta? Ne zanima me tvoje (ne)obrazovanje (nigdje u postu nema pitanja o tome)
:lol: :lol: :lol: Hvala ti sto me nasmijavas. :lol: :lol: :lol:
zanimao me je materijal i studija u kojoj naucnici tvrde da zlostavljano dijete ne moze biti doktor nauka. Ti si to rekla, ne ja.
Rekla sam, citiram : Neko je napisao nesto o budjenju gradjanske opcije kod Palestinaca ( "slikovnica" ). To je vjerovatno isto koliko je vjerovatno da dijete zlostavljano tokom cijelog djetinjstva postane doktor nauka. Mogucnost postoji, ali se vjerovatnoca da se isto desi moze iskazati u promilima.

Nema veze s mojim postom. Ti si ta koja tvrdis da zlostavljana djeca ne mogu biti doktori nauka. Ja sam ti navela primjer zlostavljane djece, ti tvrdis da oni ne mogu zavrsiti fakultete i odbraniti doktorate.
Ja to nisam rekla. Rekla sam, citiram :D : Neko je napisao nesto o budjenju gradjanske opcije kod Palestinaca ( "slikovnica" ). To je vjerovatno isto koliko je vjerovatno da dijete zlostavljano tokom cijelog djetinjstva postane doktor nauka. Mogucnost postoji, ali se vjerovatnoca da se isto desi moze iskazati u promilima.
Da, lako je raseljavati ljude sa tudje zemlje. Bas cu pitati palestince koje znam sta oni misle o tvom rjesenju.
Pitaj, ali one u Gazi.
Doduse, oni su vec raseljeni po svijetu jer izrael misli da je to najbolje rjesenje ovog problema.
Nisu jedini, niti je to najgore sto se nekome moze desiti.
omar_little wrote:
Latina wrote:A tvoj ego bi ratovao protiv Izraela do posljednjeg Palestinca.
Nigdje ovo nisam rekla. Niti sam negdje zastupala stavove Hamasa. Prilicno sam jasna u stavovima oko islamistickih grupacija. Ti bi palestince raselila sa njihove zemlje i pretvorila ih u Kurde. Jer ti zelis mir a ja, kao, ne. :-) :-)
Vec sam elaborirala svoj stav iznad.
Lawrence

#2166 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lawrence »

ld wrote:
Erjavec wrote:
ld wrote:sta je ovdje bolno za izrael samo mi to objasni
dosli su,protjerali,pobili palestince i sad trebaju da ucine ,,bolne,,ustupke tako sto ce tim protjeranim palesticima dozvoliti da zive u gazi i zapadnoj obali
i sto ti rece sto bi izrael placao zrtvama,nek to plati saudija,iran,katar,kuvajt...
na znam sta da ti napisem na ovaj tvoj post,trebao bi to da propagiras malo vise,tu gdje si trenutno,pogotovo protjeranim palestincima
sto se tice libana,vjerujem da u tvojoj familiji i tom dijelu grada su tvoji istomisljenici
samo me interesuje jel i dio zenine ti familije ucestvovao u masakru u sabri i satili 1982 kad je izrael okupirao liban i dozvolio tim krscanskim paravojnim formacijama da pokolju nezasticene palestinse izbjeglice
oni bas podrzavaju tvoja razmisljanja
sva sreca pa bar neko u tom regionu ima muda i da nece da klepne usima
Odkud tebi covjece pravo da mene prozivas i govoris o familiji moje zene? Jesi li ti uopste normalan?

