VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
DaffyDuck

#2151 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by DaffyDuck »

Bloo wrote:
DaffyDuck wrote:
Bloo wrote: Bactrim je antibiotik. Antibiotici se prepisuju od strane liječnika za razna oboljenja.
Kikiriki ne moraš jesti. Antibiotike moraš uzimati u određenim slučajevima.

Reakcija limfnih čvorova koja jednog djeteta kao reakcija na vakcinu - rezultat: nevakcinisanje drugog djeteta svim prepisanim vakcinama?
Zato ti i povukog paralelu...
Mislim da ti miješaš babe i žabe u ovom slučaju. :)
Hajd sad fino se vrati i procitaj moje postove. Cekam izvinjenje.
Mogla bi se načekati.
S obzirom da te niko ovdje nije napao zbog tvoje odluke, dapače prva si krenula ofanzivno, već ti je postavljeno pitanje (ja), prezentovano par drugačijih mišljenja (osoba stručnija od nas obje)...tako da...nastavi sa teorijama zavjere. :)
Kakve teorije zavjere, gdje?! O cemu pricas? Jedini moj stav na koji si se zakacila i koji mozes izvuci izmedju redova je " ne vakcinu po svaku cijenu".
Evo, ne bi mi mrsko.. da ponovim kad ti neces i pravi se luda, uvecano, da ti je lakse procitati:
DaffyDuck wrote: BSG, dvije nuspojave u razlicitim vremenskim intervalima. Prvo pazusna jama, poslije podrucje kljucne kosti/vrata. Poslije toga hirursko rezanje i ciscenje vise puta.
Slike slicnog slucaja kako to izgleda poslije, a kako na pocetku:
http://www.e-ijd.org/articles/2018/63/1 ... 310_f1.jpg
http://www.e-ijd.org/articles/2018/63/1 ... 310_f2.jpg
https://banjalucanke.com/wp-content/upl ... ezitis.jpg
Da napomenem, strasan sok za dijete, kao i rizik hirurskim rezanjem (praksa na zivo) mlade djecije koze koja je onda podlozna infekcijama. Zapaljenje/zagnojenje limfnih cvorova uzrokovano virusom iz vakcine. Recimo, ultrazvuk pokazuje jos zapaljenih limfnih cvorova koje organizam jos uvijek nije izbacio na povrsinu.
I sad da vakcinisem dijete zbog toga sto mi neko kaze da moram? Ili sto se nadje budala od doktora i nakon 15 dijagnoza da je besegitis dere se na mene zbog upotrebe tog termina uz opasku "da dokazem da je od BSG vakcine?"
Da se razumijemo- nisam protiv vakcina (jedno dijete mi je vakcinisano), ali budala na obje suprostavljene strane definitivno ima.
A na drugom postu sam fino napisala da nikad nikome nisam na osnovu svog iskustva savjetovala DA NE vakcinise svoju djecu.
Ocito da citas sta ti se svidja, a ne ono sto pise.
DaffyDuck

#2152 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by DaffyDuck »

polacijela wrote:
DaffyDuck wrote:
polacijela wrote:@DaffyDuck Postoji nekoliko desetina pouzdanih medicinskih časopisa i desetak vjerodostojnih baza podataka, sve izvan toga je upitno. Kao da se poredi Anderson Cooper s onim Vučićevićem iz Informera - gledaš ko ti kaže i gdje ti kaže.
A izdaje ih se koliko? I ne pisu ih i ne izdaju doktori?
Izdaje ih se hiljade i pišu ih doktori i friziraju ih na ovaj ili onaj način.

Ali nemaju nikakvu težinu u naučnoj javnosti i imaju minimalan impact factor. Kao što i Informer neko piše, pa opet znam šta mislim kad pročitam šta tvrde o tuzlanskoj Kapiji. Tj. po.erem im se na mišljenje.

