Radovan Karadžić u Haagu!
-
neretvanac
#2151 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Danas ne mogu da opisem kako se osjecam. Sretan nisam. Zadovoljan nisam. Ljut nisam. Nekakav cudan osjecaj, ne moze ga insan opisat.
Uvijek sa sobom u podsvijesti nosim te ratne dane. Iako sam tada bio dijete od 7 godina, svega se jako dobro sjecam.
Najvise se sjecam tog. 2 juna 1992 kada su nam cetnici zviznuli granatu usred dnevnog boravka. U stanu nas je bilo 16, jer je veliki dio moje porodice prebjegao kod nas, jer je dio Mostara gdje su oni zivjeli pao.
Tog dana, izgubio sam 3 osobe iz bliske porodice, a otac i majka su mi tesko ranjeni. Majka i dan danas nosi posljedice, jer je dobila geler milimetar od mozdane ovojnice u glavu.
Tesko je reci kako se osjecam danas, naviru neki osjecaji teski...
Uvijek sa sobom u podsvijesti nosim te ratne dane. Iako sam tada bio dijete od 7 godina, svega se jako dobro sjecam.
Najvise se sjecam tog. 2 juna 1992 kada su nam cetnici zviznuli granatu usred dnevnog boravka. U stanu nas je bilo 16, jer je veliki dio moje porodice prebjegao kod nas, jer je dio Mostara gdje su oni zivjeli pao.
Tog dana, izgubio sam 3 osobe iz bliske porodice, a otac i majka su mi tesko ranjeni. Majka i dan danas nosi posljedice, jer je dobila geler milimetar od mozdane ovojnice u glavu.
Tesko je reci kako se osjecam danas, naviru neki osjecaji teski...
- Pitar s Kariba
#2152 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
e jebem ti pravo i formalno-pravne formulacije (ne psujem inače, ali danas moram):
čuj kriv je za ubistva, progone, prisilno preseljenje, terorisanje, ISTREBLJENE, ... ali nije kriv za genocid!
čuj kriv je za ubistva, progone, prisilno preseljenje, terorisanje, ISTREBLJENE, ... ali nije kriv za genocid!
- DuckZz
#2153 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Zaboravljate jednu stvar.
Ovo je dokaz da Mladić MORA dobiti doživotnu kaznu
- arzuhal
#2154 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Bosna i Hercegovina se sastoji od Federacije BiH i Udruženog Zločinačkog Poduhvata.
Milorad Dodik: predsjednik UZP-a.
RTUZP: Radio-televizija Udruženog Zločinačkog Poduhvata.
Utemeljivači Udruženog Zločinačkog Poduhvata: Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Biljana Plavšić, Momčilo Krajišnik, Momčilo Mandić, Nikola Koljević...
Utemeljivači Udruženog Zločinačkog Poduhvata: Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Biljana Plavšić, Momčilo Krajišnik, Momčilo Mandić, Nikola Koljević...
- Matzan
#2155 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Još jedna prilično očekivana bljutava presuda haškog tribunala.
Primjera radi, Tihomir Blaškić za zločine na puno manjem teritoriju, sa daleko manje žrtava u prvostepenom postupku izrečena kazna od 45 godina zatvora.
Pravo i pravda...
Primjera radi, Tihomir Blaškić za zločine na puno manjem teritoriju, sa daleko manje žrtava u prvostepenom postupku izrečena kazna od 45 godina zatvora.
Pravo i pravda...
-
sahara1428
#2156 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
arzuhal wrote:Bosna i Hercegovina se sastoji od Federacije BiH i Udruženog Zločinačkog Poduhvata.