Bash zbog takvih manijaka kao sto si ti koji bi se borili za neku zamisljenu Arapsko-muslimansku tvorevinu Palestincima je ovako kako jeste. Srecom, u ovom regionu ima i normalnog svijeta koji pokusava da se bori protiv fundametalista nalik na tebe. Tebi ocigledno ne smeta samo Davidova zvjezda, nego i krst. Meni da se vishe nisi obracao, neznalico radikalna.
ld wrote: pa da ti sad ne kazem nesto,jer ce me banovati
Slobodno ti opleti, fundamentalista. Kad te nisu banovali kad si mi familiju optuzio da je ucestvovala u masakru ( :x ), ne vidim sta bi vishe mogao reci da budesh banovan. Ne bi ja vishe s tobom polemisao, nego mi latinica rekla da budem musko i obracunam se na licinom mjestu s ljudima za koje mislim da rasipaju mrznju ovdje.
ld wrote: kroz sve tvoje postove provlaci se samo jedna misao
palestince treba raseliti i to trebda kompenzuje saudija ili neke druge arapske zemlje
Pa ne bi ih ja raseljav'o bolan ne bio. Ja sam samo realista koji zivi u regionu i svakodnevno razgovara o ovome s ljudima ciji su zivoti u pitanju. Ne mogu ti opisati koliko je Palestincima pun kur** takvih ko ti koji bi pravili naki kalifat preko njihovih ledja vec 60 godina. Rek'o bi ti "idi kuci pa pravi kalifat" al necu, jer si iz Bosne. Nemoj ici kuci da pravish kalifat, molim te.
ld wrote: hamas i hizbullah su teroristi i kreatori nestabilnosti
Da. To tvrdim i od toga ne odstupam. Hamas je izmislio Izrael a preuzeo Iran, Hazbullah je izmislio i dan danas kontrolishe Iran. I jedni i drugi su se prvo obracunali sa neradikalnim elementima iz svojeg sopstvenog naroda, i svojim radikalnim politikama uzrokuju nesrecu obicnom narodu, i omogucuju Iranu uticaj u regionu.
ld wrote: dok je izrael samim time stabilnost u regionu,i naravno libanonska armija koja se potrudila da dobro pobije one palestince u izbjeglickim logorima u libanu
Glupost. Niti sam ikad rekao ovo prvo, niti je ovo drugo tacno. Opet poluistine i insinuacije. Nije Palestince pobila nikakva Libanska Armija, pobio ih je ludi Elie Hobaika pod komandom Ariel Sharona. Lupash gluposti i poluznanja o istoriji regiona.
ld wrote: i ono boldirano
to tebe haman boli,jel de????
meni ne smetaju niti jevreji,niti krscani
ali mi smetaju cionisti i fasisti
A meni smetaju Talibani, bili oni Pravoslavni Talibani iz Banja Luke, Katolicki Talibani iz 'Ercegovine, ili Muslimanski Talibani biloodakle. O Mullama i Zionistickim Talibanima da ne govorim.

I smetaju mi taki ko ti koji mi dirnu u familiju a da nemaju pojma o cemu govore.
seljak_cojek

#2167 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by seljak_cojek »

A child from Gaza

By Khaled Fayyad
I feel dizzy and its hard for me to walk.
I am in pain and hurt all over.
I could only hear the screams of my friends
As the bombs fall on our playground.
I see their bodies
Lying about me
Torn and lifeless;
I call their names,
They do not answer;
I touch them,
They do not move.
I shake them,
They do not stir.
I am afraid.
I run looking for my sister
I find her amongst the rubble,
Her beautiful face scares me
I do understand
Its is scarred and bloodied
And covered with dust.
Where is her hand
Which she used to hold me with?
Why do her eyes stare at me but not blink?
Why can she not call my name?
Why can she not talk to me?
Why can she not smile?
Why can she not breathe?
I do not understand.
I want to go home.
I do not like school any more
I want to go home
Home to my mom!
Mom where are you?
Why are you not here?
My hands and legs hurt
My face is covered with blood.
My uniform is torn and dirty
I am cold
I do not know what to do
I am all alone
Frightened and hungry.
I cannot play anymore
My school is gone
My playground lies in rubble
My sister cannot help me if I fall
She lost her hand
and does not want to move.
My friends are all gone
I don't want to play any more.
I do not understand
I am little boy
I am only a child!
I run home
Many people are there
They all look at me with tears in their eyes
Why are they not smiling?
I thought my home was here
Where did it go?
Did the same thing that happened to my school
Happen to my home?
It is gone
My bed is broken and I have no pillow
I have no blanket
I cannot find my only toy
My coloring pens are not there
I cannot draw any more!
I am in pain
Cold and hungry.
My legs, my arms hurt
My face is cut
Mom
Where are you?
People tell me she is gone
The bombs took her away
They came from the sky….
I thought God lives there
Did He send them to take my mom?
Why?
I thought God loved me too!
Why would He take her from me?
Who will tuck me in
Who will hold me in their arms
Who will wash my face?
Who will feed me
who will love me?
Mom, mom, where are you?
I call her crying.
I am afraid
I need you
I want you
I hurt and I am in pain.
I hear her but cannot find her
The bombs took her away
But her voice stayed here.
I wish they would take me
I want to be with her
She is my only mom
She loves me and I love her too!
I do not understand
I am little boy
Without school and books
Without a playground,
With a sister who cannot blink
Because they took away her hand.
I am only a child from Gaza
My home is gone
My only mom is gone
People look at me and cry
I look at the sky
Crying
I ask God
Why?
Give me back my mom.
He does not answer me
I am all alone
I hurt
I am hungry and cold.
I am only a child from Gaza ,
I want my mom,
I want my toy.
Source: http://www.aljazeera.com/news/articles/ ... _Gaza.html

