FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
dino84

#2151 Re: FK Zeljeznicar

Post by dino84 »

Sve je ovo ok,ne sekiram se ni najmanje.Osim ako neko ovdje nije lud pa ne ocekuje mozda titulu,eh gospodo ne ide to tako nakon 5 godina tuge i jada,nakon godina i godina bez pobjede u gostima.

Dobro je da se desio ovaj poraz,uostalom covjek ce skratiti spisak nakon povratka u Sarajevo i zahvaliti se nekim igracima.Kazem opet ne brinem nimalo,ako iko moze napraviti pitu od govana moze Amar,kad je od Cosica napravio igraca za ovu ligu napravice i od ovih lezihljebovica i pijanaca,ne od svih,ali od onih koji imaju bar malo potencijala napravice sigurno.

Ono sto ocekujem od ove sezone je pomak nabolje,poneka pobjeda u gostima,da ne zaostanemo kao uvijek na zimi 15 bodova,a na proljece uvijek kao da drugo prvenstvo pocinje,bice pojacanja sigurno,pa cemo vidjeti.Kakva titula i Evropa,treba biti realan ljudi.Prave stvari treba ocekivati tek u onoj sljedecoj sezoni,a kada smo mogli trpiti Simu prevodioca,Brku iz Svabije i ostale kreature,ja vala mogu covjeka koji nam je donio 2 titule,2 kupa,Newcastle i zbog kojeg su pitari znali u 60 minuti usred Koseva napustati stadion.Lijepa vremena,ali ne ide nista preko noci. :thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#2152 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

@dino84

Ma mora covjek biti dobro lud da ocekuje titulu ove sezone ali vrijedi se barem negdje potajno nadati nekom izlasku u Evropu. 3 ili 4 mjesto i nije toliko nerealno u ovoj ligi ..
dino84

#2153 Re: FK Zeljeznicar

Post by dino84 »

Plavih_11 wrote:@dino84

Ma mora covjek biti dobro lud da ocekuje titulu ove sezone ali vrijedi se barem negdje potajno nadati nekom izlasku u Evropu. 3 ili 4 mjesto i nije toliko nerealno u ovoj ligi ..
Naravno da nije nerealno,ali bolje se ne blamirati po Evropi,nego ici u nju ako ne mozes meda.Litex i Basel su najbolji primjer.Mi se recimo nakon one prve titule nismo izblamirali sa Levskim,onih 4-0 nije bila blamaza,tada smo imali fakat dobru ekipu,ali tako se poklopila utakmica,ovdje nam ljudi na Kosevu nisu sanse stvorili.
Ono sto ja ocekujem je povratak discipline,jedino kada je Amar bio trener ekipa koja bi nakon prvog loseg poluvremena izasla na teren u drugom dijelu nije licila na onu iz prvog.Jebao bi im majku u svlacionici,a ovi danas kao da ni ne odu u svlacionicu,ista patnja 90 minuta.Ocekujem da igrac zavrsi karijeru u Zelji kada ga vidi u kafani ili u gradu iza 11,tako je Silic najebao,mada je bio medju najboljima iz one sampionske ekipe.A danas Sehic,Cocalic i kompanija vise do jutra po Bicakcicima,Bazenima i ostalim kafanama.E to ocekujem,pa kad vide kako je jedan zavrsio,nema zajebancije.
A kazem opet,rezultat ne moze doci odmah,niko sretniji od mene da dodje,ali neka stvari samo krenu nabolje,dovoljno za pocetak.A ostalo ce doci sa vremenom sigurno.
Charuga
Globalni moderator

#2154 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Po nekoj sadasnjoj racunici Osim ce se zahvaliti 17-orici igraca a 7-8 novih bi trebalo da potpise!
DZONPI

#2155 Re: FK Zeljeznicar

Post by DZONPI »

Jebiga trazite od mene ovdje ko ima jaci napad od Zelje osim Zrinjskog.Sto je najgore ima ga najmladji Sarajevski premijerligas Olimpik .Zar treba jos neko.Po meni Pelak,Spalevic i Novakovic su jaci od naseg napada.Volio bi da nisam u pravu.
misolino

#2156 Re: FK Zeljeznicar

Post by misolino »

5 komada ...to je vaša nada.. :-D :-D :-D :-D
Charuga
Globalni moderator

#2157 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

DZONPI wrote:Jebiga trazite od mene ovdje ko ima jaci napad od Zelje osim Zrinjskog.Sto je najgore ima ga najmladji Sarajevski premijerligas Olimpik .Zar treba jos neko.Po meni Pelak,Spalevic i Novakovic su jaci od naseg napada.Volio bi da nisam u pravu.
Olimpik sam izostavio jer su se dobro pojacali ali treba jos da vidimo to. Ja sam pitao za ostale klubove .. I dalje tvrdim da je sve u par deka ..
Charuga
Globalni moderator