Za svaku dilemu tu je Cochrane baza podataka, da ne lutamo, ono što oni zaključe analizom dostupnih studija na svaku moguću temu iz oblasti medicine je validno, naučno utemeljeno i neoborivo. Tj. pažljivo odaberimo izvore informacija, kojih na sreću još uvijek ima.
Dakle, mi laici smo itekako izlozeni ljudima koji su podlozni raditi onako kako im vjetar puse i takvih je vecina. Hvala na potvrdi.
Sukladno tome, jednom davno sam negdje na forumu i napisala- medicina je nekad bila humana nauka (nemoj me pogresno shvatiti, i sad je u ocima iskrenih ljudi koji vole svoj posao), ali je sad prije svega grana privrede gdje je prioritet plata, zarada, profit. Liječe se koji imaju novac, a time smo itekako svjedoci sve cescem skupljanjem novca za lijecenja. Tako i sa vakcinama, pogotovo kod nas. Gura se proizvodjac od kojeg se ima najvise koristi, ali ne za stanovnistvo koje ce ih unijeti u svoj organizam, vec za onoga ko ih nabavlja. I to je, na zalost, cinjenica.
Bloo
Globalna šefica

#2153 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Bloo »

Nema potrebe za takvim tonom. Isti nisam koristila u komunikaciji s tobom. :)
Povukla sam paralelu i postavila pitanje bez osuđivanja, kojeg si učitala iz meni nepoznatog razloga.
Maxxtro

#2154 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Maxxtro »

S4mpion wrote: Postoji, uvjeren sam, ali friziranje statistike se vrši kako bi se priča prodala masama, nema veze što je istina nešto sasvim drugo.
Da, nazalost i to se ponekad desi. Srecom, ima mnogo vise postenih i odgovornih naucnika pa se kroz peer review proces takve stvari cesto brzo razotkriju, pa se desi da onaj ko frizira recimo podatke o vezi mmr vakcine i autizma cak izgubi licencu za prakticiranje medicine. Nazalost to nije dovoljno polupismenoj svjetini da i poslije skoro 10 godina nastavlja sa takvom tvrdnjom i evo nas ovdje.
triconja

#2155 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by triconja »

Bloo wrote:Pa možemo napraviti mini statistiku forumsku. Ograničeni uzorak.
Neka se svaki učesnik ove diskusije javi sa ličnim iskustvom (vlastito dijete ili dijete iz bliže i dalje porodice, sam forumaš i bliža i dalja rodbina) i izvučemo brojeve. Reakcije na vakcinu i slično.
Osim slučajeva od moje komšinice hanumina dajdžinica pa njena jetrva...
Ja dobijo autizam neki dan od inekcija protiv bolova :(
mayab

#2156 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by mayab »

Image
Alhemicarkaa

#2157 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Alhemicarkaa »

DaffyDuck wrote: Dakle, mi laici smo itekako izlozeni ljudima koji su podlozni raditi onako kako im vjetar puse i takvih je vecina. Hvala na potvrdi.
Sukladno tome, jednom davno sam negdje na forumu i napisala- medicina je nekad bila humana nauka (nemoj me pogresno shvatiti, i sad je u ocima iskrenih ljudi koji vole svoj posao), ali je sad prije svega grana privrede gdje je prioritet plata, zarada, profit. Liječe se koji imaju novac, a time smo itekako svjedoci sve cescem skupljanjem novca za lijecenja. Tako i sa vakcinama, pogotovo kod nas. Gura se proizvodjac od kojeg se ima najvise koristi, ali ne za stanovnistvo koje ce ih unijeti u svoj organizam, vec za onoga ko ih nabavlja. I to je, na zalost, cinjenica.
Kad već ovako tvrdiš, onda mora da si upoznata sa činjenicama - pa prosvjetli nas. Koji proizvođač se gura i koliko ima proizvođača vakcina?
Jedan hint - istog proizvođača, iste vakcine primamo i mi i Njemci u Njemačkoj.
Druga stvar - skoro zabilježen slučaj, tetanus u Americi, liječenje milion dolara. Vakcina ni 100 dolara. Toliko o profitu. :skoljka:
DaffyDuck

#2158 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by DaffyDuck »