I onda neki idiot na istoj stranici napiše sljedeći komentar na pjesmu......

UNKNOWN from Macau 10/01/2009 12:06:35 PM IP

to a child in gaza..
you have no one to fault but your own.. your parents picked your suffering over peace, your parents picked your death was far more important than your life, your parents elected those wishing for war, wishing for death to be used as propaganda, wishing for no peace or co existence with your nay boars, your parents elected a group who hides weapons next to your toys, who praises dying over living, your parents elected HAMAS a group who intentionally targets people just like you. i say continue to whine and perhaps your parents will see just what kind of mistake electing to represent and act on your behalf a group like hamas was. your parents wished for this war, your parents hoped for your death, your parents praise martyrdom more than they value life. it is and has always been your culture way of seeing things.. for your rewards are taught to you are in heaven. your life here is of no importance. so continue to cry and whine.. perhaps your parents deaf ears will finally here.
Latina

#2168 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

tema je: Izrael je OPET pocinio zlocin, ne ratni vec humanitarni. dakle, koliko jos puta?
Jos se ne zna.
zasto se cionistima ne bi stalo pred put jednom za svagda?
Ko ce im stati na put ? Ti ?
kakav problem imas sa tim? stitio bi velike oligarhe i korporacioniste koji finansiraju ovaj teror?
Imas li neko rjesenje umjesto miliona pitanja ?

Bojkot izraelskih proizvoda je slobodan izbor. Pisma ministarstvima o suspendiranju uvoza izraelskih proizvoda je legitiman nacin otpora tome sto cini Izrael. Prizivanje nestanka Izraela je identicno onome sto oni cine Palestincima i vrijedno gnusanja.
Izrael treba IZBRISATI sa mape,
Ti ces ga izbrisati ? Ko ce izbrisati one cija je Izrael marioneta ? Uzgred - kad pocnes brisati, hoces li izbrisati i Egipat ?
jasno je receno. postenim jevrejima dozvoliti svoju imovinu i normalan zivot, ali Izrael kakav je danas i proteklih 60 godina treba hitno izbrisati, radi ocuvanja covjecanstva i dostojanstva. Njemacku su sravnili sa zemljom cionisti, zato prizeljkujem minimalno da im se vrati istom mjerom...
Oh my God.
sect0r

#2169 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by sect0r »

Ala, na ovom forumu ili su ljudi iz "regiona" ili poznaju hrpu palestinaca kod kojih ce se bolje informisati. ah da, imamo i nekoliko njih koji "zive" u izraelu. sve ovo samo da bi bili sto ubjedljiviji? @Erjavec: molim te da podijelis informacije sa nama koje posjedujes jer ne vjerujem da ce iko od nas zloupotrebiti iste. @veleposlanik: svaka cast ;-).
ld

#2170 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ld »