#2158 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

misolino wrote:5 komada ...to je vaša nada.. :-D :-D :-D :-D
Vidi ovog .. :lol: :lol:
elSaik

#2159 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Polusezonske karte: jug 25KM, sjever 45KM i zapad 110KM; SEZONSKE karte: jug 35KM, sjever 65KM i zapad 150KM! Za penzionere posebna cijena, 20KM za sezonsku kartu! :thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#2160 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Muharemović vršilac dužnosti direktora

Funkciju vršioca dužnosti direktora FK Željezničar u narednom periodu obavljat će Dželaludin Muharemović, nekadašnji fudbaler, trener i sportski direktor„Plavih", odlučeno je na sinoćnjoj sjednici kluba.

Prema riječima predsjednika kluba Sabahudina Žuje, Željezničar je morao imenovati operativca, a uskoro će biti stuktuirane i ostale rukovodeće pozicije.

- Nakon ostavke v.d. direktora Samira Ahmedbegovića, klub je ostao bez jedne od najvažnijijih pozicije, i Predsjedništvo se složilo da se za sada imenuje Dželaludin Muharemović.

Ova funkcija bila je ponuđena Almiru Grediću, koji nije mogao raditi puno radno vrijeme, no razmatrat će se opcija da preuzme funkciju izvršnog direktora finansija. Bitno je da se krene, potrebno je još ljudi koji će se profesionalno angažirati, a nemamo puno vremena - rekao je Žujo.

Na sjednici Predsjedništva predstavljena je marketinška kampanja za prodaju sezonskih karata, od kojih klub očekuje značajna sredstva.

- Cilj je da oborimo rekord, želimo prodati 3.500 pretplatnih karata. Kampanja će krenuti, nadamo se da će navijači prepoznati ovaj projekat, pomoći nam da osiguramo sredstva, privućemo sponzore i uvjeren sam da ćemo imati veliku gledanost u narednoj sezoni - kaže prvi čovjek Željezničara.

Novac za pojačanja je pripremljen, a menadžer i trener Amar Osim će odlučiti sa kojim će se igračima potpisati ugovori.

Cijene karata

Određene su i cijene sezonskih karata, a po prvi put navijači će biti u prilicu da kupe i godišnje karte.

Cijene polugodišnjih karata su iste kao proljetos, jug 25 KM, sjever 45, a zapad 110 KM, dok godišnje koštaju jug-35, sjever 65, zapad 150 KM. Za penzionere će u prodaji biti samo godišnje karte, po cijeni od 20 KM.

Autor: Z. Š.

avaz.ba
Charuga
Globalni moderator

#2161 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

odvijac wrote:jebo ih djelo litex :x
Neka polako .. Za sve sto se ne moze dokazati ostaje samo ona "mahala prica" ili "rekla kazala" ... Imas li neki neki dokaz da je Dzelo nesto uradio to sto se prica na toj utakmici pa da lijepo odnesemo gdje treba?
odvijac

#2162 Re: FK Zeljeznicar

Post by odvijac »

nemam ali ima dokaz kakav je jajos,kad je u modrici trazio manijacima da skinu zastavu sa ljiljanima.brate zaduzio nas je puno,vazda sam ga branio,dok ga je moj dedo pljuvao ko igraca :D ,ali sve mu to pada u vodu...pisaj ga!
Charuga
Globalni moderator

#2163 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

odvijac wrote:nemam ali ima dokaz kakav je jajos,kad je u modrici trazio manijacima da skinu zastavu sa ljiljanima.brate zaduzio nas je puno,vazda sam ga branio,dok ga je moj dedo pljuvao ko igraca :D ,ali sve mu to pada u vodu...pisaj ga!
To u Modrici mu je ogroman MINUS i tu se slazem. Ali ono sto je uradio za klub dok je igrao je ogromni PLUS. Neka ga tu gdje je, mislim da on i nece imati nekog uticaja na situaciju u klubu, to je cisto da mu se nesto da .. :thumbup:
rado_vidjen

#2164 Re: FK Zeljeznicar

Post by rado_vidjen »

ne bi mu ja dao da naplacuje karte na kapiji
rado_vidjen

#2165 Re: FK Zeljeznicar

Post by rado_vidjen »