-
__Phoenix__
#2157 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Neće ni on dobiti zbog lošeg zdravstvenog stanja i starosti doživotnu...DuckZz wrote:Zaboravljate jednu stvar.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2158 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Tako je samo da to i ostali ovdje shvate. Jebo Karadzica on ziv tesko da ce izaci iz zatvora a jedina satisfakcija zrtvama bi bilo ukidanje RS-a. Presuda genocida vodecem covjeku RS-a nije isto kao presuda Tolmiru i kazem i ponavljam ako se skupi dobra ekipa pravnika na osnovu ovoga se moze sad rusiti RS i od Srbije traziti jebeno velika odsteta (ili odredjeni kompromisi). To je i sam Boyle neki dan rekao ako bude presude za henocid.XXS wrote:Sta se danas cita sa naslovnica u vaskolikom svijetu:Njegovih 40 godina nije bitno jer nam pravdu dijele drugi, a ne mi.Radovan Karadzic found guilty of genocide, sentenced to 40 years
By Tiffany Ap and Tim Hume, CNN
Bitna je presuda za genocid.
Tito je iz rata izasao kao pobjednik pa je bio Blajburg, a cica Drazi se i danas ne zna za grob.
Od koga je, presuda za genocid je dovoljna pravda. On ce svakako krepati u zatvoru, a presuda za genocid je od danas vjecna.
http://www.facetv.ba/novost/11444/franc ... srebrenici
prije 5 dana.......
- medvjed23
#2159 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Nije bitno koliko će ležati. Bitno je da je presuda osuđujuća. Sljedbenici radovana karadžića (namjerno malim slovima, jer, što bi Džamonja reko: velikim početnim slovom se pišu imena ljudi) će nastaviti širiti priče o bacanju nejači lavovima, muslimanima koji su sami sebe ubijali i sl. No princip iza tih priča neće biti naša riječ protiv njihove, nego njihova riječ protiv sudski utvrđenih činjenica. Ako presuda ne bude imala nikakav efekat na naš pravni i obrazovni sistem, opet će nam ostati nezanemariva duhovna satisfakcija u činjenici da je jasno povučena granica između istine i pravde na jednoj i izmišljotina fašističkih gnjida na drugoj strani. Pa neka svako odabere stranu koja mu je bliža srcu.
- BarbaDue
#2160 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Po meni se Čmaradžić može udariti nogom u guzicu i lagano otplesati u udobnu sobu haškog pritvora!
Sramotno!
Sramotno!
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2161 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Nije Prijedor zapostavljen nego nije usao u optuznicu ali ce vjerovatno kad bude zalba kao novi dokaz!MOSALJOZE wrote:Neko mora odgovarati,Prijedor je zapostavljen,a mnogo ljudi je ubijeno.bhnapoleon1 wrote:Kako kaze Amor za ovih 7 opcina je dokazano da su postojali elementi genocida ali da Karadzic nije odgovoran medjutim moze biti presudjeno nekome drugom da je odgovoran.
-
__Phoenix__
#2162 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
On ima 71 + 2/3*40 - ovih 8 pa vi računajte da je moguće vidjeti ga na slobodi, zato je ova presuda sramna.
-
LSD
#2163 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
To je i meni zapalo za oko....zar nije isto genocid i istrebljenjePitar s Kariba wrote:e jebem ti pravo i formalno-pravne formulacije (ne psujem inače, ali danas moram):
Kako je kriv za istrebljenje, a nije kriv za genocid
- relativno84
#2164 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Na stranu formulacije zlocina i visina kazne koja iste prati nista se nece promijeniti. Evo i danas mozemo cuti nase komsije iz drugog dijela Sarajeva koji su razocarani ovom presudom. Niko nema snage da svari zlocine koje je neko napravio u njegovo ime, jednostavno torovi su i dalje na djelu, tako da i ova presuda kao i one ranije sustinski nista nece promijeniti na terenu.
Ljudi su podijeljeni i to je problem koji ostaje nama svima da s njim zivimo.
Nasi su nevini njihovi su krivi i tako u krug.
Ljudi su podijeljeni i to je problem koji ostaje nama svima da s njim zivimo.
Nasi su nevini njihovi su krivi i tako u krug.
- MMM1977
#2165 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Tacno treba vidjeti za ovu odstetu pa lijepo tuziti.
Dozivotna je ostavljena za zalbeni postupak.
Dozivotna je ostavljena za zalbeni postupak.