@erjevac
auuu,sto smo nesto ljuti
ja sam te pitao da li ti je dio familije iz krscanskog dijela bejruta ucestvovao u masakru u sabri i satili,nisam rekao da jesu,opet je to razlika
ali ti nebi da to odgovoris
mada je opste poznata cinjenica ko je ucestvovao u tom masakru
sigurno nisu dosli marsovci da to urade

i po pitanju libanonske armije,ja ciljam na desavanja od prije godinu dana,kad su onaj palestinski logor izbubali i pobili onaj narod tamo,ko fazon to je sve al-kaida

hizbullah u libanu odrzavaju bez izuzetka sve siiti libana,kao i manji broj palestinskih sunnita,koji se takodje bore uz njih
hamas podrzaje vecina naroda u gazi,stavise izabrali su ih,i sigurno dobar dio i na zapadnoj obali ih podrzaje
oni su nasli zaledje u iranu,dok je izrael nasao zaledje u americi,kao sto su i koalicija haririja,krscana i druza u libanu

i jedni i drugi ubijaju civile,i jedina razlika izmedju hamasa i hizbullaha na jednoj strani i izraela na drugoj strani,sto ovi drugi imaju vise oruzija i bolji PR i ameriku na njihovoj strani
sve ostalo je u potpunosti isto

sto se tice mog poznavanja regiona,vise nego dobro parlam arapski jezik,zivio,radio u regionu i to u vise zemlja regiona,jako dobro upoznao arape i muslimane i krscane i jevreje
zatim sam iste te upoznao i u evropi i znam sta misle i govore
malo koji arapski krscanin koji zivi u evropi ce raci bilo sta pozitivno o muslimanima opcenito
upoznao sam ja par kopta iz egipta,kao i libanskih i sirijskih krscana,cim smo poceli razgovarati,prvo pitanje gdje sam naucio arapski,drugo pitanje je bilo jesam li musliman
cim sam potvrdno odgovorio na drugo pitanje,face su im se promjenile momentalno i to sve i jednom
i butros butros gali,koji je egipatski kopt,bio je strasno ,,nepristrastan,, kad su bili sukobi u bosni
x puta je blokirao sve incijative za pomoc bosnjacima
sto li da mi je samo znati???????
mozda sto ne voli muslimane,sta ti mislis???????
fukara_tz

#2171 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by fukara_tz »

Sarajevo 10.01.2009

Image
Lincoln-Burrows

#2172 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

@ld

jeli ti ti objavljuješ rat kršćanima i židovima? :-)
madner

#2173 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

sect0r wrote:
madner wrote: Hamas je stvoren da bude ekstremno krilo koje ce zagovarat unistenje Izreala, jer to Izrealu odgovara.
ja mislim da vi (plural) sve vidite kao zavjeru. to je vas problem. znaci, nema za vas iskrenih ideja. osim toga, puni ste predrasuda. zar mislite da je palestinski narod zaista toliko glup i neobrazovan da im svako moze poturati? ja licno ne vjerujem u to. cinjenica da su pored svega toliko dugo opstali govori dosta. ako malo bolje pogledas madner, vidjeces da niti jedna zemlja u regionu ne zeli izrael ovakav. izraelu odgovara samo da nema palestine-nema to nikakve veze sa hamasom ili nekim drugim. po tvojoj logici i armija BiH je nastala zbog visih ciljeva ili da izaziva drugu stranu kako bi ovi mogli drzati Sarajevo tako dugo u opsadi i pucati po civilima? zar je toliko tesko shvatiti da se ljudi brane?
Ja imam dokaze za svoju tvrdnju, Izreala odgovara da Palestine nema i Hamas je sredstvo za isto.
Madame de Pompadour

#2174 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Madame de Pompadour »

madner wrote:
sect0r wrote:
Ja imam dokaze za svoju tvrdnju, Izreala odgovara da Palestine nema i Hamas je sredstvo za isto.
Prvi dio tacan a drugi hajde dokazi :!:
ahuseino

#2175 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ahuseino »

madner wrote:
The 51st State wrote:
p.s.

Ne znam jeli ekstremno, ili PRIKAZANO ekstremno krilo...
Locked