Jbte, kod takvih su ti mega cevapi pod pritiskom, kad nabodes cevap na viljusku pukne isto sudzuka il rostiljka kobasica...duga puska wrote:ipak je realno ovo skrnavljanje pravog sarajevskog cevapa, bude cevapa po 12,13 cm
Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
-
tempuser
#2151 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
- mire - ložač
#2152 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Vidio sam da neki pokušavaju progurati i trovače među ozbiljne ljude
Pa ne možeš hranu spremati u prljavoj šupi i pričati da si ozbiljan !!!!
Ovu sam hranu počeo i izbjegavati kad sam vidio da u prljavom golfu dovlače gotove ćevape za prženje. Kad nisam umro od muke ...
Mora se zatvoriti barem 20 ćevabdžija, pa onda pričati ko je najbolji !!!!
Pa ne možeš hranu spremati u prljavoj šupi i pričati da si ozbiljan !!!!
Ovu sam hranu počeo i izbjegavati kad sam vidio da u prljavom golfu dovlače gotove ćevape za prženje. Kad nisam umro od muke ...
Mora se zatvoriti barem 20 ćevabdžija, pa onda pričati ko je najbolji !!!!
- duga puska
#2153 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ma kod prosjecnog bosnje je samo kvantitet bitan. Daj ti nek su pune oci, a i stomak, za sve ostale indikacije javi se kod obližnjeg apotekara 
- Xavier1
#2154 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Moj glas ide Zmaju iz Hrasnog. 
- duga puska
#2155 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Danas od vijećnice krenem sa djecom, Biser par stolova unutra zauzeto, Petica puna Basta,pun objekat. Isto u Mrkvi, Hodzic 1 puna Basta, Hodzic 2 ima nesto raje. Onaj Vezir zatvoren cini mi se. Djeca forsiraju mrskog Zelju kao alternativu. Dvica krcata, kec pun,ali taman se u basti ukaza sto prazan. Trica nikoga
. Helem, nakon godina pojedem u Zelji peticu i malu pljesku i malo je reci da nisam oduševljen. Ono je fenomen. Pljesku prvi put jedem i razočarenje, cevapi jedva prolazni, kajmak potanak. Jedino somun bas somun, dobri su Bećini somuni definitivno. Recimo u Petici zna somun polos biti a i kod Hodzica.
Besko tata za cevape definitivno
- BHF_Manijak
#2156 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Pa to ti je kad Sandzaklija pokusava prodavati cevape pod "sarajevski".duga puska wrote:ipak je realno ovo skrnavljanje pravog sarajevskog cevapa, bude cevapa po 12,13 cm
Kako znam kod njih je dole to fazon s nekakvim ogromnim cevapima, koji se cini mi se cak i na onom stapicu serviraju, kao šiš.
- JThomas
#2157 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
kod nas sada i pita i ćevapi i aščiluk bolje ide što te više "trpa". dijelom kokuzluk a dijelom nekultura. nesvarljivost je postala komercijalni kvalitet, kaže duže te drži.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2158 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
isto misljenje imam,kolicina masala ,a kvalitet nikakav...Naslovnica wrote: Kod Braće Zmajeva sam jeo 2, max.3 puta u uvijek rekao nećeš nikada više.
Volim količinu, ali ono što oni prodaju - količina ne može kompenzirati nekvalitet. Ne znam šta trpaju u svoju smjesu, ali su im ćevapi loši, među najslabijim koje sam ikada jeo. Nuspojave zagarantovane. A nisam muhanat što se tiče probavnog trakta.
- BrziGonzales
#2159 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Zmaj Hrasno...
Last edited by BrziGonzales on 18/02/2019 20:42, edited 1 time in total.
- madesa
#2160 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Trica ?duga puska wrote:Danas od vijećnice krenem sa djecom, Biser par stolova unutra zauzeto, Petica puna Basta,pun objekat. Isto u Mrkvi, Hodzic 1 puna Basta, Hodzic 2 ima nesto raje. Onaj Vezir zatvoren cini mi se. Djeca forsiraju mrskog Zelju kao alternativu. Dvica krcata, kec pun,ali taman se u basti ukaza sto prazan. Trica nikoga. Helem, nakon godina pojedem u Zelji peticu i malu pljesku i malo je reci da nisam oduševljen. Ono je fenomen. Pljesku prvi put jedem i razočarenje, cevapi jedva prolazni, kajmak potanak. Jedino somun bas somun, dobri su Bećini somuni definitivno. Recimo u Petici zna somun polos biti a i kod Hodzica.
- duga puska
#2161 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
malo ranije na ovoj temi se pricalo o "Trici", uglavnom lik pored zelje otvorio radnju i nazvao trica, a sve u tonu zeljinog brandiranja i to, kao marketinski potez napravio...madesa wrote:Trica ?duga puska wrote:Danas od vijećnice krenem sa djecom, Biser par stolova unutra zauzeto, Petica puna Basta,pun objekat. Isto u Mrkvi, Hodzic 1 puna Basta, Hodzic 2 ima nesto raje. Onaj Vezir zatvoren cini mi se. Djeca forsiraju mrskog Zelju kao alternativu. Dvica krcata, kec pun,ali taman se u basti ukaza sto prazan. Trica nikoga. Helem, nakon godina pojedem u Zelji peticu i malu pljesku i malo je reci da nisam oduševljen. Ono je fenomen. Pljesku prvi put jedem i razočarenje, cevapi jedva prolazni, kajmak potanak. Jedino somun bas somun, dobri su Bećini somuni definitivno. Recimo u Petici zna somun polos biti a i kod Hodzica.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2162 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
mozda je neki kosarskas 
-
Shon Phon
#2163 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Inace, Zeljo otvara trecu radnju u Velikom Curciluku...