- Logovan
#2166 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Gdje prestaje logika, tu počinje Haag.Pitar s Kariba wrote:e jebem ti pravo i formalno-pravne formulacije (ne psujem inače, ali danas moram):
Last edited by Logovan on 24/03/2016 16:17, edited 1 time in total.
- Danguba
#2167 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
U Holandiji na zalost drugi zbog smrti Johana Cruijffa.madner wrote:Prvi kod spiegela
-
sahara1428
#2168 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Moraš imati "namjeru" da počiniš to, a ovako ako si usput uz lozu, kamu, beli luk, suho meso i gusle to onda nije toLSD wrote:To je i meni zapalo za oko....zar nije isto genocid i istrebljenjePitar s Kariba wrote:e jebem ti pravo i formalno-pravne formulacije (ne psujem inače, ali danas moram):
čuj kriv je za ubistva, progone, prisilno preseljenje, terorisanje, ISTREBLJENE, ... ali nije kriv za genocid!![]()
- uglavnomja
#2169 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
da je moglo i trebalo vise - jeste. u svakom pogledu. i godina i optuzbi.
da je moglo biti manje - i to je bilo moguce.
ovako, ne previse gorcine, malo manje zadovoljstva presudom.... u biti ocekivano. dozivotna u praksi, 40 godina u formi.
onaj drugi smrrad ce dobiti dozivotnu. garant. ako dozivi presudu.
da je moglo biti manje - i to je bilo moguce.
ovako, ne previse gorcine, malo manje zadovoljstva presudom.... u biti ocekivano. dozivotna u praksi, 40 godina u formi.
onaj drugi smrrad ce dobiti dozivotnu. garant. ako dozivi presudu.
-
m_l
#2170 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Nije bitno koliko je zlocincu sada godina, i da l' postoji mogucnost izlaska, realno i koliko toliko pravedno bi bilo samo - DOZIVOTNA.
Al' ostaje cinjenica koju treba stalno i svugdje provlaciti, da je ova nakaza bio osnivac RSa i da je osudjen za genocid i UZP.
Al' ostaje cinjenica koju treba stalno i svugdje provlaciti, da je ova nakaza bio osnivac RSa i da je osudjen za genocid i UZP.
-
sahara1428
#2171 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Šta ova američka ..čkasta siva eminencija hoće, idi Fahri se uvlači potrebniji si mu...ko te je šta pitao
-
sumirprimus
#2172 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Dakle spustimo loptu na zemlju.zlocin se isplati.
Kad on ko najodgovorniji za sve sto se desilo...rat.100k mrtvih milioin raseljenih koliko ljudskih sudbina razjebanih dobije 40 god.ovaj ce da bude epski srbski junak.dok jos malo doguslaju detalje bice on sam a njiha sto....
Kad on ko najodgovorniji za sve sto se desilo...rat.100k mrtvih milioin raseljenih koliko ljudskih sudbina razjebanih dobije 40 god.ovaj ce da bude epski srbski junak.dok jos malo doguslaju detalje bice on sam a njiha sto....
- Quaresma
#2173 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Očekujem kućni pritvor za Karadžića kad se suđenje završi.
- Danguba
#2174 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
U genocidnom brlogu samo raspravljaju hoce li biti posljedica za brlog.
Hoce li ga ukinuti? Hoce li ga prekomponovati?
...ljudi znaju sta su uradili pa sada prpa. Manje se pitaju sta ce biti sa psihijatrom sa Durmitora.
Hoce li ga ukinuti? Hoce li ga prekomponovati?
...ljudi znaju sta su uradili pa sada prpa. Manje se pitaju sta ce biti sa psihijatrom sa Durmitora.
- Maharadza
#2175 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Zato što dušmani nikada neće dozvoliti da se riječ Genocid povezuje sa SRCEM "CIVILIZIRANE" EU!!!LSD wrote:To je i meni zapalo za oko....zar nije isto genocid i istrebljenjePitar s Kariba wrote:e jebem ti pravo i formalno-pravne formulacije (ne psujem inače, ali danas moram):
čuj kriv je za ubistva, progone, prisilno preseljenje, terorisanje, ISTREBLJENE, ... ali nije kriv za genocid!![]()