cappy_tempo wrote: ciklocentar,trek,bike doctor ali nisam siguran bas za njega,bogolivestrong,sport life,intersport...
Hvala
cappy_tempo wrote: ciklocentar,trek,bike doctor ali nisam siguran bas za njega,bogolivestrong,sport life,intersport...
I ja sam maloprije prolazila č.vilom. Momak je živ, ali ne znam kolike su povrede.admir_adoo wrote:Jel zna ko vise o nesreci koja se malo prije dogodila na c vili? Prosao sam pored i vidio biciklo na sred ulice, krv, murija.....![]()
Nisam znao gdje da napisem posto je c hronika zakljucana.
ne znam koje je biciklo,nisam obracala paznju, ali radi se o momcima koji voze ona bicikla sa tankim gumama za utrke. mislim da imaju oko dvadesetak godina. ja sam se jedva suzdrzala da ne pocnem plakati, kada sam vidjela prevrnuto biciklo i krv na cesti.kurty wrote:jel ko vidjeo slucajno biciklo koje je... ili momka kako izgleda... moze i na PP
ma nema tu ko je prvi poceo. dobili smo 1m prostora i onda se penzioneri natakare da hodaju tuda,a kad im kazes da se sklone pogledaju te u cudu. ufati me takav srklet da bi prodao biciklo odma i kupio kakvu trulju od auta. jos malo pa ce biti "otkad to auta cestom voze"sabanss wrote:Meni je bilo zanimljivo gledati stazu izmedju Otoke i C.Vile prosli vikend. Staza tek napravljena i jasno oznaceni dijelovi za pjesake i bicikliste.
Svaki, ali bas svaki, biciklista je isao pjesackom stazom i obrnuto![]()
Ne znam ko je prvi poceo
Tu je najbolji dio Alipasino gdje je biciklisticka staza u hladu... Penzioneri ljeti setkaju tuda i uvijek su spremni da se svadjajucappy_tempo wrote: ma nema tu ko je prvi poceo. dobili smo 1m prostora i onda se penzioneri natakare da hodaju tuda,a kad im kazes da se sklone pogledaju te u cudu. ufati me takav srklet da bi prodao biciklo odma i kupio kakvu trulju od auta. jos malo pa ce biti "otkad to auta cestom voze"

Onaj "biciklisticki" dio je toliko lose krkanski asfaltiran da pri voznji imas osjecaj kao da si na blazem makadamu. Najbolje se vidi koliko je neravno poslije kise kad se jasno mogu vidjeti nebrojena udubljenja duz "staze".sabanss wrote:Meni je bilo zanimljivo gledati stazu izmedju Otoke i C.Vile prosli vikend. Staza tek napravljena i jasno oznaceni dijelovi za pjesake i bicikliste.
Svaki, ali bas svaki, biciklista je isao pjesackom stazom i obrnuto![]()
Ne znam ko je prvi poceo
Znam sva opravdanja - politicari, recesija bla bla ali kad vec okupe toliki broj ljudi s istim problemima snalazenja po gradu da ni A ne prozbore o problemima biciklista, potrebi podrske tom udruzenju i pritiska na nadlezne i najbitnije EDUKACIJI svih ucesnika u saobracaju (npr. za bicikliste postovanje znakova, posjedovanje prednje i zadnje lampe te kacige, potenciranje svih pozitivnih uticaja koristenja bicikla kao prevoznog sredstva itd). Da ne pricam o npr. organizovanju projekcije dokumentarnih filmova o Critical Mass pokretu, snimaka voznje po razvijenim evropskim gradovima kako bi ljudima plasticno prikazali kako moze biti...cappy_tempo wrote:i fakat sta je sa pricom biciklisticka staza. krenu prica,frka trka i preko noci sve stade. jel to postao fazon jednom godisnje odletiti krug i ko humanitarnu cekati za majicu... da se razumijemo znam da je do politicara,vlade i slicno ali koliko je do vlade toliko je i do nas biciklista tacnije onih koji su se zaletili u ovu pricu i nigdje ih. mah i ja srklet pa svasta pricam
svaka cast giro di sarajevo ali za 3 godine ne odraditi barem 500m staze je bas lose