.
Last edited by rado_vidjen on 10/07/2009 15:13, edited 1 time in total.
Lekler

#2166 Re: FK Zeljeznicar

Post by Lekler »

U Modrici je prisao tribini i rekao "Traze ovi iz Modrice da skinete zastavu" i otisao,mi nismo skinuli,i to je to,nista on nije zahtjevao :zjev:
dino84

#2167 Re: FK Zeljeznicar

Post by dino84 »

elSaik wrote:Polusezonske karte: jug 25KM, sjever 45KM i zapad 110KM; SEZONSKE karte: jug 35KM, sjever 65KM i zapad 150KM! Za penzionere posebna cijena, 20KM za sezonsku kartu! :thumbup:
Ocekujem fakat dobru prodaju polugodisnjih i za sjever i za jug,ne samo zbog Uprave,Amara,novih igraca itd. nego izmedju ostalog zbog toga sto cemo imati 9 domacih utakmica ove jeseni nakon zamjene domacinstva sa Celikom zbog rekonstrukcije njihovog stadiona,a i Olimpiku "gostujemo".

Jug je godinama vec 5 KM,ovako das 25 KM za 9 utakmica,manje od 3 KM te izadje po utakmici.
Dr.Belajsuz

#2168 Re: FK Zeljeznicar

Post by Dr.Belajsuz »

dino84 wrote:
elSaik wrote:Polusezonske karte: jug 25KM, sjever 45KM i zapad 110KM; SEZONSKE karte: jug 35KM, sjever 65KM i zapad 150KM! Za penzionere posebna cijena, 20KM za sezonsku kartu! :thumbup:
Ocekujem fakat dobru prodaju polugodisnjih i za sjever i za jug,ne samo zbog Uprave,Amara,novih igraca itd. nego izmedju ostalog zbog toga sto cemo imati 9 domacih utakmica ove jeseni nakon zamjene domacinstva sa Celikom zbog rekonstrukcije njihovog stadiona,a i Olimpiku "gostujemo".

Jug je godinama vec 5 KM,ovako das 25 KM za 9 utakmica,manje od 3 KM te izadje po utakmici.
Koliko ja znam, na tekmu Olimpik-Željo, iako na Grbavici, ulazite kao gostujući navijači, pa vam sezonske karte ne bi važile. Bar ja tako mislim.
elSaik

#2169 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Naravno da ne bi. Ne bi imalo smisla.
elSaik

#2170 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

dino84 wrote:
Ili 35 za 15... :mrgreen:
dino84

#2171 Re: FK Zeljeznicar

Post by dino84 »

U pravu ste definitivno,kako god opet izadje haman 3KM po tekmi za polusezonu ili ovo sto Saik kaze,35 KM za cijelu sezonu,jos povoljnije.Ove sezone stvarno nema razloga za tersanje niti opravdanja bilo kakvih za kuknjavu oko karata.Jos da zaigramo konacno kako treba :idea: i bice Jug pun kao u dobra stara vremena.
Charuga
Globalni moderator

#2172 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

dino84 wrote:

U danasnjem Avazu Ivo Istuk kaze da nema govora o zamjeni domacinstva sa Zeljom u prvom kolu. Ako ne mogne da se igra na BP igrat ce se na Kamberovica Polju.
slucajan

#2173 Re: FK Zeljeznicar

Post by slucajan »

:?:

Tema o NK Lokomotivi, koju je postavio el saik je obrisana. Pa sam primoran njihov danasnji rezultat postaviti ovdje. Nije off topic, jer je njihov protivnik bio FK Zeljeznicar.

Zanci, za sve one koje zanima, a nisu imali prigodu/priliku saznati rezultat...

NK Lokomotiva (poznatija kao filijala NK Dinamo) - FK Zeljeznicar: 4 - 0
Šaner

#2174 Re: FK Zeljeznicar

Post by Šaner »

slucajan wrote::?:

Tema o NK Lokomotivi, koju je postavio el saik je obrisana. Pa sam primoran njihov danasnji rezultat postaviti ovdje. Nije off topic, jer je njihov protivnik bio FK Zeljeznicar.

bravo majstori..tako se dize ugled BH fudbala...prvo protiv zrinjskog 0-5, sad 0-4, valjda ce iducu tekmu izgubiti samo 0-3
anlayan12

#2175 Re: FK Zeljeznicar

Post by anlayan12 »

Šaner wrote:
slucajan wrote::?:

bravo majstori..tako se dize ugled BH fudbala...prvo protiv zrinjskog 0-5, sad 0-4, valjda ce iducu tekmu izgubiti samo 0-3
zar nije Zrinjski pobijedio 3:1 ?
Post Reply