Alhemicarkaa wrote:
DaffyDuck wrote: Dakle, mi laici smo itekako izlozeni ljudima koji su podlozni raditi onako kako im vjetar puse i takvih je vecina. Hvala na potvrdi.
Kad već ovako tvrdiš, onda mora da si upoznata sa činjenicama - pa prosvjetli nas. Koji proizvođač se gura i koliko ima proizvođača vakcina?
Druga stvar - skoro zabilježen slučaj, tetanus u Americi, liječenje milion dolara. Vakcina ni 100 dolara. Toliko o profitu. :skoljka:
Koje vakcine? MPR?
I sta hoces da kazes? Da onaj koji prodaje i zaradjuje na distribuciji i proizvodnji ima ikake veze sa troskovima lijecenja?
Alhemicarkaa

#2159 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Alhemicarkaa »

DaffyDuck wrote:
Alhemicarkaa wrote:
Koje vakcine? MPR?
I sta hoces da kazes? Da onaj koji prodaje i zaradjuje na distribuciji i proizvodnji ima ikake veze sa troskovima lijecenja?
Ne pravi se englez - sama si rekla boldirano. Uključuje i proizvodnju i vakcina i lijekove za liječenje bolesti koje je vakcina mogla spriječiti.ž

Čekam odgovor na pitanje: Koji proizvođač se gura i koliko ima proizvođača vakcina? Kad izneseš stav "Gura se proizvodjac od kojeg se ima najvise koristi, ali ne za stanovnistvo koje ce ih unijeti u svoj organizam, vec za onoga ko ih nabavlja. I to je, na zalost, cinjenica." morala bi znati činjenicu koji se to proizvođač gura i koliko uopće ima proizvođača vakcina.
DaffyDuck

#2160 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by DaffyDuck »

Alhemicarkaa wrote: Ne pravi se englez - sama si rekla boldirano. Uključuje i proizvodnju i vakcina i lijekove za liječenje bolesti koje je vakcina mogla spriječiti.ž

Čekam odgovor na pitanje: Koji proizvođač se gura i koliko ima proizvođača vakcina? Kad izneseš stav "Gura se proizvodjac od kojeg se ima najvise koristi, ali ne za stanovnistvo koje ce ih unijeti u svoj organizam, vec za onoga ko ih nabavlja. I to je, na zalost, cinjenica." morala bi znati činjenicu koji se to proizvođač gura i koliko uopće ima proizvođača vakcina.
Pa eto, sama si odgovorila na moju tvrdnju- lijecenje kosta milion. Sto li.
I odgovor koji citiras je bio uopsten, prema drugom forumasu. Sta se ti pravis englez kad vrlo dobro znas kako se kod nas raspolaze sa javnim novcem u apsolutno svim sektorima, pa tako i u zdravstvu.

I odgovori ti meni: Zasto farmaceuti, uposlenici Agencije za lijekove BiH koja je zaduzena za kontroli i izdavanje dozvola za upotrebu, trgovinu i distribuciju svih lijekova u BiH svoju djecu vode u inostranstvo na vakcinaciu? Kupujuci vakcine drugoh proizvođača?
Alhemicarkaa

#2161 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Alhemicarkaa »

DaffyDuck wrote:
Alhemicarkaa wrote: Ne pravi se englez - sama si rekla boldirano. Uključuje i proizvodnju i vakcina i lijekove za liječenje bolesti koje je vakcina mogla spriječiti.ž

I odgovor koji citiras je bio uopsten, prema drugom forumasu. Sta se ti pravis englez kad vrlo dobro znas kako se kod nas raspolaze sa javnim novcem u apsolutno svim sektorima, pa tako i u zdravstvu.

I odgovori ti meni: Zasto farmaceuti, uposlenici Agencije za lijekove BiH koja je zaduzena za kontroli i izdavanje dozvola za upotrebu, trgovinu i distribuciju svih lijekova u BiH svoju djecu vode u inostranstvo na vakcinaciu? Kupujuci vakcine drugoh proizvođača?
Odakle ti ta informacija? Koji uposlenici i izvor?