- hekaton
#2164 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Sta smo rekli gdje odvesti ljude na bascarsiji na cevape da se ne osramotim, vec znaju da zeljo ne valja
-
mali_balon
#2165 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Specijalhekaton wrote:Sta smo rekli gdje odvesti ljude na bascarsiji na cevape da se ne osramotim, vec znaju da zeljo ne valja
- Banksy
- zateznistub
#2167 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Po meni, ako stvarno želiš da pojedu sarajevske cevapcice, onda petica. Ostalo je varijacija na temu. Mrkva na čaršiji nije loš (bio).hekaton wrote:Sta smo rekli gdje odvesti ljude na bascarsiji na cevape da se ne osramotim, vec znaju da zeljo ne valja
-
high_volume
#2168 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Bolji poznavaoci ćevapa shvatit će, i zahvaliti ti se, ako im se izvineš i kažeš - nigdje, jer su skorojevići zavladali Čaršijom i uzurpirali tradiciju donosom svoje kulturehekaton wrote:Sta smo rekli gdje odvesti ljude na bascarsiji na cevape da se ne osramotim, vec znaju da zeljo ne valja
Drugi, kojima je svejedno kakve ćevape jedu, bit će obradovani i ako ih odvedeš u bilo koju ćevabdžinicu na Čaršiji, samo da ima drugih ljudi, mislleći da su pogodili Bingo
Ćevabdžinice izvan Baš-čaršije... nije to to
-
tempuser
#2169 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Pored Petice mozda Dzenita...
- hekaton
#2170 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Hvala Vam dragi moji gurmani.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2171 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Petica, napraviš im kombinaciju cevapi/karabatak i svi zadovoljni...hekaton wrote:Sta smo rekli gdje odvesti ljude na bascarsiji na cevape da se ne osramotim, vec znaju da zeljo ne valja
-
Korisničkoime
#2172 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Mozel mi neko pojasniti gdje se nalazi Besko.
-
Korisničkoime
#2173 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
U Sarajevu su cevapi dobri, prije svega zbog somuna, licno nisam veliki ljubitelj lepine ali u manjim sredinama se imaju i te kako gdje posjesti cevapi ali i druga jela.mistek wrote:Ma ja to gore napisah, a uopšte nisam od onih kojim je sve u Sarajevu najbolje i kod kojih je Sarajevo broj jedan u svemuŠtaviše, za većinu stvari bih rekao da je Sarajevo precijenjeno. Ali, ovdje, ne znam baš.
Konkretno, probao sam barem u još 6-7 naših mjesta ćevape i moguće da je somun/lepina problem, ali nije to to. To uključuje i Tuzlu, i Zenicu, a Mostar i slična mjesta da ne pričam. I može biti da sam se negdje i pozitivno iznenadio ili da negdje neki drugi faktori utjecaše, ali nemojte vala ni bukvalno shvatati. Više je bilo u kontekstu: Napravimo listu 50 najboljih ćevapa u državi, i 45 će biti Sarajevo. Ako izuzmeš Travnik, onda će to biti 48 (lupam). Možda imaju fantastični negdje u Grahovu, ali je nekakav opšti dojam da je baš tanko van Sarajeva. A u Sarajevu fušere itekako, što vidimo po ovoj temi.
I čak nevezano za ćevape, gastro ponuda u drugim gradovima je golo govno. Meni se ni u Sarajevu ne sviđa, ali sve drugo je baš loše. I hajde, to je već lutanje s teme.
Meni su recimo ćevapi u Zagrebu, u onom restoranu u džamiji odličniA nekakvi su čudni da Bog kaže
Npr.u Gradaccu cevabdzinca Bosna odmah kod vatrogasnog doma, mala cebdzinca covjek kad vidi zaobisao bih, nije prvljavo ali je malo, covjek u ponudi ima samo cevape, samo, nista sudzukice nista pljeskavice, samo cevapi. Biftek ces tesko bolji naci nego u Vodenci u Modrici, mali restoran preko puta Doma Zdravlja, ekstra pastrmka u Sumskom raju izmedju Srebrenika i Gradacca, ekstra pizza u Odzaku mislim da se picerija zove Orhideja, doner u Zivinicama u blizini suda mali Fast Food mislim Sultan se zove sav u zelenom, nije los doner i u Orasju u Desetki u trznom centru, cevapi u Odzaku na pijaci jedina cevabdzinca ne mozes promasit znana je kao "kod Rajceta". U malim sredinama treba se znati snaci, kad dodjes u neki grad koliko god mali bio ako ne znas kuda uvijek mozes da nasjednes. Samo fali izbora bureka to sam primjetio.
Znaci golo govno daleko od toga mada je Sarajevo poznato po cevapima, Travnik je po meni navikan na 3-4 mjesta sam jeo i svaki put je bilo lose.
Last edited by Korisničkoime on 06/03/2019 23:40, edited 1 time in total.
- biggrin
#2174 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
na čvili, nekih 15 minuta do KUM-aKorisničkoime wrote:Mozel mi neko pojasniti gdje se nalazi Besko.
-
Korisničkoime
#2175 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Hmmm ok, makar imam sada pravac, hvala.biggrin wrote:na čvili, nekih 15 minuta do KUM-aKorisničkoime wrote:Mozel mi neko pojasniti gdje se nalazi Besko.