Kad za nesto kazes da je cinjenica to nikako ne moze biti uopsten odgovor. Za cinjenice moras imati dokaze - ti ih ocigledno nemas.
triconja

#2162 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by triconja »

Cuj cudo sto kosta lijecenje milijon dojlri, pa u njiha bolan u amerikama kad kurje oko dobijes moras platit 20k dojlri a kamol visednevno izlezavanje po bolnicama i svakodnevni pregledi i tretmani od kilu specijalista, ha ja :lol:
easy

#2163 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by easy »

Alhemicarkaa wrote:
DaffyDuck wrote:

Kad za nesto kazes da je cinjenica to nikako ne moze biti uopsten odgovor. Za cinjenice moras imati dokaze - ti ih ocigledno nemas.
Bas je Interesantno koliko raje na ovoj temi ima, a da ne moze shvatiti da cinjenica nije isto sto i prica-se-po-mahali i ja-sumnjam-jer-nikome-ne-vjerujem. Da bi nesto bilo cinjenica, mora imati dokaze, kojih opet na ovoj temi uvijek manjka.
DaffyDuck

#2164 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by DaffyDuck »

Alhemicarkaa wrote:
DaffyDuck wrote:

Sta ima sudija, nisam te prepoznala :roll:
Licno poznanstvo. Ne pada mi na pamet da tebi ovdje iznosim necija imena i podatke.
I ne napadaj me kao da sam negdje napisala da sam protiv vakcina i da ih ne treba davati.
Rekla sam ne vakcini pod svaku cijenu- jer svako dijete je drugacije, svaki organizam je drugaciji i svaki TRENUTAK je drugaciji. Pristup uz vrisku "moras", "sta ti znas" i uz vakcinisanje kao na traci nije ok. Zato neka djeca imaju posljedice iako ih ne bi trebali imati da je vakcinacija pomjerena, mozda samo mjesec kasnije. A za to ti treba dobar pedijatar i sistematican pristup poslu. A ne pelcovanje kao kod stoke, zaredas sve redom.
Ti ako to ne razumijes, zao mi je.
easy

#2165 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by easy »

DaffyDuck wrote: Rekla sam ne vakcini pod svaku cijenu- jer svako dijete je drugacije, svaki organizam je drugaciji i svaki TRENUTAK je drugaciji. Pristup uz vrisku "moras", "sta ti znas" i uz vakcinisanje kao na traci nije ok. Zato neka djeca imaju posljedice iako ih ne bi trebali imati da je vakcinacija pomjerena, mozda samo mjesec kasnije. A za to ti treba dobar pedijatar i sistematican pristup poslu. A ne pelcovanje kao kod stoke, zaredas sve redom.
A u kojim slucajevima se treba po tebi pomjeriti vakcina npr za mjesec dana? Jel ima neki pravilnik? Ako doktor primjeti da je dijete bolesno onda ce naravno pomjeriti vakcinu. Isto tako ako dijete iz nekog razloga ne bi smjelo da primi vakcinu (npr hronicna oboljenja, alergije), pedijatar ce posavjetovati roditelje sta da rade. Jel znas za neki slucaj da je neko dijete primilo vakcinu, a nije trebalo? Ili se to odokativno odlucuje?
triconja

#2166 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by triconja »

Ja sam dvaput imo povisenu temperaturu kad se primale te vakcine one skolske pa im reko i nisam primo nego me za kasnije narucili. Nece ni oni da se bakcu i da rizikuju, kakve bajke mora se odmah i to, kakvi bakraci.
The BEN10

#2167 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by The BEN10 »

Što jest jest, al žene su brale najzagriženije pristalice teorije zavjera. Kad se sveznajuća supermama naklati na temu ne možeš je se riješiti ko krpelja jarane. :-) :roll:
Milioni ljudi se vakcinišu, desetine hiljada stručnjaka imaju pristup sastavu vakcina i njihovom učinku. Al kad se internetuša nakači sipati "dokaze" to nema...
S4mpion

#2168 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by S4mpion »

Alhemicarkaa wrote: Kad već ovako tvrdiš, onda mora da si upoznata sa činjenicama - pa prosvjetli nas. Koji proizvođač se gura i koliko ima proizvođača vakcina?
I nutella nam je ista i svi ostali proizvodi uopšteno, baš kao u Njemačkoj. :mrgreen:
Alhemicarkaa

#2169 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Alhemicarkaa »

DaffyDuck wrote: Sta ima sudija, nisam te prepoznala :roll:
Licno poznanstvo. Ne pada mi na pamet da tebi ovdje iznosim necija imena i podatke.
I ne napadaj me kao da sam negdje napisala da sam protiv vakcina i da ih ne treba davati.
Rekla sam ne vakcini pod svaku cijenu- jer svako dijete je drugacije, svaki organizam je drugaciji i svaki TRENUTAK je drugaciji. Pristup uz vrisku "moras", "sta ti znas" i uz vakcinisanje kao na traci nije ok. Zato neka djeca imaju posljedice iako ih ne bi trebali imati da je vakcinacija pomjerena, mozda samo mjesec kasnije. A za to ti treba dobar pedijatar i sistematican pristup poslu. A ne pelcovanje kao kod stoke, zaredas sve redom.
Omg. Ja poznajem isto tako ljude iz Agencije. I uvoznike i predstavnike proizvodjaca. Lazes da idu vani da ih vakcinisu.
S4mpion

#2170 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by S4mpion »

Slučaj Seje i Nađe Pešto čije dijete je ozbiljno oboljelo neposredno nakon primljene vakcine:
https://youtu.be/MCdoPIV1NRg?t=105

Moram spomenuti ovaj slučaj, jer se na ovoj temi postojanje ovih ljudi negira od strane vaxx fanatika koji ovakve slučajeve pokušavaju sakriti svojim agresivnim nastupom.
sabanss

#2171 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by sabanss »

Alhemicarkaa wrote: Jedan hint - istog proizvođača, iste vakcine primamo i mi i Njemci u Njemačkoj.
Nijemci primaju vakcine iz Srbije?

Ne kažem da su jedine ali to stvarno zavisi od nabavke do nabavke...
JanuaryJones

#2172 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by JanuaryJones »

https://www.slobodnaevropa.org/a/autiza ... 61288.html

Žena osnivač EDUS-a - Pištoljević: Vakcine nemaju veze sa autizmom
JanuaryJones

#2173 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by JanuaryJones »

S4mpion wrote:Slučaj Seje i Nađe Pešto čije dijete je ozbiljno oboljelo neposredno nakon primljene vakcine:

Moram spomenuti ovaj slučaj, jer se na ovoj temi postojanje ovih ljudi negira od strane vaxx fanatika koji ovakve slučajeve pokušavaju sakriti svojim agresivnim nastupom.
Gospođa Pešto je članica EDUS-a i kao takvoj joj je ukazano da ne postoji veza između vakcina i autizma. Nirvana Pištoljević sa svim majkama priča i ukazuje na ovu činjenicu, i kod većine je prisutan otpor iz razloga što postoji potreba da se dokaže uzrok. Lakše je reći jeste, vakcina je, nego prihvatiti činjenicu da je dijete rođeno sa tim genetskim sklopom.
Naslovnica

#2174 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Naslovnica »

Već sam pisao na ovoj temi, vezano za slučaj iz sopstvenog iskustva, sa mojom djecom i njihovom vakcinacijom, pa će biti malo i copy/paste.
Da se vratim na ovu temu ponukalo me nečije pisanje ovdje, iako sam rekao prije nekoliko godina da se neću javljati na ovu temu.
Dakle, komentar je glasio da je "veća korist nego šteta" od vakcina, i da se, između ostalog, i time opravdava imunizacija, pogotovu ona "pod moranje", kazne i slične stvari.
Vakcinacija je OK, ja sam za, ali se ne slažem kada se to posmatra iz ličnog iskustva, kroz koje su prošla moja djeca nakon vakcinacije.
Sve to izgleda jako lijepo, plemenito, sve izgleda OK (i jeste)...dok vam vakcinisano dijete ne završi u hitnoj, pa zatim i desetak dana u bolnici nakon primljene vakcine. Pa kada to, do tada normalno i zdravo dijete ne počne da se budi u toku noći i gleda kroz vas kao da vas ne vidi i nezaustavljivo plače. Strašne stvari. Ne samo tokom noći, nego i tokom dana. Pa se onda supruga i ja gledam i pitamo da li smo uradili pravu stvar ili nismo i ne možemo da vjerujemo šta se dešava sa djetetom nakon primljene vakcine. Užasne reakcije, ne do Bog nikome da prođe kroz taj period kroz koji je naše dijete prošlo. Sada je dobro, raste, razvija se, ali ta epizoda (koja je potrajala godinu-dvije, da ne lažem) je uvijek tu negdje.
Onda smo se dugo razmišljali u vezi vakcinacije mlađeg djeteta, pa smo ga ipak vakcinisali, on se osuo, dobio temperaturu, počeo da kašlje, nakon toga je sve krenulo nizbrdo sa do tada savršeno zdravim djetetom, koje je dobilo alergijske napade i koje je moralo 2 godine da koristi pumpicu.
Tu smo prekrižili vakcinaciju i mislite i pričajte šta hoćete, ali dok je ovakav siste u državi, ovakav kriminal i korupcija, moja se djeca neće vakcinisati. Meni su moja djeca najdraža. Žao mi je druge djece, naravno, ali sam spreman da platim kaznu ako treba ali im više nikakvu vakcinu koju nabavlja ZZO KS neću dati.

Čast pojedincima, ali ljekarska struka je odavno duboko kompromitovana i ogrezla u korupciju.
Dok ja čekam u hodniku ambulante porodične medicine da me doktorica primi, u vrijeme mog termina, hladnokrvno preko reda ulazi "trgovački putnik" iz "ugledne" farmaceutske kuće, naravno na dogovor o procentima i biznisu.
Doktori se ni ne pozdrave s pacijentom, odmah se propisuju antibiotici. Moja žena otišla zbog otečenog grla i blago povišene temperature, ova spodoba joj ispisala nekakav antibiotik ekvivalent Sumamedu! Nije je ni pogledala kako treba. Žena nije znala, otišla u apoteku, kada joj je ova dala to što joj je doktorica prepisala, žena samo uzela i bacila u kantu za smeće.
Ljekari su korumpirana bagra željna profita (čast izuzetcima) i većina ih radi za što veći profit kod farmaceutskih kuća.
Što se vakcina tiče, na tenderima prolazi najniža cijena, to je po pravilu najmanje kvalitetna vakcina.
Moja se djeca ne vakcinišu već nekoliko godina, nakon veoma lošeg iskustva i višednevnog "zaglavljivanja" jednog djeteta u bolnici, a drugo je imalo blaže reakcije.
Od kada smo prestali voditi djecu kod doktora (koji su do tada za svaki problem ispisivali po antibiotik - niđe veze), tako su djeca prestala obolijevati.
Skroz sam izgubio povjerenje u zdravstvo jer se sve svodi na profit i želju za zaradom.
Što manje posla sa doktorima i tom strukom, to bolje.
Da sam u Njemačkoj, možda bih i vjerovao u zdravstveni sistem i vakcinu, ovdje ne vjerujem nikome.
Moje mišljenje nije zasnovano na emocijama, nego na ličnom iskustvu preko moje djece, kao i preko poznanika.
Ja ne vjerujem da će me vakcinom neko zajebat, nego neću da dozvolim da moje dijete snosi posljedice zbog želje za profitom farmaceutskih kompanija.
Inače, poznato je da su farmaceutske kompanije, pored onih koje se bave proizvodnjom oružja, najbeskupuloznije kompanije koje ne prezaju ni od čega kako bi uvećale profit. U njihovom je interesu da se što više vakcina uvede u program obavezne imunizacije, a mnoga cjepiva su apsolutno bespotrebna. Želja za profitom je broj 1.
Ja sam jednostavno izgubio povjerenje u naš sistem, u sistem odgovornosti prema pacijentu. Iz ličnog iskustva, opet da ponovim.
Sve je korumpirano.
Vakcine su najslabijeg kvaliteta.
Vama medicinarima je vrlo dobro poznato šta je potrebno da bi lijek dospio na esencijalnu listu i kakva je razmjena korupcije kada se odlučuje o tome.
Kako da imam povjerenja u sistem koji propisuje Sumamed za običnu upalu grla. Kako da imam povjerenja u sistem koji mom djetetu s vrata ispisuje recept za antibiotik da da ga nije pošteno ni pogledalo?!
Nema alternative, apsolutno se slažem.
Ali zakonski prisiljavati roditelje da vakcinišu djecu, prijetiti novčanim i zatvorskim kaznama?!
U obaveznu imunizaciju stavljati vakcine protiv bolesti od kojih se nikada nije umiralo i koje nikada nisu ostavljale posljedice?!
Očigledno je da je farmaceutski lobi svemoguć.
Ja vama farmaceutima i 99% medicinskih radnika ne vjerujem ni sekunde. Čast izuzecima.
Kompletnoj farmaceutskoj industriji basnoslovni profit je na prvom mjestu, sve ostalo je manje bitno.
Pogotovu u korumpiranom društvu kao što je BiH, sa krajnje sumnjivim kontrolama kvaliteta i tenderima, sa korumpiranim sistemom, što manje posla sa vama to bolje.Uzeo bih antibiotike u slučaju sa nemam druge alternative. Od kada sam počeo koristiti prirodne lijekove umjesto antibiotika koje su mi pedijatri pripisivali bez i da pregledaju dijete kako treba, njihov imunitet i zdravlje se unaprijedilo i ne obolijevanju, ili ako obole sve to traje kraće i blaže. Jasno je da organizam izgrađuje prirodni imunitet, koji uz kljukanje antibioticima nikada ne bi mogao izgraditi. Začarani krug i biznis. ideš iz krajnosti u krajnost. Naravno da farmaceutska industrija donosi dobro svijetu, ali sam opet mišljenja da su mafija svoje vrste i beskrupulozni.
Što se tiče zagovaranja nevakcinisanja, ja isključivo govorim za svoju djecu, ponukan sa 2 loša iskustva koja smo imali nakon vakcina. Ko sam ja da odlučujem za tuđu djecu? Svako neka radi kako misli da je bolje za njegovu djecu i to je to. Ko misli da vakciniše svoje dijete, samo naprijed, svaka čast na odluci i sretno. Pogotovu u ovoj državi gdje je sve korumpirano, od uvoznika vakcine do ministra koji potpisuje tender, do laboratorije koja vrši kontrolu. Ja sam jednostavno izgubio povjerenje u sistem. Kada sam pitao da li ja mogu vakcinisati dijete o svom trošku u Njemačkoj dobio sam odgovor da ne može. Znači, moram dijete vakcinisati onom kineskom vakcinom koju mi daje korumpirani sistem. Ja to ne želim.
Postoje kvalitetni lijekovi i oni manje kvalitetni.
Postoje kvalitetne vakcine i one manje kvalitetne.
Moja djeca se neće vakcinisati vakcinama iz Bangladeša i Kine zato što su te vakcine prošle na tenderu kao najjeftinije.
S4mpion

#2175 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by S4mpion »

JanuaryJones wrote:
S4mpion wrote:Slučaj Seje i Nađe Pešto čije dijete je ozbiljno oboljelo neposredno nakon primljene vakcine:

Gospođa Pešto je članica EDUS-a i kao takvoj joj je ukazano da ne postoji veza između vakcina i autizma. Nirvana Pištoljević sa svim majkama priča i ukazuje na ovu činjenicu, i kod većine je prisutan otpor iz razloga što postoji potreba da se dokaže uzrok. Lakše je reći jeste, vakcina je, nego prihvatiti činjenicu da je dijete rođeno sa tim genetskim sklopom.
Jako je sumnjivo što se te činjenice utvrđuju isključivo nakon primljene vakcine.
Post Reply